Hae Anna.fi-sivustolta

Kirjoituspyyntö

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä Gradulainen, 16.02.2017.

 1. Gradulainen Vierailija

  KIRJOITUSPYYNTÖ

  Hei! Kerään aineistoa pro gradu -työhöni, jota teen etnologian oppiaineeseen Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksella. Työn aiheena ovat vapaaehtoisesti lapsettomat ja heidän ajatuksensa sterilisaatiosta. Tutkimukseni tarkoituksena on kerätä tietoa kokemuksista, jotka syntyvät, kun lisääntymiskykyinen henkilö tuntee lapsettomuuden luonnolliseksi osaksi itseään. Samalla pyrin luomaan kokonaiskuvaa siitä, millainen matka muodostuu lapsettomuustoiveen tiedostamisesta sen konkretisoitumiseen yksilön elämässä.

  Kohderyhmänäni ovat omasta tahdostaan lapsettomat henkilöt, jotka ovat pohtineet sterilisaatiota tai hakeutuneet kyseiseen toimenpiteeseen. Tahtoisin tietää, miten päätös lapsettomuudesta on syntynyt ja millaisia ajatuksia sterilisaatio herättää? Miksi sterilisaatioon hakeudutaan ja millaisia vaikutuksia toimenpiteellä on ollut vapaaehtoisesti lapsettomien ihmisten elämään? Entä millaisena tilanteen näkevät ne, jotka toivoisivat toimenpidettä, mutta eivät täytä sterilisaatiolain ehtoja?

  Jos tahdot jakaa ajatuksesi, voit kirjoittaa minulle elämäntarinasi tai lyhyemmän kertomuksen edellä mainituista teemoista. Kirjoitus saa olla vapaamuotoinen tai halutessasi voit hahmotella sitä seuraavien aihealueiden mukaan:

  - Lapsettomuustoiveen tiedostaminen (miltä tuntui? mikä sai tuntemaan, ettet halua hankkia omia lapsia?)

  - Itse valitun lapsettomuuden vaikutukset elämän eri osa-alueisiin

  - Ympäristön suhtautuminen vapaaehtoiseen lapsettomuuteen

  - Ajatukset sterilisaatiosta

  Sterilisaation hankkineille:

  - Syyt ja motiivit sterilisaatioon hakeutumiselle

  - Kuinka sterilisaatioon hakeutuminen on sujunut?

  - Kuinka ympäristö on siihen suhtautunut?

  - Millainen kokemus toimenpide oli henkisesti / fyysisesti?

  - Tuntemukset/ajatukset ennen ja jälkeen toimenpiteen?

  Taustatietoina pyytäisin kirjoittajan sukupuolen, iän ja ammatin. Lopullisessa gradutyössä tulen käyttämään joistakin kirjoitelmista lainauksia. Esimerkeiksi poimitut tekstinäytteet nimetään käyttämällä edellä mainittuja taustatietoja esim. ”nainen, 34 v, asianajaja”. Muut teksteistä esiin nousevat henkilötiedot poistetaan, ja kirjoittajien yhteystiedot tulevat jäämään vain minulle.

  Kirjoittajien luvalla tutkimusaineisto arkistoidaan Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon myöhempää tutkimus-, opetus- ja opiskelukäyttöä varten. Arkistoitava aineisto anonymisoidaan. Kerrothan kirjoitelmassasi selkeästi, annatko luvan kirjoitelman arkistointiin. Jos et tahdo kirjoitustasi arkistoitavan, se tullaan hävittämään tutkielman valmistuttua. Lisätietoa Yhteiskuntatieteellisen tietoarkiston toiminnasta saa osoitteesta: http://www.fsd.uta.fi/shared/resources/2014_esite_tutkittaville_FIN.pdf Kirjoituksista ei makseta korvausta, eikä niitä palauteta takaisin.

  Voit lähettää kirjoituksesi sähköpostilla osoitteeseen: nina.m.vakevainen@student.jyu.fi

  tai paperiversiona:

  VL-tutkimus
  Historian ja etnologian laitos
  PL 35 (H)
  40014 Jyväskylän yliopisto

  Vastausaikaa on 31.3.2017 asti.

  Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin sähköpostin välityksellä!

  Ystävällisin terveisin
  Nina Väkeväinen
   
 2. Gradulainen Vierailija

  Hei!

  Erittäin suuri kiitos kaikille jo tähän mennessä kirjoituksia lähettäneille! Vastausaikaa on yhä jäljellä ja erityisesti miespuolisten henkilöiden tekstejä vielä kaipaisin, sillä niitä on tähän mennessä ilmaantunut vain muutama.

  Mukavaa kevättä kaikille!

  Terveisin Nina Väkeväinen
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti