Hae Anna.fi-sivustolta

Kirkollisen paastonajan ruokia, ennen pääsiäistä - mitä laitatte, jos paastoatte?

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä yks tavis, 26.02.2016.

 1. yks tavis multifilosofi

  liittynyt:
  08.11.2009
  Viestejä:
  1 111
  Saadut tykkäykset:
  12
  Nyt olisi mieluisaa kuulla, mitä syötte - jos paastoatte?

  Itse pyrin keventämään ruokavaliotamme ja siksi valmistan paljon uunipuuroja mm ohrasta, riisistä jne... ja nautimme niitä mehukeittojen ja itse valmistetun leivän, juuston ja voin kanssa.

  Keittoruokia valmistan myös, kuten kalakeittoja, pinaattikeittoa ja sienikeittoja.

  Mitä te suositte paastotessanne?
   
 2. brokkoli Vierailija

  Meillä syödään kasvisruokia, kuten keittoja, gratiineja ja kasviscurreja. Ovat ainakin keveämpi vaihtoehto paastoaikaan kuin puuro ja juustovoileipä. Kasvisruoka panee myös aineenvaihdunnan liikkeelle paremmin kuin puuro+ voileipä -ateria.
   
 3. Papu Vierailija

  Emme paastoa, ja ihan normaalissa arkielämässä tulee vältettyä turhan raskaita ruokia. Vuodenajat tarjoavat luonnostaan jo runsaasti vaihtelua raaka-aine- ja ruokatarjontaan.
   
 4. pakana Vierailija

  kirkollisilla pyhillä ei ole mitään merkitystä meidän elämässä.
  Joulua vietetään lasten takia, mutta ei meillä silloinkaan kenenkään syntymäpäiviä juhlita.
  Muut kirkkopyhät ovat vain bonusvapaita töistä :D, niillä ei ole minkäänlaista merkitystä siihen mitä syömme tai emme syö.

  Arkisin syödään keittoja, pastaa, nopeasti valmistuvia ruokia, viikonloppuisin ja "juhlapyhinä" syödään vähän enemmän työtä vaativia kotiruokia.
   
 5. Pipu Vierailija

  Minusta elämä ilman arjen katkaisevia juhlia olisi todella ikävää ja ankeaa.
   
 6. pakana Vierailija

  en nyt ymmärrä logiikkaasi. Tarkoitatko että ilman arjen katkaisevia uskonnollisia juhlia elämä olisi todella ikävää ja ankeaa?

  Sanoin, että emme paastoa, emmekä juhli uskonnollisia juttuja.
  Raamattua ei meidän kodista löydy, emmekä hiljenny sen mukaan viettämään yhtään mitään.

  Pääsiäinen ei ole meille Jeesukseen liittyvä juhla. Se on 2 ylimääräistä kivaa vapaapäivää :) jotka voi viettää lasten kanssa leikkien ja hyvää ruokaa tehden. Ja se hyvä ruoka ei ole mämmi eikä lammas.

  Joulu on meillä lasten juhla, lahjojen antamisen juhla, Vappu on meillä simapäivä, Uusi vuosi on Uusi vuosi juhlitaan mennyttä ja otetaan vastaan innolla tulevaisuus.

  Meillä vietetään yllämainittujen lisäksi synttäreitä, nimppareita, pidetään illanistujaisia ystävien kanssa, syödään perheen kanssa hieman paremmin ja juhlavammin vähintään kerran kuukaudessa jne. Kesäisin vietetään paljon grillijuhlia, mukana ystäviä ja naapureita, lasten kavereita.
  Mielestäni nämä katkaisevat meidän arjen erittäin hyvin.
   
 7. Paastoakaipaava Vierailija

  Olen melkein joka vuosi yrittänyt keksiä jonkun, mistä paastoan ennen pääsiäistä. Tänä vuonna sen piti olla limsa, oikeastaan jo tammikuun alusta alkaen, mutta ei siitä sitten tullutkaan mitään kun jälkikasvu joi limsaa, niin se oli menoa se. Meinasin aloittaa suklaalakon paaston ajaksi, mutta siitäkään ei tullut mitään, sorruin! Viime vuonna paastosin kyllä jostain omasta herkustani, mutta en muista mitä se oli. Minun pitäisi suunnitella ja keskittyä tarkemmin miettimään, mistä voisin luopua, arki on niin kiivasta ettei ehdi edes alas istahtaa. Kunnolla suunniteltu paasto voisi onnistuakin. Paastoamisessa minua kiehtoo se itsensä haastaminenen ja kulutuksen ja tuhlaamisen minimoiminen. Vaatteiden ostolakko on myös hyvä paasto, viime vuonna jaksoin pitää sellaista tammikuusta kesäkuuhun =).
   
 8. hymyhuuli Vierailija

  Karkkilakkoja voi aina tehdä, mutta ei kai niitä paastoksi voi sanoa.
  käsittääkseni paasto tarkoittaa sitä, että ei syödä yhtään mitään.
   
 9. reality Vierailija

  Ei paasto suinkaan aina ruokaan tai juomaan liity.
  Voit tietyksi ajaksi luopua turhista televisio-ohjelmista, turhasta touhuamisesta ja rauhoittua,
  liiasta älypuhelinen näpläämisestä ja keskittyä perheen/ystävien kanssa kasvokkain keskusteluun tai mistä muusta tavasta tahansa, joka on päässyt valtaamaan liian suuren osan elämästäsi.
   
 10. kyllä liittyy Vierailija

  Kyllä paaston varsinainen merkitys liittyy ruokaan tai juomaan. Toki aina voi yrittää laajentaa sanojen merkitystä, mutta noihin muihin löytyy kyllä ihan muita hyviä sanoja kuten lakko.
   
 11. pimpula Vierailija

  Älypuhelinpaasto! Onpa vitsi.
   
 12. uusiokäyttö Vierailija

  älypuhelinpaasto... nettipaasto... facepaasto... karkkipaasto... suklaapaasto .. hiilaripaasto .. lihapaasto .... hei camoon!!!! ei kukaan puhu noin!
   
 13. Paastoon Vierailija

  Paastota voi juuri näistä someista ja älypuhelimista, se on juuri sitä oikeaa paastoa. Jokainen voi valita itselleen sopivan mallin, miten hiljentyä, keskittyä olennaisten asioiden äärelle, mietiskellä, hengellisestikin. Ja luopua jostain nautinnoista paaston ajaksi. Paaston voi käsittää hiljetymisen aikana ja ulkoisen kieltäytymisen aikana. Uskonnollinen ihminen voi käyttää tämän ajan Jumalan ja uskomisen mietiskelyyn, ateisti taas ihan muuten vain hiljentymiseen, olennaisten asioiden lähteille palaamiseen. Tekee hyvää ihan jokaiselle. Paasto voi koskea ruuan lisäksi muita nautintoja ja mukavuuksia ja elämän yltäkylläisyyksiä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Clever Cat Jäsen

  liittynyt:
  15.03.2016
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  En paastoa, enkä muutoinkaan intoile ruuan kanssa syön sitä mitä mieli tekee, mutta kohtuudella liikuntaan nähden jotta vältyn ylipainolta.
  Liikun tosi paljon koska vielä kykenen, sittenhän se on myöhäistä unelmointia. :eek:
   
 15. höpsistä Vierailija


  paastoaminen ja hiljentyminen on tosielämästä vieraantuneiden tärkeiden ihmisten hömpötystä.

  En ole facessa, en instassa enkä somessa. Keskustelupalstoilla käyn muutaman kerran viikossa, mutta ei tämä palsta elämän tehtävä minulle ole. Käytän puhelinta soittamiseen muutaman kerran viikossa, tekstareita lähetän 2-3 kpl/kk. Puhelinlaskuni liikkuu 7€ pinnassa/kk.
  Olen asunut yksin jo 15 vuotta. En missään tapauksessa enää uutta puolisoa etsi enkä halua, ei kiinnosta seksihommat yhtään, ne ajat ovat olleet ja menneet, näin on hyvä oman itsensä herrana elellä.
  Ei ole televisiota koska ohjelmatarjonta oli luokattoman heikkoa, niin en ole ostanut rikkoontuneen tilalle enää uutta. 2 viikkolehteä tulee, ostan iltiksen lisäksi kauppareissupäivinä kerran viikossa. Radiota kuuntelen tunnin pari päivässä. Liikun paljon luonnossa vuodenajasta ja säästä riippumatta. Kalastan, marjastan, sienestän, teen itse polttopuuni, luon lumet pihastani talvella ja lämmittelen huoneet. Syön tavallista itsetehtyä peruskotiruokaa, elän perustervettä elämää, en juo alkoholia lainkaan, Ei ole ylipainoa, en mässäile karkilla enkä pullalla.

  Teen käsitöitä vaihtelevasti. Joskus montakin viikkoa putkeen, joskus menee puoli vuotta etten tee mitään. Nukun kun nukuttaa, valvon kun ei nukuta.
  Istun päivittäin mitään tekemättä jopa parikin tuntia putkeen ja katselen luonnon touhuja, talvella lintuja ja oravien vierailuja lintulaudoilla. Kesäisin makaan riippukeinussa ja kuuntelen lintujen laulua ja laineiden liplatusta ja kosken kohinaa vaikka koko päivän, jos siltä tuntuu.
   
 16. takku Vierailija

   
 17. takku Vierailija

  Antaa sitten olla ikävää ja ankeaa. Jokainen juhlii pyhiä (jos juhlii
  ) omalla tavallaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti