Hae Anna.fi-sivustolta

Kirkossa kuohuu jooga kohu!

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä hesseli, 12.10.2012.

 1. hesseli Vierailija

 2. parme Vierailija


  Joogakohu on housuissasi, Petri Paavola!
   
 3. telkkuri Vierailija


  Jooga meditaatio henkinen kasvu mietiskely astanga
   
 4. rukoileva joogi Vierailija

  -lainaus- Joogan henkinen kasvu opettaa että ihmisen tulee meditoida ja keskittyä, jonka kautta ihminen saa yhteyden omaan itseensä. Joogan opetus itseensä yhteyden ottamisella tarkoittaa todellisuudessa sitä että ihminen ottaa yhteyttä riivaajahenkiin, jotka jäljittelevät ja matkivat ihmisen omaa itseä.-lainaus-

  jos uskaltaisit asiaa kokeilla tai tutkia niin tama vaihe ei ole kuin jatkuvan ajatustulvan hetkellista seisauttamista ja sita etta pystyy vain olemaan ja nauttimaan siita hetkesta. olet varmaan itsekkin kokenut tilanteita missa kaikki oli mukavan rauhallista eika turhat ajatukset kierineet mielessa. itsellani tapasi olla viikonloppu aamuisin ennen sangysta nousua tammoisia hetkia eika se tarkoita etta siella on perkele tyynyn alla.

  vahitellen tama rento olotila kasvaa meditaation ulkopuolelle ja ihminen alkaa huomaamaan maailman ymparillansa, silloin maailmasta alkaa paistamaa luomisen kauneus. luojan kadenjalki, evoluution rikkaus, maailman valo tai minka nimen nyt haluaakaan antaa.

  onko lopputuloksena meditaatio rukoilua kummallisempaa ja jooga itsessaan on verrannollinen jumppaan.

  voisin nyt lisata etta lapsilta tama kay hyvin helposti. valilla he osaavat keskittya pitkia aikoja ja valilla heilla mielikuvitus lentaa. eika se tarkoita sita etta he olisivat perkeleeseen yhteydessa. valitettavasti aikuisuuden vaatimukset usein tuovat tyostressin ja muita huolia mieleen pyorimaan.
   
 5. eroa on Vierailija

  "Onko meditaatio rukoilua kummallisempaa..."?

  On siinä eroa, meditaatiossa joogi istuu lootusasennossa ja lausuu jotain mantraa 1000x.

  Rukouksessa ihminen rukoilee elävää Jumalaa, Pyhää Henkeä, Jeesusta.

  Raamatussakin sanotaan, että älkää tyhjiä sanoja hokeko, ei ne ketään auta.
   
 6. rukoileva joogi Vierailija

  meditaatioita on hyvin monenlaisia, mantraa kayttaessa ne ovat usein mestarien nimia ja sen uskon jumalten nimia.

  jos rukoillessa kaytetaan jumalan ja jeesuksen nimea niin yhtalaisyyksia on jopa mantra meditaatioon. isa meidan rukous on yhdenlainen mantra myos.

  lootus asentokaan ei ole valttamaton, mutta se on yleisesti kaytetty. yhta hyvin voit meditoida polvillasi kadet ristissa.

  ehka se mielenkiintoisin vaihe tulee kun, mita tahansa menetelmaa kayttaen, on saatu jatkuva ajatusvirta hiljenemaan ja otetaan vastaan herran siunaus tai ajatellaan konseptina vaikka herran rakkautta ihmista kohtaan. jos nyt kristinuskoon kuuluvia sanoja halutaan kayttaa.

  eihan naita asioita pysty todistamaan eika kenenkaan paata kaantamaan. loppupelissa namakin ovat vain sanoja ja omiin kokemuksiin perustuvia havaintoja. paa asiallinen syy miksi vastasin tahan ketjuun on se turha demonisointi, vouhkaaminen ja perkeleilla pelottelu. mita nyt olen lukenut naita posteja taalla niin tuntuu etta vaki on rajoittautunut ateisteisteihin ja aariuskovaisiin. vaikka valissa menee kultainen keskitie.
   
 7. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missä tämä elävä jumala ja elävä jeesus mahtavat asustella.
  Onko kummallakin miekkosella munat ja harrastavatko seksiä.
   
 8. uskoja Vierailija


  voitais engel rakentaa sulle botti mika lisaa jokaiseen ketjuun taman yllamainitun quotin ja lisataan siihen viela etta todisteet poytaan! niin ei jaa sinunkaan panoksesi elamankatsomuksen foorumissa huomaamatta.
   
 9. Peruskoulutettu Vierailija

  Tarkoitatko, että meditaatio on mielen harjoitus, mutta rukous on magiaa?

  Kristillinen perinne kertoo, että esimerkiksi jotkut munkit lukivat "Ave Marian" tai "Isä Meidän" rukouksen lukuisia kertoja peräkkäin. Tällainen saman tekstin toistaminen on hyvin lähellä traskendenttista mietiskelyä niin tekniikaltaan kuin todennäköisimmin vaikutukseltaankin.
   
 10. eroa on Vierailija

  Kyllä meditaatio on mielen harjoitus, olen käynyt muutamia meditaatiokursseja. Siellä harjoitettiin sitä istumalla hiljaa paikallaan, keskittymällä hengitykseen ja joihinkin lauseisiin. Olllessani Intiassa siellä mietiskeltiin mantroja lausumalla, kolme kertaa päivässä. Minä koin sen jotenkin suorituskeskeiseksi,

  Rukous on tapa olla Jumalan kasvojen edessä. Hän näkee meidät joka hetki ja tietää mitä tarvitsemme. Jumala kehoitta rukoilemaan hädässä ja luottamaan hänen apuunsa.
  Rukous voi olla sanatonta puhetta. Rukous syntyy syvältä vaikka hauraastakin toivosta tulla kuulluksi. Ei ole kaavaa tai menetelmää, miten pitää rukoilla. (Lähteenä ev. lut. nettisivut.)

  Jos ihminen lukee useita kertoja peräkkäeiin esim. Isä Meidän- rukouksen, sanoisin sitä rukoukseksi enkä mietiskelyksi. Rajaa on vaikea vetää. Meditaatiosta on ollut minulle hyötyä siinä mielessä, että olen oppinut keskittymään ja hiljentymään. Rukous on jatkuvaa minulle keskustelua Jumalan kanssa, ja rukousvastausten saaminen vahvistaa rukouksen voimaa.
   
 11. Peruskoulutettu Vierailija

  Rukoilua on varmasti monenlaista. Väitän edelleen, että ulkoaopetellun rukouksen keskittyneellä toistamisella ja transkendenttisellä mietiskelyllä on selkeitä yhtymäkohtia niin tekniikan kuin vaikutuksenkin osalta.

  Jos rukous ei ole mielen harjoitus, niin muut vaihtoehdot ovat enemmän tai vähemmän outoja.

  Jos uskoo, että Jumala on kaikkitietävä, niin miksi hänelle pitäisi kertoa mitä ajattelee tai tuntee? Hänhän tietää sen jo. Jos taas haluaa pyytää jotakin, niin silloin mennään jo puhtaasti magian puolelle. Eli omilla rituaaleilla yritetään vaikuttaa yliluonnollisiin voimiin. Se on by definition magiaa.

  Muutenkin Jumalalta pyytäminen on aika kumma konsepti. Jos Jumala olisi olemassa ja olisi hyvä sekä kaikkitietävä, niin eikö hänen pitäisi antaa meille oikeudenmukainen osuutemme pyytämättäkin. Miksi Jumala antaisi jonkun syöpäsairaan kuolla jos hänen puolestaan ei rukoilla, mutta jättäisi eloon jos tarpeeksi moni Jumalaa muistuttaa syövän traagisuudesta.

  Mitä jää siis jäljelle? Onko rukous tapa ehkä mielistellä Jumalaa ja varmistella omaa taivaspaikkaa? Pyydetään, että Jumala armahtaa minut siltä rangaistukselta, jonka hän on määrännyt niille, jotka eivät ano armoa? Kuulostaa kipeältä.
   
 12. eroa on Vierailija

  Tämän ketjun aloitusaiheena oli: Jooga ja Jeesus (Raamattu) eivät sovi yhteen.
  Eriävät mielipiteemme johtuvat siitä, että sinä katsot asioita joogan ja meditaation näkökulmasta.
  Minä enemmän Raamatun näkökulmasta.

  Raamattu sanoo pyytämisestä, rukoilemisesta Matteus 7:7

  "Anokaa niin teille annetaan,
  etsikää niin te löydätte,
  kolkutttakaa niin teille avataan,
  Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää,
  ja kolkuttavalle avataan".

  Näinhän se myös täällä maalisessa elämässäkin, useita asioita pitää anoa tai pyytää, jotta ne saisi. Esim. työpaikat, matkat, asunnot jne.
   
 13. Reijo2 Vierailija

  Minä luulen, että nämä joogat ovat vain sellaisille, joilla ei ole muuta ajateltavaa kun pitäisiköhän vaihtaa vaikka auton väriä. Todelliseen hätään siitä ei ole mitään apua.
   
 14. Peruskoulutettu Vierailija

  Jumala on siis kuin sosiaaliviranomainen, joka tietää ihmisen hädästä siinä vaiheessa, kun hädässä oleva ihminen esittää asiasta ohjeiden mukaan täytetyn anomuksen? Mielenkiintoinen näkemys.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti