Hae Anna.fi-sivustolta

Kissa karkuteillä

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Kiti, 08.06.2005.

 1. Kiti Vierailija

  Nyt on suru puserossa... Perheessämme jo vuosikausia asunut tyttökissa on kadonnut ensimmäistä kertaa. Asumme maalla, ja kissamme on tottunut käymään asioillaan ulkona, ja muutenkin kulkemaan vapaasti. Sen reviiri on tosin erittäin pieni; yleensä sitä ei näe pihapiirimme ulkopuolella. Sanoisin, ettei se juurikaan lähde 100 m kauemmaksi kodistamme. Luonteeltaan se on erittäin rauhallinen ja kiltti; karkumatkoja ei ole ollut vielä koskaan.

  Nyt kissamme on kuitenkin ollut poissa jo neljättä viikkoa. Naapurit eivät ole nähneet. Olemme katsastaneet lähialueilta teiden reunat pahimman pelossa, mutta mitään ei ole löytynyt. Onko teillä kokemusta tällaisesta kotikissan katoamisesta? Pitääkö tässä luopua toivosta, vai voiko tällainen rauhallinen kotona viihtyjäkin vain ottaa ja lähteä karkuteille?
   
 2. Sae Vierailija

  Kyllä on kokemusta katoamisista kolmen kissan verran. Nykyään onkin vain sisäkissoja ja se on ainoa keino pitää kissat varmasti tallella ja hengissä. Miksi ihmeessä ensin ottaa riski kissan katoamisesta päästämällä se ulos ja sitten itketään perään..

  Toivottavasti kissasi löytyy ja opit tästä jotain.. Oletko jo ilmoittanut: www.lemmikkipalstat.net/apula
   
 3. Kiti Vierailija

  Niinkuin sanottu, kissa on jo useamman vuoden meillä asunut, ja näin MAASEUDULLA tottunut liikuskelemaan pihapiirissä omin päin. Kaupungissa asia on eri, mutta maalla on aika normaalia päästää lemmikki jahtaamaan hiiriä ja teroittamaan kynsiään. Sen ilon lemmikilleni mielelläni suon. Tietenkin tällainen riski on olemassa, kysymykseni oli kuitenkin lähinnä: Onko kokemusta tyttökissan karkumatkasta, ja onko karkulainen palannut takaisin. Kiitos kuitenkin vastauksestasi.
   
 4. varla Vierailija

  Jos päästät kissan yksin ulos, otat tietoisen riskin että sille voi sattua mitä tahansa. Vaaroja on monenlaisia; liikenne, petoeläimet, kissavihamieliset ihmiset, yms.
   
 5. kysymys Vierailija

  Kiti,onko kissa leikattu? jos ei niin sitten se on mennyt metsästäämään kolleja :)
  mutta 4 viikkoa on mielestäni aika pitkä aika pysyä kotoa poissa..
  vai?
   
 6. Lilli Vierailija

  Jos asutte maaseudulla, niin kissan ulkona pitäminen on tietysti OK. On mahdollista että sille kävi samalla tavalla kuin meidän Kissukalle, joka todennäköisesti joutui _ketun_ suihin. Toivottavasti katti vielä tulee takaisin, tähän aikaan vuodesta se pärjää hyvin ulkona!
   
 7. Piitu Vierailija

  Olisiko se voinut joutua lukituksi johonkin vajaan, mökkiin jne? Meillä kävi vuosi sitten niin, että pihallamme ollut kesäkalustevaja lukittiin marraskuussa talven ajaksi. Kolmen viikon päästä poikamme tuli sanomaan, että vajasta kuuluu naukumista välillä.

  Menimme tietysti heti avaamaan oven ja jalkojemme välistä juoksi kissa niin kamalaa vauhtia, että emme edes pystyneet näkemään sen väritystä. Se oli ollut kolme viikkoa siellä vajassa. Hirvitti ajatuskin, että jos se olisi jäänyt sinne kuolemaan talveksi ja olisimme löytäneet sen vasta keväällä. Toivottavasti se juoksi suoraan kotiinsa!
   
 8. nukunau Vierailija

  Minun kissani, leikattu poika, myös maalaiskissana viettää suuren osan elämästään ulkosalla ja nauttii elämästään, siitä olen varma.

  Kaksi kertaa se on ollut poissa noin kuukauden. Ensimmäisellä kerralla se oli asettunut lomamökkiläisten hoidokiksi muutaman kilometrin päähän. Lieneekö saanut autokyydin kun oli niin kauas kotoa päässyt. Löytyi naapurin ilmoituksen perusteella hyvinsyöneenä mutta koti-ikävissään. Ei osannut enää itse kotiin sieltä!

  Toisella kerralla se katosi keväällä, vielä yöpakkasten aikaan. Löytyi piharakennuksen alta loukkaantuneena ja langanlaihana. Oli luultavasti jäänyt auton alle ja parannellut vammaansa jossakin piilossa lajille ilmeisesti ominaiseen tapaan. Raahautunut sitten kotipihapiiriin, mutta rohkeutensa menettäneenä piileskeli ensin meitäkin.

  Me asumme syrjäisellä maaseudulla.
   
 9. nina Vierailija

  Voi hyvää päivää...on siinä taas kissan omistaja!! Ei voi auttaa, alkaa niin vituttaa lukea näitä. Vai oikein paranteli auton alle jäämisestä syntyneitä vammojaan lajilleen ominaïseen tapaan, voi jumalauta
   
 10. Elämä on Vierailija

  heh. me ihmiset kun pyrimme hallitsemaan muita luontokappaleita lajillemme ominaiseen tapaan. Entä jos kertakaikkiaan pitää eläimistä ja elämästä yleensä. Minulle olisi luonnonvastaista hankkia kotieläimiä elämänikäiseen vankeuteen vain omaa hoivaviettiäni tyydyttääkseni täysin itsekkäistä syistä. Eläimelle on ihanteellista jos se voi elää elämänsä mahdollisimman paljon itselleen luonnollisessa ympäristössä. Elämä vain on vaarallista. Kannattaa pohtia omaa oikeuttaan hankkia luonnossa viihtyvää eläintä joka tarvitsee virikkeitä ja liikuntaa jos asuu vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla...

  Liikenteessä ongelmallisia ovat kulkuneuvot, eivät eläimet. Ihmisen toiminnan seurauksena eläimiä kuolee joka päivä ilman että kukaan pohtii niiden oikeuksia.
   
 11. Hei, Vierailija

  älä puhu paskaa. Kissa on aivan samanlainen eläin kuin koira, ankka, lehmä, hevonen, hamsteri jne. Ne asuvat häkissä, ihmisen kotona tai omassa tarhassaan tai tallissaan. Tuollainen eläinten vapaan ulkoilun romantisointi on naurettavaa. Veikkaan että olet aika nuori?
   
 12. Nonono! Vierailija

  Kulkaas nyt, kaikille eläimille olisi kohtuullinen vapaus ihanteellista! Meillä on seitsemän kissaa ja koira, kaikki liikkuvat vapaina, ja ovat liikkuneet 5-10:een vuotta! Jos eläimet pysyvät nätisti pihapiirissä, tai ainakin näyttäytyvät ihmiselle joka päivä (ei siis vain syömään, vaan hakeutuvat ihmisen pariin), niin se vain osoittaa, että ne todella vapaasta tahdostaan ovat ihmisen lähellä. Tietysti siinä on omat riskinsä että ne saavat vapaasti kulkea, mutta joka ikinen eläin on onnellisempi luonnossa, kuin neljän seinän sisällä. Täällä meillä päin kulki vähän aikaa sitten yksinäinen susi, mutta onneksi se pysyi kaukana meidän kateista ja koirasta. Ja ketjun aloittajalle; kissallesi on luultavasti käynyt huonosti, mutta voi myös hyvinkin olla mahdollista, että se raukka on jäänyt jonnekkin lukkojen taakse ja mahdollisuuksia voi luetella ties kuinka paljon.. Jos se on leikkaamaton, niin silloin se on kyllä voinut vain lähteä niitä kolleja nuohoamaan, minullakin kolli (siis silloin vielä leikkaamaton) oli koko ajan poissa, ja kun takasin tuli, niin auta armias mitkä sotavammat... Pakkohan ne oli kaikki leikata, oli sen verran kamalaa kateltavaa...
   
 13. Riina Vierailija

  Maatalo keskellä ei mitään on hiukan eri asia, kuin vapaana liikkuvat kissat kaupungeissa ja taajamissa omakoti- ja rivitaloalueilla keskellä autoteitä.
   
 14. nukunau Vierailija

  En tiedä olenko koskaan ollut kovin nuori. Pahoin pelkään että olen tässä porukassa vanhimmasta päästä.

  Luulen että jokainen tarkastelee tätä eläinten ulkoiluasiaa hyvin omasta näkövinkkelistään. Perheemme viettää kesäisin aikaa ulkona suurimman osan päivästä. Kissa mahtaisi olla ihmeissään ikkunan takana katsomassa tai narun perässä killumassa... Maatilallani on reilusti lääniä vaikka koirille, hevosille, lehmillekin vapaasti kulkea ympäriinsä ja niin ne yleensä täällä tekevätkin. Lapsena ollessani lehmätkin vietiin luonnonniitylle ja kiltisti tulivat kotiin iltalypsylle. Otan tänne eläimiä juuri sen vuoksi että ne saavat täällä vapaasti nauttia elämästään. (tosin minulla on nyt vain kissa, kolmijalkainen) Joskus kettu tai haukka saattaa pyydystää jonkun pikku vapaana kulkijan, mutta enemmän pulassa ovat luonnon eläimet. Kissani vammastaan huolimatta pyydysti suloisen pikkupupun raivokkaista vastalauseistani huolimatta. Siitä tuli vähän huono olo ja omatunto. Kissahan ei kuulu tämän alueen luontaiseen eläimistöön.

  Eipä mitenkään mustavalkoinen asia tämä lemmikkiasia. Periaatteessa kuitenkin kai on hyvä että eläimistä pidetään huolta.
   
 15. Voi minua typerystä... Että pitikin mennä maalailemaan piruja seinille! Nyt on nimittäin minultakin katti kateissa, ja on ollut jo 16 päivää... En ymmärrä mitä on tapahtunut, se ei koskaan lähtenyt pitkille retkille, ja tykkäsi loikoilla tuolla parvella päivät pitkät... Olen laittanut marketteihin ja ilmoitustauluihin kuvia, ja eilen eräs nainen soittikin nähneensä sellaisen kissan, mutta aikamme selvitettyä asiaa, vaikuttaa siltä että se saattoi olla kuitenkin joku toinen kissa...nyyh... Mutta en aio vielä luopua toivosta! Olen lukenut niin monia selviytymistarinoita, että toivo on korkealla! Ja kiti, vaikka sanoinkin että kissasi on luultavasti tullut syödyksi, niin on aivan yhtä hyvä mahdollisuus, että joku mummeli on ottanut sen ulkoruokintaan... Laita ilmoituksia, tunnet ainakin tehneesi voitavasi...
   
 16. Salatut elämät. Aamu. Elina. Inka. Miia. Silja.
   
 17. viltzuu Vierailija

  Meiltä karkasi kissa viime yönä ikkunasta. Se on vasta 1 vuotta ja pieni kissa, niin toivottavasti tulee ehjänä kotiin :/
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti