Hae Anna.fi-sivustolta

Kissa pelästyi pesukonetta, nyt kakkii lattialle

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Kissa kakkii.., 24.02.2009.

 1. Kissa kakkii.. Vierailija

  Kissamme on 13 vuotias leikattu tyttökissa, ollut meillä n. 3 kuukautta, mutta on tuttu kissa koko elinajaltaan.

  Tähän asti ei ole ollut mitään ongelmia vessa-asioitten kanssa, meillä on kissalle 2 hiekkalaatikkoa (alakerrassa kodinhoitohuoneessa (khh) ja yläkerrassa vessassa), jätökset putsataan kahdesti päivässä ja koko hiekat vaihdetaan tarpeen mukaan.

  Tähän asti kissa ei ole mennyt tarpeilleen khh:een silloin kun pesukone on ollut päällä (pelkää ääniä), vaan on käyttänyt silloin yläkerran vessaa. Viime viikolla kissa oli ilmeisesti yrittänyt mennä tarpeilleen khh:n vessaan pesukoneen ollessa päällä, ja varmaankin linkous on mennyt päälle, koska näin kissan juoksevan sieltä karvat pörhöllään ja säikkynä.

  Tämän jälkeen kissa on ollut aika pelokas yleisesti ottaen, mutta varsinkin khh:ssa ja yläkerran vessassakin oli koko ajan karvat pystyssä. Varsinainen ongelma on se, että kissa on kyllä käynyt pissalla yläkerran laatikolla, mutta kakat on päästänyt lattialle, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Olen vienyt sitä moneen kertaan molempiin vessoihin ja yrittänyt näyttää, ettei siellä ole mitään pelättävää, ja pikkuisen ne pelot tuntuvatkin väistyneen, mutta edelleen kulkee näissä huoneissa arkaillen, eikä varsinkaan khh:een mene omasta aloitteestaan.

  Olisiko teillä muilla kokemuksia vastaavanlaisesta tilanteesta? Kannattaisiko mun suosista vaihtaa laatikoitten paikkoja pysyvästi, vai yrittää saada kissa käymään näissä vanhoissa paikoissa? Mieluusti pitäisin ne vanhoissa paikoissaan. Kannattaisiko yrittää hiekan laadun vaihtoa, vai sekottaakohan se vain asioita lisää? Vai hoitaisiko aika tämän asian pikkuhiljaa?

  Outoa tässä on se, että kissa pelkää yläkerrankin vessaa, vaikka pelästyi alakerrassa pesukonetta. Hiekkalaatikkoa kohtaan ei kuitenkaan näyttäisi olevan mitään traumoja ;) koska olen sen niihin monta kertaa kantanut, eikä se näyttäisi laatikkoa pelkäävän, vaan nimenomaan sitä ympäristöä.

  Onpa tämä vaikeaa tämä kissan ajatusmaailman selvittäminen!
   
 2. kisuli2 Vierailija

  Kissa osoittaa mieltään, ei hyväksy nyt sitä pesukonetta. Olettaisin sen tottuvan ajan kanssa. Meidän kissa aikoinaan kun ei hyväksynyt jotain asiaa, teki kakkansa keskelle lattiaa ihan mielenosoituksellisesti. Tosin ei jatkanut sitä, mutta aina kun kotona oli jotain muutosta, kissankakkaa lattialla seuraavana päivänä.
   
 3. Sae Vierailija

  Kissa todennäköisesti kakkaa kokemansa stressin vuoksi lattialle. Lisäksi sen mielestä nyt vain yksi vessa on käyttökelpoinen, se ei siis "mahdu" tekemään kakkaa samaan laatikkoon kuin pissaa (kissan mielestä ne tehdään eri paikkoihin, jos mahdollista). Kokeile käsitellä molemmat vessahuoneet päivittäin Feliway-suihkeella, se vähentää kissan kokemaa jännitystä. Voisit myös väliaikaisesti siirtää molemmat vessat muualle ja sitten muutaman viikon päästä hivuttaa ne vähitellen takaisin omille paikoilleen. Jos kissa kovasti pelkää vessaan menoa, se alkaa panttaamaan ja siitä seuraa erittäin helposti ummetusta ja pissaongelmia. Kissaa kannattaa totuttaa linkouksen ääneen, ettei tilanne pääse toistumaan.

  Lattialle ilmaantuneet kakat kannattaa siivota kissan huomaamatta eikä sitä saa tietenkään torua siitä. Pyyhkäise kakkapaikka etikalla, joka vie hajun kokonaan pois.

  Hiekkamerkkiä ei ehkä kannata vaihtaa ennen kuin tilanne on rauhoittunut.
   
 4. Repe65 Vierailija

  Älä turhaa kissaa syytä moisesta. Oletko koskaan sattunut kysymään että onko aviomiehelläsi/kumppanillasi ongelmia pidättelyssä, ettei häneltä ole sattunut lipsahtamaan pariin otteeseen, tuommoisista pidättely ongelmista pitäisi puhua avioliitossa.
   
 5. vierailija Vierailija

  Meillä oli kakkiva kissa taloudessa mutta päätyi kalojen ruuaksi kun ei suostunut käyttäytymään. Tulee kalliiksi uusia paskanhajuiset laminaatit joka kuukausi.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti