Hae Anna.fi-sivustolta

Kissa pissaa sisälle - hermot loppu, piikillekö?

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Hermoraunio, 14.06.2007.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. vierailija Vierailija

  KÄytä saatana kissaas lääkärissä, voi olla jo kroonistunut virtsatulehdus. kissassa yleensä jotain vikaa jos merkkaa ja kusee ja paskoo joka paikkaa.
  kyllä olet huono kissanhoitaja! kissat viedään lääkäriin jos käytös muuttuu
   
 2. vierailija Vierailija

  Suosittelen lämpimästi eläinkommunikoijan apua! Maksaa todennäköisesti vähemmän kuin lääkäri, ja itse sekä muutama sukulaiseni saatiin syvää ymmärrystä ja sitä kautta myös ratkaistua ongelmat 2 kissan ja 3 koiran kanssa ;)

  Ja ennenkuin joku tuomitsee huuhaaksi, niin kokeilkaas itse, saatatte yllättyä ;)
   
 3. vierailija Vierailija

  Tottakai kissa kostaa. Kakkaaminen on usein protesti jostain.

  Itsellä kaksi pelastuskissaa. Sain ne tutulta joka ei kertonut miten paha tilanne näiden kanssa on, ja halusi päästä niistä eroon.

  Toinen käyttäytyi pitkään jo hyvin, kunnes tyttöystäväni lelli kissaa jatkuvasti. Nyt se oksenteli juuri kämpän ihan täyteen kun katsoimme elokuvaa toisessa huoneessa parin tunnin ajan.

  Tein sen jälkeen testin.

  Kun tulin olohuoneeseen, kissa maukui sohvalla ja näytti että siihen sattuu. Heti kun menin sen viereen, se lopetti maukunan ja alkoi kehrätä, eikä oksettanutkaan sitten enää yhtään. Sitten se pyöri siinä hetken ja kun ei saanutkaan rapsutuksia se meni vain nukkumaan, kun pari sekunttia aikaisemmin se oli "tuskissaan". Se on saanut ja saakin minulta normaalisti huomiota, ja asiat on ollut sen kanssa ihan normaalisti jo pitkään. Se tietää miten olla kanssani ja saada mitä haluaa ilman pahantekoa. Nyt kun tyttöystävä lellii sitä pilalle, se protestoi tunnin poissaolosta. Asunnossa ei ollut montakaan paikkaa missä ei ollut oksennusta. Tautia ei todellakaan ole koska oksentelu ja paha olo ei lopu sekunnissa kun sattumalta istut sen viereen, ja tunnen tuon kissan sen verran hyvin että tiedän mitä sillä on mielessä.

  Oksentelua sattuu joskus, mutta aina silloin kun olen ollut yötöissä, ja sitten nukun seuraavan päivän. Jos olen kotona normaalisti, oksentelua ei satu kuin erittäin harvoin, ja silloin aina tulee joku karvapallero ulos samalla. Tässä on aika selvä kaava. Kissa ei sattumalta saa oksennustautia aina kun se ei saa mitä se haluaa, vaan se oksentaa koska se ei saa mitä se haluaa. Yötyöt on sille liikaa, mutta muuten se on oppinut vain tulemaan luokse. Nyt tämä lähti aivan käsistä.

  Jotkut kissat eivät vain enää sopeudu sisätiloihin, ja mielestäni jos ne eivät sopeudu ulkokissoiksikaan, niin silloin ne on parempi lopettaa kuin esim jättää heitteille. Itse koitan etsiä näille juuri paikkaa missä olla. Kissojen kanssa ei voi neuvotella, ja kuten ihmisetkin, jos totuttelet eläimen tiettyyn kohteluun, se voi alkaa VAATIA sitä, ja eläimillä on kärsivällisyyttä tehdä pahaa enemmän kuin ihmisellä on kärsivällisyyttä ottaa vastaan, koska ne ei suunnittele sitä niin tarkasti, vaan tekevät sen vaan kivuttomasti itselleen. Niille ei tule huonoa omatuntoa jne.

  Olin iloinen kun sain nämä kissat edes tähän kuntoon. Ystäväni, joka on kissa-asiantuntija kehui viimeksi käydessään, kuinka kesyjä kissoista oli tullut. Pelko oli kadonnut ja itsepuolustamisen refleksitkin oli poistuneet kokonaan. Syliin ei saa ottaa, mutta syliin ne kävelee joskus jne. Tietyt rajat laitoin heti kun ne tulivat, että rauhassa saa olla, ja ruokaa tulee aina, ja vettä, eikä tarvitse pelätä mitään, mutta kiinni ei saa käydä. Parin kuukauden päästä kumpikaan ei enää käyttäneet kynsiään ollenkaan, kun tajusivat että täällä ei tarvitse suojella itseään jatkuvasti. Tiedän siis kyllä mitä olen tekemässä, mutta tuntuu ettei nämä kissat enää tästä parane.

  Mutta, niinkuin moni täällä keskustelussa ei taida ymmärtää on, eläimet ei ole tyhmiä, ja ne osaavat kostaa ja olla ilkeitä jos eivät saa mitä haluavat. Jotkut tekevät asioita saadakseen mitä haluavat, ja jos niille antaa koko ajan periksi, ne tottuvat temppuihinsa.

  Samalla kuitenkin, niin kuin sanoin, niiden kanssa ei voi neuvotella. Mietin, että ehkä jos kissat asuisivat paikassa, missä he joutuisivat ulos kun tekisivät näitä asiota, ilman poikkeuksia aina ulos, he oppisivat arvostamaan elämäänsä sisällä. Mutta jotkut kissat ottaisivat tästä vaan suuremman syyn alkaa tekemään pahuuksia, eikä sille näin ollen tule ikinä loppua. Kissa on omatahtoinen eläin, eikä valitettavasti joskus ymmärrä omaa parastaan.

  Tyttöystäväni olisi varmasti ollut heti kissan kimpussa rapsuttelemassa jos olisi nähnyt tuon shown :D Itselle se ei toiminut, kissa tajusi sen, ja lakkasi esittämästä ja meni mielummin nukkumaan :D
   
 4. Auttakaa! Vierailija

  Mulla kans sama ongelma. Meillä on kolmeleikattuu naaras kissaa ja yks leikartu uros. Uros kissa alko pissailemaan ympäri kämppää se pissaa lähinnä lattioille ja kaappien päälle. Suurin ongelma on se että meidän olohuoneen lattia on yhdestä kohdasta aivan rikki ja ruman näköinen. Talvella kissa ei pissaile melkeempä yhtään mutta keväällä kun on kevättä rinnassa niin pissailu alkaa taas. Se on nyt pissannut ehkä joka päivä viikon ajan meidän lattioille tai kaapin päälle. Aina kun tulee kotiin on pissan haju jossain. Kissa on 7v bengali. Tyttö bengali on pari kertaq pissannut keittiöpyyhkeen päälle mutta ei läheskään yhtä paljoa kuin tämä uros. En tiedä mitä tehdä. Olen lukenut siitä pesuaineesta mitä ajattelin seuraavaksi kokeilla. Olen aika varma että se ei toimi, mutta yritän silti. Olen pessyt kunnolla joka paikan mihin kissa on pissannut. Käyty eläinlääkärissä todella monta kertaa eikä ole löydetty mitään. Kissa myös ”syö” itselleen sellaisia karvattomia ja punaisia läiskiä vatsan alueelle. Kissa syö kutinaan auttavia lääkkeitä ja stressiin auttavia lääkkeitä vaikka se stressi lääke ei ole kyllä mitään auttanut. Auttakaa joku!!!! En todellakaan ole valmis luopumaan vielä tästä kissasta. Se on niin mukava luonteeltaan olen aivan varma ettei tahallaan pissaile. Meillä on myös kaksi hiekkalaatikkoa aika lähekkäin toisiaan koska minnekkään muualle ei oikein sellaista saa paitsi vessaan mutta sekään ei ole mikään iso. Apua!!
   
 5. Auttakaa! Vierailija

  Bengalista ei myöskään saa tehdä ulkokissaa koska ne ovat ainakin netin mukaan liian villejä siihen ja asumme kiireisen tien vieressä. Ja kissa on myös älyltään hieman hitaan oloinen joten se ei ole vaihtoehto
   
 6. Auttakaa! Vierailija

  Bengalista ei myöskään saa tehdä ulkokissaa koska ne ovat ainakin netin mukaan liian villejä siihen ja asumme kiireisen tien vieressä. Ja kissa on myös älyltään hieman hitaan oloinen joten se ei ole vaihtoehto
   
 7. vierailija Vierailija


  Kun saa nyt ei osaa muuten ilmaista ettö SATTUU kun juuri oksentamalla tai ulosteilla. Tätäkään ei varmasti tee esittämiseen vaan päinvastoin koittaa piilottaa kivun ja rauhoitella kun yrittää tarkastella. Tämä on kissojen elinehto ollut luonnossa, heikkoutta ei voi näyttää. Koittaa viedä ne lemmikkinä AJOISSA tutkittavaksi. Samalla tavalla sillä voi olla virtsakiviä, kasvain tai sokeritauti kuin sinulla itselläsi! Joihinkin saa edulliset lääkkeet. Ikävää on se että lemmikkejä ei hoidateta vaikka mahdollista sairauden oiretta on.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti