Hae Anna.fi-sivustolta

Kissaihmisillä viherkasveja

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä viherikas, 22.03.2007.

 1. viherikas Vierailija

  Millaisia viherkasveja teillä kissaihmisillä on kotonanne? Meille pitäisi uuteen kotiin hankkia jotain viherkasveja, mutten haluaisi hankkia kissoille myrkyllisiä kasveja. Meillä on kaksi kissaa, ja ennen meillä on ollut oikeastaan vain rönsyliljaa. En ole huomannut, että nuo katit kovinkaan kasveja söisi, niillä kun on omat ruohot säännöllisesti tarjolla. Siltikään en halua ottaa riskiä, että ostan tietämättäni jonkun myrkyllisen kasvin, ja kissa saakin päähänpiston vähän maistella... Eli tietäisikö joku soille turvallisia viherkasveja? Mitä teillä muilla kissaperheillä on kotona?

   
 2. Ripsa* Vierailija

  Meillä on kotona melko monenlaisia kasveja: saint paulioita, kultaköynnöstä, orkideoita, fiikusta, anopinkieltä, kliiviaa, soihtuköynnöstä, juorua, nukkumattia, palmuvehkaa sekä yksi itsekasvatettu mandariinipuu. Näistä soihtuköynnökset ja juorut ovat kissojen ulottumattomissa, mutta muihin niillä olisi mahdollisuus päästä käsiksi. Oma kokemukseni on, että kissat maistelevat mielellään kasveja, joissa on pienet ja suht pehmeät lehdet. Muut ovat saaneet olla rauhassa. Joskus kissat haluavat tonkia multaa, mutta koristekivet kasvien juurella auttavat tähänkin.

  Kannattaa varmaankin kokeilla jollain myrkyttömällä kasvilla, miten kissat siihen reagoivat. Meillä kyllä ovat onneksi oppineet jättämään kasvit omaan arvoonsa. Varmimpia rauhaan jätettäviä tapauksia meidän kattien kohdalla ovat fiikus, kliivia, anopinkieli ja saint pauliat.
   
 3. ylli Vierailija

  Meillä on rönsylilja, syntinen poika, anopin kruunuja, malakanvehka, joulukaktuksia sekä palmuvehka. Kissa ei ole niistä kiinnostunut kuin vain rönsyliljasta, jota se rääkkää enemmänkin piruuttaan (minua silmiin katsoen) kuin syödäkseen.

  Mutta tulppaanin ja ruusun nuppuja se on syönyt - ja myös oksentanut.
   
 4. Eipä paljoa Vierailija

  Meillä on vain yksi anopinkieli, limoviikuna, yksi kasvi jonka nimeä en tiedä sekä papinkaura. Muut ei maistu, mutta papinkauran kimppuun hyökkäävät heti, jos siihen (suljettuun) huoneeseen pääsevät, jossa se on.

  En voi kasvattaa kissoilleni edes kissanruohoa, sillä yksi kissoistani kaivaa ruohot multineen purkista ulos ja siivo on kauhea. Jotain vihreää ne kyllä sisuksiinsa selvästi kaipaavat. Mitään rönsyliljan tapaisia kasveja en voi ajatellakaan, ne syötäisiin heti.
   
 5. Elwira Vierailija

  Olen katsonut kaikki asuntoni kasvit myrkytystietokeskuksen sivuilta, jottei vahingossakaan osuisi myrkyllisiä kasveja kissani elinpiiriin. Otus kun ei ole niitä laatikon terävimpiä veitsiä, vaan syö vaikka murattia (oli muuten kipeänä aika monta päivää, eikä siltikään ottanut opikseen...). Enkä kyllä voi laittaa koristekiviäkään kukkaruukkuihin, kun niitä vasta onkin hauskaa nyppiä sieltä ja heitellä pitkin asuntoa...

  Olen sitten hommannut sellaisia kasveja, joita voi nakertaa jos siltä joskus tuntuu. Kyseinen toiminto ei kyllä ole sallittua, mutta sitä luonnollisesti tapahtuu poissaollessani. Niin juu ja se kissanruoho saa kyllä ihan rauhassa rehottaa ruokakupin vierellä kun vaihtoehtona on äiskän huonekasvit...
   
 6. kissan omistaja Vierailija

 7. Elwira Vierailija

  Öh... olen hyvin huono muistamaan niitä kasvien nimiä... Enimmäkseen kasvini ovat vihreitä, ei pahemmin kukkia... Kaktuksia en ole viitsinyt hommata kun se kissa olisi kuitenkin tassut verissä ja piikkejä täynnä alta aikayksikön...

  Eli www.myrkytystietokeskus.fi
   
 8. ##** Vierailija

  googlettamalla löytyy varmasti hyvin nuo myrkylliset, niitä oli yllättävän paljon.
  Mun kissat ei ainakaan pärjänneet ilman rönsyliljaa, menee masu helposti tukkoon, jos kaikki on syöty.
   
 9. rättimatto Vierailija

  Meillä himoittaa mummun Peikonkämmen sekä koiria että kissoja poikkeuksellisen paljon. ompi myrkyllinen,mutta ah niin kiehtova...
   
 10. Kis Kis Vierailija

  Harkitse näitä 25 kissalle turvallista kasvia:
  1. Paavalinkukat

  2. Nokkoskasvit

  3. Bambu

  4. Saniaiset

  5. Maijat

  6. Tuonenkielo

  7. Joulukaktus

  8. Aasinmaksaruoho

  9. Puistokultapalmu

  10. Kuningaskissus

  11. Kirjotähdet

  12. Mehitähdet

  13. Sinilatvat

  14. Jasmiini

  15. Samettikukat

  16. Orkideat

  17. Villakot

  18. Muorinkukat

  19. Petuniat

  20. Pullojukka

  21. Ruusu

  22. Kirjorönsylilja

  23. Begoniat

  24. Vahalehtiset

  25. Tsinniat

  Kasvien järsiminen yleensäkin on ei-toivottavaa ja jopa myrkyttömien kasvien pureskeleminen voi aiheuttaa kissalle vatsakipuja. Jos epäilet kissasi syöneen myrkyllistä kasvia, vie se välittömästi eläinlääkäriin. Oireet voivat ilmetä tunneissa ja välitön eläinlääkärin hoito voi olla valinta elämän ja kuoleman välillä.

  Kun vaihdat kissalle myrkylliset kasvit myrkyttömiin vaihtoehtoihin, olet paljon lähempänä luoda kissallesi turvallisen elinympäristön.
   
 11. max Vierailija

  Hyviä on: puistokultapalmu, kuningaskissus, pullojukka, kirjorönsylilja.
  Huom ole tarkkana että on juuri rönsylilja eikä mikään muu lilja, tai että on pullojukka eikä jukkapalmu tai palmuvehka, kasvit on nimetty vähän hölmösti asian suhteen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti