Hae Anna.fi-sivustolta

Kissan kuolema

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Kirsikka, 07.01.2006.

 1. Kirsikka Vierailija

  Onko tiedossa, kuinka eläin (tässä tapauksessa kissa) käyttäytyy ennen vanhuuteen kuolemistaan? Pitääkö paikkansa, että eläin haluaa mennä omiin oloihinsa odottamaan kuolemaa?

   
 2. Sae Vierailija

  Kyllä pitää paikkansa. Kissa vetäytyy rauhalliseen paikkaan, jossa se kokee olonsa turvalliseksi.

  Nykyään tuntuu olevan aika harvinaista, että eläin kuolisi pelkästään vanhuuteen. Yleensä syynä on jokin sisäelimiä vaurioittava tms sairaus. Jos vanhan kissan käytös muuttuu ja se tuntuu ""nuupahtaneelta"", olisi hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

  Saanko kysyä minkä ikäinen kissa on kyseessä?

  On mielestäni erittäin hienoa, jos kissa saa lähteä rauhassa omassa kodissaan elettyään pitkän elämän. Läheskään aina ei näin käy, valitettavasti.
   
 3. Kirsikka Vierailija

  Kissani on 16 v. manx. Erittäin laihtunut, nälkäinen,mutta huono syömään. Hampaat jo niin huonossa kunnossa, että ruoka ei oikein pysy suussa. Juo paljon vettä. Mieli on virkeä ja turkki killtää. Kilpirauhashäiriö todettiin eläinlääkärissä vuosi sitten. Pari viikkoa sitten eläinlääkäri totesi sydämessä sivuääniä. Käski antaa niin paljon ruokaa kuin kissa haluaa. Annammekin, erityisherkkujakin. Tänään kissa sai jonkinlaisen kohtauksen. Huusi kuin hullu ja ryömi lattialla, säntäsi hiekka-astialle ja läähätti siellä kieli ulkona. Pakeni sitten kiukaan alle saunaan. Ajattelin, että nyt se kuolee. Kissa on pelkkää luuta ja nahkaa. Hiekka-astiasta ei löydy enää edes ulostetta,joka aiemmin oli täyttä kuraa. Ruoka ei kai enää imeydy,eikä se oikein pysy sisälläkään. Kissa oksentaa valkoista vaahtoa.
  Pitäisikö jo luovuttaa ja viedä piikille?
   
 4. Sae Vierailija

  Suora vastaus: Kyllä pitäisi. :(

  Vaikka se onkin vaikeaa. Tiedät itsekin, ettei kissan ole enää hyvä olla. Kissalla voi olla kipuja eikä jatkuva nälkäkään ole kiva juttu. Omistajan velvollisuus on tehdä rakkaalle eläimelle viimeinen palvelus ja päästää se sateenkaarisillalle, kun sen aika on. Otan osaa.
   
 5. hmm Vierailija

  Ihanko ois myrkytysoireita. Rotanmyrkkyäkös joku antaa? Kyl se kohta kuolee. Mun yks kissanpentu kuoli johonkin kissaruttoon. Oli löytökissa. Rokotus ei auttanut enää. Samalla tavalla käyttäytyi.
   
 6. minä Vierailija

  olen sitä mieltä, että kissallasi oli sydänkohtaus. Käytäpä poloinen eläinlääkärissä, ja kysy, mitä mieltä hän on, olisiko armeliaampaa nukuttaa, vaikka se vaikeaa onkin!
   
 7. Vie heti eläinlääkärille, jos kissasi oksentaa vaahtoa. Meidän kissamme oksensi itsensä kuiviin ja menehtyi.
   
 8. Todellisuus Vierailija

  Ei ihminen eikä kissa kuole "vanhuuteen". Käypä eläinlääkärissä hakemassa hoitoa kissasi sairauteen. Uskomatonta!!!
   
 9. Todellisuus Vierailija

  Voi Herran tähden! Kissalla pitäisi olla kilpirauhaslääkitys! Olet eläinrääkkäjä et kissasi ystävä. Siksi oireet kun ei anneta hoitoa! Ja hampaat huonona? Eläimen omistajan tehtävä on pitää eläimen hampaat kunnossa eläinlääkärin suorittamana! Mene HETI pieneläinklinikalle tai kissoihin erikoistuneelle lääkärille: nykyään saa myös osamaksulla laskun! Tai anna kissa jollekin joka sen hoitaa kuntoon kun itse et välitä! Todella törkeää. Kissa olisi muuten todennäköisesti hyvävoimainen ! Ei lehmälääkärille! Virkavirheen toki tehnyt jos ei lääkityksestä ole ottanut selvää.
   
 10. suruaika Vierailija

  Meidän perheen suuresti rakastama Jesse-kissa kuoli viidentoista vuoden iän saavutetuaan .
  Olisiko tahditonta pyytää pappi hautaustilaisuuteen siunaamaan Jesse taivasmatkalle?
   
 11. oqiwu n Vierailija

  Mikä sinä olet ketään tuomitsemaan?
  Faktaa on, että niin ihminen kuin kissakin kuolevat viimeistään vanhuuteen . Ihmisen maksimaalinen ikä on vähän päälle sata vuotta ja kissalla paljon vähemmän.
   
 12. Nasim Vierailija

  Hei kaikille,
  Minulla on 15 v kissa joka on nyt noin viikon ajan ei syönyt yhtään kuivaruoka mutta märkäruoka on syönyt, vettä juonut ehkä enemmän. Huomasin tänään ei ole kakkanut 3 pv ja tänään märkäruokakin ei maistunut, maito on juonut, soitin eläinlääkärille sanoivat katso muutama päivä ja sit ottaa yhteytä jos on sama tilanne. En halua todella että kissa kärsi mutta on aika rauhallinen ja eikä ollut missän piilossa, kyllä vien häntä lääkärille en halua odotta enää päiviä, kun pelkään se kärsi ja minä en huomanut, enemmän siitä on huolissan miksi ei ole kakkanut.
  Tänä aamuna oksensi jotain keltasta nestetä.
  Jos joku voi antaa neuvoja olisin kiittollinen.
  Ja jos joku tietää missä päin Espoossa on 24t auki joku eläinsairaala?
  Kiitos
   
 13. vierailija Vierailija

  Suosittelisin soittamaan tähän Yliopsitolliseen- eläinsairaalaan ja kysymään, voitko todella odottaa vielä 3 päivää. Tämä on Helsingin viikissä, mutta sieltä voit kysyä miten toimia.

  https://www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala

  Voit halutessasi ehkä saada sieltä lääkäriajankin. Tai päästä päivystykseen? Mutta ainakin kysyä voiko kissasi todella vielä odottaa, sillä kissa ei aina näytä huonoa oloaan kenellekään. Minuakin huolestuttaiais tuo kakkaamattomuus kun kerran kuitenkin syö.

  Tässä vielä saman paikan puh.numerot esillä
  https://www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala/ajanvaraus

  Tässä vielä googlesta hakemani tiedot espoon alueen eläinsairaaloista:
  https://www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala/ajanvaraus

  Siellä näkyy olevan ainakin yksityinen eläinsairaala evidensia. Liekö hyvä vai vain rahastaja, en tiedä. Enkä tiedä kumman hoitomaksut on edullisemmat.
   
 14. Lisäys edelliseen Vierailija

  Laita kaikki tuo täällä lertomasi lapulle ja ota se mukaan kun menet lääkärille, niin tulee kaikki oireet kerrottua ja se, mikä sinua eniten tilanteessa huolettaa.
  Tai ota mukaan tuo minkä tännekin kirjoitit, se oli hyvä kuvaus.
  Lisäät tietenkin listaan jos muistat lisää oireita tai jos niitä tämän jälkeen tulee lisää.

  Kaikkea hyvää sinulle ja kissallesi!
   
 15. vierailija Vierailija

  Hei,
  Kiito tosi paljon kun vastasit minulle, soitin lääkärille ja sanoi käy hake apteekista Parafiiniöljy ja anta 10 mil, sit soita aamula ja vara aika, toivotaan parasta, kissa on minulle tosi tärkeä ja pidetään toisemme seura kotona.
  Kiitos
   
 16. vierailija Vierailija

  Hei,
  Kiitos paljon sinulle, teen just noin ja toivotaan parasta.
   
 17. vierailija Vierailija


  Kiitos kiitoksista. Kissat ovat ihania : ) Kuinka kissallesi kävi? Onko toipunut tai hoidossa? Toivottavasti kaikki on hyvin <3
   
 18. vierailija Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti