Hae Anna.fi-sivustolta

Kissan punkkisuoja

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Mansku, 22.06.2010.

 1. Mansku Vierailija

  Mikä olisi hyvä punkkisuoja kissalle?
  Onko kenelläkään tietoa Biospotix-nimisestä niskasta häntään päin laitettavasta liuoksesta?
  (viikonloppuna sain tietää että punkkipantaa ei pidä kissalle laittaa ja olin aikeissa sellaisen henkkia niin tuli "tenkkapoo" eteen, enkä tiedä mitä tehdä kun tämä on ensimmäinen kesä kissan kanssa).
   
 2. 3 killiä Vierailija

  ei tosiaankaan saa kissalle laittaa, sillä kissa nuolee itseään ja näin ollen saisi myrkkyä elimistöön. Apteekista kyllä saa kissan ihoon levitettävää punkkikarkoitetta, mutta silloinkin on oltava huolellinen ettei sitä jää karvoihin!
  Omilla kissoillani punkin torjunta on sitä, että joka ilta kopeloin kissojen pään- ja kaulan alueet sekä kainalot, sillä näihin punkki yleensä kiinnittyy. Sitten vaan mahdollinen ötökkä pinseteillä veks. Mielelläni en mitään myrkkyjä kissoihin laita jo niiden itsensä takia, ja myös siksi että kissamme nukkuvat kanssani samassa sängyssä enkä itsellenikään punkkimyrkkyä halua.
   
 3. En osta pantoja! Vierailija

  En osta koirilleni, enkä ostaisi kissalle, jos sellainen olisi, luettuani Lapin Kansan jutun pari viikkoa sitten. Kaksi koiraa oli mennyt ihan sekopäisiksi ja käytöshäiriöisiksi, kun olivat saaneet punkkipannat, alkaneet ulostaa sisälle ja kulkea kyyryssä kaikkea peläten. Normalisoituivat, kun pannat otettiin pois. Jotain hermomyrkkyä vissiin moisessa pannassa, ei tule meidän huusholliin, kyllä nypin minäkin mieluummin niitä punkkeja!
   
 4. Tuossa se juttu! Vierailija

 5. Mökkeilijä Vierailija

  Meidän kissalla oli kuukauden päivät kissalle tarkoitettu punkkipanta. Kissaa se ei häirinnyt missään vaiheessa (tuskin huomasi että oli erilainen panta) ja ensimmäisten päivien jälkeen voimakas hajukin lieventyi tai sitten oma nenäni tottui. Pannan olisi pitänyt toimia koko kesän, mutta meidän kissamme sai muutaman viikon jälkeen punkin kaulalle pannan alle ja heitin sitten pannan menemään, kun ei siitä kerta hyötyä ollut. Nyt ostin Biospotix pipettejä ja aion testata niitä.
   
 6. Ituhippi Vierailija

  ...tää saattaa nyt olla mainos mutta meillä on käytetty Frontline- nimistä tököttiä ja hyvin toimii.
   
 7. samma häär Vierailija

  Mäkin käytän kissoilla Frontlinea, joskus Effipro-nimistä ainetta. Kummassakin on sama vaikuttava aine.

  Nestettä laitetaan pienestä "tuubista" kissan iholle (karvat täytyy paijata sivuun), ja siitä se imeytyy elimistöön, ja estää sekä punkit, kirput että täit. Neste laitetaan niskaan, jotta kissa ei sitä pääse nuolemaan (aine "katoaa" pinnasta n 24 tunnissa). Käsittely kerran kuussa.

  Viikko sitten huomasin kissan kopassa sekopäisenä hoipertelevan punkin, joka oli ilmeisesti yrittänyt kiinnittyä kissuliimme, mutta Frontlinen ansiosta ei siihen pystynyt. Kissa oli siis ollut ulkona luuhaamassa, ja sieltä tuonut punkin turkissaan sisälle koppaansa.
   
 8. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  Frontline testattu ja hyväksi todettu. Ainoa hankaluus meidän kissojen kohdalla oli se, että cornish rexeille oli aika hankala tehdä jakausta niskavilloihin :D
   
 9. frontline Vierailija

  Sitä oli viime kesänä, mutta kaikesta huolimatta pari punkkia löytyi. Minulla on todella hyvät punkkipihdit, joita on helppo käyttää. Vähän niinkun ompelukoneen jalasssa olisi varsi ja pihtien väliin laitetaan punkki. Uusimman opin mukaan ei tarvitse kiertää, vaan voi vetää. Vanhoissa pihdeissä piti käsi tarkkana saada punkki napattua turkista. Punkkipanta oli nimensä mukaan punkkipanta , sinne kerääntyi pannan alle paljon punkkeja, joita en ensin löytänyt, koska olivat siellä pannan alla. Tänä kesänä taas Frontlinea. Kissa on vaan niin lyhyt-ja tuuhekarvainen , että siksi sille - toisin kun cornisille - on vaikea saada karvaton jakaus. LP:n on ainakin helppo löytää punkit..
   
 10. Gismu-06 Vierailija

  Tänään lopetutin oman kissani keskushermostoperäisten oireiden takia. Eläinlääkäri ei löytänyt mitään selvää syytä oireisiin ja veriarvoista ei löytynyt mitään. Punkkikarkote nousi esille, oireet täsmäsivät siihen täysin. Ainoastaan karkotteen laittoajankohta ei täsmännyt. Oireet yleensä tulevat noin viikon kuluttua. Meillä oli aikaa kulunut jo kolme viikkoa laitosta. Valmiste oli Effipro ja samaa valmitetta käytin myös viime kesänä, silloin ilman mitään oireita. Mitä enemmän olen asiaa miettinyt sitä enemmän kallistun sille kannalle, että kyseinen hermomyrkky aiheutti kissani oireet. kissa oli 8-vuotias ja täysin terve karkotteenlaittohetkellä.
  Itse ainakin tämän tapauksen jälkeen suhtaudun todella varauksella punkkikarkotteisiin.
   
 11. Marsu Vierailija


  Viestisi on vanha, mutta asia ajankohtainen. Kun ostat punkkipannan tai karkotteen virallisesta apteekista tai eläinlääkäriasemalta eikä mistään hämärästä nettikaupasta, selviää heti käykö tuote kissalle vai ei. Jotkin koirien valmisteet ovat todella myrkyllisiä kissoille, osa on turvallisia sekä kissalle että koiralle.

  Kissalle on olemassa turvallinen Frontline-sivelyvalmiste, joka karkottaa olemassa olevat ulkoloiset mukaanlukien puutiaisen, väiveet, korvapunkit ja kirput ja jonka vaikutus kestää kaksi viikkoa valmisteen annon jälkeen. Kissaan kahden viikon kuluessa lääkkeen laitosta kiinnittyvä punkki imaisee kissan verestä tätä keskushermostoon vaikuttavaa ainetta ja kupsahtaa.

  Valmiste on pipetissä, josta se puristetaan kissan takaraivolle tai niskan ihoon karvojen tyveen. Kissa ei pääse ainetta siitä nuolemaan.
   
 12. nea Vierailija

  http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE1266188 meillä on käytetty tuota punkkipantaa ensimmäistä kertaa 2 vuotiaalle kollille ja hyvin toiminut, ainakin meidän katille!
   
 13. ihan turhia Vierailija

  Jotkut kissarodut kestävät punkin pureman ja ovat siis immuuneja borrelioosille. Mulla on maatiaskissoja. Joka kesä oon punkkeja poistanut pihdeillä ja ei mitään vaivaa ole tullut. Punkki on yleensä kaulan alueella.
   
 14. vierailija Vierailija

  No mitenkäs ihminen reagoi kissan niskaan laitetulle punkkikarkotteelle. Minä kun nukun välillä kissa kainalossa. Entäs meidän koirat. Ne varmasti yrittävät nuolla pois myrkyt kissan niskasta, varsinkin jos se haisee.
   
 15. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti