Hae Anna.fi-sivustolta

Kissan ummetus

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Paapuli, 22.06.2008.

 1. Paapuli Vierailija

  Mitähän pitäisi kissan ruokavaliosta muuttaa, kun on 12-vuotiaalla kollipojalla alkanut ilmetä ummetusta. Kuivia kakkapapanoita usein ja tänään veti mattoa vasten peppuaan ja sai kuivan ulostepötkyn aikaan. En usko että anaalirauhaset olisivat tulehtuneet kun ei kissa muuten peppuaan arastele. Nykyään on ruokavalio sellainen, että koko ajan on kuivanappuloita (eläinkaupasta) kupissa, vettä tietenkin koko ajan saatavilla ja ruohoa on, ja kerran päivässä kissat saavat annoksen tuoreruokaa - seikalaa/naudanlihasuikaleita/kanaa tms. Tyttökissan (myös 12 v) masu kyllä tuolla ruokavaliolla toimii ihan hyvin.
   
 2. kjndji Vierailija

  tilaapas näyte perfect-fittiä.tossa vieressä mainos............
   
 3. Sae Vierailija

  Syökö ja juoko kissa tarpeeksi? Usein yllättävä ummetus johtuu liian vähäisestä syömisestä, jos ruokavaliota ei ole muutettu. Tarkkaile ruokailua ja juomista, esim suussa tai sisäelimissä voi olla jotain vialla, jos ruoka ei maistu. Vesi kannattaa tarjoilla lasisista isoista laakeista kupeista (esim salaattikulho), parhaiten juoma kelpaa useimmiten kylppärissä tai tsikialtaassa.

  Tarkista myös vessojen kunto. Onhan niitä tarpeeksi (vähintään 2, mielellään enemmän) ja niissä hyvälaatuista täysin hajutonta hiekkaa? Kakan panttaaminen voi myös aiheuttaa ummetusta, jos kissa ei jostain syytsä mene ajoissa vessaan. Taustalla saattaa joskus olla myös pissatulehdus, jonka takia kissa välttää vessakäyntiä viimeiseen asti.

  Kissalla saattaa myös olla jokin tukos suolessa, esim karvaa. Usein vanhan kissan suolen toiminta hidastuu ja ummetuksesta voi tulla jokapäiväistä, tosin 12- vuotias ei vielä ole niin vanha että tästä olisi kyse.

  Ensiapuna äkilliseen ummetukseen voi antaa parafiiniöljyä 1-2ml/kissakilo pari-kolme kertaa päivässä (esim 5 kiloiselle kissalle 5-10 ml). Ruokaan voi myös lisätä päivittäin vajaan teelusikallisen veteen keitettyä kaurapuuroa ellei kissa syö raksuja riittävästi.
   
 4. Kissanen Vierailija

  Kissalle voi antaa myös Levolacia (tai jotain muuta laktuloosivalmistetta, esim Duphalac) ummetukseen, noin 0,5-1ml/kg, pahemmassa ummetuksessa voi antaa hieman enemmänkin. Levolac on turvallista käyttää vaikka säännöllisesti päivittäin, se pehmittää ulostemassaa ja näin helpottaa ulostamista.

  Parafiiniöljy on hyvä apu kyllä akuuttiin ummetukseen, mutta se vain liukastaa suolen pintaa ja itse uloste tulee kivikovana ulos. Tällöin ulostaminen voi tehdä kovinkin kipeää.

  Paapulin kissa on jo sen verran iäkäs, että munuaisissa saattaa olla häikkää. Munuaisten vajaatoiminta voi oireilla ummetuksena. Esim omalla jo paremmille metsästysmaille lähteneella munuaisvaivaisella ainoa oire oli satunnainen ummetus.
   
 5. kissakas Vierailija

  Levolac on auttanut meillä 15-v. kollikissan ummetukseen. Ollaan annettu sitä semmoisella ruiskulla, ei se pistä kovasti hanttiin kun selostaa, että se auttaa. Senverran kiusallinen ja kivuliaskin vaiva eikä se Levolac ole kai hirveän pahaakaan. Vähän tahmeaa vaan jos onnistuu sotkemaan, kannattaa heti putsata turkista ettei ehdi kuivua.

  Meillä sama juttu, että tyttökissalla ihan sama ruokavalio, mutta sillä ei ole mitään ongelmia.
   
 6. Marjaana Vierailija

  Ettäs kehtoot olla ilikee, sinunkin lapsillasi voi olla lemmikkinä kissa, joka on tärkeä
   
 7. Parka Vierailija


  Minunkin kissani kärsi ajoittain ummetuksesta, kunnes aloin antamaan sille hetkittäin maitoa ja raejuustoa.
   
 8. Hellu Vierailija

  Nyt ei auta muu, kuin laitat kollipojan turkin hihaan ja annat sille peräruiskeen, vaan muista, ei liian suurta vesimäärää.
   
 9. kissaimmeinen Vierailija


  Meillä myös 10+ ikäisen kollipojan ongelma, mutta ei naaraskissan joka myös 10+.

  Parafiiniöljy on hyvä, kuten joku jo neuvoikin. Saako ruohoa, meillä kyllä on yritetty kasvattaa jotain mutta ei suostu syömään muuta kuin kesällä mökillä maasta tuoretta ruohoa. Kuivatut ja kasvatetut ei kelpaa...

  Raksujen saantia on säännöstelty myös. Ettei söisi niitä suhteessa liikaa. Mutta se parafiiniöljy, on joskus annettu tiheämminkin ja johan alkaa tapahtua!
   
 10. kissaimmeinen Vierailija


  En yleensä näihin aivopieruihin viitsi edes vastata mutta menköön nyt.

  Se miten ihminen suhtautuu eläimiin, kertoo aika paljon ihmisestä. Ja tämän olen huomannut, että totta on.
   
 11. unid Vierailija

  En ole lukenut koko ketjua, mutta meillä on aina lattialla ruukullinen kissanruohoa, josta moemmat usein nautiskelevat, mutta ruohoakin parempana pitää toinen kissamme (ummetusherkkä, raksut hänen lempiruokaansa) kuivattua tilliä (myös tuore tilli menee suurella ruokahalulla). Toisella kissalla ei ole koskaan ollut ummetusongelmaa (märkäruoka lempiruokaa), tämä kissa on sitten varsin perso maustamattomalle jogurtille ja viilille (molemmat toki laktoosittomia), mikä pitänee ulosteen kosteampana. tämän ummetusherkän kissamme vaivoihin vaikuttaa selvästi myös stressi. Hän pitää rutiineista ja selvästi huomaa, että jos päivän rytmi menee sekaisin, se näkyy sitten kissan yleisvoinnissa.
   
 12. efufweu Vierailija

  Mitä mieltä olet teurastajista, jotka saattavat tappaa esim. sata lehmää tai kolmesataa sikaa päivässä .
  Pidätkö heitä elämiä vihaavina julmureina?
   
 13. Juurikin näin Vierailija

  Offtopic mutta vastaus on kyllä.

  Luin aika äskettäin kuvauksen lehmien kasvattamisesta ja kohtelusta, mutta lehmä oli vaihdettu ihmiseen ja ihminen avaruudesta tulevaan ylempään rotuun joka oli sitä mieltä että ihmisten liha on herkullisinta ruokaa ikinä ja naisten tuottama maito juomana parasta. Siksipä nämä alienit kasvattavat ihmisiä ruuaksi, pitävät naisia raskaana koko ajan jotta heiltä voi lypsää maitoa ja vievät vastasyntyneet lapset johonkin häkkiin kasvamaan ja näistäkin osa tietysti teurastetaan nuorena koska lapsen lihahan on vielä herkullisempaa kuin aikuisen.

  Miettikää sitä kun seuraavan kerran valitsette sitä lihapakettia kaupan hyllyltä.
   
 14. vierailija Vierailija

  Olipa asiaton vastaus tärkeään kysymykseen. Koskeeko vastauksesi tilannetta, jossa sinulla tai sinun koirallasi tms. on ummetusta?

  Ei kissojakaan saa noin vain ampua, eivät ne ole vapaata riistaa. Ampumaan jos joku vieras menee, seurauksena on poliisiasia.
  Terv. Vierailija, kissan "äiti" ja suojelija
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti