Hae Anna.fi-sivustolta

kissanpennun ripuli

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä huolestunut kissanomistaja, 09.08.2007.

 1. Meillä on 9 viikon ikäinen pentu, tuli viikko sitten.
  Kissalla on ripulia, ensin ajateltiin sen johtuvan erilaisesta ruuasta, entisessä kotona
  söi vielä äidinmaitoa kiinteän ruuan lisäksi.
  Nyt alamme huolestua, mikä kissalla on.
  juo aika vähän, vesikuppi on. Syö . Leikkii,
  Tänään ollut väsyneempi. pitäisikö jo huomenna viedä lääkäriin, jos olo ei kohene.
   
 2. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lääkäriin heti huomenna! Noin pienen kissan kanssa on sama kuin ihmisvauvankin: jos ei tarpeeksi ravintoa ja etenkin nestettä pysy sisällä, uhkaa kuivuminen.
  Samalla lääkärireissulla sen voisi varmaan jo rokottaakin. Oletko muuten madottanut sen?
   
 3. ensin luultiin olevan normaalia , että kissanpentu käy hiekka astialla ja kakkii. Eilen vasta alkoi tuntua, ettei ole ihan niin. On syönyt hyvin, leikkinyt ja ollut ihan terveen oloinen. Madotettu ei ole, koska se vasta tuli. Aiotaan tehdä, mutta nyt on huolena, onko se sairas. Aamulla soitetaan eläinlääkäriin.
   
 4. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ap, mitä kisulle kuuluu?
   
 5. ???? Vierailija

  Mitä epänormaalia on siinä, että kissanpentu käy hiekka-astialla ja kakkii?

  Kissanpennun oikea luovutusikä on 12 viikkoa. Ja 9 viikon iässä se olisi pitänyt madottaa jo parikin kertaa.
   
 6. Voi peffa sentään Vierailija

  Mitäs otit noin nuorena? Et voi syyttää kuin itseäsi, tietoa löytyy kyllä pilvin pimein!
  Aina vaan sama juttu, ei nämä koskaan opi.

  Vie nyt edes se pentu rokotettavaksi lekuriin & matokuuri perään ennen kuin on liian myöhäistä!
   
 7. helmi-ilona Vierailija

  höh!mitä te tietäväiset siellä vaahtootte? varmasti kissanpentu on saanut hyvän kodin kuin noin huolestuneena kyselevät. Sitäpaitsi, kyllä ennenvanhaankin annettiin pennut 8 viikkoisina, tuo on vaan jonkun fiksun keksimä juttu. Meillä ainakin on pennut lähteneet 8-10 viikon ikäisinä ja hyvin ovat voineet ja kasvaneet. Voihan olla että täällä kyseisellä pennulla on joku suolistopöpö, mistä sen tietää.Pikaisia paranemisia misulle!
   
 8. Kis-kis Vierailija

  Kissojen virallinen luovutusikä on 12 viikkoa ja piste.

  Asiasta löytyy tietoa asiantuntevilta kissasivuilta ihan googlaamalla. Mua sitten itkettää ja suututtaa nämä vastuuttomat pentutehtailijat, joiden toimintaa valitettavasti ylläpitävät ihmiset, jotka eivät tiedä /eivät vaivaudu /eivät halua tietää kissanpennun normaalin kasvun ja kehityksen edellytyksistä, vaan ottavat näitä tehdaspentuja. Surku käy niitä kissavauvoja, jotka joutuvat liian aikaisin emosta eroon.

  No juu, nyt sinun kannattaa pelastaaksesi pentu viedä se eläinlääkärille ja huolehtia asianmukaisista rokotuksista ja madotuksista heti. Eläinlääkäri voi myös nesteyttää uupunutta pentua, jotta sen vointi kohenisi. Ehkäpä antibioottikuurikin voi olla tarpeen.

  Mitä syötät tällä hetkellä pennulle? Onhan pennulle syöttämäsi ruoka samaa, kuin se sai kasvattajalla (tai tässä tapauksessa ei taida kissasi emon omistaja olla kasvattaja-nimen arvoinen), muuten sen masu menee varmasti sekaisin. Tiesithän, että kissa on lihansyöjä, eli esim. tavallinen maito ja vilja ei sovi kissan ruokavalioon.


   
 9. kissa hoidetaan 24 tuntia vuorokaudessa ja on kunnossa. Ajattelin vain kysyä jos jollain muulla olisi ollut samanlaista vaivaa kissalla, en tullut haukuttavaksi.
  Ei tarvitse vaivautua moittimaan jos ei ole mitään kunnollista asiaa.
  Ajattelin jotain imeytymishäiriötä ,joka olisi synnynnäinen tai jotain kulkutautia.
  en lue enään vastauksia, luulin eläinihmisistä löytyvän , erehdyin.
   
 10. kollin omistaja Vierailija

  Mun kissallakin oli maha sekaisin silloin alussa, kun tuli mulle. Se meni ohi muutamassa päivässä, laitoin tuolloin ympäristönvaihdoksen piikkiin koko jutun. Söi normaalisti ja leikki ja oli pirteä, joten en huolestunut sen kummemmin. Madotin useaan otteeseen ja käytin rokotuksella. Oli muuten 9 viikon ikäinen tullessaan mulle, eikä mitään ongelmaa ole ollut koko aikana. Komea hyvinvoiva 3-vuotias kolli tänä päivänä:)

  On näköjään niin, että asialla kuin asialla on fanaatikkonsa, jotka suhtautuvat todella inhottavasti, mikäli muut eivät tee asioita/ajattele asioista kuin he. Ihan sama juttu oli palsta sitten Kilot kuriin, Vanhemmuus tai vaikka Lemmikit! ...
   
 11. fiii Vierailija

  Miksi suutut? Etkö kestä aiheellista kritiikkiä?
  Hanki seuraavan kerran kissa luovutusikäisenä niin ongelmia ei tule!
   
 12. em Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Fiiille: ei eläimen ikä luovutushetkellä takaa sitä, ettei tulisi ongelmia. Meidän kissamme ovat olleet 7 viikkoa - 4 kk meille tullessaan, ja kaikkein ongelmattomimmin sopeutui 8-viikkoisena saamamme.

  Sitä paitsi: on monia syitä, miksi pennut saapuvat taloon alle virallisen luovutusiän. Joku tällä palstalla kertoi löytäneensä hylätyn 6-viikkoisen pennun parkkipaikalta...
   
 13. Tietävä Vierailija

  Kissan luovutusikä on 8 viikkoa. On aina ollut ja tulee aina olemaan.
   
 14. "Tietävä" Vierailija

  "Kissan luovutusikä on 8 viikkoa. On aina ollut ja tulee aina olemaan."

  Haista nyt jo paska, v*tun idiootti!
  Taitaapi olla kesäkissa jo yksin mökillä, vai?
   
 15. olin niin humalassa, kun otin kissan. en edes kysynyt minkä ikäinen. Vasta aamuyöstä
  tajusin olevani kissan omistaja...
   
 16. zzzzzzzzzzzzzz Vierailija

  hah.toi oli paha.oletko tosissas?
   
 17. Kissanen Vierailija

  Ei pidä suuttua, jos on ollut tietämätön ja asian oikea laita kerrotaan. Jos asiat on aina tehty tietyllä tavalla, se ei tarkoita, että se olisi se oikea tapa! Kannattaisi ennemminkin korjata omia käsityksiään ja ottaa asioista selvää :eek:)

  Kissan luovutusikä on 12 viikkoa, ehdoton alaraja on 10 viikkoa. Kissa ei ole pieni koira, vaan sillä on erilaiset tarpeet ja käytöstavat, joita oppiakseen se tarvitsee emoaan ja sisaruksiaan pidempään, kuin koiranpennut. Liian aikainen luovutus altistaa mm. käytöshäiriöille. Hyvällä tuurilla niitä ei tule, mutta kannattaako ottaa riski kun se on niinkin yksinkertaisella asialla, kuin oikealla luovutusiällä minimoitavissa?

  Kissanpennun ripulia ei pidä ihmetellä kovinkaan kauaa, pieni eläin kuivuu nopeasti ja silloin on jo tosi kyseessä. Kissaa ei myöskään saa paastottaa päivää kauempaa. Inupekt Forte, Attapekt tms ovat hyviä ripulilääkkeitä, joita kannattaa pitää jemmassa kotona varulta. Madot voivat aiheuttaa löysää vatsaa, joten madotukset kuntoon!

  Ruokavalion vaihtuminen voi myös aiheuttaa ripulia, viljapitoiset ruuat joutaa roskikseen ja lihaa tilalle!

  Joka tapauksessa oli ripulin aiheuttaja mikä tahansa, on eläinlääkäriin syytä olla yhteydessä.
   
 18. Tietävä Vierailija


  Noinko paljon korrekti tieto & informaatio saa sinut kihisemään vihasta? Täytyy olla todella omituinen tapaus sen päätteen takana.. :) huh huh..

  Kissoja on tullut ja mennyt vuosien varrella, itsekkin kasvattanut. Mulle on kenenkään kissanhoito-oppaan kirjastosta lainanneen pennun turha tulla selittämään "faktoja". :D
   
 19. Tietävä Vierailija

  Niin lopuksi vielä, KISSAN LUOVUTUSIKÄ ON 8 VIIKKOA. Sä voit pidellä ja silitellä sitä vaikka 7 vuotiaaks asti jos siltä tunnostaa ja pelottaa että ei ole ehkä vielä tarpeeksi vanha lähtemään kotoa pois. NÄIN SE ON AINA OLLUT.
   
 20. Kissanen Vierailija

  Kuten sanottu, jos kissoja on aina luovutettu 8-viikkoisina, se ei tarkoita, että se on oikein. Rotukissojen luovutusikä on väh. 12vk ja sama koskee maatiaisia. Sillä kissoja ne on kaikki ja samat tarpeet, oli niillä rekisteripaperit tai ei.
   
 21. Tietävä Vierailija

  Kuten tiedetty, tuota sinun kahtatoistaviikkoa ei ole missään raamatussa painettuna ja kuussa kuulutettu. Se että sanot "12vk on oikea aika luovutukselle" on yhtä kuin sinun oma mielipiteesi eikä se tee siitä yhtään oikeampaa kuin minun 8vk.
   
 22. Tietävä Vierailija

  Niin ja se luovutusikä on 8vk maatiaisilla kuin rotukateilla. Niin kun tuossa aikasemmin sanoin, voit paijailla vaikka 7 vuotta sitä jos siltä tuntuu, kissa on 8viikkoisena luovuttamiseen valmis, henkisesti&fyysisesti.
   
 23. Ole jo hiljaa! Vierailija

  Kyllä olet idiootti! Se luovutusikä on 12viikkoa! Kysy nyt jumalauta keneltä vaan asiantuntijalta! Kissa on kyllä fyysisesti varmasti valmis uuteen kotiin, mutta ei henkisesti. Kumpikohan on tärkeämpää? Kissa ei ole koira. Kissaemo opettaa eri tavalla pentujaan kuin koirat.
  Tutulla on kaksi alle 12 viikkoisena luovutettua kissaa ja kummatkin lutkuttavat kaikken verhoista lähtien. Tämä on yksi oire jos kissa on luovutettu liian aikaisin.
   
 24. rrrrrrrrrrrrrr Vierailija

  Nyt on ketju lähtenyt vähän väärälle linjalle, eiksös alkuperäisen kysymys ollut kissanpennun ripuli, aika vähän on tullut oikeaa asiaa.Typerää syyttelyä ja tietämystä olevinaan melkein koko sakki.
   
 25. Sae Vierailija

  Perustelut 12 viikon luovutusiälle löytyvät Helena Telkänrannan kirjasta Matka kissan mieleen. Luonnossa kissaemo vieroittaa pennut 14-16 viikon iässä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti