Hae Anna.fi-sivustolta

kissanpennun ripuli

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä huolestunut kissanomistaja, 09.08.2007.

 1. puolustusjalalla Vierailija


  Miksi ihmeessä täytyy suuttua kun toinen neuvoa/apua pyytää? Ei ole kissan nykyisen omistajan vika että ripuloi?
  Meillekkin tuli tuossa jo jonkin aikaa sitten 7/8viikkoinen kissanpentu. Heti kun pennun näin livenä, tajusin ettei raukka parka todellakaan ollut 12 viikkoinen ja näytti erittäin sairaalta ja huonovointiselta, en minä pentua sinne jättänyt, en pystynyt koska tiesin heti ettei tulisi edes siitä viikosta selviämään! Otimme pennun mukaamme ja kotiin päästyämme pesimme pikkuisen varoen, annoimme vettä ja ruokaa, pidimme sylissä lämpimässä ja käytimme hiekkalaatikolla ja heti seuraavana aamuna eläinlääkärille oitis!
  Pennulle annettiin piikillä nesteitä ja vitamiineja ja antibioottikuuri, matokuuri ja silmätipat matkaan, pikkuinen oli tosi huonossa kunnossa flunssansa ja silmätulehduksensa sekä aliravitsemuksensa kanssa :( .
  Parin päivän päästä kissa oli jo paljon virkeämpi, touhusi ja leikki, söi ja näytti paljon paremmalta kuin meille tullessa.
  Sitten tuli ripuli :( .
  Epäilimme kotona että johtuu varmaan lääkekuureista, iästä ja siitä että sai kunnolla ruokaa mihin kroppa ei tietenkään ollut tottunut (samaa miältä oli eläinlääkäri koska hällekkin varoiksi soitimme, sanoi että jossei mene ohi niin täytyy mennä käymään), onneksi parissa päivässä meni ohi ja nyt katti elää oikeen kissan elämää ja voi hyvin<3
  Olisiko teidän mielestänne jotka luovutusiästä täällä mesoavat ollut parempi ettemme mekään olisi perheeseemme tätä raukkaa tuonut ja hoitaneet kuntoon? Antanut mahdollisuutta selviytyä ja elää? Meidän kisun ripuli varmasti johtui meistä, kroppa meni kisulla varmasti sekaisin kun sai ruokaa ja lääkkeitä että tuli kuntoon, enkä ole yhtään pahoillani tästä!! Mieluummin "aiheutan" kisulle ripulin jos eläminen sen vaatii kuin se että antaisin nälkiintyä ja kuolla tauteihin! Aijemmin sanoin ettei ripuli johdu kissan omistajasta, voihan se johtua ja ("luultavasti") johtuukin kun kissa saa tarvitsemaansa ruokaa ja hoivaa eikä siitä tosiaankaan kuulu toista torua!!
  Aloittajalle toivon että kisunne tuli kuntoon eikä ollut mitään vakavempaa vaan samankaltaisesta syystä johtuva kuin meilläkin! :)
   
 2. edwaa Vierailija

  En ole seurannut tästä keskutelusta kuin viimeisen kommentin, mutta jäi kiinnostamaan, että kai te ilmoititte eläinlääkärille tuon kissanpentuhuijaajan yhteystiedot, jotta sinne voidaan tehdä virallisia toimenpiteitä ja mahdollisesti eläinsuojeluvalvoja voisi käydä siellä tarksstuksella?
   
 3. vierailija Vierailija

  Otin kissanpennun 12 viikon iässä ja silti sille tuli ripuli, kun se muutti meille. Minulle kerrottiin, että on madotettu, mutta annan toki silti vielä matolääkettä. Rokotettiin myös jo. Lääkäri totesi, että penturuokaa ja kanikuria niin varmaan tulee kuntoon, kun on terhakka muuten. Ripulia voi siis tulla pennulle, kun koti vaihtuu ja kaikki on uutta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti