Hae Anna.fi-sivustolta

Kissaperheen kasvit

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä misu, 30.03.2006.

 1. misu Vierailija

  Hei kaikki kissaperheet! Millaisia viherkasveja tai muita kodin kukkia teillä on sisätiloissa? Mitkä ovat turvallisia kissaperheeseen?
   
 2. Nipsu Vierailija

  Meillä on kaktuksia ;) On myös joitakin myrkyllisiä kasveja, mutta ne roikkuvat amppeleissa kissojen ulottumattomissa. Meillä kissat ovat antaneet olla rauhassa esimerkiksi Saint Paulian sekä niiden kaktusten. Muita kasveja meillä on joku tuntematon amppeliin sopiva, soihtuköynnös (myöskin amppelissa), ruskoliljapuu (muistinkohan nimen oikein) on makkarin ikkunalaudalla, jonne kissat eivät saa mennä, ja sitten on vielä kultaköynnös kirjahyllyn päällä. Eli meillä ei ole juuri mitään kissojen ulottuvilla - parempi ottaa varman päälle. Taitavat melkein kaikki köynnökset olla myrkyllisiä... Yhden synnin tunnustan: rakastan tulppaaneja, ja niitä pidän silloin tällöin maljakossa keittiön pöydällä. Ne ovat saaneet olla kissoilta rauhassa. Minun kokemukseni mukaan kissat rakastavat enemmän sellaisia kasveja, joissa on pienet tai pitkän malliset, suhteellisen pehmeät lehdet.
   
 3. tulip Vierailija

  Tulppaanit ovat myrkyllisiä, joten ehkä siksi eivät niitä syö??
   
 4. Nipsu Vierailija

  Niin luultavasti. Kyllä niilläkin varmaan joku vaisto sanoo, mitä kannattaa nassuunsa vetää ... :)
   
 5. kaapo Vierailija

  olohuoneessa on hieman suikaloitu jukkapalmu. elukka harrastaa lehtien suikalointia, mutta ei syömistä. mullatkin pöllyttäisi pitkin lattioita jos voisi. nyt se ei ole mahdollista koska mullan päälle on aseteltu reissuilta kerääntyneitä pyöreitä kiviä.
   
 6. Kissojen kukkaset Vierailija

  Rönsylilja, se perinteinen ""harha-askel"" on ainakin myrkytön ja mukava kasvi kissaperheeseen. Kun se rönsyilee jostakin ikkunapenkiltä tai amppelista alaspäin niin kisut kyllä pitävät huolen niistä uusista lehtiruusukkeista... Se emokukka on vain tukevasti saatava kiinnitetyksi ettei päädy saman tien lattialle. Meidän kisulimme ainakin tykkäsivät että se oli kasvamassa heitä varten ja maistuvaa olikin. Mukavaa vaihtelua kissanruoholle ainakin. Meillä on myös iso vanha kiinanruusu jossa se nuorimmainen kisumme kiipeili kuin puussa ikään, melkein puu se onkin, olen sen kasvatellut yksirunkoiseksi ja nyt se on 5-7 cm ympärysmitassa. Sitä ne eivät syö.
   
 7. nami Vierailija

  En tiedä noista kasveista ovatko myrkyllisiä vai eivät. Meillä on tuo viherkasvien pureskeltu saatu loppumaan kasvattamalla vehnänorasta maukulaisille. Syövät sitä omaansa, ja mamman kasvit saa kukoistaa rauhassa. :)
  Jos omistaa uteliaampia silakkasuita, kannattaa varmaan tarkastaa todella huolellisesti ettei hanki myrkyllisiä kasveja kotiinsa.
   
 8. Muuri Vierailija

  Kaktukset sopivat erittäin hyvin, lehtikasvit ovat riski, samoin kuin kasvit joilla on puumainen runko (esim. traakkipuu). Meillä on kaktusten lisäksi orkidea ja rahapuu (jota jossain sanottiin myrkylliseksi mutta ei ole kissaa kiinnostanut). Jotkin palmupuut ovat myös kissoille sopivia (löysin ainakin kentia- ja kultapalmun).
  Maljakkokukkia voi hankkia, kunhan laittaa sellaiseen kohtaan minne kissa ei mene ja kasvia voi pitää silmälllä (tai paras tapa: opettaa kissaa menemästä esim. pöydille). :)
  -Kannattaa muistaa että kissat voivat kiinnostua myös myrkyllisistä kasveista, eli ei voi ajatella että ne tietävät välttää niitä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti