Hae Anna.fi-sivustolta

Kissojen karkotus

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Asta, 15.07.2005.

 1. Asta Vierailija

  Hei
  Nyt olis hyvät neuvot kalliit.
  Naapurilla kaksi kissaa, jotka saavat useimmiten vaeltaa vapaina. Tänään yllätin toisen kissoista makaamasta sohvaltamme. Olen itse hyvin allerginen ja vaikka en olisikaan, en tykkää, että naapurin katit oleilee meillä.
  Mitä siis avuksi?
  Jostakin olen lukenut, että appelsiinin kuoret auttavat. Miten paljon näitä pitää olla ja minne laittaa? Muita vinkkejä?
  Sanottu on ja sanon tänäänkin, vähän aikaa pysyvät poissa mutta ei mene kauaan, kun taas ilmestyvät.
   
 2. Kissaihminen Vierailija

  Pidä valmiina suihkupulloa. Ihan tavallista kukkiensuihkutuspulloa, jossa on pelkkää vettä.

  Suihkuta sillä kissaa.

  Kissa on viisas eläin. Yleensä ne eivät pidä vedestä, joten oppivat nopeasti ettei tuonne kannata mennä.

  Ja ennenkuin joku syyttää minua eläinrääkkäyksestä ja kissan vapauden riistosta tms. niin neuvon todellakin suihkuttamaan kerran kaksi pienellä suihkulla.

  T: 2 kissan ja muutaman muun eläinkunnan eläväisen onnellinen omistaja
   
 3. yksi vaihtoehto Vierailija

  ""Kissakarkote
  Luonnollinen vaihtoehto pitää kissat poissa ei-toivotuista paikoista. Tuoksu iskostuu kissan hajumuistiin ja kissa karttaa paikkaa. Vaaraton eläimille ja ihmisille. 250 ml.""

  p.s miten ihmeessä pidät ovia auki, niin että kissat pääsevät kotiisi?

  -varo vaan ettei ensi kerralla ole murtomiehen roikale tai kännikala. Niitä et varmaan appelsiinilla pysty häätämään!


   
 4. otus Vierailija

  Meillä on pari koiraa jotka pitävät tontin putaana mirreistä ja roikaleista yötä päivää.
   
 5. kissat kuriin Vierailija

  Tuossa ihmetteli että miksi pitää ovia auki että kissat pääsee sisälle, höh jokaisellahan pitäisi olla oikeus pitää ovansa auki (varsinkin tällaisella helteellä) ilman kutsumattomia vieraita. Tuskin ne murtomiehet sisälle tulee jos kotona on, mutta kissahan hiipii huomaamattomasti sisälle kyllä.

  Lähtisin siitä että naapurin pitäisi pitää huolta siitä että HÄNEN kissansa pysyvät poissa luvattomista paikoista, josko ei muuten onnistu niin pitää sitten sisällä tai hihnassa. Tuntuu hölmöltä että koko muu ympäristö pitää ryhtyä karkottamaan niitä, kuluttamaan aikaa ja rahaa siihen että saa toisten elikot pysymään omasta kodista poissa, samoten pihan kukkapenkeistä ja hiekkalaatikoista missä ne myös usein aiheuttavat tuhoja.
   
 6. em Vierailija

  Naapuri voisi aidata kissoille ulkoilutilan. Ei kai hän halua päästää lemmikkejään autotiellekään? Kanaverkko tai sitten sellainen vihreä verkko, jolla aidataan hedelmäpuut talveksi (Etolasta tai muista muovialan liikkeistä tai rautakaupoista).
   
 7. Miu mau Vierailija

  Aina nää kissanvihaajat laittaa viestejään.

  Vituttaa nää äijät ja känniset, jotka kusee meidän pihalle. Ja oksentelee. Sentään aikuiset miehet. HYI!
   
 8. Kissaihminen Vierailija

  Mulla on itsellä 2 kissaa, mutta ymmärrän oikein hyvin, että ap hermostuu, jos vieraat kissat tulee sisään. Eipä siihen ole juurikaan muuta tehtävissä, kuin se, että pidät ne ovet kiinni.
  Tai uhkaat ottaa kissat kiinni, ja toimittaa eläinsuojeluun tms.
  Voit tietenkin myös vaatia naapuriasi kustantamaan sulle ns tuuletusoven, joka on tehty kanaverkosta/hyttysverkosta tai puusta, siis siten, että ilma pääsee kiertämään, mutta sisään ei pääse....olipa huonosti selitetty...=)

  Meillä kissat yrittää karata ovesta, ja ne livahtaa niin nopeasti, että pari kertaa on jäänyt huomaamatta...
  Sit kun tuun kotiin, niin jotain puuttuu...Iskee paniikki, mutta onneksi alakerran vanha rouva oli löytänyt toisen neitimme rapusta, ja vienyt kotiinsa. Kerran sama kissaneito oli päätynyt pari kerrosta alaspäin, nuoren parin kotiin, ja siellä oltiin erittäin nyreinä, kun meillä ei osata pitää kissoista huolta...Ei siinä sitten selittelyt auttanut, ja pariskunta mulkoilee edelleen pahasti...

   
 9. Hannu Vierailija

  Piti tänään mennä ruokkimaan ystävämme kissaa, eihän sitä näkynyt mailla eikä halmeilla. Jätimme ruokaa terassille, kai se tulee ajallaan.
   
 10. Asta Vierailija

  Rivitalossa asutaan ja pidän takapihan ovea auki päivisin.
  Helteellä meillä on iltaisin etupihan ovikin auki, että saadaan kunnon läpiveto.
   
 11. Asta Vierailija

  Ei auta kahvinpurut eikä appelsiinit. Sanoin myös omistajalle viikonloppuna.
  Tänään jo kaksi kertaa yllättänyt kissan sisältä. Ekan kerran sängyn alta ja toisen kerran tuli työhuoneeseeni.
  Nyt on takaovi kiinni ja ikkunat mahdollisimman pienellä, onneksi ei ole helle. Ei kai auta kuin tyytyä kohtaloon.
   
 12. miu maulle Vierailija

  Ainahan tätä iän ikuista keskustelua käydään kissojen vihaajista. Eivaä kaikki ole kissojen vihaajia vaikka eivät niitä nurkkiinsa halua. Olen itsekin allerginen kissoille samoin poikani. Naapurissa on kissoja ja jatkuvasti ne kulkee meidän pihalla (huom omakotialue) kakkivat hiekkalaatikkoon, kukkapenkkiin, pyydystävät lintuja ym. Ja tuo hiekkalaatikkoon kakkiminen on pahin koska poikani leikkii siinä. Silti, silti en ole yleinen kissanvihaaja, vaan toivoisin ihan oikeasti naapurisovunkin säilymisen kannalta, että kissat pysyisivät pihallaan. Mutta minkäs teet, jos asiasta todella uskaltaa avata suunsa niin heti on joku, sanonko suoraan perkeleen miu mau lähettelemässä täysin asiattomia ja mistään tietämättämiä viestejä.

  Muuten, siihen kissojen suihkuttamiseen on parempikin väline kuin suihkepullo, nimittäin vesipyssy ja iso sellainen johon pumpataan ensi paine ja sitten vain annetaan mennä.

  Hauskaa päivän jatkoa. T. Ei kissan vaan omistajan vihaaja
   
 13. MIU MAU Vierailija

  OIKEIN ISOIN KIRJAIMIN.

  Itselläni kaksi kissaa, jotka ovat taatusti sisäkissoja. Niistä ei todella ole kenellekään mitään haittaa. Ei tietääkseni.

  Mutta joka ""sanonko suoraan perkeleen viikonloppu"" joku / jotkut perkeleen kännikalat käy kuseksimassa / paskomassa rivitaloasuntomme tontilla ja oksentelemassa. Missähän niiden emännät on?

  Kissan pystyy vielä pitämään kodin seinien sisäpuolella, avo/ aviomiehiä ilmeisesti ei. Ensi viikonlopun kyttään kuka tuholainen se on ja soitan ""sinitakit"" paikalle.

  Ja ps.
  toivon vielä kaikessa yhteisymmärryksessä, että lapsillekin opetetaan, että ihan kaikkea ei kannata maistaa mitä heikkalaatikosta löytyy. Voi olla vaikka ihmispolon ripulipa...n jätöksiä...Hyi hitto.
   
 14. kissat kuriin Vierailija

  Kun kerran naapurisi pitävät ihan normaalina että heidän talon asukit tulevat teille, niin kai se toimii toisinkin päin. Senkus marssit suoraan avoimesta ovesta heille sisään ja heittäydyt sohvalle pötköttämään, jääkaapilla ei kannata käydä (jos ei heidän kissakaan käy teidän), josko ei uskallusta riitä ihan sisään asti, niin edes terassille makoilemaan. Naapurin sitä ihmetellessä voit todeta että ""kun kerran yhteiskäytössä nämä asunnot ovat..."".

  Kyllä sanon, että törkeetähän tuollainen on jos ei omassa kodissa saa rauhassa olla ilman että naapurin kissat tunkee sisään, pakkohan tälläsella helteellä on saada ovia ja ikkunoita auki pitää. Otapa yhteyttä isännöitsijään, josko sinun huomautus asiasta ei tehonnut, niin ehkäpä isännöitsijältä tullut kirje edes tehoaisi, tai taloyhtiön hallitus on toinen vaihtoehto. Heidän on asiaan reagoitava, sillä vaikka kissan vapaana pito ei varsinaisesti ole laissa kielletty, niiden oleilu toisten pihalla ja sisällä on. Naapurisopu tässä tietenkin kärsii, mutta kylläkait se kärsii jo nykyisestäkin tilanteesta, tosin ainoana kärsijänä olet tällä hetkellä sinä.

  Ja ei, en ole kissojen vihaaja, minulla on jopa ollutkin kissa (sisäsellainen), kuoli muutama vuosi sitten vanhuuteen 19v. En ole ihmis/lapsivihaajakaan, mutta en silti haluaisi löytää naapurin isäntää/muksuja sohvaltani tahi muitakaan kutsumattomia vieraita, ihmisillä on mielestäni oikeus oman kodin yksityisyyteen, samoten lapsilla oikeus kakattomaan ja pissattomaan hiekkalaatikkoon. Suvaitsevaisuus pitää toimia molempiin suuntiin, suvaita myös toisten halua asua ilman eläimiä, omia tai toisten.
   
 15. Eve Vierailija

  Jos omistaja ei välitä kissansa kulkemisesta niin ilmoita poliisille. Sinulla on oikeus pitää omia oviasi auki, mutta naapuri on vastuussa kissansa kulkemisista. Jos ei laki, niin kaupungin järjestyssäännöt sanovat jotain eläinten vapaana pitämisestä.
   
 16. mm Vierailija

  joskus olen kuullut.että valkosipulinkynsiä levitellä vähän kulkureitille tai raja aitauksille , haju ei kissalle mieluinen
   
 17. Kelju Vierailija

  Voi Vissy!! Ei voi olla niin että kissattomien pitää viritellä pihoilleen ja portailleen valkosipuleita, appelsiinin kuoria, ostaa kissakarkotteita, suojella kukkapenkkejään, kasvimaitaan ja lasten hiekkalaatikoita katiskaverkoilla, varata suihkupulloja eri paikkoihin sitä varten että on olemassa kissallisia ihmisiä jotka eivät pidä kissojaan sisällä tai niille varatuissa tarhoissa. Ehdotan, että alkuperäinen ottaa kissan kiinni ja toimittaa sen löytöeläimenä johonkin löytöeläimille tarkoitettuun paikkaan tai sitten poliisille. Kissan omistaja joutuu maksamaan kulut hakiessaan kissan pois löytöeläintalosta ja jos ei lunasta katti annetaan leikattuna johonkin toiseen kotiin tai nukutetaan armeliaasti.
   
 18. kissallinen Vierailija

  Apteekista ja luontaistuotekaupoista saa bergamonttiöljyä (eteerinen öljy), se on vahvasti sitruksen tuoksuinen ja meillä ainakin kissat kiertää sen kaukaa. Ihmisen nenä ei sitä kauaa haista, mutta kissan kylläkin. Eikä edes maksa maltaita.
   
 19. Kissalliselle Vierailija

  ""Kissat saavat tehokkaalla hajuaistillaan Kissakarkotteesta ""hajumuiston"", ja oppivat nopeasti karttamaan paikkoja, joihin sitä on sumutettu.

  Monta käyttökohdetta: talon nurkat, raput, rappukäytävät, kivijalat, ovenpielet, lasten hiekkalaatikot, kukkapenkit jne.

  Suihkuta Emendo Kissakarkotetta n. 30 cm haluamaasi käyttökohteeseen. Toista käsittely kaksi kertaa päivässä noin viikon ajan tai kunnes olet varma, että kissa on saanut hajumuiston. Varo arkoja tekstiili- ja puupintoja.

  Mm. Prismoista, Euromarketeista, Stockmannilta sekä joistakin S-Marketeista, Valintataloista, K-raudoista, Spar, SuomenSpar / EuroSpar- myymälöistä. Kuluttajahinta noin 9 Eur/plo.""

  Hitto, että pistää vihaksi taas kerran! 9 €/pieni pullo! Ja itse pitäisi se kustantaa ja levitykset hoitaa, kun idiootit pitää katteja irti!!!
   
 20. KekeRo Vierailija

  Itse asiassa järjestyslain 4 luvun, Eläimet pykälä 14 § Koirakuri sanoo mm. näin:

  "2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;"

  ja lisäyksessä täsmennetään mm näin:

  "Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa"

  - Lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

  Käytännössä kissan omistaja siis syyllistyy järjestyslain rikkomiseen päästäessään kiinni kytkemättömän kissan valvomatta ulos, koska hän ei voi mitenkään taata ja varmistaa, ettei kissa mene kohdassa kaksi määritetyille alueille.

  Lisäksi eläinsuojelulaki sanoo mm. seuraavaa:

  "5?§ Eläinten hoito

  Hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä."

  Eli käytännössä kissan omistaja altistaa täysin vastuuttomasti kissan täysin tuntemattomille vaaroille päästäessään kytkemättömän kissan ulos ilman valvontaa...

  Lisäksi eläinsuojelulaki sanoo mm. seuraavaa:
  " 15 § Talteenotetut eläimet

  Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

  Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

  Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

  Jos poliisille on tehty metsästyslain (615/93) 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan."

  Eli siitä vain vastuuttomien eläintenomistajien uhrit vahingoittamatta kiinni ja toimittaa ne kunnallisen löytöeläintoiminnan piiriin, josta omistaja voi sitten rahaa vastaan lunastaa hylkäämänsä eläinen. Mielestäni eläinsuojeluviranomaiset lisäksi toimivat vastuuttomasti, jolleivät tällaisissa tapauksissa vedä kissanomistajaa vastuuseen heitteillejätöstä, joka selkeästi määritetään eläinsuojelulaissa.

  Eläinten puolesta!
   
 21. Koeta elää normaalisti, KekeRo. Pilkunnussinta on ikävä piirre ihmisessä. Opi suvaitsevammaksi, opi elämään.

  Elämän puolesta!
   
 22. Naapuri sovun nimissä, kissoillekin voi olla ystävällinen. :)
  Ostakaa kissan valjaat ja laittakaa niihin 3-4 metriä pitkä kuminauha ja nauhan päähän vaikka vanhaan polvisukkaan vanha lentopallo (tai muu isopallo, jonka sisälle vähän sepeliä painoksi). Näillä "eväillä" naapurin kisuli oman kotipihansa puolelle aitaa. Hyvin pian naapuri ja kisu oppii, että kissa osaa ulkoilla rajatulla alueella.
   
 23. miukujatar Vierailija

  Siis voisitko selittää vielä tarkemmin? Kiitos
   
 24. miukujatar: Kysyitkö "pallo-valjaista", jos niin tässä vastaus.
  Meillä oli aikoinaan kaksikin kissaa ja he oppivat olemaan ulkona valjaissa kuminauhan ja pallon kanssa.
  Meidän kissalle kävi kerran ihan omassa pihassa niin, että kisu parka tuli sisälle ilmakivärin haulit selässä ja takajalassa. Onneksi saatiin hoidettua haavat kuntoon ja sen koomin kissamme ei ollut vartioimatta ulkona.
  Osta kunnon tukevatvaljaat (omalle kissallesi sopivat) kiinnitä valjaisiin pitkä kuminauha (siihen kohtaan mihin talutusnaru muutoinkin kiinnitettäisiin) ja nauhan päähän painavahko pallo, meillä sitä virkaa hoiti vanha aikuisten lentopallo.
  Tietenkin vaatii, että kissa on ylipäätään opetettu valjaissa kulkemaan.

  Aloita opettaminen mieluummin sulanmaan aikaan niin on helpompi kissallesi.
  Pallo rajoittaa hiukan kissan liikkumista mutta ei ole totaalinen lieka.
  Kissa oppii, että kuminauha ikäänkuin vetää takaisin, samoin kuin talutushihnan päässä olisi ihminen.
  Varsinkin aluksi toki kissan perään pitää katsoa, ettei hän takerru mihinkään kovasti kiinni, mutta kun oppii niin tietää rajansa miten liikkua.
  Kissalla on metsästysvaistot tallella aina, vaikka olisi ikänsä sisäkissana ja siksi ulkoiluaika pitää olla AINA jotenkin valvottua.
  Kaikkialla on olemassa "kissojen hengen vainoojia", jotka kissan nähdessään olettavat sen olevan aina pikkulintujen kimpussa, vaikka niin ei välttämättä ole.

  Minusta kissat ovat ihania juuri siksi, että niitä ei voi ihminen kokonaan koskaan alistaa tahtoonsa, vaan kissa pitää oman luontonsa aina.
  Oletteko muuten huomanneet, että tyttö/äitikissat eivät ole koskaan kunnon sylikissoja, mutta kollit ovat aina.
   
 25. miukujatar Vierailija

  Kiitos lisäselvityksestä.
  Kissani on tottunut valjaisiin ja käymme pari kertaa päivässä haistelemassa tuoksuja ulkona.

  Olen myös välillä sitonut kissani pitkään naruun, mutta se näyttää niin kahlitulta eläimeltä siinä liekassa.

  Voisinkin nyt keväällä kokeilla tuota neuvomaasi kuminauhaa ja pallon ajattelin korvata pienehköllä vesikanisterilla. Siinä olisi sopivasti kahva, johon kuminauhan toisen pään voisi kiinnittää ja vesimäärällä 3-4 litraa voisi säädellä sen painoa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti