Hae Anna.fi-sivustolta

kissojen sisälle pissiminen

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä piia77, 03.01.2008.

 1. piia77 Vierailija

  olen kuullut että sisäkissat usein pissivät sisälle, muuallekin kuin omaan vessaansa. Miten asia on teillä? Onko rauhoittunut/muuttunut leikkauksen jälkeen?

  Haluaisin kissan, mutta joutuisin tämän ottamaan sisäkissaksi ja asia mietityttää. Ulkokissoja ollut aiemmin...
   
 2. kisujen emo Vierailija

  No ei tosiaan pissi sisälle! Jos niin tekee niin eläinlääkäriin mars ja pissakokeeseen, jotain on silloin vialla.
   
 3. viiriäinen Vierailija

  Kissa ei todellakaan pissaa sisälle. Kuka niitä silloin pitäisi lemmikkinä, ei kukaan.

  Jos kissa tekee asioitaan muualle kuin hiekkalaatikkon, se pitää vielä lääkäriin, sillä on todennäköisesti kivulias virtsatietulehdus.

  Kissa pitää leikata AINA, se kuuluu kissan perusterveydenhuoltoon. Leikkaamatonta kissaa ei jaksa kukaan, se yrittää jatkuvasti karata, moukuu, merkkailee, laihtuu, ja lisäksi voi sairastua kohtutulehdukseen tai nisäkasvaimiin.

  Ota ihmeessä sisäkissa, kissan ei kuulu liikkua vapaana. Osta valjaat ja käy sen kanssa ulkona, tai rakenna pihalle tarha.
   
 4. minttu11 Vierailija

  kyllä ne kissat joskus pissaa sisälle kun osoittavat mieltänsä.Oli leikattu tai ei.jos on semmonen kisu ettei pissaa niin hyvä niin.itellä ollu 4 kissaa joista kaksi pissaillu kun on liian kauan ollu yksin kotona tai muuten ei ruoka tai hiekka miellytä
   
 5. :)) Vierailija

  olen samaa mieltä, kyllä ne joskus terveenäkin pissailee nurkkiin. Ja kissan pissa haisee erittäin pahalle...varsinkin jos pissannut piiloon, ja kestää ennenkuin sen tajuaa hajun takia etsiä ja siivota pois.
   
 6. Sae Vierailija

  Terve kissa ei pissaa ilman syytä laatikon ulkopuolelle. Pentuna hyvin laatikon käytön oppinut leikattu kissa ei ala yhtäkkiä pissailemaan "mielenosoitukseksi" tai "kiusallaan", kissa ei osaa näitä taitoja vaan se tekee aina asioita jonkin toisen asian pakottamana.

  Kissa pitää sukupuolesta riippumatta leikkauttaa ja kun sen tekee ajoissa, kissa ei ehdi oppia merkkauspissailua. Nykyään kissan voi leikkauttaa jo luovutusiästä (3-4kk) alkaen.

  Vessalaatikoilla on paljon merkitystä niin siistille eläimelle kuin kissa. Laatikoita (esim isoja laakeita varastolaatikoita) tulisi yhdelläkin kissalla olla vähintään kaksi (kissa tekee mielellään pissan ja kakan eri paikkoihin) ja niissä tulee olla hyvälaatuista, kunnolla paakkuuntuvaa ja täysin hajutonta hiekkaa paksu kerros (näin pissa ei pääse valumaan pohjalle haisemaan). Pissapaakut ja kakat siivotaan pois pari-kolme kertaa päivässä ja mitä huolellisemmin sen tekee, sen harvemmin joutuu vaihtamaan koko hiekkaa (pienet likariput alkavat nopeasti haista). Vessalaatikko tietenkin pestään muutaman viikon välein ja aina tarvittaessa esim tiskiaineella tai Klorinilla.

  Jos pissoja kaikesta huolimatta ilmaantuu, kissa pitää ihan ensimmäiseksi käyttää lääkärissä. Lähes aina leikatun kissan pissailu johtuu sairaudesta (jos siis vessalaatikot ovat ok). Kissa saattaa pissailla hutipissoja myös toisten eläinten kiusaamisen takia (esim yhtä kissaa ei päästetä vessalaatikoille), tähän ongelmaan auttaa Feliway-haihdutin. Virtsavaivoja ja muita sairauksia voi ennaltaehkäistä laadukkaalla ruokinnalla, markettipöperöt kannattaa siis unohtaa. Pitää myös huolehtia, että kissa juo riittävästi. Vesikupiksi paras on lasinen, iso ja laakea malja. Vesikupin tulee olla eri paikassa kuin ruokien.

  Pissan saa lattiasta pois tavallisella väkiviinaetikalla. Ensin pissa pyyhitään pois, sitten lattia pyyhkäistään etikalla ja sen annetaan kuivua. Haju vie haihtuessaan pissanhajun mukanaan. Tesktiileistä pissan saa pois lorauttamalla etikkaa pyykkikoneeseen huuhteluaineen tilalle. Kissaa ei koskaan pidä rankaista väärään paikkaan ulostamisesta, se lisää kissan stressiä ja todennäköisesti pahentaa ongelmaa tai saa kissan tekemään asiansa salaa.
   
 7. ^^lk Vierailija

  Mulla on ollut elämäni aikana lukuisia omia kissoja ja myös paljon sijaishoitolaisia. Yksi ainoa oma kissani on ollut sisällepissailevaa tyyppiä, mutta sillä oli monenmoista muutakin ongelmaa ja se kuoli nuorena. Sitä ennen eikä sen jälkeen ole kukaan kissoista pissannut sisälle. Nykyiselle tyttelille on sattunut yksi ainoa vahinko, mutta sekin johtui siitä, että vieraana ollut ystävä oli sulkenut vahingossa kissoilta pääsyn hiekkalaatikoille. Summa summarum; kissojen EI kuulu pissailla minne sattuu! Jos niin kuitenkin tapahtuu, kissa voi olla sairas tai sillä saattaa olla jotain psyykkistä ongelmaa.
   
 8. Phii Vierailija

  "Psyykkisiä ongelmia" kissoilla! Toi oli loistava! Ettekö te ihmiset tajua että kissoilla ja koirilla ei ole stressiä tai muita "psyykkisiä" ongelmia, niin kuin ihmisellä! Siskollani on sisälle pissivä kissa ja käytimme eläinlääkärillä, muttei vikaa löytynyt. Eläinlääkäri sanoi että jotkut kissat vaan ei "opi" syystä tai toisesta laatikolle, ehkeivät pidä hiekasta, pelleteistä tai muusta materiaalista.

  Toinen neuvo asiantuntijoilta: ÄLÄ KOSKAAN PESE KISSAN PISSAA ETIKALLA TAI MUULLA VAHVALLA AINEELLA!!! Koska tämä vie kissan oman hajun pois kokonaan ja kissa saattaa alkaa aktiivisemmin merkkailemaan kyseiseen paikkaan, jotta saisi oman hajunsa pysymään.

  Lopputulos: Jotkut kissat vaan pissailevat sisälle eika sille voi mitään. Vi***maistahan se on mutta ei voi kaikissa tapauksissa mitään.

  Mutta ei nyt kukaan maalaisjärkeä käyttävä voi luulla että kissan sisälle pissaaminen johtuu "kivuliaasta virtsatientulehduksesta"!! Miten se vaikuttaa sattuuko se pissaaminen laatikossa vai lattialla =D ootte kyl pöhköjä!
   
 9. miuku... Vierailija

  Kyllä se vaan usein johtuu ihan muusta kun lääketieteellisestä syystä. On mun kissa tutkittu, eikä mitään löydetty ja sisälle vaan edelleen pissailee. Ilmeisesti mielenosoitusta. Oli pari viikkoa äidin hemmoteltavana ja passattavana. Äiti koko päivät puuhaili kissan ehdoilla. Heti minun kotiin päästyä kisu meni murjottamaan kuljetuskoppaan ja parin päivän päästä alkoi pissailu mihin sattuu. Voiko olla protestointia siihen, että joutui kotiin ja emäntä joutuu käymään töissä, eikä ole aina kissan käytettävissä? Masennusta, että kiva hemmottelu loppui ja joutuu oleen päivät yksin? Mikä auttais?
   
 10. Sae Vierailija

  Phii: Kyllä vain kissalla voi olla stressiä yhtä lailla kuin ihmiselläkin. Kissa toimii viettiensä mukaan ja jos jokin estää tämän toiminnan, kissa stressaantuu. Hyvin usein juuri stressi on alkusyy moniin ongelmiin, kuten käytöshäiriöihin tai edesauttamassa sairauksien syntyä. Myöskin virtsatulehdus ja virtsakiteet/-kivet kuuluvat näihin. Jos pissaaminen sattuu laatikolla, kissa yhdistää kivun vessa-aluseen ja pyrkii etsimään toisen paikan, joka tuntuu tassujen alla erilaiselta. Jos kissa on kunnolla ehdollistunut pissaamaan hiekkaan ja kaikki ympäristötekijät ovat kunnossa, se harvemmin alkaa pissailla vääriin paikkoihin. Useimmiten pissailun syy on löydettävissä, kunhan kaikki mahdolliset syyt on poissuljettu.
  Pissanhajun saa parhaiten pois etikalla tai Pissi pois -aineella. Leikattu kissa ei merkkaile paikkoja, mutta se saattaa yhdistää esim pelkällä vedellä pestyn pissapaikan vessaksi. Kissa pissaa herkemmin siihen paikkaan, jossa sen oma haju on. Myöskään leikkaamaton kissa ei merkkaa paikkaa uudestaan siksi, että paikka on pesty hajun pois vievällä aineella. Pesuaineista ammoniakkia sisältäviä tuotteita ei kannata käyttää (esim kloriitti), koska ammoniakin haju saattaa yllyttää joitakin kissoja pissaamaan paikalle uudelleen.

  Miuku: Kissasi pissailu saattaa johtua stressistä. Kissa ei ymmärrä miksi sitä siirrellään paikasta toiseen ja se stressaantuu herkästi. Tullessaan takaisin kotiin sieltä oli kissan oma haju (feromonimerkit) kadonnut ja koti oli sille kuin vieras paikka. Kuljetuskoppa tuntui turvalliselta hajunsa takia. Ehkä kissa ei kopassa piilottelemisensa aikana "muistanut" käydä riittävän usein laatikolla? Kissa ei muista enää, että hoitopaikassa sai hemmottelua mitä kotona ei, ja pissailisi sen takia. Kissa ei osaa osoittaa mieltään. Mielen osoittaminen vaatii kykyä yhdistää asioita ja hyvää pitkäkestoista muistia: näihin ei kissa kykene.
  Onko teillä käytössä Feliway-haihdutin? Se auttaisi lievittämään stressiä ja helpottaisi muutoksiin sopeutumista. Myöskin pissanäyte kannattaa käydä tutkituttamassa uudelleen. Usein virtsavaivat eivät näy ensimmäisessä näytteessä ja uusi näyte kannattaa viedä tutkittavaksi viikon-parin kuluttua. Stressaavaan tilanteeseen joutuminen voi edesauttaa sairauden syntyä. Varmista myös, että hiekkalaatikoissa on aina vähän kissan omaa hajua ja että hiekka on hyvälaatuista.
   
 11. Ei pissi Vierailija

  Minulla on ollut kissoja vuodesta 1980, useampi yhtäaikaa eikä koskaan yksikään kissa ole pissannut muualle kuin hiekkalaatikkoon ellei ole ollut joku tosi selkeä syy.

  Kerran oli virtsaputkentulehdus, joka todellakin saa kissan poikkeamaan tavoistaan. Kerran kissojen kesken syntyi valtataistelu ja kukkoileva leikattu kissaherra ei päästänyt toista hiekkalaatikolle, joten toinen pissasi nurkkaan. Yhden kerran olin matkoilla ja väärin valitsemani kissojen hoitaja ei siivonnut hiekkalaatikoita päivittäin, joten kissa pissasivat matoille.

  Alkuperäinen kysyvä voi huoleti ottaa kissan sisäkissaksi. Jos se on terve ja hiekkalaatikko siivotaan päivittäin, ei mitään huolta siitä, että kissa pissaisi vääriin paikkoihin. Ja muista leikata se ajoissa.
   
 12. Modesty* Vierailija

  Omat 2 kattiani ainakin reagoivat stressiin molemmat omalla tavallaan.

  14v, vanhempi "pomokatti", on herkkä otus, joka reagoi kusemalla eteiseen tai omaan "jemmamestaan", kun sillä on huono päivä. Huonon hetken voi aiheuttaa mm se, että heitän sen yöllä pois sängystä useamman kerran, kun se tulee vaatimaan huomiota. Katti nukkuu yleensä nätisti vieressäni, pää samalla tyynyllä, mutta joskus se innostuu yöllä vaatimaan leikkiä, silittelyä tai pusuttelua. Siinä vaiheessa yleensä tönäisen sen nätisti pois, mutta katti on sinnikäs, ja tulee yleensä uudelleen- ja uudelleen. Ja yleenseä n 3-4 tönäisyä pois saa sen osoittamaan mieltään ja kuset odottaa aamulla jossain...Onneksi yleensä vessassa tai matottomassa eteisessä, joskus tosin myös kengissä tai maahan tippuneen vaatteen päällä.
  Tämä katti on myös tehnyt sellaisen tempun, että kun olin liian pitkään poissa kotoa, yli yön, niin saapuessani katti hyppäsi lieden päälle, katsoi mua silmiin ja kusi. Toisen kerran sama temppu tapahtui, silloin kustiin ikkunalaudalle. Ja tapitettiin suoraan silmiin.
  Mitään vikaa, virtsakiviä tai muuta sairautta, kissassani ei ole. Se on vaan herkkä.
  Myös likainen hiekka aiheuttaa sen, että pissat on jossain laatikon vieressä.

  Jos katti on hoidossa äidilläni esim lomamme ajan, kissa ikävöi emäntäänsä ja pitää oven edessä kurinaa, sekä kusaisee jonnekin, yleensä mammani kalliille matolle tms.
  Selkeä mielenosoitus, ja kostokin ehkä.
  Toinen kattini vauhkoontuu ja juoksee päättömästi stressattuna ympäri kämppää. Sitten se vetäytyy sohvan alle tai kaappiin, omaan jemmaansa, ja tulee sieltä vasta sitten, kun tilanne on mielestään ohi. Olemme muuttaneet usein ja aina muuton yhteydessä tämä toinen katti on aivan villinä. Mutta tottuu sitten päivässä uuteen kotiin, onhan siellä vanhat tavarat ja vanhat, tutut tuoksut...
  K
   
 13. Partiitia Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.11.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. Partiitia Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.11.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.crazystation.net/crazytiedostot/Siirtokuvat/Siirtokuvat/Kissat/KissaLogo.jpg
  =Edellisen kuvan lähde
   
 15. epäsiisti emäntä Vierailija

  Muutaman kerran on kissa pissinyt sängylle kun pissapaikka ei ole ollut taarpeeksi puhdas. Toinen kissa menee hieman suttusemaankin veskiin. Heti kun pelletit menee kokonaan vaihtoon niin pissapaikka kelpaa taaas. Toiselle riittääpi, kun laittaaa lisä- pellettejä päälle. Pissast pelletit menee pellettivessassa "alakertaan" ja kakat tietenkin korjataan pois.Hätäpissa on myös joskus tullut kantolaatikkoon laitettaessa , mutta se oli ihan ekana kertana laatikkoon laitetttaessa. Muuten kyllä matkallakin pidättelevät parhaimmmillaan 5 - 6 tunnin matkan.
   
 16. Helmi1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  517
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika hämmentävä tuo väite, ettei kissa voisi stressaantua. Mikä tahansa eläin siihen pystyy, valitettavasti. Oivallisena esimerkkinä tästä on stressiporo: jos poron teurastus on aiheuttanut sille pientäkin stressiä, sen maistaa lihassa heti. Sama pätee hyvin moneen muuhunkin tuotantoeläimeen; ikävä vain, ettei se yleensä estä meitä kohtelemasta eläimiä huonosti.

  Kullakin eläimellä on sille lajityypillinen käyttäytyminen, ja jos sitä häiritään, eläin stressaantuu. Tämän tunnustaminen ei ole eläimen liiallista inhimillistämistä. Eläimiähän me kaikki olemme, ihmiset myös. Stressi on meille kaikille tietyissä olosuhteissa luonnollinen tapa reagoida, ei siihen tarvita ihmismäistä ns. sivistystä.
   
 17. taide Vierailija

  itseasiassa se vaikuttaa. vaikka jos kissa ruokitaan keittiössä mutta hiekkakoppa on eteisessä saattaa virtsatietulehdksinen kissa siirtyä pissimään keittön nurkkiin koska mieltää keittiön syömisen hyvään oloon ja luulee että pissaaminen keittiössä sattuu vähemmän.

  älä oleta, kun et tiedä.
   
 18. Hei!

  Minulla on neljä vuotinen leikattu tyttö kissa, joka pissii välillä muuallekkin kuin hiekkaastiaan. Meillä on vanhempi leikattu tyttö kanssa, mutta ei tee muuale kuin hiekkaastiaan. Leikkuutettiin kaksi vuotta sitten ja muualle pissiminen alkoi puolitoista vuotta siten. Kissa on todella pirteä ja leikkii. Sisäkissoja kummatkin.
  Mitä pitäisi tehdä?
   
 19. Tiiiia Vierailija

  Mulla kotona kohta vuoden täyttävä kollikissa, joka muutaman kuukauden ikäisenä vasta viikon mulla oltuaan alkoi pissailemaan joka paikkaa mihin vaan ikinä ehti, ja sitä tapahtui taukoamatta. Kissa oli tässä vaiheessa jo oppinut laatikolla käymään eikä tehnyt tarpeitaan kuin sinne, mutta sitten ilmaantui tälläinen ongelma. Lääkäriinhän sen vein ja sai antibiootit virtsatientulehdukseen, ja sillä loppui pissailu ympäriinsä, että kyllä vaan voi sisälle pissailu johtua tälläisesta vaivasta, kun joku tuolla aikasemmin väitti että tällänen ihan höpöhöpöjuttuja.
   
 20. Parka Vierailija

  Pitää toki varautua, että kissa pissaa sisälle muuallekin kun hiekkalaatikkoon.

  eikä kysymys ole välttämättä sairaudestakaan.
  oma kissani on leikattu ja tutkittu joka puolelta, kaikki mahdolliset kokeet otettu.
  ja silti toisinaan pissaa vessaan muuallekin kun hiekkalaatikkoon.
  näin on.

  älkää antako liian ruusuista kuvaa kissanpidossa. ettei tule näitä "kesäkissoja".
  Faktat siis fatkoina
   
 21. sanna Vierailija


  heippa. sama ongelma täällä. meillä 3 vuotias leikattu kolli ja 2 vuotias leikattu tyttö. tämä tyttö on vähän aina pissaillut muualle kuin laatikkoon. yleensä paikat on samat. esim pörröinen matto tai vessanmatto, märkä pyyhe tms. yritin nyt laittaa matolle kuivamuona kippoja pari kappaletta jos auttaisi. kylppärin mattoa olen pessyt kaikilla mahdollisilla aineilla ja suihkuttanut siihen muutamia kertoja päivässä Stay away- nimistä suihketta jonka pitäisi olla ilkeä haju kissalle.. eipä estä tätä otusta!
   
 22. kokemusta on. Vierailija

  Etikkaa! Peskää kohta jonne kissa on virtsannut etikalla!
   
 23. pöhkölle Vierailija

  Toivottavasti tällaisilla ihmisillä ei ole kissaa tai mitään muutakaan lemmikkiä, sääliksi kävisi niitä.

  Tuo eläinlääkärin lausuntohan oli ihan selvä - kissa ei välttämättä pidä juuri siitä hiekasta jota laatikossa on, joten miten olisi sen vaihtaminen? Tai sitten se on ollut liian nuori kun on otettu eikä siksi ole oppinut oikeaa hiekkalaatikkokäyttäytymistä emoltaan. Vaikka kissa 7-viikkoisena kävisikin laatikolla, ei se tarkoita että sen heti voisi erottaa emostaan. Tällöin usein ilmenee pissailua minne sattuu, ja sitten ei ole enää emoa opettamassa miten toimitaan.


  Tuo virtsatietulehduksen aiheuttama pissaaminen muualle täällä jo selitettiinkin.
   
 24. sanna Vierailija


  meillä ei etikka ole tehonnut, olen suihkuttanut laimennettua etikka-sitruuna-liuosta, laittanut etikkaa pyykinpesukoneeseen huuhteluaineen tilalle jne. nyt on uusi keino kokeilussa, ostin eläinkaupasta "Extreme Stain & Odour Remover-suihketta" ja suihkutin matolle reippaasti, nyt odotellaan kun kuivuu jääkö hajuja jäljelle.
   
 25. ---- Vierailija


  toimii ihan hyvin. tuo suihke tuoksuu melko voimakkaalle ainakin alussa mutta se haihtuu. toki jos nenän laittaa kiinni mattoon niin sen siitä haistaa. mutta pääasia et pissan haju on poissa.
  oli siis suuri ongelma tyttökissan pissaamisen kanssa. laitoin ruokakulhoja ympäri mattoa ja loppui. pissaili mielellään myös vessan matolle, sinne laitoin nyt ruokakipot.. ja matto on rauhassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti