Hae Anna.fi-sivustolta

Kitkarengas vaatii hajuraon

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 21.11.2020 klo 07.55.

 1. vierailija Vierailija

  Maanteiden sankareilla on auton alla kitkarenkaat, jotka eivät jyrsi katua eivätkä nosta pölyä ilmaan. Iltalehdessä päätoimittaja Erja Yläjärvi toteaa aivan oikein, että lapset ja hengitysoireiset kärsivät pölystä enimmin, mutta kaikille siitä on haittaa. Jäänyt havaitsematta, että kitkarengas pakottaa myös pitämään hieman pidempää hajurakoa, jottei puskuri iske edellä ajavaan. Lappiin menijöille tiedoksi, että kitkarengas sopsaa eli pitää liukkaillakin tieosuuksilla, kun ajaa hieman vauhtia alentaen.

  Aiheen lisäykseen antoi:

  https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/c7e8e600-245c-476f-b623-8aedb362f4d8
  (Sopsaa on kaiketi lappilainen murresana, joka tarkoittaa pitoa.)
   
 2. vierailija Vierailija

  Autot sähköistyvät, eivätkä saastuta ilmaa sen jälkeen, joten autojen hajurako muuttuu ilmeisesti jatkossa turvaväliksi. Kannattaa ajaa kitkarenkailla, koska ne säästävät polttoainetta ja ovat turvallisia, jos ajaa varovasti. Eivät pidä niin kovaa meteliäkään kuin nastat, joten ovat siinäkin mielessä renkaina paremmat.

  Sellainen seikka on tullut havaittua, että ylinopeuksia ajavat ohittavat "hitaasti etenevän" moneen kertaan, jos ovat matkalla pohjoisen suuntaan samaan aikaan. On pakko pysähtyä hetkeksi, joten perille eivät pääse yhtään nopeammin kuin hitaat. Eivät ainakaan sen jälkeen, kun joutuvat pysähtymään sinivalojen vuoksi.

  Nopeusrajoituksia seuraten stressi on vähäisempää senkin vuoksi, ettei tarvitse koko ajan pelätä, missä tutkaillaan nopeuksia muuallakin kuin kameroiden kohdalla. Kaikkien ei tarvitse piitata virkavallasta, sillä yksikin pohjoisesta tiluksia ostanut palkkasi aina pienituloisen kuljettajan lähtiessään pohjoiseen. Maksoi pienehköt sakot, jos poliisi antoi sakot rengille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti