Hae Anna.fi-sivustolta

Kohtutulehdus synn. jälkeen?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Mahakipuinen vanilja, 23.02.2007.

 1. Ei kuulu vauvan hoitoon, mutta täältä ehkä kokemuksia... Synnytyksestäni on nyt tasan kolme viikkoa. Viime yönä kipeytyi alamaha, erityisesti sängystä nouseminen ja käveleminen, tai yleensä liikkuminen tekee kipeää.

  Jälkivuotoa vielä, muuttunut kirkkaasta verestä ruskehtavaksi, limaisemmaksi. Ei haise mitenkään erityisen pahalle.

  Ei kuumetta.

  Voiko olla kohtutulehdus? Vai mikä muu aiheuttaisi tällaisen mahakivun.

  mainittakoon vielä, että synnytyksessä meinattiin irrottaa istukka käsin, kun ei lähtenyt itsekseen syntymään. Nukutuksessa istukka kuitenkin irtosi ilman irrotusta ja kohtu kaavittiin.
   
 2. neuvolaan Vierailija

  ota ihmeessä yhteys neuvolaan. sieltä neuvot pitäisi löytyä. Älä riskeeraa mitään.
   
 3. saara84 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Sain viime kesänä pari viikkoa synnytyksen jälkeen kohtutulehduksen. Mulla ei synnytyksessä istukka irronnut kokonaan ja jouduin kaavintaan. Puolentoista viikon päästä jouduin uuteen kaavintaan, kun eivät saaneet kaikkea pois. Sitten kolme päivää eteenpäin, alavatsa oli kipeä ja oli paineen-/painontunnetta vatsalla ja alapäässä. Todella huimaava ja heikko olo. Mittasin kuumeen, se oli 39,6 (mulla normaalilämpö 35,8). Äitini vei minut suoraan sairaalaan, jossa minut otettiin vastaan heti, vaikka tulin ilman lähetettä.

  Mulla jälkivuotoa ei ollut juuri ollenkaan. Sairaalassa minut sitten ultrattiin ja kohtu oli täynnä märkää, ja se jouduttiin tyhjentämään. Labrakokeita otettiin paljon ja jouduin neljäksi päiväksi osastolle tiputukseen. Vauva sai olla kanssani sairaalassa. Sairaalassa ollessani märkää sitten vuoti pois, ja haju oli kyllä kaamea. En kehdannut mennä edes saliin syömään, vaan söin omassa huoneessa.

  Sinun kannattaa varmaan käydä varmuuden vuoksi lääkärissä. Lääkärit sanoivat, että jos olisin elänyt joskus ennen vanhaan, olisin varmaan kuollut, koska tämä oli yleisin kuolinsyy synnyttäneillä naisilla. Mulla siis tulehdus oli aika paha.

  Mulla tuo alavatsakipu oli tosi lievää, ainut syy sairaalaan menoon oli kuume (arvasin, että joku on vialla). En tiedä kuinka olisi käynyt, jos en olisi mennyt sairaalaan.
   
 4. saara84 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, ja vielä tuosta istukasta. Mulla siis myös kaavittiin heti synnytyksen jälkeen ja jälkivuoto kesti pari päivää. Sitten tuli paineen- ja painontunnetta, pientä alavatsakipua, vuoto alkoi uudestaan hyytymien kera (nimenomaa tummaa vuotoa, ei kirkasta). Kävin sairaalassa, jossa katsoivat ultralla ja totesivat, että kohtuun oli vielä jäänyt jotakin. Jouduin sitten samantien uuteen kaavintaan.

  Eli kannattaa siis käydä lääkärissä, mielellään sellaisessa paikassa, missä on ultra. Toivottavasti kaikki olisi kuitenkin kunnossa!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti