Hae Anna.fi-sivustolta

koimyrkkyä?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä hölmö kotiäiti, 11.01.2006.

 1. hölmö kotiäiti Vierailija

  Hei kertokaa hölmölle, mistä saa ostaa koipalloja eli naftaliinia? Meillä on alkanut lentää siivekkäitä kavereita ja nyt ei kai pitäisi olla perhosaika. :(
   
 2. toinen Vierailija

  Enpä tiedä juuri koipalloista, mutta ainakin useissa kaupoissa (itse ostin kodin1stä) myydään tuollaisia puukuutioita (olisko ollut seetri, jos muistan oikein) jotka on tarkoitettu juuri koin karkoitukseen. Sarjasta löytyy myös mm. samasta puusta valmistettuja ""henkareita"", eli vähän tynkämallisia, jotka ripustetaan vaatteiden väliin roikkumaan. Tuon puun haju (ei tunnu kyllä juuri omaan nenää) kuulemma niitä karkoittaa ja aika ajoin kun pikkuisen hioo pintaa ""rikki"" niin vaikutus on ja pysyy vuodesta toiseen.
   
 3. Eeva Vierailija

  Koimyrkkyä voi ostaa ainakin isommista päivittäistavarakaupoista, marketeista ja tavarataloista.

  Tarvitset mielestäni kahta eri tuotetta: torjunta-ainetta tappamaan (hyönteismyrkky) sekä toista suojaamaan jatkotuhoilta (koimyrkky).

  Kun koit jo lentävät on jo myöhäistä, tekstiilejä nakertavat toukat. Mutta seuraavan sukupolven kimppuun kannattakin sitten käydä kunnolla.

  Tyhjennä komero tai kaappi, mielellään pakkaspäivänä, jolloin saat vaatteet tuulettumaan kylmään ilmaan. Koska tuholaisia on jo ollut, suihkuta torjunta-ainetta kunnolla varsinkin kaikkiin koloihin ja saumoihin.

  Jos mahdollista, anna tekstiilien olla ulkona useita tunteja tai vaikka yön yli. Parasta olisi tietty pestä kaikki tekstiilit ennen niiden takaisin säilöön laittamista.
  Suojaa tekstiilit koimyrkyllä. Esim. Raidilla on laventelin tuoksuista henkareisiin ripustettavia geeli karkottimia.

  Oman kokemuksen mukaan seetripuiset karkoittimet eivät tehoa jos koita on jo. Mutta kun olet saanut tuhottua koit kerran, seetripuiset karkoittimetkin toimivat.

  Ostimme joitakin vuosia sitten vanhan omakotitalon ja saimme koita kaupanpäälle. Pääsimme koista vasta kun todella tyhjensimme kaikki komerot ja käsittelimme ne hyönteismyrkyllä. Homma oli iso mutta sen jälkeen meillä ei ole koita enää näkynytkään.
   
 4. ap Vierailija

  kiitos perusteellisista vastauksista! Nyt sitten kaupan kautta siivous- ja myrkytyspuuhiin.
   
 5. Tina Vierailija

  Hei,
  onko kellään tietoa mistä tänä päivänä saa hankittua "Noitakoi"-tabletteja (koimyrkkyä).
  Niitä ei enää myydä apteekeissa eikä päivittäistavarakaupoissa. Se oli sellainen valkoinen pahvipakkaus jossa jotain vaaleansinisiä raitoja tms. Pakkauksessa muistaakseni 3 - 4 pyöreää tablettia joissa reikä keskellä. Nyt esim. Prismassa ainoastaan myytävänä koikarkoitukseen tarkoitettu laventelipussi, ei ole mistään kotoisin, eli ei toimi. Pelkkää huu-haata. Yhdessä apteekissa ehdottivat että pitää lähteä Eestiin hakemaan koimyrkkyä?!? Onko todellakin niin, ettei Suomessa enää saa ostaa mistään koimyrkkyä joka tehoaa? Eihän koit ole Suomesta hävinneet mihinkään. Epäilen myös että ötökät ovat valmiiksi halpoista marketeista ostetuissa vaatteissa (Seppälä, Lindex, KapAhl...). Harmittaa kun uudet paidat ja puserot joutuu heittämään roskiin ennenkuin on edes ehtinyt kertaakaan käyttää.
   
 6. vierailija Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti