Hae Anna.fi-sivustolta

Koiperhosten tuhoaminen

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Masentunut, 04.05.2006.

 1. kas Vierailija

  Mistä voi ostaa läpinäkyviä pukupusseja? Sini-tuotteen pussit eivät kelpaa, koska niissä on henkaria varten iso reikä ja jotenkin sekin pitäisi sitten erikseen rympätä kiinni.
  Koit pääsevät lentämään sisään ja ulos, sekä munimaan munansa.

  Koin toukat syövät villaa, jos näkee perhosen on toukka tehnyt jo tehtävänsä ja kuoriutunut perhoseksi.
   
 2. Koiko Vierailija

  En ole varma onko minulla koita vai mitä.

  Kaksi kuollutta aikuista löysin joskus talvella/talven alussa, hankin sellaisne hormonilaatikon, yksikään ei tarttunut siihen. Nyt huomaisn että taas on villapaidoissa reikiä, ja yhdessä puuvillapaidassakin. Näkyy vain reikiä, ei mitään valkoista "pumpulia" tai toukkia/muita hyönteisiä. Voisiko tämä olla joku kuoriainen?

  Nyt vaan toivon että joku yö vielä tippuisi pakkasen puolelle, niin voisi laitta nuo villapaidat sinne.
   
 3. Ei myrkyille Vierailija

  Tärkeintä on huolehtia siitä, että villavaatteet laitetaan PESTYINÄ tiiviisiin pusseihin kesäsäilöön. Kaikenlaisia, jopa vetoketjuilla varustettuja pusseja on myytävänä. Kun koiden pääsy vaatteisiin on estetty, ei myrkkyjäkään tarvita. Tuntuu vähän hurjalta, jos lapsiperheessä käytetään tällainen määrä myrkkyjä.


   
 4. eikääää Vierailija

  Hei. Opiskelija tarvitsee vinkkejä koiperhosten tuhoamiseen. Taloyhtiön saunaan en voi vaatteitani viedä, mutta olen kuullut että pakastin auttaa.. Kauanko vaatteita tulee pitää siellä? Minulla ei myöskään ole omaa pesukonetta ja asun yksiössä, joten suururakka vaatteiden pesuun mahdoton :( Ja missä kaikkialla koiperhoset elävät? Puuvillassakin, pyyhkeissä, alusvaatteissa? Jos joku viitsisi listaa tehdä, iso kiitos. Olen heittänyt kaikki villapuserot pois ja kaulaliinat. Silti niitä lentelee kämpässä.
   
 5. eikääää Vierailija

  Jatkoa: peitoissa? Lakanoissa? Patjassa? Missä ne lymyävät, en ole löytänyt vaatehävityksen jälkeen paikkaa jossa toukat elävät. Silti niitä lentelee.
   
 6. Amurina Vierailija

  Minä sain lahjoituksena pussillisen puhdistamatonta villaa. Vein villan vaatevarastoon ja unohdin kolmeksi kuukaudeksi. Eräänä päivänä ihmettelin joka puolella lenteleviä perhosia.
  Aika pian tajusin että kyse on koiperhosista!

  Lentävät perhoset ovat naaraita, jotka ovat munineet tai urosperhosia. Naaras, joka ei ole vielä muninut, ryömii, eli ei ole kovin kaukana tartuntalähteestä.

  Tyhjensin varaston ja saunotin varaston sisältöä kuumassa saunassa. Tuntimäärä ja tarkemmat ohjeet löytyvät netistä. Siivosin varaston ja yritin erityisen huolellisesti imuroida tartuntalähteen ympäristön, laudan raot ja muut kolot.

  Vaatteiden pakastaminen ei ole hyvä ratkaisu koska ne vaativat muistaakseni pari viikkoa pakastearkkupakkasta ja ison määrän pakastelu vie liikaa aikaa ja sähköä! Tarkemmat ohjeet netissä.

  Ostin myrkkyä, mutta en tainnut käyttää. Koiperhosia ei ole näkynyt vuoteen. Tarkkailu yhä päällä.
   
 7. eikääää Vierailija

  Tilasin koiansoja, toivottavasti sillä kuolevat. Kaiken mahdollisen joissa koit voivat elää (tietääkseni), olen heittänyt pois. Tuntuu iljettävältä enkä kenelekään tohdi sanoa koko koionghelmasta.
   
 8. Terve,

  Tarvitsen todella kipeästi apua koiden takia. Olen juuri muuttanut ulkomaille, ja vasta nyt muutaman viikon elon jälkeen tajusin että asunnossa lentelevät perhoset ovat koita. Niitä on kaikkialla, jostain syystä etenkin kylpyhuoneessa. Kiva käydä suihkussa perhosten kanssa.

  Kämpässä on aivan liikaa tekstiilejä myrkyttämiseen. Pakastuskaan ei onnistu, koska pakastin on minimaalinen. Mutta onko siis niin, että koi syö pelkästään villavaatteita? Uskoisin että pystyn suojaamaan muoveilla villavaatteeni.

  Ilmeisesti koko kantaa ei pysty tuhoamaan ellei löydä toukkia?
   
 9. Amur Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 776
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kannattaa tarkistaa laji netistä löytyvien kuvien ja kuvausten perusteella. Myös hävittämisohjeet löysin netistä. Esim. martoilla on perusohjeet:

  Keskustelunurkka - Marttaliitto
   
 10. eikääää Vierailija

  Täältä voi tunnistaa eri koiperhosia Koiperhoset - RAAKKILA - Vihti, Finland

  Täältä voi tilata mm. koiansoja Pesuaineet - Ruskovilla Oy Verkkokauppa

  Ja tunnista vaatekoi Vaatekoit - Hyönteismaailma

  Koiansaan jäänyt vain 4 koita, viime yönä niitä perk pask lenteli monta! Eli en saanut hävitettyä vaatteita joissa ne asuvat :( Tänään alkaa operaatio kaikki pesuun, ihan kaikki! Luin myös että ne voivat asua sohvassa, suihkuttelen sinne raidia. Onko kenelläkään tietoa, auttaako raid? Nyt saisi olla kovat pakkaset, pakkasessa ilmeisesti kuolevat. Kyllä tämä on hermoja raastavaa :( Auttaako jätesäkkeihin pestyjen tekstiilien laitto, etteivät sinne pääse? Ei ole vara ostaa muita säilytyspusseja.
   
 11. Tuskastunut Vierailija

  Meillä tämä sama vitsaus myös. Lattialistojen takana lymyävät ja munivat sinne. Listoja raoteltu ja myrkkyjä laitettu. Ei kai tässä voi kun pakkasta odottaa. Kaikki tekstiilit pesty ja pussitettu ja silti niitä lentelee harvakseltaan täällä!
   
 12. Täti Vierailija

  Vanhoissa taloissa on joskus käytetty eristeenä lumppua. Koit "pesivät" siellä, eikä niistä pääse eroon millään. Kaikki villavaatteet ja turkikset täytyy vain säilöä umpinaisiin pusseihin ja/tai laatikoihin. Karkottimena voi käyttää santelipuupalikoita, jostain syystä koit ei pidä santelista.
   
 13. turkiskuoriainen Vierailija

  Turkiskuoriainen tekee samanlaista tuhoa kuin koi. En tiedä lentääkö ne mutta sellasia pieniä sentin mittasia peräänpäin kapenevia raidallisia matoja ja kuoriutumisesta jääviä kuoria. Niitä löytyy välillä. Että mä vihaan niitä >:-/

  Häveitykseen kai samat konstit kun koiperhoseen. Kun on vuoden selvinny niitä näkemättä ni jostain pukertaa taas toukka esiin. Naapureista vissiin.
   
 14. hyi koi Vierailija

  nostan, koska tänään tapoin yhden aikuisen koin :( mikä ahdistus ja stressi iski, kuin ilmat olisi lyöty keuhkoista ulos kun sen huomasin.. Muuton yhteydessä pesin, tuuletin ja jopa pakstin villavaatteita n. kk ja heitin niin paljon turhia vaatteita ym roskiin kun vain pystyin. Missä ne elävät!! Imurissako? Patjassa? Apua kaivataan. Ja kunnon pakkasia myös!
   
 15. hyi koi Vierailija

  Jatko kysymys; voivatko elää jossakin huonekalussa, esim antiikkisen lipaston uumenissa?
   
 16. Voivat elää kaikkialla, minne pääsee kertymään (eläinperäistä) pölyä, kirjahyllyjen, koulupöytien, sohvien alla, pöytälaatikoissa, lipastoissa, rojulaatikoissa - kaikkialla, mihin pölyä pääsee kertymään. Kissan rikkikynsimän joustinpatjan sisäpuolelta löytyi valtava määrä koita.

  Olen useamman vuoden taistellut niitä vastaan, ja edelleen löytyy, mutta sentään huomattavasti vähemmän. Vaatteita on mennyt roskiin, jäljellä olevista suurin osa on pesty pesukoneessa, kuivatettu kuivurissa/pesutuvan kuivaushuoneessa ja laitettu tiiviisti pusseihin odottamaan parempia aikoja. Tavaroita on paljon pahvilaatikoissa, jotka olen teipannut täysin tiiviiksi. Käyn vaatekaapin muutaman kuukauden välein läpi - mahdolliset uudet "uhrit" suoraan pyykkiin tai roskiin, mahdollisuuksien mukaan myös pusseihin pois käytöstä (pienempiin vaatteisiin minigrip-pussit ovat osoittautuneet erittäin käteviksi), pyyhin hyllyn puhtaaksi. Viimeksi marras-joulukuussa kävin koko vaatekaapin läpi, pesin ja pyyhin kaikki pinnat (lattia mukaanlukien), alkaa olla uusintakierroksen aika...

  Kirjahyllyt yritän saada edes kerran vuodessa siirrettyä ja puhdistettua alta ja takaa, hyllyt ja kirjat puhdistan perusteellisesti pölystä useammin, pienemmät huonekalut siirrän ja tyhjennän muutaman kerran vuodessa. Muita vaikeita ylähyllyjä/epämääräisiä lehti- yms. kasoja käsittelen/siistin vointini mukaan.

  Tänään luin, että koit viihtyisivät myös ruokakaapeissa... Sieltä en ole vielä löytänyt niitä, toisaalta pieni ruokakaappi, ei niin hirveästi ruokaa, suhteellisen nopea vaihtuvuus, kaapin tarkka siivoaminen muutaman kerran vuodessa joka tapauksessa, lienevät vaikuttaneet asiaan.

  Vähän olen väsynyt tähän loputtomaan vahtimiseen, aina ulosmennessä täytyy tarkistaa vaatteet kenkiä myöten. Olen myös mahdollisesti levittänyt viheliäisiä olentoja sukulaiselleni (joka tosin tykkää nukkua kesät talvet verkoton ikkuna auki, mikä kesäisin houkuttaa koita kyläilemään), joka on taas levittänyt niitä omalle poikaystävälleen. Ei mukava tunne. Jos voisin, myrkytyttäisin kaikki kolme asuntoa ammattilaisella perusteellisesti - paitsi että en tiedä hinnoista mitään, eikä tuholaistorjujien sivuilla näytä olevan hinnastoja lainkaan...

  Villa ja eläinperäinen pöly ovat koiden suurinta herkkua, nimim. Kokemusta on.
   
 17. :`( Vierailija

  Suurkiitos sinulle kattavasta vastauksesta. Täällä alkaa taistelu, en tiedä miten.. eläimiäkin löytyy. Toivottavasti tämä joskus loppuu molemmilla.
   
 18. voi voi.. Vierailija

  Mun asunnossa on myös jotain lentäviä, noin sentin mittaisia koiperhosen näköisiä ötököitä, mutta en ole löytänyt mitään tuhottuja vaatteita..nämä ötökät ovat hyvin kapeita, viihtyvät seinällä pimeässä (eteisessä), eivät älyä kovin nopeasti lähteä lentoon, joten helppo tappaa. Makuuhuoneessa, jossa ovat vaatekomeroni, en ole nähnyt sellaisia kuin kerran. Ei niitä päivittäin näe, ehkä 2-3 ötökkää viikossa. Onkohan tämäkin vaatekoi vai joku muu?
   
 19. vierailija Vierailija

  Voivatko koit tulla ilmanvaihtokanavasta?Asun vanhassa talossa ylimmässä kerroksessa.Myrkytin,siivosin,pyykkäsin,pakastin ja käytin koiansaa.Nyt parin kuukauden päästä pari koihavaintoa kylppärissä ja erillisessä WCssä.
   
 20. vuosi muutosta Vierailija

  Laita ötökkä-siitepölyharsoa ilmanvaihtoaukkojen eteen. Ei tule perkuleet läpi. Viimeksi kun muutin, myrkytin uuden kämpän, annoin vaikuttaa viikon, pesin ja myrkytin uudestaan, annoin vaikuttaa viikon ja pesin. Siitelpölyverkot laitoin joka rööriin tuuletusikkunoihinkin kun oli siitepölykausi sopivasti.

  Vaihdoin tässä muutossa sängyn eli ihka uusi toimitettiin suoraan kämppään. Uudet peitot ja tyynyt myös. Pesin vanhassa kämpässä kaikki vaatteet ja tekstiilit mitä vein mukana. Vein ne kuivumaankin uuteen kämppään. Vanhat matot heitin pois, tilalle ostin keinokuitusia. Ei kivoja mutta ei kai elukat keinokuitua syö? Toivon. Ainakaan ne ei pölyä olen huomannut. Verhot ikeasta jotain polyesteriä vai mitä lie. Punaseetripuupalikoita ja palloja ostin kämpän ja kaapit täyteen.

  Pyyhin myrkyllä huonekalut vanhassa kämpässä ja uuteen viedessä toluun kostutetulla rätillä, huolellisesti.

  Vuosi muutosta, ei ole näkynyt koin koita eikä turkiskuoriaisen kuoria tai toukkia eikä vaatteissa reikiä. Siivoan pari kertaa kuussa tosi huolellisesti, pyyhin lattiat ja kalusteet ja etenkin talvella tuulettelin ahkeraan. Kesällä oon säilyttänyt villapaidat ja talvitakit umpiossa: todellakin oon pukupussit teipannut hengarin ympäriltä umpeen, pusseihin laittanu koimyrkkyä ja punaseetripalloja. Ne varmaan haisee kun ottaa esille mutta pitää tuulettaa tai pestä jos kestää pesun.

  Elän toivossa ja pelkään pahinta. Saan varmaan hepulin kun ensimmäinenkin turkiskuoriaisen toukka tai kuori löytyy.
   
 21. Painajainen Vierailija

  Meillä 35 neliön yksiöön jätti vuokralainen tasan vuosi sitten vaatekoin. Siitä tuli todella suuri riesa. Myrkytysfirmalta 8 eri torjuntakäsittelyä. Kaikki keittiön kaapit, koneet ja vaatekomerot purettu ja hävitetty. Asunnossa on vain seinät jäljellä. Liima-ansoista huolimatta havaintoja tehtiin päivittäin. Nyt ensimmäinen kuukausi takana ettei sisällä havaintoja. Ajattelimme odottaa ainakin 6 kk. ennenkuin alamme remonttia tekemään.
   
 22. voi ei!!! Vierailija

  8 torjuntakäsittelyä!! Paljon ne ovat teille tulleet maksamaan? Meille tulee nyt ensimmäinen torjuntakäsittely joten usko meni, että silläkään katoavat :( Voitko kertoa myrkytysfirman nimen ja millä ajanvälillä kävivät teillä? Myrkyttivätkö huonekalut, matot? Haetteko ed. vuokralaiselta korvauksia, ilmeisesti omistusasunnosta kyse?
   
 23. voi ei!!! Vierailija

  Teiltä muilta kyselen mitä kaupan myrkkyä olette käyttäneet? Itse Raid Superia (sininen purkki), mutta ei siitä apua ole ollut.. Siksi tilasimme nyt myrkyttäjän. Olemme varmasti saman summan laittaneet Raidiin kuin mitä itse myrkyttäjä tulee maksamaan. Ja mistä löytyy koipalloja, netistä? Meidän kaupungin kaupat käyty läpi, ei löydy eivätkä suostu tilaamaan niitä. Hermoromahduksen partaalla koiden takia. Ja hävettää vaikka ne eivät meidän "ansiosta" ole tänne tulleet. Normaali tunne teille muille? Kun ketään ei kehtaa pyytää edes kylään, etteivät ne leviä. Varmaan erakoidumme pian :(
   
 24. jelppp Vierailija

  oikeasti 8 tuholaistorjujan käyntiä eikä koiongelma häviä? Kiinnostaa muiden kokemus myös kun omat keinot ei tepsi..
   
 25. Kuukunen Vierailija

  Koipalloja löytyy tavallisesta marketista, ei ehkä koipallo-nimellä, mutta osastolta, josta löytyy pyykin huuhteluaineet ja pesuaineet. Hermoromahdusta koiden takia ei kannatta hankkia sillä ne leviävät huonosti asunnosta toiseen (eivät esim. leviä normaalin vierailun yhteydessä).

  Koiperhosista ei ehkä ikinä pääse lopullisesti eroon (kuin tulipalon yhteydessä, ja silloinkin jos nukut alasti). Muutamia hyviä vinkkejä, joita olikin "Ei enää niin paljon" kirjoittajalla

  -laita vaatteet puhtaina kaappiin ja säilö ne läpinäkyvissä pusseissa (tavalliset roskapussit löytyy marketeista). Läpinäkyvät sen takia, että näet mitä pussissa on ja koin toukat ovat valolle arkoja, joten vaatteita kannattaa tuulettaa/ravistella säännöllisin väliajoin

  -sujauta erityisen arkojen vaatteiden (arvokkaat, villavaatteet) säilytyspussiin koipallo (voit laittaa pussin lähes täyteen vaatteita)

  -pussita kuiva-aineet ruokakaapissa (niille vihulaisille kelpaa myös elintarvikkeet villan puutteessa)

  -en käytä myrkkyjä, mutta kannattaa suihkauttaa esim. Raidia pölynimurin pussiin ja tarkistaa robotti-imuri. Jos tilanne pääsee oikein pahaksi niin ainoa mikä auttaa on suihkuttaa myrkkyä huoneen kaikkiin teksiitelihin, patjoihin, mattoihin jne. Ja muuttaa muualle siksi ajaksi että myrkyt vaikuttavat ötököihin ei perheeseesi.

  -Ruiskutan patjoihin silloin tällöin tekstiilien kosteussuojaa tai muuta ainetta, koska niitä ei voi pestä tai tuulettaa ulkona, enkä halua käyttää kunnon myrkkyjä, mutta aineissa on ötököitä tappavia ainesosia (ts. koiden uoka ei maistu hyvältä.)

  -ota nollatoleranssi ja tapa jokainen näkemäsi perhonen (vaikka ne luultavasti ovat harmittomia ukkoja, jotka ovat jo jatkaneet sukua yön aikana). Ole erityisen tarkkana jos näet perhosen joka ei pysty lentämään (muniva naaras). Voi löytyä esim. vaatekorista.

  -Ravista vaatteita säännöllisin väliajoin (4*vuodessa) ja tarkista jokainen vaate koiden varalta. Jos löydät vaatteistasi reikiä tai harmaan valkoisia sylinterin muotoisia nöyhtiä/palleroita, niin hävitä vaate tai pese se 60 asteessa tai nakkaa ulos 30 asteen pakkaseen vähintään viikoksi. Aurinko ja 30 asteen pakkanen ovat erittäin hyvä yhdistelmä, mutta harvoin saatavissa

  -Ruskeat kuolleet perhoset ja nöyhtä vaatekaapissa ovat varma merkki koipopulaatiosta joten tartu toimeen.

  -Harrasta ahkeraa siivousta, päästä auringon valo sisään ja pese verhot säännöllisesti.


  Mistä EI OLE APUA:

  - Netistä ostettavat koisyötit. Tehoavat pari vuorokautta kunnes feromonit haihtuvat taivaantuuliin.

  -Seetripallot jms. ei ole todistettavaa tehoa tuholaistorjunnassa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti