Hae Anna.fi-sivustolta

koira ei tottele :(

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä blaa, 28.12.2012.

 1. blaa Vierailija

  Eli tota noin... Koira kiskoo, kun ollaan kävelemässä ja ei välitä käskyistä. Ei vaikuta herkuilla lahjominen, ei tiukasti käskeminen, ei pysähtyminen ja odottaminen, että remmi löystyy. Naru sais löystyy, mutta pinna kiristyy... Vedonestovaljaatkaan ei enää auta :( Alkaa kärsivällisyys ton koiran kanssa loppua ja pitäisi tuota toistakin koiraa kouluttaa, tosin se on niin pentu vielä, että koulutus on sujunut ihan hyvin :) Antakaa neuvoja!
   
 2. Nanax Vierailija

  Meillä tehtiin näin:

  1. Vakaa päätös, että kiskominen loppuu nyt ja sitä ei sallita enää koskaan eikä ikinä missään olosuhteissa. Tämä päätös pitää pitää kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa.

  2. Lenkille lähdettiin ja heti kun remmi kiristyi, pysähdys. Kun koira löysää ja katsoo taluttajaan, heti välittömästi iloinen kehu korkealla äänellä ja matka jatkui... noin 2 askelta ja sama uudestaan... ehkä 3 askelta ja sama uudestaan.. tällä tavoin mentii varmaan kuukausi ja 3 kertaa päivässä lenkkejä sitkeästi ennen kuin vetäminen alkoi oikeasti helpottamaan. Käytössä oli siis normi hihna ja tavallinen kuristamaton panta.

  Hermo oli kieltämättä usein tiukalla ja vaaativinta oli itse kontrolloida omaa käytöstään ettei anna vahingossakaan koiran vetää ja, että kehu tulisi aina vilpittömän iloisesti pienestäkin onnistumisesta vaikka olisi kuinka kiire tai muuten ottaisi pattiin.

  Pienimpäänkin 1,5 km lenkkiin sai varata tolkuttomasti aikaa, ekalla kerralla tällä taktiikalla taisi mennä liki 2 tuntia. Koska hihnalenkit olivat melko työläitä ja hitaita niin koira toki pääsi ainakin kerran päivässä metsään rallaamaan pois energioitaan. Helpompaa ja palkitsevampaa kaikille osapuolille oli myös opetella vetämättömyyttä, jos koira sai riekkua ensin pihalla/metsässä edes muutaman minuutin tai vielä mieluummin reilun puolituntisen pois intoaan.

  Nyt useamman vuoden jälkeen koirulilta aina välillä unohtuu tuo vetämätön linjaus ihanien hajujen takia ja silloin otetaan taas muisteluun pysähdys-löysäys+katse+kehu+matkajatkuu taktiikka. Palautuu taas aika pian koiran mieleen kunhan vaan hajut jäävät taakse. Pääasiassa koira kuitenkin lönksyttelee hihnan antamissa rajoissa ilman kiskontaa... paitsi kissan tai oravan kohdalla!
   
 3. Vauhtihirmu Vierailija

  Mä suosittelen koirakurssille menemistä. Se on hauskaa ja hyödyllistä sekä siitä saa ihan erilailla motivaatiota harjoitella erilaisia juttuja. Meidän koira on tykännyt ihan hirveesti esim Rally-Tokosta! Täällä alkaa ainakin pääkaupunkiseudulla pian alkeiskurssi: Koirakoulutus | Koirapäiväkoti Hyggebo Oy
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti