Hae Anna.fi-sivustolta

Koira syö kiviä

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä saana, 16.10.2006.

 1. saana Vierailija

  8-vuotias koirani harrastaa kivien syöntiä. Se syö niitä vaivihkaa, niin teen huomaa. Sitten se oksentaa hirveän kasan pikkukiviä ja ripuloi. Mistä ihmeestä tämä voi johtua? Se on kyllä ollut kiven- ja ruohonsyöjä aina. Syötän sille kuivamuonaa, koiranmakkaraa, purkkiruokia, pastaa ja tavallista kotiruokaa. Voisiko kyseessä olla jokin hivenainepuutos? Pelottaa, että joku päivä kivi repii sieltä mahan auki tai tulee tukos!
   
 2. Illusia Vierailija

  Entinen koirani (joka eli 14 vuotiaaksi) söi pentuna kiviä. Lääkäri oli sitä mieltä, että sillä oli joku häiriö ravinnon imeytymisessä ja syö kivä johonkin tarpeeseeen. Koiralle alettiin antamaan joitain nappeja: biotiittiä tai niittiä.. siitä on niin kauan.
  Olisikohan mahdollista, että esim. vanhuudesta johtuen ei ravinto imeydy tehokkaasti, vaikka monipuolista ruokaa annatkin?
   
 3. saana Vierailija

  Ajattelin ostaa kalkkitabletteja ja kokeilla, josko kivien syönti niiden myötä loppuisi. Vaikea kyllä uskoa, että koiralla kalkinpuutos olisi. Ehkä olet Illusia oikeassa.
   
 4. Niksu Vierailija

  Meidän bokseri söi kiviä, ihan isojakin, vaikka kuinka yritettiin vahtia. Sillä sitten lopuksi oli haimanvajaatoiminta, johon sitten kuolikin. Ilmeisesti vajaatoiminta aiheutti jotain puutosta elimistössä.

  En tarkoita, että sinun koirallasi oli mitään tautia, mutta joku puutos tulee mieleen. Kivien syöminen on tosi haitallista hampaille. Se pilaa kiilteen ja hampaat saattaa alkaa särkeä.
   
 5. Lotta Vierailija

  Jos koiralla ei ole todettu mitään sairautta,kokeile ruokinnan muutosta. Koirasi syö tällä hetkellä melko teollista, kypsennettyä ja "kuollutta" ruokaa. Lisää vaikka aluksi naudanmahaa (raakana) koiran ruokaan,niin se saa mahaansa tarvitsemansa bakteerikannan,jolloin ruoan hyväksi käyttö ja imeytyminen on mahdollista.
  Koirat syövät monesti kaikkea sopimatonta, kun niiden maha on kipeä ja ruokinta jotenkin pielessä. Jos jatkossa jätät koiranmakkarat ja purkkiruuat pois, ja lisäät tuoreen ravinnon (liha,kala,kasvikset) saantia, niin uskon, että kivien syönti loppuu pian. Kokeile myös hapanmaitotuotteiden ja raa´an kananmunan antamista, kun koirasi vatsa on kipeä. Onnea matkaan!
   
 6. jotainkokenut Vierailija

  Meillä Sera tuli tossa ulkoota, ei antanut koskee, ei syönyt, ja piti kokoajan nuolla lattiaa. Mietittiin että mikä ***** sitä oikeen vaivaa. Ei vielä sillon menty eläinlääkäriin, aateltiin et menee ohi. Aamulla herättiin, Sera lähti heti kauemmas kun vähnkin liikahti sitä kohti. Ei saanu tuokaa vieläkää alas ja oksenteli ja pasko. Kiviä. Lähettiin siitä lääkäriin. Tarkotus niillä oli et leikattais jotaki, mut Sera sai onneks oksenneltua ne kivet pois. Ei saatu mitään lääkkeitä, oli ihan huvikseen niitä syönyt.:eek::LOL:
   
 7. musti Vierailija

  yhden ystävän koira kuoli ja sille tehtiin ruuminavaus,sillä oli maha täynnä kiviä.oisko suolen tukos tai suolen kuolio.ne kivet ei oo tehty syötäväksi.jos omalla koiralla olisi sama vaiva laittaisin ulos lähtiessä kuonokopan.minun entinen koira söi hevosen paskat tieltä kun asuttiin ratsutallin lähellä.tykkäsi hevosten kanssa syödä heiniä,jotka kasvoivat maasta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti