Hae Anna.fi-sivustolta

Koira vetää

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä vielä pentu 6 kk, 21.02.2006.

 1. vielä pentu 6 kk Vierailija

  Eipä tunnu menevän perille pennulle, että kävellessä ei saa vetää... On kokeiltu ainakin: tiukat nykäisyt hihnasta, paikalleen pysähtyminen, makupalalla houkuttelu.

  Silloin, kun on saanut ensin juosta itsensä läkähdyksiin, ottaa paremmin ohjeet vastaan ja käveleekin melko sievästi. Mutta kun työpäivän jälkeen lähdetään ulos on meno melkoista ryntäilyä (teini-ikäisellä lapsella meinaa jo olla mahdoton tehtävä selviytyä talutuksesta)... Onko tämä vielä normaalia pennun käytöstä vai alanko huolestua?

  Varsinkin tällä viikolla on urospennulla tuntunut olevan melkoisesti mukavia hajujälkiä ja niiden perässä temmotaan sitten ihan urakalla! Kevättä rinnassa?
   
 2. M Vierailija

  Helpompi puuttua asiaan nyt kun tapa ei välttämättä ole vielä niin juurtunut... Meidän koiraan tepsi seuraava (koira tuli meille aikuisena ja painaa 40kg): aina kun koira vetää, pysähdys, ei sanota mitään. ollan niin kauan paikalla että koira oma aloitteisesti astahtaa taaksepäin. silloin heti kehu ja nami. Pysähdys täytyy tapahtua niin, että remmi jää tiukalle. Jos tuntuu, että koira ei anna periksi, toisen käden voi laskea remmikäden päälle painoksi, yleensä auttaa. Vaati kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta tehoaa!
   
 3. vetostop Vierailija

  Eu muuten tepsi meidän kovakallolle, jota on pennusta asti koetettu kouluttaa olemaan vetämättä (pysähtymällä ja nameilla ja kehuilla). Se kyllä pysähtyy heti kuin seinään, mutta alkaa heti taas vetää... ja samaa on toistettu noin tuhatmiljoonaa kertaa. Ei vaan mene perille. Ilmeisesti hinku päästä nuuskimaan lajitoverien jälkiä on suurempi kuin kehun/namien hinku? (muuten se on kohtuullisen tottelevainen, ulkona vain vetää kuin viimeistä päivää. Ja vapaalle jalalle päästyään juoksee aivan tolkuttoman kovaa, kauan ja pitkään... yleensä huomattavasti pidempään kuin pitkäkoipisemmat kumppaninsa. Sellaista lenkkiä ei reipas emäntäkään jaksa, että pikkuputki väsähtäisi.)
   
 4. Kaikkien kaveri.. Vierailija

  Meillä ongelmana on se että koira kulkee ulkona kuin unelma,niin kauan kunnes vastaan tulee koira. Sitten häntäheiluen yritetään kiskoa nelivedolla koiran/ihmisen luokse. Koirani on 7kk, ja ainakin täällä päin suht harvinaista rotua. Ja tämä aiheuttaa sen että ihmiset pysähtyvät kyselemään ja silittelemään ylisöpöä pentuamme, ja näin koiramme on oppinut kai siihen että kaikkien luokse on päästävä. Joskus olen ihan sanonut että ohitusta tässä harjoitellaan,mutta menee aika usein kuuroille korville..:) .. Mutta eipä ainakaan ole äkäinen kellekkään,ei rähise edes toisen koiran aloittaessa,että sinänsä""parempi"" ongelma kuin rähiseminen muille!
   
 5. Alkuper Vierailija

  Kyllä meillä on kokeiltu tätä pysähtymistäkin - pentu vetää, pysähdytään, pentu ihmettelee ja löysää - tai sitten nuuskii hajuja siinä lähellä, liikkeelle lähtiessä sama veto jatkuu taas. Eli se tuntuu aika tehottomalta konstilta. Hajut vievät voiton, niin kuin tässä ketjussa joku muukin kirjoitti.
   
 6. tuttua Vierailija

  juu-u tuttua on, meillä ihan sama ongelma josta kovasti yritetään päästä eroon vaan kun vetäminen lopu niin ei lopu....ääärgh välillä meinaa hermo mennä :)
  Meillä kanssa yritetty kaikki, pysähtyessä tämä tomppeli vaan istahtaa/menee maate ja töllöttää ympärilleen niinkuin ei mitään, sitten kun taas lähdetään niin johan mennään...Eli ei auta ainakaan meillä testattu on satoja kertoja ja monet lenkit ovatkin olleet koomisia kun on pysähdytty joka toinen metri. :))
   
 7. siiri Vierailija

  Oletteko koittaneet myös pysähtymisen sijaan vaihtaa suuntaa. Ei meidänkään pököpäälle mikään tepsi. Yksin kävelee ihan OK mutta jos meidän toinen koira on mukana mennään nelivetoa. Ja varsinkin kotiinpäin lujaa vauhtia.
  Tuikku Kaimion kirjassa on paljon nevoja pennuille + vähän isommillekin. SUosittelen kaikille koiraihmisille luetavaksi. Paljon sain itsekin uutta neuvoa vaikka menossa on viides koira. Ja edelliset ihan salonkikelpoisia.
   
 8. Kisumummo Vierailija

  Olen nähnyt sellaisenkin ihmeen kuin kuonopanta. Se mahdollisti ison ja voimakkaan koiran ulkoiluttamisen jo eläkeikään ajat sitten edenneen mummon ohjailemana. Eikä tarvittu nykimisiä eikä komenteluja kuulemma. Se ei satu koiraan missään vaiheessa kuten ne menneiden vuosikymmenten kaulaan kiristyvät ketjut... Niitä voi kysellä ainakin lemmikkieläinkaupoista, luulisin ja kun koira on oppinut olemaan kiskomatta sen voi toki vaihtaa taas siihen tavalliseen pantaan tai vielä parempaan, valjaisiin... Ei tule niitä niskavaivojakaan sitten koiralle joita se takaisin kiskominen voi aiheuttaa.
   
 9. gentle leader Vierailija

  Joo vedonestopanta=kuonopanta oli meilläkin menestys! Kannattaa kysyä eläinkaupasta ja kokeilla, meillä loppu alkuihmettelym jälkeen vetäminen lähes kokonaan, ja narttu on jo 7v! Pujottaa jopa kuononsa nätisti lenkkiin pantaa laitettaessa.
   
 10. Mariak Vierailija

  Juu, vetämiseen toimii, mutta, mutta... Meidän seropi-uros inhoaa kuonopantaa yli kaiken. En tiedä kutittaako se sitä vai mistä on kysymys, mutta ensimmäisten parin viikon aikana kuonopantaa käöytettäessä hankasi kuonoaan kovaan hankeen niin paljon, että meni kirsun pää vereslihalle. Eipä olla sit enää kuonopantaa käytetty kuin pakkotilanteissa. Veto on kyllä rauhoittunut muilla keinoin. Kaiken kaikkiaan kuonopanta on kyllä koiraystävällinen vehje, ei estä koiran normaalia toimntaa ja sillä pystyy ohjailemaan väkivallatta ja lempeästi.
   
 11. tämä toimii Vierailija

  Kiristyspanta aivan korvien alle ja sellainen ote, ettei panta pääse valumaan kaulalle. Kun koira vetää liikaa tai ryntäilee, pieniä nyppäyksiä (esim. 3-4 kerrallaan) hihnasta/pannasta ja taas koira kuuntelee. Välillä päästän koiran nuuskimaan penkalle, mutta silloin ei liikuta eteenpäin. Kunhan tästä hieman eteenpäin päästään ja kehitytään, pannan voi antaa olla kaulalla koko ajan.
   
 12. Roi Vierailija

  Yksi syy voi olla, että koiran kaulapanta on liian kireellä. olen monesti törmännyt moiseen. Kovastihan ei pidä hihnasta nykäistä, kyl se koiraankin sattuu ja eikä mitään kuristuspantoja. Remmin päässä olevalta vaaditaan kärsivällisyyttä koiraa kouluttaessa. Monesti näkee kuinka väärin yritetään koiraa kouluttaa. Niitä katsoessa tulee mieleen,et miksi ihmeessä on koiran hankkinut sääliksi käy koiria.
   
 13. 40 kg pentu Vierailija

  Tuota, tuota, ei meillä ainakaan pärjättäisi vantteran pennun kanssa ilman kuristuspantaa - kasvattajakin suosittelee. Ei se kurista liikaa, kun käyttää oikein. Niinkuin joku tuolla kirjoittikin ""pieniä nyppäyksiä"" eli ei mitään järjettömiä vetoja joista koiran kaula kärsii vaan herätellään vain koiran huomio ""kalastelemalla"". Ilman kuristuspantaa pärjää sitten, kun on päästy siihen vaiheeseen, että pentu ymmärtää kuinka hihnassa tulee käyttäytyä!
   
 14. vierailija kutina Vierailija

  Otin kuonopannan käyttöön en niinkään vetämisen kuin sen takia, että toinen koiramme yrittää purra mitä ja ketä tahansa enkä kertakaikkiaan pystynyt ennakoimaan kaikkea (takaani äänettömästi syöksyvät pyöräilijät, kulman takaa säntäävät lapset). Suhtauduin aluksi hirmu negatiivisesti, eihän koirien kanssa ole yleensä mitään pikaniksejä, mutta kyllä muuten auttoi! Ei pääse singahtamaan kimppuun, ja mikä vielä parempi, ei enää edes yritä juuri ollenkaan ja on huomattavasti rauhallisempi lenkeillä! Päästään esimerkiksi riehumatta ohi kulkevan miehen/koiran/pyörän ohi mikä ei ennen olisi todellakaan onnistunut. Toki asiaan varmasti vaikuttaa myös se, etten itse enää kyttää paniikissa että tuleekohan tuolta kulman takaa jotain. Oli miten oli, lenkit ovat nyt huomattavasti mukavempia sekä ihmiselle että koiralle.

  Miinus tosiaan se, että vaikka kuonopantaan totuttelu onnistui periaatteessa hienosti, niin koiralla on hirveä hinku hieroa kuonoaan kaikkeen. Nauttii myös silminnähden kuonon rapsuttamisesta.

  Eli voiko tuo kuonopanta oikeasti kutittaa tai ärsyttää ihoa??? Onko kukaan kuullut sellaisesta? Vai onko pelkkää protestointia...
   
 15. vierailija kutina Vierailija

  (Ps; niin ja jos sen kuonopannan ottaa pois, on kuin antaisi käskyn seota: ei tietoakaan entisestä hihnakäytöksestä ja suorastaan etsii jotain minkä kimppuun käydä, lähes hirttää itsensä kun kiskoo kaikin voimin sekopäisesti joka suuntaan... eli ilman on nyt todellakin huonompi. Mutta ilman ei enää mennäkään.)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti