Hae Anna.fi-sivustolta

Koirakieltokyltit taloyhtiön pihassa

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Vihainen, 22.04.2009.

 1. Olet aika yksin Vierailija

  Koiran voi ja pystyy opettamaan olemaan pissaamatta pihalle! Et sinäkään tykkäisi, jos naapurin ykä kusisi puiden juurelle.
   
 2. Wulff! Vierailija

  Miksi koiria kusetetaan ja paskatetaan ok- talojen portinpieliin? Opetetaanko siihen tietoisesti? Olen huomannut, että läheisten kerrostalojen koiralliset lenkkeilevät koirineen ok-alueilla ihailemassa taloja, ja samalla reissulla koirat sotkevat ulosteillaan pihapiirimme tuloväylän.
  Keltaista väriä ja lisänä ruskeita paskakokkareita jätetty käyntikortiksi.
  Pitääkö meidän ok-asujien tulla kuseksimaan ja sotkemaan kerrostalojen pihoihin?
   
 3. Sohvis Vierailija


  Voithan sinä mennä kuseskelemaan jos se oloasi helpottaa.
   
 4. äippä66 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meidän taloyhtiössä ei auta järjestyssäännöt eikä kyltit. Koirien annetaan kuseksia ovien viereenkin. Taloyhtiössä asuu runsaasti lapsiperheitä, ja uskon kuinka ikävää on ulkoilla omalla pihalla ja yrittää pitää lapset poissa keltaisenaan hohtavista lumivalleista :(

  Ikävää on myös se, että tästä syytellään koiria ja ruvetaan vihaamaan niitä. Omistajat ne tässä typeriä ja itsekkäitä ovat. Kannattaako koiraa pitääkään jos sitä ei vaivauduta lainkaan opettamaan? Koira on viisas ja oppii mielellään!
   
 5. 1+1=3 Vierailija

  Kappas vaan, sohvis-fanikin herännyt talviuniltaan leikkimään sohvista.Leiki sinä vaan sohvista, ja kirjoita sohviksen nimissä kaikkea, jos sillä saat orgasmin ja hyvän mielen.Mokomakin raukka luuseri.
   
 6. loraus Vierailija

  Kilpailevatkohan urospuoliset koiratkin sitä kaaren pituutta? Tällä viikolla tulin paikallisesta ?marketista ja matkan varrella oli kahdeksan (siis laskin määrät) , joko pitkälle suihkautettua kaarta tai valtaisa keltainen loraus joka oli valunut osittain jalkakäytävälle. On siinä ollut koiraparalla tuskaa pidättää hätäänsä ennenkuin isäntäväki on vienyt koiransa ulos asioilleen.

  Uskon ja luulen tietäväni, että nämä kaarilorauttelijat ovat olleet niitä kaksijalkaisia uros- sukupuolta edustavia kruunupäitä.

  ?marketissa on myös "pitkäripainen" ja ulkona muutama katos busseja varten ja eikös olekin mukavaa naukata ensihörpyt katoksen alla, kun on pakkastakin muutama aste ja siinä samalla heittää kaaret hankeen.
   
 7. Toinen loraus Vierailija

  Kun kaksi on kusella tienpenkkaan jonkun matkan päässä toisistaan, toinen on koira, ja koira vääntää paskankin siinä samalla, poliisi näkee ja alkaa sakottamaan. Saavatko molemmat sakon?
   
 8. ''''''''''' Vierailija

  Näinhän se on periaatteessa ok, mutta usein on vaan niin että tiuhaan rakennetulla alueella se "pihan ulkopuolella" on jo jonkun toisen piha, tai siihen lukeutuva alue. Tai siinä on bussipysäkki jne. Ei ihan helppoja nämä ratkaista.

  Mutta totta on, että kyllä koiran saa ihan ystävällisin keinoin oppimaan tavoille.
  Maalla asutaan nyt, mutta ollaan asuttu keskusta-alueellakin. Silloin opetettiin nyt jo 12 vuotiaalle uroskoirallemme, että kakkaa ei väännetä tielle eikä postilaatikon jalkoihin yms. pissata. Täällä korvessakin menee aina sivummalle, jonkin puun alle tai puskaan asioilleen ihan luonnollisesti.
   
 9. Huokaus. Kerrostalomme lumisella pihalla ja parkkipaikalla on 20 pissapaikkaa. Paikat keltaisenaan: Oven pielissä, ja lipputangon juurella ja joka kinoksen nurkassa kulkuväylilläkin.
  Pysyy ainakin seuraavaan lumisateeseen asti näkyvissä ja lisää tulee. Kulkeutunee kengissä sisällekin ennen kuin kevät sade huuhtelee....Useimmat koiranomistajat ovat huomaavaisia, mutta yksikin onnistuu pihan sotkemaan. Onneksi sentään ihmiset eivät kuseskele pitkin pihaa.
   
 10. mailis Vierailija


  taloyhtiöiden pihat ovat yksityisiä, ei sinne kuulu ulkopuolisten tulla käppäilemään, saatis itetn pissailemaan. Ei myöskään ulkopuolisten koiria tulee kuljettaa pissille vieraaseen pihaan. kaikkea sitä nyt ihmetelläänkin mutta tämähän on ellit...!!
   
 11. Jaska Vierailija

  Kun tietää kuka koiransa pihalle ulostuttaa, niin vie sen jätöksen asianomaisen postilaatikkoon, niin eiköhän viesti mene perille.
   
 12. Koirarakas Vierailija

  En koskaan kusettaisi koiriani taloyhtiön pihassa. Se olisi todella noloa ja epäkunnioittavaa muita kohtaan. Turha lietsoa koiravihaa omalla käytöksellään.
   
 13. Oujee Vierailija

  "Minulla on kissa ja ulkoilutan sitä kerrostalon pihalla. Vaikka ulkoilutan sitä, en koe kissani käyttävän taloyhtiön pihaa vessana, vaikka välillä lirauttaakin.
  (Pihalla liikkuu myös useita kissoja vapaina, mutta vihamielisyyttä ei ole niitäkään kohtaan.)
  Itseni kohdalta naapurit vaan ihailevat sitä, että annan kissalle mahdollisuuden ulkoilla."

  Kyllähän homma menee niin, että ei sinne pihalle kuse sen enempää kissatkaan. Ja jos nyt joku nillittää jätösmääristä, niin ei chihu sen enempää tuota kuin kissa ja toisaalta norjalainen metsäkissakolli tuottaa hyvinkin koiran verran tavaraa.

  Tuttava asui tällaisessa koirien kusia vahtivassa taloyhtiössä, jossa kuitenkin oli ihan ok parin eläkeakan ulkoiluttaa kissojaan narussa pihalla. Aivan samalla ne sinne tarpeensa tekevät - ja kissankusi vielä haisee. Mutta kysehän olikin juuri näiden mummujen suorittamasta kyttäämisestä; kun HE nyt olivat päättäneet että kissat on ihquja ja koirat ei, kissankusen olemuskin muuttui :)

  Ja jostakin syystä vanhoille kääkille on muutenkin samat asiat sallittuja, jotka on nuoremmille kiellettykä. Kun eläkeläiset vietti synttäreitä ja melusivat, sehän oli ihan asiaa ja tottakai iloisista juhlista ääntä lähtee hehheh, mutta kun kaverilla oli valmistujaiset, se oli häiriköintiä ja ryyppybileet.
   
 14. sopu sijaa antaa Vierailija

  Ei se koirankusi ole kuvaa pihalla.

  Yleensä auttaa keskustelu, ihmiset on kumminkin enimmäkseen fiksuja. Jos puhe ei jostain syystä auta, niin sitten voi alkaa tehdä pihasta koiralle epämiellyttävää. Helpointa on käyttää yliäänipilliä: aina kun koira alkaa kuselle ja on itse pihassa, viheltää pilliin. Ihminen ei sitä kuule, koira taas kuulee ja eivät tykkää siitä. Se kai sattuu korviin.

  Jos vaan osuu tarpeeksi usein pihaan niin:

  a) koiranomistaja alkaa aktiivisesti vältellä
  b) koira alkaa pelätä pihaan kusemista

  Kummassakin tapauksessa pihaan kohdistuva rasitus vähenee. OIkein hyvässä lykyssä perhe hävittää koiran tai muuttaa kokonaan pois "koiravihaajien" luota.
   
 15. koirallinen Vierailija

  Koiran voi pennusta lähtien opettaa siihen, että pihaan ei tehdä kumpaakaan tarvetta, ei edes sitä pienenpää.
  Myös kenenkään postilaatikon juuren ei jalkaa nosteta.
  Ulkoiluttajan kädessä on remmin toinen pää. Siitä kevyesti vetäisemällä ja ohjaamalla koira saadaan pois paikasta, mihin ei tarpeita tehdä.
  Pitää harkita koiran ottoa, jos se joutuu olemaan yksin koko päivän.
  Jos kuitenkin on pakko pentu ottaa, se täytyy ottaa pitemmällä lomalla, jotta sitä pystyy opettamaan tavoille ennen töihin palaamista.
  Kyllä koira oppii.
  Koiran käytöksestä vastaa sen omistaja.
  Jos koira käyttäytyy huonosti, vika on remmin yläpäässä.
   
 16. edd. Vierailija

  Koirallinen lisää vielä: piha kuin piha, sillä e iole merkitystä, on se sitten taloyhtiön tai yksityisen piha.
   
 17. lemmikkien ystävä Vierailija

  Minusta sellaiset ihmiset ovat omituisia vinksahtaneita koiranpitäjiä, jos kusettaminen sallitaan koiralle, niin sallitaan teko muillekkin. En oikein ymmärrä ihmistä, joka antaa koiran kusta minne sattuu. Oli mullakin koira ja aina viennyt kauemmas taloyhtiöstä joko puistoon tai tein pitkiä lenkkejä. Kerran sattui tilanne, kun naapuri tuli sättimään, että tuohonko kusetat koiraa talonpäätyyn. Siihen tokasin, että en varmasti, vaan käyn aina käyn lenkillä enkä anna koiralle syytä nostaa koipea. En muutenkaan ymmärrä, että kissoja tai koiria kusetettaisiin taloyhtiön nurmikolla. Tottakai lemmikin kanssa voi kulkea tai istua jossain penkillä taloyhtiön yhteisissä paikoissa. Olen nähnyt kun tässä taloyhtiössä eräs nuori tyttö kävi kusella toisen taloyhtiön portin viereen iltapimeällä. Ei mitenkään kiva näkymä ollut sekään. Ja yhdellä naisella on kissa, jota käyttää ulkona ja välillä myös autokatoksen alla. En ymmärrä tuollaista käytöstä, miksi toisten maksetuissa autopaikoissa täytyy kissaansa kusettaa tai yleensä siellä olla. Eräs asukas puuttui asiaan muutaman kerran sanomalla, kun ei näköjään mennyt asia kerralla perille, ettei katos ole kissan paikka ja mitä järkeä on kävellyttää siellä autojen seassa. Ja onhan noita kusijoita nähty ravintolan päättyessä, kun nuoriso tai voi olla vanhempi ihminen, joka kuseskelee pitkin seiniä tai lirauttaa maahan. Varmaan tuollaiset ajattelevat, että kun ei ole vessaa vieressä, niin ei se voi ketään häiritä pieni liraus sinne tänne. En oikein jaksa uskoa, että joku kiittäisi naapuria, joka tulisi kusemaan omalle portille tai pihalle, kun siltä tuntui. Taas omakotitalon pihassa, voi lemmikkiään kusettaa miten tahtoo.
   
 18. marke Vierailija

  Taloyhtiömme pihalla koiraa saa kävellyttää aivan vapaasti. Vien koiramme ensin kakkikierrokselle, mutta jos jostain syystä vielä kakkia tulee, korjaan sen pois, kuten muutenkin kaupungin kaava-alueella.
  Sensijaan en korjaa asukkaiden kaljapulloja, joita on ikkunoista heitetty pihalle, en myöskään nouki tupakannatsoja tai kondomeja.
   
 19. koiran pomo Vierailija

  Välinpitämättömät koiran omistajat pilaavat kaikkien koirallisten ihmisten maineen.
  Meitä on joka junaan ja osa jää asemalle, sanoo vanha sanonta, pitäen edelleenkin paikkansa.
  Koiran voi ja täytyy todellakin opettaa tavoille ja jos siihen ei itse kykene, on käytettävä asiantuntijaa, heitä löytyy kyllä.
  Ei tarvi olla mikään "koirakuiskaaja" vaan ihminen, jolla on kokemusta ja varsinkin näkemystä.
  Havaintojeni mukaan isot koirat ovat nykyään jo koulutettu. Mielestäni myös pienirotuiset koirat pitäisi kouluttaa niistä turhaan räksyttävistä, karvakintaan näköisistä, pelokkaista hyökkääjistä ja meluajista. Kyllä niistäkin ihan hyviä tulee, jos vaan viitsii ja osaa kouluttaa.
  Nykyään vaan näkee useampia koiria samalla ulkoiluttajalla ja silloin koira käyttäytyy lauman tavoin, jota on vaikeampi hallita. Ne villitsevät toinen toistaan, yksi aloittaa ja saa muut mukaansa.
  Kahdessa koirassa on aina toinen liikaa.
   
 20. Kusettaja parhaasta Vierailija

  Ihmisten kotipihat vaan ei ole koirien kusetuspaikkoja. Koiran kusi kellastuttaa nurmikon ja paskakikkareet tarttuu kenkien pohjiin.
   
 21. hyvä taloyhtiö Vierailija

  Naapurimme omakotialue on aidattu ja heillä on kolme komiata koiraa. Kesällä jolloin muiden pihanurmikot kärsivät veden puutteesta oli naapurimme nurmikko kauniin vihreä. Heillä nurmikkoa ei kastella vedellä.

  Kerrostalomme pihalla ei saa myöskään pissattaa eikä kakittaa koiria, mutta sallitaan pihalla ulkoiluttaminen hihnassa. Alueemme on myös aidattu.
  Miksi kieltää, sillä humalaiset räyhääjät tuovat enemmän vahinkoa, myös ulosteineen ja oksennuksineen.
   
 22. Tara Vierailija

  Tekee mieltä paskantaa koiran omistajien ovien edessä.
   
 23. herkku Vierailija

  En mitenkään ymmärrä, että joku todella kusettaa koiraansa meidän paritalon pihaan. Tämä tapahtuu Suutarilassa ja kyseessä on vain yksi typerys joka ei viitsi viedä koiraansa metsään tai muuanne kuseksimaan. Kun yksi koira kusee meidän pensaille niin muilla koiranomistajilla on täysi työ pitää koiransa kurissa etteivät ne kuseksi heti perään. Aivan käsittämätöntä käytöstä ja tämä ei ole koiran vika vaan omistajan suurta itsekkyyttä ja välinpitämättömyyttä. Menen seuraavaksi kuselle ja paskalle kyseisen koiranomistajan pihaan, kun se näköjään on niin kivaa. Siis toisen pihaan ei kusta eikä varsinkaan paskota, eihän????
   
 24. sopu sijaa antaa Vierailija

  Meillä ongelma otettiin reilusti keskusteluun taloyhtiön kokouksessa ja yksimielisesti päätettiin pihasta yhden nurkan olevan luvallinen pissityspaikka. Ja saa sinne kakkiakin, jos omistaja korjaa kakit pois. Pihamme ei ole järin suuri, mutta homma on toiminut hyvin näin.
  Vuokrataloissa saman voisi sopia asukaskokouksessa tai isännöitsijän avulla.

  Toki toivon jo koirienkin takia heidän pääsevät pidemmille lenkeille ja jos töissä menee kaikilta perheenjäseniltä 8 tuntia tai ylikin - hankkikaa joku ulkoiluttamaan haukut päivällä!
  Naapureista saattais löytyä tai vaikka paikallisesta 4-H yhdistyksestä dogsitteri.
   
 25. Jeppis Vierailija

  Mutta kun koira joka kusee ja paskoo ei asu meidän taloyhtiössä vaan sen on yhden ohikulkijan koira!!! Ollaan ihan nätisti sanottukin vaan kun ei mene perille. Koira on vielä ihan hemmetin iso ja tekee siis ihan tosi isoja läjijä, ei mitään pikkukökkäreitä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti