Hae Anna.fi-sivustolta

Koiran epilepsia

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä vanha koira, 20.09.2013.

 1. vanha koira Vierailija

  Kaipailisin muiden kokemuksia koiran epilepsiasta ja lääkityksestä ja mahdollisista lisäsairauksista samaan aikaan, esim. sydämen vajaatoiminta.
   
 2. Syy ja seuraus Vierailija


  Tämän jälkeen vasta lääkityksen harkitseminen. Kysy parin lääkärin mielipidettä. Meillä koiralla oli nuorena muutama epileptiakohtaus. Jäivät pois moneksi vuodeksi. Kohtauksia tuli hyvin harvoin. Oli vyvin selkeää, että kohtaus seurasi aina koiraa stressaavaa tilannetta. Vanhemmiten, kun sen äiskän ja iskän parisuhteessa oli stressiä ja riitaa, yleensä kielteistä energiaa, niin koira stressaantui, ja sai toisten riidan jälkeen kohtauksen. Yleensä seuraavalla viikolla, ei aina samana tai seuraavana päivänä.

  Tämä oli niin selkeä seuraus koiran stressaantumisesta, että riidat lopetettiin, ja asumuseroon. Läänkitystä ei käytetty.
   
 3. ap. Vierailija


  On varmaan vaikutusta tällaisellakin, mutta tässä tapauksessa nyt jotain ihan muuta.

  Tämäkin koira sai ekan kohtauksen jo nuorena. Sen jälkeen niitä tuli kerran vuodessa, kunnes katosivat kokonaan. Ympäristössä ei nyt kuitenkaan ole tapahtunut sellaista, mikä selittäisi kohtaukset, päinvastoin, on ollut harvinaisen rauhallista. Aikoinaan, kun koira taas oli vuosikausia täysin oireeton, oli stressiä yhdessä jaksossa taas kuitenkin enemmän, joten ei kovin loogista.

  Koira on jo vanha, 12 v, joten josko muut fyysiset krempat jo provosoisivat oireet esiin?
  Tästä olisin mielelläni kuullut muiden kokemuksia.

  Koiralla on nyt siis ollut lääkitys jo jonkin aikaa, koska kohtaukset ovat olleet niin suuria (ne nuorena saadut olivat pienempiä kohtauksia), että niiden päälle jääminen on jo ollut vaarana, mutta aikamoista vuoristorataa tämä on ollut, vaikka lääkitys on kohtauksia harventanutkin ja näytti jo hetken siltä, että uusin lääke auttaisikin jotain, mutta ei näytä loppujen lopuksi tehoavan sittenkään toivotulla tavalla. Olenkin jo tehnyt sen päätöksen, että päästän vanhan kaverin ansaittuun lepoon. Ei se tästä enää nuorru ja tuskin ihmeparantuu (lisäksi pumpussa iän tuomaa rappeumaa), lisätutkimuksilla sitä ei kyllä ole enää mitään järkeä vaivata. Ruumiinavauksessa sitten saa selville sen, mikä jäi selville saamatta, jos sen haluaa tietää.
   
 4. lla Vierailija

  arvostan sitoutumistasi koirasi hyvinvointiin. Lopettamispäätös liittyy myös henkilökohtaiseen arvomaailmaan. Suosittelen, että etsit hyvän homeopaatin ennen kuin lopetat koirasi elämän. Espoossa Helen Propoce (tai sinne päin), Tampereellakin on hyviä, näin Aamulehdessä mainoksen: eläinhomeopaatti Katariina Uurto, dipl. homeopaatti SHA, index, ajanvaraus 0405128988.

  Itse sain kerran homeopaattista lääkettä ikävään vaivaan. Hoito tehosi nopeasti!
   
 5. ap. Vierailija

  Kiitos auttamisyrityksestä, mutta...

  joskus pitää vaan myös osata päästää irti. Takana omakohtaista kokemusta muutaman eläimen tekohengittämisestä ja henkilökohtaisesta konkurssista, kun eläimille piti yrittää haalia lähes kaikki markkinoilta löytyvä hoito ja lääkitys ja rohdokset, ihan ulkomaita myöten. Jälkeenpäin huomasin, että meni kuitenkin jo aivan liian pitkälle. Olisi pitänyt päästää jo aiemmin irti. Rahat vaan hupenivat kuin kankkulan kaivoon ja eläimen kärsimykset vain pitkittyivät.
  Kaikkea ei voi parantaa ja elimistön vanhenemista pysäyttää, muutenhan eläisimme täällä ikuisesti.

  Homeopaattisesta hoidosta on itselläni paljonkin kokemusta ja tulokset olleet hyvin vaihtelevia. Se hoito tuskin kuitenkaan enää tämän eläimen rappeutuneita elimiä uudenveroisiksi korjaa, kun sydämessäkin jo rakenteessa iän myötä tullutta vikaa ja muutakin aiemmin mainitsematonta kremppaa jo on. Eläin on selvästi myös nyt jo kivulias, normaaleja hoitotoimenpiteitäkin alkaa olla jo vaikea tehdä.
  Vanhalla eläimellähän ei sitäpaitsi solut muutenkaan enää uusiudu samalla tavoin kuten nuorella.
  Ihmeparantuminen tässä lienee lääketieteellisesti mahdotonta.

  Monella epileptikkokoirallahan on kyllä noita homepaattisiakin kokeiltu, mutta useinmiten ilman tuloksia. Jos ne oikeasti siihen auttaisivat, niin epilepsia olisi varmaan jo kokonaan näillä lääkkeillä pois pyyhkäisty.
  Kokeilu vie myös aikaa, jota ei enää paljon ole ja lopuksi se vie myös ne rahat (joita ei enää nyt ole).

  Jos olisin miljonääri voisin toki vielä teoriassa yrittää kaikki mahdolliset hoidot ja lääkkeet, mitä maailma päällään kantaa ja palkata koiralle henkilökohtaisen avustajan/"omaishoitajan", koska sitä ei voi enää ottaa mihinkään mukaan, mutta ei juuri enää yksinkään jättää,,,mutta kun valitettavasti en ole, niin se sitten siitä.

  Kun näillä nykyisillä vaivaisen pienillä tuloilla joutuu ensin kustantamaan muutaman kuukauden sisällä yhteensä nelinumeroisen eläinlääkärilaskun huippukalliine lääkkeineen, niin jossainhan se raja alkaa lopulta perheellisellä (jolla tämä elämä ei luonnollisestikaan pyöri yksinomaa koiran ympärillä) tulla vastaan.

  Koiran palkattomaksi omaishoitajaksi 24/7 on myös mahdotonta ryhtyä, joten ratkaisujen aika alkaa olla käsillä, koska tuohonkin ollaan nyt kuitenkin näköjään vahvasti menossa.
  Alakouluikäisen lapsenkaan kanssa sitä ei voi enää jättää kahden ollenkaan, joten paljon vaihtoehtoja ei enää juurikaan jää...
   
 6. Mona Vierailija

  Oen lueskellut tuossa muiden antamia ohjeita erään vanhan koiran epilepsia takia.
  Kyllä se vaan ikävä kyllä on niin, että eläinlääkärillä ravaaminen maksaa tuhottomasti ja lopputulos kuitenkin on eläimen pois nukutus!
  Eläinlääkärit yrittävät pitkittää eläimen kustannuksella ja asiakkaan herkän mielentilan kustannuksella lopullista piikkiä! Törkeää!
  Edellisen kissani kanssa huomasin sen jo -80- luvulla.
  Aina vaan lääkäri halusi ahneuksissaan kokeilla muka vielä jotain huuhaa oljenkortea ja yritti rahastaa pelkästään itselleen purjelaivaa ym. Ylellyysvempainta minun rahastamisellani!
  Minun vanha kissani oli sivuseikka siinä sirkuksessa!
  Sanoin heti irti sen pelleilyn ja nin eläinlääkäri syyllisti vielä antaessaan rakkaalle kissalleni armopiikin.
  Pysykää lujina vaan, vaikka asia on ristiriitainen lemmikin luopumistuskan edessä.
  Hävetkää rosvo-eläinlääkärit ja uskokaa, että jossain elämänne vaiheessa teille ahneille rahankiskureille vielä koituu harmia tavalla tai toisella rosvoamalla röyhkeästi hädänalaisten eläinten omistajien viimeisetkin sentit!!!

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti