Hae Anna.fi-sivustolta

koiran jatkuva nälkä

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä ahmatin mamma, 06.12.2006.

 1. ahmatin mamma Vierailija

  Söisi jatkuvalla syötöllä, jopa laskiastiastamme...!
  Ihan kuin sen näläntunnetta säätelevä keskus ei enää toimisi ja se söisi vain syömisen ilosta, ei nälästä. Mikä ihme koiraamme vaivaa? Kiitos neuvoista etukäteen!
   
 2. Ahmatti meilläkin Vierailija

  Meillä oli sekarotuinen, rotweileria muistuttava koira, joka eli yli 14-vuotiaaksi. Se oli ahmatti koko ikänsä. Sille kelpasi mikä vain. Maallakin rouskutti tomaatteja kasvihuoneesta. Ainut oli raaka sipuli, jota ei paljaaltaan syönyt.

  Me annoimme normaalit ruoka-annokset kahdesti päivässä ja koira pysyi normaalipainoisena ja hyvässä kunnossa koko ikänsä. Piti vain opettaa, ettei tullut ruokapöydästä kerjäämään eikä sille mitään välipaloja annettu muuta kuin palkkiona koulutustilanteissa.

  Jotkut koirat nyt vain ovat ahmatteja, ei siinä sen kummempaa.
   
 3. Kahvi Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koirat eivät ymmärrä syödä samalla tavalla kuin ihmiset. Monet söisivät kunnes oksentaisivat ja jatkaisivat sitten varmaan syömistä=) Katsokaa siis paljon koiranne tarvitsee (jotta pysyy kroppa hyvänä ja pää pirteänä). Jos koiralle antaa niin paljon kun se syö, tulee siitä nopeasti liikalihava ja sairas.
   
 4. Sutjakka koirapoika Vierailija

  Meidän isokokoinen hurttamme syö joskus aivan mahdottomasti, sillä on aina nälkä, mutta se pitää myös paastoaikoja, jolloin ei syö paljon mitään.
  Koskaan se ei ole ollut lihava, koska liikuntaa se on saanut riittävästi.
  Meillä koiran ei ole tarvinnut olla nälässä, emmehän itsekään ole. Se osaa tahtoa ruokaa nälkäänsä, jos sitä ei ole tarjolla.
  Ruokaa tarjotaan kolmasti päivässä, ja joskus se ei koskekaan siihen.
  Mielestäni ohje, jonka mukaan aikuinen koira syötetään kerran päivässä on väärä.
  Koirilla esiintyy mahahaavaa, joku jopa kuolee siihen.
  Ihmisilläkin olisi kyseistä tautia, jos söisimme vaan kerran vuorokaudessa. Myös verensokeri heittelehtisi miten sattuu.
  Ymmärrän toki, että joidenkin koirien ruoan saantia täytyy säännöstellä, liikalihavuus poikii taas muita sairauksia.
   
 5. Ahmatti meilläkin Vierailija

  Meidän ahmatti ei pitänyt koskaan paastoa. Kohunpoistoleikkauksen jälkeenkin seuraavana aamuna hiihteli kapseli kaulassa keittiöön, että missä ruoka viipyy. Kahdesti päivässä se ruokittiin aina aikuisena.

  Kaikki koirat eivät todellakaan tiedä ruokansa määrää.
   
 6. Annina2 Vierailija

  Ahmatissa koirassa on se hyvä puoli,että sitä on helppo motivoida koulutustilanteissa käyttämällä nameja. Tokossa katson haikeudella niitä paria labbista, jotka namin toivossa menisivät vaikka solmuun emännän käskystä. Oma koirani ei nameista välitä ja on muutenkin nirso...siinä saa miettiä päänsä puhki, miten tätä koiraa motivoisi parhaisten yhtään mihikään. Joten jos jotain pahaa, niin jotain hyvääkin.:)
   
 7. Ahmatti meilläkin Vierailija

  Just niin. Voi että meidän ahmatti oli helppo koulutettava. Sillä oli oma pienoisagilityrata maalla ja oppi pujottelut ja muut hetkessä, kun vain sai makupalan sillä sekunnilla.

  Jaksoivat kaikki ihmetellä, että onpa "älykäs" koira. Me kyllä tiesimme sen normaaliksi koiraksi, mutta superahmatiksi, joka palkkion toivossa oppi nopeasti.

  Ikävä sitä on vieläkin, vaikka se on ollut jo muutamia vuosia poissa luotamme.
   
 8. gieddi Vierailija

  Minulla on kaksi koiraa: welsh corgi, joka söisi aina ja kaiken ja sekarotuinen pystykorvan oloinen koiraherra, joka syö minkä syö ja jättää loput kuppiin ( josta corgi ne yrittää syödä ellen ehdi ensin ottamaan pois).
  Ilmeisesti eri koirilla on hyvinkin erilaiset tavat ja tarpeet ravinnon suhteen - niinhän on ihmisilläkin.
   
 9. Kauraa Vierailija

  jaa ahmatti helppo motivoida koulutukseen.. kerro se meidan koiralle! Pari kertaa koulutussessiossa onnistuu temppu ja palkkanami. Sen jalkeen koiran paassa on vain nami mulle! nami mulle! Koulutus unohtuu kokonaan kun piski vain tuijottaa namia, tai katta jossa olettaa namin olevan, tai kaappia josta niita nameja haetaan.. Eika auta vaikka maha olisi juuri taytetty tai palkintoa kaytettaisiin vaikka paivittaisia nappuloita kun koiran silmiin tulee namin kiilto.
   
 10. miipi Vierailija

  Onhan koira madotettu säännöllisesti?
   
 11. Annina2 Vierailija

  Kauraa; koulutuksessa yleisimmin käytetty virhe on se, että koira opetetaan tottelemaan vain jos nami on näkyvissä. On hurjana koiria, jotka tottelevat hyvin kun tietävät, että nyt saa makkaraa, mutta totteleminen loppuu siihen hetkeen kun makkara häviää näkyvistä. Käytännössä koira ei siis tottele juuri niissä tilanteissa kuin sen eniten pitäisi kuunnella omistajaansa; metsässä, kävelyllä, vieraisilla jne.
  Eli ei kun uudestaan alkeisiin, nyt niin ettei nami ole näkyvillä, ja palkkauskin vain silloin tällöin. Kun koira ei voi olla varma, saako se namia vai ei, se tottelee huomattavasti paremmin ja innokkaammin, eikä ole liian innostuntu keskittyäkseen sinuun. Samalla palkkaat katsekontaktista. Esimerkiksi seuraa-käskyä ei anneta ennen kuin koira aktiivisesti hakee katsekontaktia. Kokeilkaa lisäksi muita palkkauskeinoja, lelua, riehuntaa jne. Vaatii itseltä enemmän mutta koiralla on sitäkin hauskempaa. Joskus meinaan itse hyytyä kesken harjoittelun, kun koiraa pitää palkita leikittämisellä kun nami ei kelpaa, mutta pääasia että oppi menee perille. Tähän asti palkitseminen on tuottanut enemmän aivojumppaa minulle kuin toko ikinä koiralle.;)
   
 12. Samppa_ Vierailija

  Kyllä nami saa olla alussa näkyvilläkin. Monet liikkeet, esim. sivulletulo, voi opettaa ohjaamalla koiraa ensin kädessä olevalla namilla (sivulletulossa koira ohjataan paikalleen ja sitten istahtamaan). Nami+käsiliike häivytetään liikkeestä pikkuhiljaa, ja vaikka alkuunsa koira seuraa kädessä olevaa namia, niin ennenpitkää se oppii seuraamaan pelkkää kättä vaikkei siinä namia olisikaan - kunhan se tietää että nami sieltä ohjaajalta ennenpitkää tulee (tai muu palkka). Alkeissa saa ja pitääkin käyttää paljon palkkaa, palkkauksen vähentäminen vain silloin tällöin tapahtuvaksi kannattaa tehdä vasta sitten myöhemmin kun koira jo osaa kunnolla.
   
 13. Kauraa Vierailija

  Kun vastaus olisikin nain yksinkertainen! Meidan koira on opetettu paa-asiassa ilman nameja, ihan noilla hellimis- ja leikkimispalkinnoilla. Joskus olisi kiva vahvistaa kaskyja nameilla. Puhun nyt erityisesti kaikkien hassujen temppujen opettamisesta enka varsinaisesta kenttakoulutuksesta. Seuraamiset, tulemiset ja muut meilla toimii ihan kehumalla. Mutta kokeiluissa "kieri" "siivoa" jne olen koittanut paasta helpolla ja nameilla. Siivoamista on nyt harjoiteltu nelja kuukautta ja parin lelun jalkeen koiran paassa juoksee vain namit.. Ennemminkin niin pain etta kun sanon "siivoa" koira jo alkaa katsoa etta mista herkku tipahtaa! Taman kanssa olen jo luovuttanut ja siivoan itse..
   
 14. yannara Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.12.2010
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen joskus kuullut, että toisilla koirilla on vatsalaukussa hermo, joka kertoo aivoille kylläisyyden tunteen, ja toisilla koirilla semmoista ei ole, jolloin on aina nälän tunne. Tämä vaihtelee roduittain. En äkkiseltään löytänyt tähän mitään faktatietoa, kiinnostaisi tietää onko tämä totta...

  Meilläkin corgi ikuinen ahmatti. Kyllähän koirille on ihan tavallista olla koko ajan kerjäämässä ruokaa keittiössä, ellei se tapa ole erikseen koulutettu pois.
   
 15. xxx Vierailija

  Minulla oli kymmenisen vuotta sitten basenji, joka todella rakasti syömistä. Yhtään suupalaa en saanut syötyä ilman että herra tuijotti vieressä nälkäisen näköisenä. Ruokaa sai kaksi kertaa päivässä ja muutaman makupalan päälle. Tosin tykkäsi kovasti myös porkkanoista, omenoista jne. joten niitä sai sitten tilanteen mukaan rouskutellakseen. Olihan siinä myös hampaille töitä.
   
 16. mimis Vierailija

  Oletteko poissulkeneet sairaudet, esim. cushingin tauti tekee todella kovan nälän tunteen jatkuvasti koiralle.
   
 17. vai kuinka? Vierailija


  kysyt täältä, eli mitä teijän koiraa vaivaa??
  Kysy eläinlääkäriltä!
  tai sitten koiralla ei ole mitään muuta hauskaa ja iloista tekemist, ä kun iloista syömistä vain?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti