Hae Anna.fi-sivustolta

Koiran kilpirauhasen vajaatoiminta !

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Kultsu, 24.04.2010.

 1. Kultsu Vierailija

  Te kenen koiralla ko. sairaus on todettu, millaisia oireita aiheuttanut ? Miten todettu ja hoidettu ? Onko koira saatu oireettomaksi ?

  Meidän 3-vuotiaalla kultaisella noutajalla epäiltiin ko. sairautta viime rokotuksen yhteydessä. Koiralla oli toisessa kyljessä pieni lähes karvaton laikku ja iho on jostain kohdista tumma. En osaa sanoa millainen iho on ennen ollut koska koira tuli meille vasta muutama kk sitten. Nyt koiralla on molemmista kyljistä lähtenyt todella paljon karvaa, tumma iho paistaa läpi. Muuten koira tuntuu voivan ihan ok, on energinen, syö hyvin, iloinen ja reipas. Ainoastaan turkkiongelma. Nyt on kyllä muutenkin karvanlähtöaika, sitä lähtee todella paljon mutta kyljissä näkyy selvästi karvattomanpi alue. Allergiaa tuo tuskin on, ainakaan ennen ei ole todettu mitään sellaista. On ollut ihan terve koira. Eläinlääkäri on ensi viikolla mutta haluaisin kommentteja samaa sairautta sairastavien koirien omistajilta. Elinikäinen sairaushan tuo on mutta ell:n mukaan kuitenkin hoidettavissa, tosin lääkitys on sitten päällä koko loppuelämän jos tuo todetaan.
   
 2. SMbbb Vierailija

  Vähän aikaa on jo viestistäsi vierähtänyt, mutta löytyikö kaljuille kyljille ratkaisua? Täällä on sama ongelma. Koiran kyljissä on lapsen kämmenen kokoiset kohdat, joissa ei karvaa kasva ja iho on alta tumma, vaikka karvaisten kohtien alla näyttäisi olevan ihan vaaleaa ihoa joka puolella. Tilanne on ollut samanlainen jo ainakin puoli vuotta ja elukan käytös ei ole mitenkään muuttunut huonompaan suuntaan. Koira on jo 6v ja allergioitakin löytyy kyllä taustalta. Ihon tummuminen vaan erityisesti ihmetyttää.
   
 3. SMbbb Vierailija

  Vastaus löytyikin googlen kuvahaulla.. Seasonal flank alopecia. Yleistä ainakin bulldogeilla ja vastaavan karvaisilla roduilla. Johtuu kai auringonvalon puutteesta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti