Hae Anna.fi-sivustolta

Koiran ripuli

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä nasu****, 28.01.2007.

 1. nasu**** Vierailija

  Koirallamme on nyt ollut ripulia, ja ei millään oikein tahdo asettua. Pidimme vuorokauden paaston ja yritin pikku hiljaa riisillä ja raejuustolla sekä piimällä aloitella syöntiä. Edelleenkin vain uloste on löysää ja ulostamisen tarve useampi kuin normaalisti. Eli onko muilla vinkkejä antaa? onko olemassa jotain lääkettä? tehobakt -jauhe ei auttanut. Koiran yleiskunto on hyvä ja koira on virkeä sekä vettäkin se on saanut. Alkaa jo ihmetyttää....
   
 2. Ellena Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anna ruoan mukana ihmisten maitohappobakteeria (1 kapseli avattuna joka ruokaan), sellaista, joka ei sisällä maitoa. Tehobakt sisältää maitoa eli laktoosia, ja laktoosi voi pahentaa ripulisen koiran oloa. Älä anna piimää. Anna koiralle vain laktoositonta raejuustoa.

  Kokeile antaa koirallesi kauravelliä tai riisipuuroa, jonka mukana olet keittänyt porkkanaraastetta ja kanan tai kalkkunan lihaa. Sinne joukkoon maitohappobakteeria. Canicuria kannattaa myös antaa.
   
 3. miuk Vierailija

  Meidän koiralla alkoi ruoka-aineallergia ihan samoilla oireilla. Mikään vatsalääke ei auttanut, ja lopulta koiralla meni ripuli niin pahaksi, että vahinkoja alkoi sattua myös sisällä. Ja ihan samalla tavalla kuin teillä, meidän koira oli erittäin virkeä ja hyväkuntoinen ja söi ja joi normaalisti - sitä itseään ei tuntunut hirveästi ripuli haittaavan. Iho-oireita sille ei ole tullut koskaan, ja siksi en allergiaa osannutkaan epäillä.

  Canicur on tosi tehokas ripulilääke, nyt myöhemmässä elämässä sillä on koiran vatsa saatu rauhoittumaan, jos se on syönyt jotain pahasti allergisoivaa.
   
 4. Tiinuska2 Vierailija

  Älä anna raejuustoa, kermaviiliä tai mitään muutakaan maitotuotetta, ne saattavat oikeasti pahentaa tilannetta. Keitettyä kanaa 8tai lohta) riisin kanssa kestää yleensä ripuloivankin koiran vatsa, joten sitä voi kokeilla.
  Ripuli voi kestää parikin päivää, tällä meidänkin koiralla on juuri nyt jo toista päivää ripuli. Kana-riisikuuria jatketaan vielä senkin jälkeen, kun uloste on kovempaa, sillä koiran vatsa voi silti olla vielä herkkänä.
   
 5. #ap# Vierailija

  kiitos vinkeistä ja otan kyllä lisääkin niitä vastaan. Meidän tilanne taitaa nyt kuitenkin vaatia jo eläinlääkärinkin apua, kun ripuli on kestänyt huomattavasti kauemmin kuin pari päivää....

  Itse olen ruvennut epäilemään tuota allergiaa, kun koirallamme oli joulun aikoihin silmät todella huonossa kunnossa eikä eläinlääkärikään löytänyt syytä siihen. Kortisoni kuuri siihen sit lopulta auttoi. Silloin koiralle tuli myös patteja. Niin nyt sit näin lähellä tuota tapausta tuli tää ripuli... Ruokavaliossa ei ole tapahtunut muutoksia ja muutenkin olen syöttänyt ihan perusruokia aiemminkin (jauhelihaa+riisiä, Royal Canin nappuloita)...

  Olisinkin nyt kiinnostunut enemmän kuulemaan Miukin kokemuksia siitä ruoka-aineallergiasta. Miten se testattiin/todettiin? ja mille koirasi on allerginen? mitään iho oireita meilläkään ei ole ollut, mitä nyt ne patit oli silloin jouluna.

  Katsotaan mitä eläinlääkäri huomenna sanoo. Olen koiralleni kuitenkin syöttänyt noita riisi ruokia jo viikon ja pitänyt sen vuorokauden paaston....
   
 6. miuk Vierailija

  ap: Voi miten tutulta kuulostaa myös noi silmäoireet! Pitkälti sen jälkeen kun meidän koiran ruoka-aineallergia oli todettu, sen silmät alkoivat oireilla ja rähmivät tosi kovasti. Kortisonikuuri auttoi hetkellisesti mutta vaiva uusiutui kun kuuri loppui. Lopulta eläinlääkäri alkoi mittailla koiran kyynelnestettä ja sitähän ei sitten ole juuri ollenkaan. Diagnoosi oli siis allergiaan liittyvät kuivat silmät. Nyt on koiralla jatkuva (ja kallis) lääkitys päällä, mutta simmut pysyy nyt hyvässä kunnossa.

  Ja sitten se ruoka-aineallergia. Alkoi koirallamme siis ripulilla, joka kesti ja kesti. Eläinlääkäri epäili ihan ensimmäisenä ruoka-aineallergiaa. Koira laitettiin koeruokakuurille, joka tarkoitti sitä, että sen ruokavaliosta pudotettiin pois kaikki mitä se oli aiemmin syönyt. Uusi ruokavalio sisälsi siis kolmea sellaista ruoka-ainetta, mitä koira ei ollut koskaan saanut. Meillä koira oli tottunut kotiruokaan, ja sen koeruoka käsitti tattaria, hirssia ja pakasteseitä. Sitä syötettiin kolme kuukautta, jotta pystyttiin näkemään onko koira allerginen. Oireet hävisivät alle viikossa ruokavalion aloituksesta, joten allergia oli selvä juttu. Ja ruokavalion aikana koiralle ei missään nimessä saanut antaa mitään muuta. Sen kolmen kuukauden jälkeen sitten ruvettiin pikku hiljaa testailemaan ruoka-aineita yksi kerrallaan, kutakin ruoka-ainetta kuukauden ajan. Jos koira kuukauden aikana sai oireita, se oli selvästi allerginen uudelle aineele ja sitten siirryttiin takaisin koeruokaan. Jos sen vatsa pysyi kunnossa, uusi aine voitiin ottaa ruokavalion jatkeeksi. Ihan selviä allergeenejä meidän koiralla on ainakin lähes kaikki suomalaiset viljat ja naudanliha. Nykyään se saa edelleen samaa hirssi-tattaripuuroa ja sen lisänä sitten porsasta, kalkkunaa ja kalaa. Puruluina käytetään Piggy-luita, niitä ainakin meidän hauvan vatsa kestää hyvin. Ja nyt kun koira on ollut jo pidempään hyvässä kunnossa, sille kärsii joskus antaa jonkun herkkupalankin, se ei siitä paljon hetkahda.

  Vaikka olisitkin nyt syöttänyt koiralle pelkkää riisiä ja ripuli edelleen jatkuu, koiran masu voi olla niin ärtynyt allergisoivasta ruuasta, että siihen auttaa vain täydellinen ruokavalion muutos, eli voi olla että eläinlääkäri määrää sille jotain allergianappuloita. Niitä kyllä löytyy joka lähtöön, jopa sellaistakin missä kaikki valkuaiset on pilkottu aminohapoiksi=sille ei voi olla allerginen. Tsemppiä matkaan, kerrohan sitten mitä eläinlääkäri tuumasi!
   
 7. ap'' Vierailija

  Kiitos Miukin kokemuksista!

  Soitin eläinlääkäriin ja puhuin, että koiralla ollut pitkään ripuli eikä meinaa asettua. Eläinlääkärissä eivät hetkahtaneet asiasta (kaupungin eläinlääkäri), vaan totesivat, että syötä vain Attapectiä ja anna hyvin nestettä. Kerroin, että ollaan oltu riisi ruualla.

  Koitan nyt tuota Attapectiä, jospa se auttaisi (toivottavasti!). Ja olen antanut seitä ja riisiä sekä nestettä runsaasti. Jos ei tuo lääke auta, niin täytyy soittaa uudestaan ja ruveta oikein selvittää asiaa. Olin kyllä yllättynyt, että eivät ihmetelleet ripulin kestoa... Kaippa se ripuli on niin yleistä... Joka paikassa kyllä netissä lukee, että ota heti yhteys eläinlääkäriin, jos ripuli ei parane paastoamisen jälkeen.

  Meillä ei kyllä kortisonikuurin jälkeen palannut silmäoireet, mutta pari pattia tuli vähän myöhemmin. Ne onneksi laski alle päivässä. Silloin koira oli saanut jauhelihakastiketta, jossa oli sipulia.

  Todella rasittavaa kyllä tällainen epätietoisuus ja yleensäkin tuo ripuli. Kunpa nyt vain pikkuinen paranisi, onneksi se on ollut yhtä pirteä kuin aiemminkin.
   
 8. miuk Vierailija

  No just joo... Nuo virkaeläinlääkärit on yleensä niin kiireisiä, etteivät paljon viitsi tuommoisiin kommentoida. Minä kyllä sinuna soittaisin johonkin yksityiselle ja veisin siltikin koiran näytille - jos olet antanut sille jo Tehobaktia, eikä sekään auttanut, niin ei se Attapekt ole mikään autuaaksi tekevä. Ei kannata suostua pompoteltavaksi, ei sillä koirallakaan ole kiva olla jos on masu kipeänä koko ajan...

  Yleensä ottaen on kummallista, jos ei eläinlääkäri reagoinut koiran ripuliin juuri mitenkään. Kun yleensähän melkein kaikissa koirien reseptittömissä vatsalääkkeissä on ohje, että oireiden jatkuessa otettava yhteys eläinlääkäriin. Että eikös nyt luulisi, että teillä ne oireet on nimenomaan pitkittyneet.Kannattaa soitella jollekin yksityiselle...
   
 9. miuk Vierailija

  Ja voimia muuten sinulle itsellesi, tiedän miten inhottavaa on, kun eläin sairastaa! Koita jaksella!
   
 10. Pikkukoira Vierailija

  Tehobakt on sellainen pilleri, että muhenna se ja anna vesitilkassa. Muutaman tunnin päästä helpottaa ja auttaa aina yhtä hyvin.ALoitan sen aina heti, jos ripulia ilmenee ja pidän tosi hyvänä. Neuvon sain täältä, eläinlääkäri ei osannut auttaa.
   
 11. ap' Vierailija

  Itsekin kyllä hämmästelin, kun soitin sinne eläinlääkäriin, ettei heti ruvennut minulle varaamaan aikaa. Yleensähän ne on niin kärkkäänä rahastamassa kuluttajia! Olemme aiemmin käyneet useallakin eläinlääkärillä niin yksityisellä kuin kaupungin, muutamien eri vaivojen tai ihan rokotusten takia, niin jotenkin on tullut sellainen tunne, et ne vain rahastaa eikä ikinä saa apua; hirveän laskun vain kouraan. Niin ajattelin sit ihan luottaa sen eläinlääkärin (tai kuka siellä nyt vastasikaan puhelimeen) sanoihin ja neuvoihin...

  Vien koiran yhdelle mukavalle eläinlääkärille, jos vain saan ajan sille niin loppuu tää stressi ja toivottavasti koiran löysä kakkakin :). Täytyy soittaa sinne heti huomenna, kun tänään loppuu attapekt -kuuri niin näkee sit vielä, et tuleeko vielä ens yönnä kakka tai aamulla löysää.

  Mutta kiitos vinkeistä ja Miukin tuesta :)).Eiköhän tämä taas tästä.
   
 12. pikkuisen äiti Vierailija

  pikkuiselle tuli raju ripuli, vein sen eläinlääkärille kun ruoka ei enää maistunut. Röntgenkuvissa kävi ilmi että pikkuisella oli paksusuolentulehdus ja se sai antibioottikuurin. Lisäksi pikkuinen oli keitetty kana-riisi kuurilla pari päivää. Nyt on jo terve ja kaikki hyvin! :)
   
 13. Märta Vierailija

  meidän pienelle koiralle tuölee ripuli muutaman kuukauden välein. Ruokavalioon ei kuulu lainkaan maitoa ja vehnää olen vältellyt. Kun vehnä jäi pois, oli kuuden kuukauden terve jakso, mutta nyt kun sain Saarioisten maksalaatikkoa, sairastui jälleen. Yleensä kestää Pirkkaa.Meilläkin tehobakt on auttanut, mutta nyt ei auta sekään. Koira on kakannut jopa sisälle kun tavaraa tulee niin kovalla painella. Tänään ripuli veristä.
  Annan nyt maitohappobakteereita ja nestettä tämän päivän. Täytyy tutkia tuo Saarioinen, jospa siinä on maitoa tai vehnäjauhoa.Minun koiran pääasiallisin ravinto on keittetty kieli, jauheliha, raejuusto ja riisiä. Joskus sitten maksalaatikkoa. Muuta ei juurikaan syö ja turkki on kiiltävä, voi hyvin, on iloinen ja energinen.Yhtä vehnätöntä nappulaa syö hieman kun sitä piilottelee huusholliin, mutta kupistaan ei syö koskaan.
  Täytyy koetaa teidän neuvoilla nyt selvitä eteenpäin. Ripulin vuoksi en vie koiraa eläinlääkäriin. Ovat vienete minulta tuhansia euroja ja ilman mitään tulosta. Aina on lopulta itse keinot keksitty. Eri asia sitten jos pitää nesteyttää. Hieman kiinnostuneempia voisivat olla.
   
 14. Pikinokka Vierailija

  Meillä vanha kohta 15 vuotias koiruli kärsi pitkän aikaa ripuleista.Maha meni kuralle milloin mistäkin.Eläinlääkäri ehdotti ensin,että kokeilisimme haimaa raakana ruuan seassa-ei tehonnut.Haukkumme sai tulehduslääkket.Kuurin loputtua alkoi taas ripuli.Lopulta viimeisenä keinona,eläinlääkäri ehdotti intestinaaliruokintaa.Vanhan koiran vatsa ei vaan enää sulattunut sinällään ihan ravintorikasta ja hyvää kotiruokaa,jota se oli aina syönyt.
  Nyt koiramme syö ainoastaan tätä erikoisruokaa.Tottui nappuloihin vanhoilla päivillään .On taas pirteä ja voi hyvin :)Ripuli kannattaa siis aina ottaa vakavasti ja tutkituttaa niin kauan kuin löytyy syy,joka sitä aiheuttaa.
   
 15. Vai et vie ripulin takia lääkäriin?!Tällaiset kotilääkärit ärsyttää!Kuten tuossa "pikinokkakin"kertoi voi ripuliin olla jokin syy.Ei siinä kuule ripulilääkkeet pitkässä juoksussa tuo ratkaisua asioihin.Olisiko kannattanut harkita koiran otto,mikäli pidät lääkärille vientiä "rahastuksena"?Puistattaa tällaiset ihmiset!
   
 16. miuk Vierailija

  Oletpa tainnut käyttää vääriä eläinlääkäreitä jos kerran noin pahasti ovat päässeet rahastamaan. Käytähän kuule vaan koirasi kiltisti lääkärissä silloin kun siihen on syytä, tietämättömyydellä ja kotikonsteilla voit vaan pahentaa koiran vaivoja. Kannattaisi varmaan myös vähän tarkistaa tuota omaa asennetta!!!
   
 17. USKOMATONTA!Tappaako haluat koirasi ripuliin?Etkö ymmärrä, että jatkuvaa ripulointia voi seurata lopulta kuivuminen!Siitä sitten maksaisit,nesteyttämisestä,kun annat lemmikkisi nuukuuttasi/tyhmyyttäsi/sydämettömyyttäsi kitua ensin?Tämähän on jo eläinsuojeluasia!
  Eikä KETÄÄN eläinlääkäri todellakaan vie tuhanisa euroja koiran ripulin selvittämisestä.Vai elätkö markka-aikaa?
  Muutama sata ehkä,mikäli syytä joudutaan tutkimaan kauaemmin.
  Kaikenlaiset ihmiset sitä saavatkin omistaa koiria tai ylipäätänsä mitään eläviä olentoja.
  Ja kuten tuossa joku mainitsi.Koiran omistaminen on myös kuluja-olisit miettinyt ottaessasi!Todella pöyristyttävää...
   
 18. Miten nesteytys? Vierailija

  Koiramme on muutenkin kuin "aavikkorotta", joka juo hyvin vähän. Varmaan on laitettava jotakin superherkullista tuoksuksi, että koiran saa juomaan. Mitä konsteja käytätte?
   
 19. Huhhuhuh Vierailija

  Vieläkö tällä ap:n koiralla siis on ripuli? Olisi varmaan kuitenkin aika mennä sinne eläinlääkärin puheille. Lemmikin ottaessaan täytyy olla valmis myös käyttämää rahaa sen asianmukaiseen hoitamiseen.

  Jatkuva ripuli ei ole normaalia!
   
 20. Miten nesteytys Vierailija

  En ole alkuperäinen kirjoittaja vaan puhun nyt omasta koirastani, joka viime yönä juoksutti ulkona. Nyt kuitenkin on meno rauhoittunut, joten mistään pahemmasta ei tainnut olla kyse.
   
 21. Huhhuhuh Vierailija

  Mukava kuulla, siis että et sentään ole ap.

  Koiran ripuli on kaikin tavoin ikävä, meillä on monet mattopyykit pesty, kun toisella koirallemme on tosi herkkä maha. Toinen voi syödä vaikka rotanraatoja (no ei sentään ole syönyt) eikä ole millänsäkään.
   
 22. Miten nesteytys Vierailija

  Tällä piskillä on tainnut elämässään olla pari kertaa maha löysällä ja ikää sentään on jo yli 12 vuotta, joten eipä ole kokemusta siinä asiassa karttunut, onneksi.
   
 23. Koira pelastui Vierailija

  Meidän koiran ripulit muuttuivat paksusuolentulehduksiksi ja syynä olikin sitten HAIMATULEHDUS joka oireili tällätavoin!! Ripulikoirat aina lääkäriin,ja jos verta tulee tai hyytelömäistä eritettä niin KIPINKAPIN! Ja sitä kuumetta mitatkaa kanssa!
   
 24. Miten nesteytys? Vierailija

  En kyllä yhden yön ripuloinnin vuoksi lähtenyt eläinlääkärille, kun koira oli muuten pirteä ja aamulla kärkkymässä ruokaa normaalisti. Päivällä uloste oli hieman normaalia pehmyempää, mutta kakkasi vain kerran koko päivänä. En vielä laittanut sitä edes paastolle. Seuraavana päivänä oli kakka normaalia.
   
 25. 0258520 Vierailija

  Itsellä kaksi vuotias koira, ja eka ripuli + oksentelu! alkoi torstain ja perjantain välisenä yönä. Nyt ei ole vuorokauteen oksentanut mutta ripuli jatkuu yhä. Paastoa kokeiltu ja riisipuuroa ei syö. Ostin apteekista Aptus nimistä lääkettä joka on tarkoitettu koirien ja kissojen ripuliin ja koittanut sitä vedellä syöttää, pari tablettia olen sille saanut syötettyä. Jos maanantaina jatkuu vielä niin pakko viedä lääkäriin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti