Hae Anna.fi-sivustolta

koirat söivät suklaata

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä esimerkki, 29.12.2005.

 1. ??? Vierailija

  Siis miksi antaa koiralle suklaata ollenkaan? Koiria varten on omat makupalat tai antaa sitten jotain terveellisempää?
   
 2. Juu jätinpä kaakaojauhe purkin huoneeseeni ja lähdin sitte katsomaan telkkaria. Luulin että pentukoirani nukkuisi siellä mutta kun kuulin outoja ääniä lähdinpä sitten katsomaan. Noh, uros australian paimenkoirani sitä purkkia nuoli.. Ei varmaan saanut kaakaojauhetta kun sitä pikku makua vaan.. Pelottaa vaa mitä käymässä.. Eikai tarvitse huolestua nytten turhaan... Stressiä muutenkin niin pliis toivottavasti tämä selviää vain säikähdyksellä!
   
 3. ytt999 Vierailija

  Kylla minun pieni 3kg painava koirani sairastui pahasti kun soi(varasti muffinssipaperin poydalta) erittain pienen palan suklaamuffinssia. Vesiripuli iski niin pahasti etta sita oli jopa verhoissa! Onneksi selvisi ilman muita seuraamuksia. Ripuli jatkui yhden paivan.
   
 4. tere Vierailija


  Teobromiinimyrkytystä edeltää yleensä voimakas hyperaktiivisuus. Älä huolehdi jos koirasi on syönyt yksittäisen suklaapalan tai haukannut viimeisen pätkän suklaapatukastasi, koska se ei sisällä niin suurta määrää teobromiinia vahingoittaakseen koiraa. Jos sinulla kuitenkin on pienikokoinen koira ja se on syönyt rasiallisen suklaata, sinun täytyy viedä se välittömästi eläinlääkäriin. Jos kyseessä on mikä tahansa määrä tummaa tai kitkerää suklaata, älä ota riskiä - vie eläin heti hoitoon. Tumman suklaan korkean teobromiinimäärän vuoksi jo hyvin pieni määrä riittää koiran myrkyttämiseen; vain 25 g saattaa olla tarpeeksi 20 kg painavan koiran myrkytykseen. Yleinen hoitokeino teobromiinimyrkytykseen on taivuttaa koira oksentamaan kahden tunnin sisällä suklaan syömisestä. Jos arvelet, että koirasi on saattanut syödä suuren määrän suklaata, älä epäröi ottaa yhteyttää eläinlääkäriisi. Aikaa ei ole hukattavaksi.
   
 5. dsfalk Vierailija

  En lukenut muitten vastauksia, mutta meillä vielä 80-luvulla koirat söivät myös suklaapatukoita. Vanhoiksi elivät, ei silloin puhuttu suklaan vaarallisuudesta. Tosin nykyisin en anna koiralleni suklaata.
   
 6. NieW Vierailija

  En antaisi koirille suklaata, koska en haluaisi ottaa riskiä. Mutta muistan hyvin sen kun lapsena kävelin juuri lahjaksi saamani fazerin sininen kädessä ja saksanpaimenkoiramme varasti sen! Koira kuoli noin seitsemän vuotta myöhemmin, suklaan syömisestä ei tullut mitään ongelmia. Fazerin sininen on maitosuklaa, eikä siis ehkä niin myrkyllinen kuin esim. tumma suklaa.
   
 7. Kuulinpa juuri... Vierailija

  Kaverin koira oli syönyt salaa kassista levyn Fazerin sinistä. Netin ohjeiden mukaan sen painoisen koiran pitäisi kestää 12-13 levyä. Koira oli sitten oksennellut ja ripuloinut hieman pari päivää ja maannut apaattisena ja sen jälkeen olikin päässyt helvetti irti: myrkytys oli tuhonnut sisäelimet, minkä jälkeen muu elimistön toiminta oli romahtanut myös. Koira oli taistellut hengestään puoli viikkoa yhtä soittoa klinikalla ja vielä päiviä tiputuksessa kotona. Selvisi jutusta lopulta melkoisilla lääkityksillä, mutta tuskien ja ison laskun kautta. Arvot olivat alkaneet parantua juuri, kun koira meinattiin jo lopettaa.

  Päiviin se ei ollut reagoinut mihinkään, ei kääntynyt eikä kyennyt mihinkään, tuskat koiralla kovat, maksa-arvot liki kymmenkertaiset ylimmästä sallitusta arvosta eikä verisuonistokaan ollut enää lopulta ottanut tiputusta vastaan. Siinä on totisesti oltu kovilla, koira ja kotiväki. Vielä heittää yksi arvo viikkojen jälkeen, mutta hurtta sentään tolpillaan ja tokenemassa.

  Kuulemma myrkky kertyy elimistöön myös ajan saatossa, joten jossain vaiheessa se kestettävä raja voi täyttyä, vaikka määrä ei enää lopussa olisikaan suuri. Asialla ei siis kannata leikkiä.
   

 8. Nykyisin koirankasvattajat uusavuttomia ja ilman maalaisjärkeä varustettuja mitä suurimmalta osin. Aikaisemmin koirat söivät kohtuudella kaikkea, jopa kotiruokaa ja ihan vaikka perunaakin. Suklaatakin meni pala silloin tällöin. Koirat voivat hyvin ja olivat luonnollinen osa elämää, ei kuitenkaan perheenjäseninä silloin ylittäneet lasten hyvinvointia. Nykyisin kaikki huippuvaarallista ja eläinlääkärit nettoaa, kun sniffit ja snöffit ja stiffit ja sakemannit kyyditään kuin neuvolaan ikään.
   
 9. duofs Vierailija

  Meidän pystykorvat ovat olleet persoja suklaalle ja karkeille (yleensä kaikelle syötävälle!). Ei niitä koko ajan syötetty suklaalla eikä levykaupalla, mutta Fasun sininen pala kelpasi kyllä, samoin Marianne-karkit. Kuolivat noin 12-15 vuotiaina, joten ei se suklaa tapa ainakaan kovin äkkiä isoa koiraa.

  Tietysti jos koira painaa 1,5 kg ja se syö jättilevyn suklaata, niin asia voi olla eri.
   
 10. koiran omistaja Vierailija

  meidän koira söi susu pussista noin puolet ja vointi on aika huono paino noin 15 kg
   
 11. Ano Nyymi Vierailija

 12. apua tartten Vierailija

  Meijän koira söi sellaisen sydän karkki suklaa rasian jonka se oli ite hakenut niin onko se vaarallista meillä on ollut koiria jo kauan mutta mitå mieltä olette koiran rotu on kääpiöpinseri
   
 13. Nati Vierailija

  Onko oikeasti tarve alkaa vaahtoamaan, ettei missään nimessä suklaata koiralle, kun ilmeisesti kukaan ei ole kuullut koiran kuolleen tai vakavasti sairastuneen suklaasta. Vaikkakin vahingossa ovat päässeet syömään peräti koko levyn. Ei taida tuo suklaa sentään mitään syanidia olla. Jos joku haluaa kerjäävälle koirolleen palan suklaata antaa, niin mitä sitten. Se kuka ei halua omalle kultamusukalleen antaa, ei anna.
  Alkoholi voi tappaa ihmisen itsessään tai välilisesti ja silti sitä juodaan.
   
 14. musti Vierailija

  ei tepsu sanonut koirien syöneen levyn päivässä.voisitko vielä tarkistaa väitteesi.minun entinen koira soi suklaata muutaman palan ehkä kerran viikossa ja eli 15 vuotta.nykyinen koira saa saman annoksen.eivät ole oireilleet.tämä nykyaika on koirien osalta rahastusta.esim punkien estopannat,punkkiphdit.moni ei varmaan tiedä että koira sairastuu punkista tosi harvoin minkä kymmenen vuotta sitten sain eläinlääkärilta tietää.punkkipannat ja pihdit ovat ihmisten hysterian lietsomia rahastuskeinoja,samaan syssyyn kuuluu kennelyskärokote joka on turake.koirani on kennelyskän sairastanut.muut rokotukset ovat hyvä olla voimassa.kennelyskä on koiran sairastama yskä jota voi hoitaa lasten yskänlääkkeellä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti