Hae Anna.fi-sivustolta

Kokemuksia Karhupuiston eläinlääkäristä?

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä nkku, 13.07.2009.

 1. nkku Vierailija

  Hei,

  onko teillä kokemuksia Karhupuiston (Helsinki) eläinlääkäristä? Itselläni kaksi kissaa, ja etsin hyvää eläinlääkäriä...
   
 2. Kahvi Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaveri oli käynyt ja sanoi, että ihan jees (koiran kanssa)
   
 3. Musti ja Mirri Vierailija

  Suosittelen neljän kissan omistajana Hérttoniemessä olevaa eläinlääkäriasema Herttaa. Todella hyvä paikka. Herttoniemessä on toinenkin kissoja hyvin tunteva eläinlääkäri Sopulitiellä, Tuija Salminen. Heillä hinta-laatusuhde erinomainen. Tuijalla käy paljon kissankasvattajia asiakkaina.
   
 4. nkku Vierailija

 5. kalliolainenmä Vierailija

  Käytin ennen kahta kissaani Karhupuiston eläinlääkärillä. Ihan ok muuten paitsi että joka ainoa kerta lääkäri oli myöhässä. Vaikkei kyseessä ollut kuin 15-20 min., se alkoi lopulta ärsyttää niin paljon että vaihdoin Vallilan eläinlääkäriasemalle. Karhupuiston lääkäri unohti myös usein kirjata terveyskorttiin tekemänsä toimenpiteet ja antamansa rokotukset. Vähän sellainen huolimaton vaikutelma jäi. Vallilan eläinlääkäriasemasta on puolestaan pelkkää hyvää sanottavaa. Tosi ystävällinen palvelu. Kerran hätätilanteessa pyhiä edeltävänä päivänä kun töistä tullessani huomasin toisen kissan pissaavan verta, sain välittömästi ajan ja hoitoa kisulle.
   
 6. Kalliosta myös Vierailija

  Meidän koira on ollut neljästi Karhupuiston eläinlääkärillä ja mielipide on kyllä ihan päinvastainen: asiantunteva ja lämpimän ystävällinen palvelu on ollut aina. Tuosta myöhässäolosta: samaahan tapahtuu ihmislääkäreillä vielä useammin, kaikkia viivytyksiä kun ei voi ennakoida... Me puolestamme voimme todella suositella Karhupuiston eläinlääkäriä!
   
 7. polliina Vierailija

  Yritimme käydä koiramme kanssa Karhupuiston eläinlääkäriasemalla koska se sijaitsi lähinnä kotiamme. Kävimmekin siellä usempaan kertaan kunnes kypsyimme ja palasimme vanhalle eläinlääkäriasemallemme.

  Karhupuiston eläinlääkäri oli aina myöhässä noin 15-20 min. ja minulle tuli kuva että eläinlääkäriasema ahnehtii asiakkaita enemmän kuin heillä on kapasiteettia hoitaa. Odotustilat ovat todella ahtaat. Toimenpidehuoneessa oli levoton tunnelma sillä eläinlääkäri vastaili puhelimeen ja hoiti samalla usempaa karvaista potilasta kun oma koiramme odotti tutkimuspöydällä. Elänlääkäristä välittyi myös minulle hajamielinen kuva. Eläinlääkäri otti meidät ilolla asiakkaaksi ja lupasi kaiken hoituvan hyvin, mutta yllättäen koiramme tarvitsema lääke olikin noin 30% kalliimpi kuin edellisen eläinlääkärimme kautta. Lääkkeen saaminen oli myös epävarmaa.

  En siis suosittele. Helsingissä on monta muuta hyvää eläinlääkäriä. Meillä on Mevetin eläinlääkäreistä positiivisia kokemuksia.
   

 8. Yhdyn täysin tähän kokemukseen! Meillä huolimattomuus aiheutti ikäviä seurauksia. Ensinnäkin lääkäri ei huomannut löytökissasta leikkausarpea, joten kissan maha ratkottiin täysin turhaan steriloinnin toivossa auki. Ja tästä piti tietysti maksaa normihinta. Ei pahoittelua, ei anteeksipyyntöä.

  Samaisen kissan iäksi lääkäri arvioi 2 vuotta. Vaikka hampaat olivat huonot totesi kissan olevan vain sitä tyyppiä että hammaskiveä kertyy. No, kissalle alkoi ilmaantua monenlaisia vaivoja, joita ei sitten pitkään aikaan osattu diagnosoida oikein kun terveyskortissa luki tuo ikäarvio 2 vuotta, jota kyseinen lääkäri orjallisesti tuijotti. Lopulta kun kissan kunto aina vaan huononi veimme sen toiselle eläinlääkärille, joka oitis totesi, että kyseessä on VANHA kissa, ainakin 10-15-vuotias, "näkeehän sen hampaistakin jo". Diagnoosi: munuaisten vajaatoiminta ja kilpirauhasen liikatoiminta. Elinajanodote 2-6- kuukautta. Molempiin sairauksiin olisi voitu puuttua huomattavan paljon aikaisemmin ja kissa olisi säästynyt monelta tuskalta jos Karhupuiston hutiloiva eläinlääkäri olisi hoitanut työnsä kunnolla! En siis todellakaan suosittele!
   
 9.  
 10. vakioasiakas Vierailija

  Hoito on aina ollut myönteistä ja joustavaa. Ei ole ollut ongelmia. Suosittelen lämpimästi. T. Kahden koiran omistaja
   
 11. PS Vierailija

  koko helsingin huonoin paikka, kaverin kissa olisi voinnut kuolla kun ne oli antamassa väärä rokote vaikka hän sanoi just ennen että sitä tetty aine ei saannut antaa. ja työkaverin koira joutui turhaan leikkaukseen, ja hänen naapurin koira joutui myös turhaan leikkaukseen..... käy mielummin vallilan eläinlääkäriasemalla
   
 12. Koiran omistaja Vierailija

  Sama vikaa huomattiin kuin muiden viesteissä. Sen lisäksi eläinlääkäri kehoitti alistamaan koiraa, ihan mahtava ohje just kaikille pelokkaille koirille...
   
 13. Osa-aikaduunari Vierailija

  Olen huomannut, että monet eläinlääkärit ovat erikoistuneet johonkin tiettyyn eläimeen, vaikka eivät sitä sen kummemmin tuokaan esille. Koira ja kissa ovat fysiologialtaan ja käyttäytymiseltään täysin erilaisia, jyrsijöistä ja matelijoista puhumattakaan! Onko niin, että tuosta mainitusta eläinlääkäriasemasta on huonoja kokemuksia lähinnä kissan omistajilla?
   
 14. Kalliolainen Vierailija

  Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Karhupuiston eläinlääkäristä. Koirakin tuntuu haluavan aina mennä sisään eläinlääkäriaseman ohi kulkiessa, kaiketi saamiensa namujen takia. Tosin emme missään hirveän vaikeissa asioissa ole toistaiseksi apua tarvinneetkaan.

  En itse ole kiinnittänyt huomiota siihen, että eläinlääkäri olisi ainakaan mitenkään säännöllisesti myöhässä. Tosin ei sellainen olisi minulle maata kaatava asiakaan. Sen sijaan toistaiseksi vastaanottoaikojen puitteissa on onnistunut ajan saaminen kiireellisissä tapauksissa samalle päivälle. Lisäksi se, että sieltä saa rokotusajoista postissa muistutuksen, on minusta kätevää.

  Eikä mitään ole tuntunut jäävän kirjaamattakaan omien havaintojeni mukaan. Ainoa poikkeus oli lasku, jonka maksaminen ei sillä kertaa onnistunut, kun kortinlukijan datayhteyksissä oli jotain vikaa tms. Käynnistä piti sen vuoksi tulla lasku kotiin, mutta kun sitä ei alkanut kuulua, niin otin yhteyttä ja lasku saatiin hoidettua.
   
 15. mc coon Vierailija

  On olemassa myös eläinlääkäriasemia jotka ovat pelkästään erikoistuneet kissojen hoitoon,esim.Felina Kampissa ja Catvet haagassa
   
 16. Rottis Vierailija

  Itse olen käynyt rottieni kanssa Vallilan eläinlääkärissä ja olen ollut tyytyväinen (paitsi yhteen lääkäriin). Kerran kävin Karhupuiston eläinlääkärissä ja oli aika nuiva lekuri ja vastaanoton työntekijä. Lääkäri oli vielä erikoistunut eksoottisiin eläimiin mutta ei vaikuttanut kauhean tietäväiseltä tai kiinnostuneelta saati sitten halukkaalta edes koskemaan potilaaseen.
   
 17. Kissamama Vierailija

  Käytin kyseistä eläinlääkäriä yhden ainoan kerran ja se jäi viimeiseksi. Vietiin sinne kaksi kissaa korvapunkkien takia. Lääkäri päätti rauhoittaa kissat, mutta pisti samaan kissaan kaksi rauhoituspiikkiä! Kissa lakosi pöydälle ja lääkäri lähti pois huoneesta! Poikaystäväni kanssa jäimme sekuntiksi miettimään että mitähän juuri tapahtui ja sitten juoksin hakemaan hoitajalta viereisestä huoneesta apua. Hoitaja ei osannut tehdä mitään, meni myös paniikkiin. LÄÄKÄRI HEILUTTI IKKUNASTA KOIRA TALUTUSREMMISSÄ! Kuullostaa ihan sekopäiseltä, mutta tämä tarina on ikävä kyllä oikeasti ihan tosi. Meitä ei oltu myöskään puhelimessa aikaa varatessamme informoitu siitä, että kissat pitäisi rauhoittaa, joten ei oltu pidetty niitä paastolla. Aivan helvetilliset 12h oli kun kissan heräsi kotona. Raukat oksensivat tunteja, hoippuivat ja "itkivät" kipeyttään. Mitään anteeksipyyntöä ei arvon lääkäriltä saanut, ainoastaan sanoi oho ja piikitti toisenkin kissan kun tuli takaisin sisälle. Mulla valui kyyneleet, kun säikähdin, että kahdesti piikitetty kissa kuolee. Eläinlääkäri tiuski mulle, että tässä ei kuule ole mitään ulvomista. Hohhoijaa. Siis en todella, todella IKINÄ veisi sinne eläintä, en minkäänlaista. Näyttää kyllä ulospäin kauhean kivalta paikalta. Tämä tapaus sattui vuonna 2006 tai 07, muistaakseni. Toivottavasti on lääkäri vaihtunut...
   
 18. eienaaikina Vierailija

  Meidän koira käytettiin Karhupuiston eläinlääkärissä kastroinnissa. Valittiin paikka hinnan perusteella, mikä oli kyllä virhe. Aluksi kaikki vaikutti ihan hyvältä, kun veimme koiran. Saimme olla mukana, kun rauhoitus annettiin (tosin tämäkin tehtiin huoneessa, jossa oli ovi auki odotustilaan ja leikkaussaliin, jossa oli toinen koira juuri heräilemässä -> tosi levotonta). Sitten jätimme koiramme sinne. Meille kerrottiin, että hakemaan voi tulla suunnilleen tunnin päästä. Leikkauksessa oli mukana mitä ilmeisemmin vain itse lääkäri ja yksi hoitaja. Kun tulimme tunnin päästä hakemaan koiraamme, oli leikkaus aivan juuri lopetettu ja jouduimme odottamaan odotustilassa hetken. Sitten pääsimme katsomaan koiraamme, jolle oli annettu juuri herätyspiikki. Koira oli aivan muissa maailmoissa, ei tajunnut mistään mitään. Sitten meille sanottiinkin, että voisimme lähteä. Hieman arvelutti lähteä viemään lähes tajutonta koiraa kotiin lähes puolen tunnin matkan päähän, mutta uskoimme lääkäriä. Kun koira täytyi nostaa syliin (kyseessä about 20 kiloinen karvakorva), se oli aivan veltto, mutta alkoi uikuttaa kivusta. Niinpä veimme sen vain nopeasti autoon ja lähdimme ajamaan. Koko automatka oli todella stressaava, koira alkoi tajuta hieman ympäristöstään ja alkoi pyrkiä ylös, vaikka hädin tuskin jaksoi nostaa päätään. Autosta kotiin kantaminen oli elämäni hirvein kokemus, en ole ikinä kuullut niin riipaisevaa ja voimakasta uikutusta aiemmin, jota koira piti koko kantamisen ajan. Katseesta näki, että koiraa sattui ja sitä pelotti.
  Toki koiran kipu ei varsinaisesti eläinlääkärin vika ollut, mutta olisin toivonut jotain varoitusta asiasta. Eläinlääkäriltä ei saanut ennen leikkausta eikä sen jälkeen juuri mitään tietoa hoidosta tai siitä mitä oli oletettavissa, hänellä tuntui olevan koko ajan kiire ja kysymyksiin vastailu oli nihkeää.
  Seuraavana päivänä, kun koira ei ollut vieläkään tehnyt leikkauksen jälkeen pissaa yrityksiemme jälkeen (soitimme eläinlääkärille, joka antoi sähköisen reseptin apteekkiin jotain pissaamista helpottavaa lääkettä varten, joka ei tuottanut tulosta), jouduimme viemään koiran takaisin eläinlääkäriin. Siellä lääkäri tutki nopeasti koiran ja antoi rauhoittavan. Tällä kertaa rauhoittava vaikutti jotenkin nopeammin ja voimakkaammin ja lääkäri oli jo lähtenyt huoneesta. Olimme huoneessa yksin varmaankin 10 minuuttia makaavan koiran kanssa, jota joutui tökkimään ja sörkkimään huomatakseen sen hengittävän. Sitten lääkäri palasi, otti koiran toiseen huoneeseen ja tyhjensi rakon. Kävi vielä kesken kaiken meidätkin hakemassa paikalle näyttääkseen kuinka hän vain paineli rakon tyhjäksi. Tuli hieman tunne, että hän olisi olettanut meidän osaavan tehdä sellaista. Lopuksi lääkäri sanoi, että ottaa jutusta pienen, muodollisen korvauksen, joka olikin yllättäen 80 euroa ja sitten meidät lähetettiin taas kotiin.

  Sanomattakin varmaan selvää, että myöhemmin, kun halusimme viedä koiran tikkien kanssa näytille eläinlääkärille (yksi tikki irtosi), emme enää vieneet Karhupuiston Eläinlääkäriasemalle.

  Kaikissa muissa käyttämissämme eläinlääkäreissä oli/on paljon ystävällisemmät ja selvästi välittämävämmät eläinlääkärit, jotka jaksavat kuunnella omistajaakin ja kertovat asioista pyytämättäkin.
   
 19. Erehdyin kerran Vierailija

  Onneksi lähellä on Vallilan eläinlääkäriasema.Hienoa palvelua, hyvät eläinlääkärit, osaava henkilökunta.Iso kiitos heille jo ikääntyvän kissani hoidosta.
   
 20. Järkyttynyt Vierailija

  Kävimme Karhupuiston Animagissa rutiininomaisessa rokotukset kuntoon ja yleistarkastus -tyyppisellä käynnillä 12.vuotiaan kaikin puolin täysin terveen kissani kanssa. Koska kissani pelkää koiria käytän sitä yleensä Felinassa, mutta nyt eläinlääkärimme oli vauvalomalla joten ajattelin hoitaa rutiiniasian kotiamme lähinnä olevassa paikassa, koska kissahan nyt ei nauti kopassa kuljettelusta kuten kaikki kissanomistajat varmaan tietävät.

  Koska Karhupuiston Animagissa hoidetaan myös muita eläimiä ja kissani tosiaan pelkää koiria, kyselin onko mahdollista saada aikaa jossa ei olisi koirapotilasta heti edellä tai perään. Hoitaja sanoi että se ei ole ongelma, koska on mahdollista odottaa omaa vuoroa eri huoneessa. Valitettavasti se ei pitänyt paikkaansa, sillä hoitajan oma koira olikin sitten odotusaulassa - joita oli vain yksi - koko ajan. Olisi jo siinä vaiheessa pitänyt tajuta lähteä - minullehan oli puhelimessa valehdeltu.

  Eläinlääkäri oli tietenkin myös myöhässä, mutta niin ne ovat aina muuallakin oman kokemukseni mukaan.

  Kissani ei yleensä edes vingahda kun sille annetaan rokotuksia - ei edes silloin kun sille laitettiin aikanaan mikrosiru - mutta nyt se vinkui kun rokotusta laitettiin, mitä ihmettelin, samoin kuin sitä että rokotuksen pisto kesti tavanomaista huomattavasti pidempään.

  Kissani korvissa on korvakäytävien ahtaudesta johtuen usein vahaa, niin nytkin ja pyysin tarkistamaan korvat, että miltä ne näyttävät. Katsottuaan niitä ensin päällisin puolin lääkäri sanoi hymyillen että tutkii niitä nyt korvatähystimellä, "mikä voi hieman sattua". Kauan hän niitä siellä korvissa pyörittelikin ja kissa kärsi siitä silmin nähden. Väkisin lääkäri halusi ottaa niistä vielä näytteet ja tehdä viljelyn, vaikka kokemuksesta tiesin ettei sieltä mitään löydy, se aiheuttaa vain vielä vähän lisää turhaa kipua - ja tietysti myös maksaa. No, näin lääkäri kuitenkin teki ja tulos tietenkin oli, lisää turhaa kipua, ei bakteereja/tulehdusta.

  Vieläkään en tajunnut kiikuttaa kissaani turvaan vaan erehdyin kysymään, mahtaako kissani nuorena (ennen minulle tuloa) murtuneesta ja väärään asentoon luutuneesta takajalan reisiluusta tulla mahdollisesti vanhuudessa haittaa ja jos, niin miten voisin ennaltaehkäistä sitä mahdollisesti. Voi minkä virheen teinkään! Kun en muistanut kumpi jalka oli kyseessä - niin vähän on tuo kissaani vaivannut - tämä lääkäripä päätti sen sijaan että olisi katsonut tiedot koneelta, alistaa kissani täysin turhaan ja erittäin kivuliaaseen tutkimukseen vääntelemällä sen takajalkoja vain selvittääkseen, missä kohtaa vanha murtuma sijaitsi!! Hän vielä itse totesi perään että kysymääni asiaan voi vastauksia saada vain uusilla röntgenkuvilla - eli tämä hänen suorittamansa vääntely tehtiin vain ja ainoastaan hänen omaksi huvikseen: siitä ei voinut olla mitään hyötyä kissalleni, mikä olisi voinut oikeuttaa kivuliaan tutkimuksen. Kaiken lisäksi kipu ei jäänyt vastaanotolle, vaan jalka kipeytyi niin että kissani on ensimmäistä kertaa koskaan murissut minulle, kun olen yrittänyt silittää sitä kipeytyneeltä alueelta.

  Edessä on siis uusi käynti, hoitamaan ennen tervettä kissaa kivun ja mahdollisen eläinlääkärin aiheuttaman vaurion vuoksi - mutta nyt todellakin Felinaan, röntgenkuvaan josta toivottavasti ei paljastu suurempia vaurioita - sekä tietysti edessä on todellakin myös valitus todella epäeettisestä toiminnasta eläinlääkärin toimesta. Oma tulkintani on, että olen törmännyt ensi kertaa elämässäni eläinlääkäriin, joka näytti nauttivan kivun aiheuttamisesta eläimille, niin uskomattomalta kuin se ehkä kuulostaakin. En koskaan ikinä milloinkaan enää menisi Karhupuiston eläinlääkäriin. Sama lääkäri tosin toimii myös ainakin HauMaussa - mikä onkin juuri se ainoa toinen eläinlääkäriasema, mistä minulla on huonoja kokemuksia, kuvaavaa kyllä.
   
 21. musti Vierailija

  eläimellä kuten ihmiselläkin tunnustellaan kipeät paikat jos on aristusta niin lääkäri kyllä huomaa.kissasi oli sairas jo ennen kuin veit sen eläinlääkäriin.kukaan eläinlääkäri ei nauti kivusta,kuten ei ihmistenkään lääkäri.katti tarvitsee nyt kipulääkityksen niin kauan kuin hän elää.ja sitten kun kivut tulevat liian koviksi tiedät mitä teet ettei eläin kärsi.
   
 22. Katsu Vierailija

  Koiraani olen käyttänyt Equivet pieneläinklinikalla, sijaitsee Vermon raviradalla. On saanut olla tyytyväinen palveluun joten siellä jatketaankin. On kyllä tärkeä että löytää välittävän ja osaavan eläinlääkärin!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti