Hae Anna.fi-sivustolta

Koneen vaihto ja turvatarkastus

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä kokematon matkaaja, 16.10.2013.

 1. kokematon matkaaja Vierailija

  Hei,
  olen ensimmäistä kertaa menossa lentomatkalle jossa pitää vaihtaa konetta kesken kaiken.
  Ja tämä tietenkin aiheuttaa hämmennystä näin ekakertalaiselle.

  Pitääkö turvatarkastukseen mennä uudelleen kun vaihdamme konetta?
  Lähinnä siksi mietin että ostaako vesipullo jo Helsingistä mukaan vaiko vasta sitten Frankfurtin kentältä?

  Kiitokset avusta!
   
 2. mitäh? Vierailija

  Pitää vaihtaa konetta kesken kaiekn, siis kesken lennon? Miksi? Tiedätkö varmasti että alkuperäiseen tulee joku vika ja joudutaan tekemään hätälasku??
  Jos taas tarkoitat sitä että jossain on koneenvaihto, välilasku ja matka jatkuu toisella lennolla.
  Olet todella aloittelija matkaajana. Vaihdatte varmaan lentoa ja silloin on luonnollisesti koneenvaihto, voi olla jopa eri lentoyhtiökin.
  En vastaa muuta ennekuni tarkennat, mitä tarkoitat.
  Merkkaa myös se missä maassa ja maanosassa tuo "vaihto" tapahtuu.
  Jos sulla on Frankfurtissa vesipullo mukana, et saa sitä seuraavalle lennolle viedä eli ottavat pois turvatarkastuksessa (tuossa tuli jo vähän vinkkiä lisää....)
   
 3. Uusi tarkastus Vierailija


  Yleensä konetta vaihtaessa on uusi turvatarkastus. Vesipulloa ei kannata ostaa lähtömaassa.
  Yleensä matkatavarat voi tarkistaa perille asti ja lentokenttähenkilökunta huolehtii lopusta. Tästä on poikkeuksia, joten on paras kysyä ensimmäisestä lentoyhtiöstä.
  Frankfurt on iso kenttä, joten siellä on syytä olla hyvin aikaa vaihtoon.
   
 4. Öhh? Vierailija

  Mitä epäselvää aloittajan viestissä oli?

  Hän siis matkustaa paikasta A (Helsingistä) paikkaan B, mutta koska suoraa lentoa sinne paikkaan B ei ole, on matkan aikana välilasku ja lentokoneen vaihto Frankfurtissa. Se on Saksassa ja Saksa on Euroopassa.

  Aloittaja siis kysyy, että kannattaako hänen ostaa vesipullo jo lähtiessään Helsingistä, vai joutuuko hän Frankfurtissa uuteen turvatarkastukseen, jossa hän menettäisi vesipullonsa.
   
 5. jos on Vierailija


  sama lentoyhtiö, matkatavarat tsekataan edelleen, mutta esim. Finnair ei selviä muidne yhtiöiden asiakkaiden matakalaukkuja. Eli jos meno esim. Frankfurtiin on Finnairilla ja siitä jaketaan Lufthansalla, on laukut otettavat haltuun F:ssa ja tesekattava siellä edelleen.
  Frankfurt on todella iso kentä, vaihtoaikaa on syytä olla runsaasti. Selkeä se kuitenkin on mutta jos ei ole tottunut suuriin lentoasemiin, se voi tuntua hankalalta.
  Vaihdan usein Frankfurtissa.
  Otan aina molemmat lennot Helsingistä Lufthansalla, odottavat myös takuuvarmasti jos eka kone olisi myöhässä eli on hyvää palvelua kaikin puolin.
  Halpalentoyhtiöiden kohdalla taas kukaan ei tee yhteistyötä niidne kanssa mitä tsekkauksiin tulee. Joissain maissa on myös omia tullimäääryksiä ja silloin pitää matkalaukku ottaa haltuun väliaskutapauksessa. Tällainen on mm. Ruotsi eli Arlanda.
   
 6. keskenkaiken? Vierailija

   
 7. huhhuijaKKaA Vierailija

  Jätä vaan kokonaan vastaamatta kun et muuta osaa kuin myrkkyä sylkeä.
   
 8. Turha toive Vierailija

  ...Musta Mamba ei malta jättää vastaamatta ja se iskee myrkkyhampaansa kaikkeen mihin vai pystyy.
   
 9. Öhh? Vierailija

  En tiedä, että mihin aloittaja päätyy, sitähän hän ei maininnut. Sehän ei ole oleellista tässä asiassa, sillä hän kaipasi vain tietoa siitä, että kun Frankfurtissa on välilasku ja koneenvaihto, joutuuko hän uuteen turvatarkastukseen. Jos joutuu, hän ei osta vesipulloa vielä Suomesta, vaan vasta Frankfurtista. Tähänhän hän jo neuvoja saikin.
   
 10. höpsistä Vierailija


  Mitään takuuvarmaa ei ole. Riippuu siitä kuinka pitkä myöhästyminen on kyseessä ja kuinka paljon haittaa se aiheuttaa muille vuoroille.
   
 11. Riippuu minne jatkat, esim. USA:han jatkettaessa joudut uuteen turvatarkastukseen. Mutta onko tuolla niin väliä, ostat sen vesipullon Helsingistä ja jos joudut toiseen turvatarkastukseen heität loppuveden pois, tuskin siinä hirveitä tappioita tulee.
   
 12. kokematon matkaaja Vierailija

  Kiitokset kaikille vastaajille.

  Sain kuin sainkin vastauksen ongelmaani, vaikka kaikki eivät tunnukaan ymmärtävän että ihan oikeasti löytyy sellaisiakin ihmisiä jotka eivät vakituiseen kulje lentokoneella ja jotka tarvitsevat neuvoja mitä tehdä.

  Jos ja kun joskus joudun uudelleen turvautumaan lentokoneeseen niin sitten jo vähän tiedän miten pitää toimia. Eka kerta kun on aina eka kerta - ihan heti ei yleensä olla ammattilaisia. Edes lentomatkailussa.
   
 13. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 087
  Saadut tykkäykset:
  17

  Koska tuo on muuttunut ,ettei Finnair muiden yhtiöiden lentoille laukkuja chekkaa. Kyllä aikoineen, kun menin Finskillä Frankkiin ja sieltä Lufthansalla Bilbaoon menivät laukut suoraan määränpäähän ilman uutta chekkausta.
   
 14. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2

  En tiedä onko mikään muuttunut, mutta yleensä lentoyhtiö tsekkaa laukut määränpäähän saman allianssin lentoyhtiöllä, Lufthansa ei kuulu Oneworldiin, mutta ehkä kyseessä oli codesharelento?
   
 15. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2

  Been there, done that! Eivät odottaneet, vaikka tiesivät, että osa matkustajista on tulossa juoksujalkaa myöhässä olleesta saman yhtiön koneesta. Ymmärtäähän tuon, sillä kun slotti menee umpeen, saattaa koko koneellinen joutua odottamaan uutta slottia jopa tunnin, ehkä enemmänkin, riippuu koneiden määrästä ilmatilassa.
   
 16. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Puhutko nyt jostain erikoistapauksesta tai Schengen-alueen ulkopuolelta tulevista koneista? Viimeksi minulla oli matkalaukku ruumassa Arlandassa vaihtaessani, laukkua ei tarvinnut ottaa itse mukaan vaihdossa.
   
 17. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos vaihto tapahtuu saman terminaalin sisällä, ei uutta turvatarkastusta yleensä kyllä ole.
   
 18. Stadin Friidu Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.08.2009
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole terminaalista kiinni, vaan siitä minne jatkolento suuntautuu. Helsingissä esim. jos jatkat kaukoitään ja tulet Schengen-maasta on välissä turvatarkastius.
   
 19. nipsu Vierailija

  Menikö passintarkastus ja turvatarkastus sekaisin?
   
 20. mirkkuelli Vierailija


  Taisi mennä, koska passithan siinä tarkastetaan. Ei tarvitse mennä erikseen turvatarkastukseen. Myös matkalaukut yleensä menevät ihan suoraan määränpäähän riippumatta Schengen-alueesta. Käsittääkseni laukut joutuu tsekkaamaan uudestaan, jos lennot on ostanut eri lipulle. Jos ne on ostettu samalla kertaa (lähtöpaikasta määränpäähän) laukut yleensä menevät ilman eri tsekkausta.
   
 21. monta nimeä Vierailija

  "Mitään takuuvarmaa ei ole. Riippuu siitä kuinka pitkä myöhästyminen on kyseessä ja kuinka paljon haittaa se aiheuttaa muille vuoroille."

  Taitaa vaan moninimimerkki olla niitä harvinaisia VIP-matkailijoita joita odotetaan niin Visbyn kuin Vilnankin kentillä.
   
 22. Stadin Friidu Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.08.2009
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mennyt. Porttien 32 ja 33 välissä on turvatarkastus.
  Vaihdan / FINAVIA
   
 23. jos on Vierailija

  Meillä oli lento Helsinki-Arlanda-Visby. Blue1 oli eka yhtiö, Helsingissä sanottiin että Arlandassa täytyy tullimääärysten mukaan ottaa matkatavarat haltuun ja mennä tullin läpi, kun jatkaa. niin tehtiin, kukaan ei mitään tarkastusta tehnyt, mentiin vain tullin läpi ja käveltiin sitten suuntaan missä jätettiin laukut kuljettettavaksi Visbyhyn.
  Kun tultiin takaisin , Visbyssä virkailija kysyi, haluammeko, että laukut menevät "suoraa tietä" Helsinkiin (eli ilman että otettaisi ne itselle Arlandassa), tottakai se meille sopi.
  Ja tuo oli jo silloin, kun Finnair ei ollut vielä kieltäytynyt hoitamasta muiden yhtiöiden asiakkaiden laukkuja "suoraa tietä" eteenpäin.
  Ruotsalaiset tuttavat, jotka asuvat Pohjois-Ruotsissa, kertovat että heidän täytyy aina Euroopasta tullessaan mennä Tukholmassa tullin läpi ja alkoholiostokset täytyy olla sinetöidyssä pussissa.
  Tuo on esimerkki johon olen törmännyt itse käytännössä, muista maista ei omakohtaista kokemsuta, vain kuultua.
  Mentiin Frankfurtin kautta Maltalle Lufthansalla. helsingistä lähtö viivaästyi,tietysti oletiin myöhässä F:ssa. Mutta kone odotti, laukut siirtyivät samaan koneeseen. Lufthansan palvelu kehuvat kaikki jotka sitä käyttävät.
  Saattaa vaikuttaa myös se miten tihein tai harvoin välein on jatkoyhteyksiä, eli jos seuraava lento lähtee tunnin tai puolentoista kuluttua, ehkä ajattelevat, että voivat ottaa seuraavan lennon eikä myöhässäoloketjua synny. Tuon ymmärrän ihan hyvin.
  harvoin sitä kukaan kuolee jos vähän joutuu lentoa odottamaan!
   
 24. finnairista Vierailija

  Finnair ei selvitä minkään muun yhtiön matkustajien laukkuja eteenpäin, jos eka on Finnair ja seuraava joku muu lentoyhtiö. Tuo on ollut voimassa ainakin pari vuotta. Olen saanut tiedon asiasta aikoinaan kanta-asiakaspostin kautta.
  Sinä kirjoitata "käsittääkseni" eli tietoa ja kokemsuat ei ole, pitää kuitenkin esiintyä kaikkitietävän. Ota huomioon että joku todella matkustaa lentäen ja annat virheellista "tietoa".
  Mikä vaiva on mennä tullin tai turvatarkastuksen läpi jos kerran pitää? Mitä pelkäätte?
  Helsingissäkin on kaksi passin-ja turvatarkastusta, jos menee Amerikkaan, Aasiaan ym. Suomalaisille eli siis EU-alueen kansalaisille on eri jono kuin muille - kokemusta on.
   
 25. vastaan tähän Vierailija


  Tuo käytäntö on ollut voimassa ainakin 2 vuotta. Lennän usein ja tiedän asian käytännössä.
  Kokemuksesi on siis vanha, oletko huomannut että asiat muuttuvat, ihan mitkä asiat vaan maailmassa.
  Ennen halpayhtiöiden yleistymistä oli erilainen käytäntö. Otan aina saman yhtiön jos on jatkolento. Se on joko Finnair, Lufthansa, KLM, BA tai joku muu, silloni hoitavat matkatavarat suoraan määränpäähän.
  Täytyy varata lennot joissa on riittävästi vaihtoaikaa, silloin ei tule ylläreitä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti