Hae Anna.fi-sivustolta

Koneen vaihto ja turvatarkastus

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä kokematon matkaaja, 16.10.2013.

 1. oikein Vierailija


  Stadin friidu tietää, on varmaan myös kokenut asian. Myös minä tiedän tuon. Eli tuo kaksi turvatarkastusta on tosiasia.
   
 2. mirkkuelli Vierailija


  Kirjoitin käsittääkseni juuri siitä syystä, että siitä on pari kolme vuotta, kun tilanne oli tuollainen. Se siis on muuttunut. Viime vuosina jatkolentoni ovat olleet aina saman lentoyhtiön sisällä, joten ongelmaa ei ole ollut.

  Schengen-alueen ulkopuolelle olen viimeksi matkustanut vuosi sitten. Silloin lensin maakuntakentältä Helsinkiin, jossa siis siirryin Schengen-alueen ulkopuolelle. Laukut menivät suoraan maakuntakentältä määränpäähän, me kävelimme Helsinki-Vantaalla uudelleen passintarkastuksen läpi. Uutta turvatarkastusta ei ollut. Ehkä se on vuodessa sitten muuttunut.
   
 3. helsinkiläinen Vierailija


  On muuttunut ja Helsinki-Vantaata on laajennettu huimasti, sekin on tuonut mukanaan uusia asioita. On kaksi turvatarkastusta ja passintarkastusta tietysti. Kaikki vaihtoehdot olen kokenut, en puhu mitään mutua enkä kymmenien vuosien takaisia juttuja kuten eräs (Jx).
  Helsinki-Vantaa on nykyään tosi laaja eli jos joutuu menemään kahden tarkastuksen läpi, kentälle on mentävä ajoissa. Se uusi Schengen-alueen ulkopuolelle menevien alue on todella laaja, pitkää käytävää vaikka kuinka. Siellä oli viimeksi heinäkuussa ja ajattelin jo etteikö se oma portti tule koskaan. Monella aasialaisella näytti olevan kiire ehtiä omalle portilleen, kyselivät hädissään ovatko edes oikealla suunnalla.
   
 4. älä naurata Vierailija


  Taidat olla melkoinen VIP henkilö, jos päätökset lentojen odottamisesta tehdää sinun jatkoyhteyksiesi mukaan! Ajattelepa asiaa hieman. Samalla Helsinki-Frankfurt lennnolla sinun kanssasi on saattanut olla joku, jolla on jatkoyhteys vaikkapa Korsikalle. Odottaako myös Korsikan kone? Jos lentosi Maltalle odottaa, niin todennäköisesti paluulento Maltalta Frankfurtiin on myös myöhässä. Entä matkustajat, joilla on jatkoyhteyksiä noilta lennoilta?

  Nykyisin lentojen aikatauluissa on vain vähän pelivaraa ja isoilla kentillä on tarkat slotit, kuten ulkoellikin jo sanoi. Moni joutuu odottamaan jatkolentoa yön yli kentällä. Ei herkkua! Ei kannata vetää vaihtoja liian tiukalle, jos voi ottaa rennomminkin.
   
 5. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2

  Hmm? Viime sunnuntaina lentäessäni Helsinki-Vantaalta eteenpäin portilta 33 oli Schengenin ulkopuolelle siirryttäessä passintarkastus (automaatilla), ei laukkua enää tarkastettu uudelleen.
   
 6. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllä selvittää, jos jatkolentoyhtiö kuuluu Oneworld-allianssiin.
   
 7. Tuhlausta Vierailija

  Eihän sitä vesipulloa tarvitse roskiin heittää, sen kun juot sen veden tyhjiin ja laitat TYHJÄN PULLON turvatarkastukseen. Käyt sitten täyttämässä veskisssä. Bakteerikammmoisille nauran ja pitkään, pikkuisen bakteereja on vain terveellistä, eipähän joka tauti tartu.

  Nimim. Ostan Suomessa yhden vesipullon ja usein tulen sissä samalla takaisinkin :)
   
 8. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  :D No jaa, miten sen nyt ottaa, kun terninaalista toiseenkin siirtyminen vie vain vartin normaalisti kävellen. Oletko koskaan vaihtanut konetta esim. Frankfurtissa, Chigagossa, Los Angelesissa, Heathrowssa...
   
 9. voi ei Vierailija


  että olet tyhmiä, sinäkin jopa, joka luulet tietäväsi kaiken.
  TURVATARKASTUS käsittää kyllä henkilötarkastus eli menet metallinpaljastimen läpi. Kukaan ei ole edes väittänyt että matkalaukku menee sitä kautta. Ei todellakaan, matkalaukku jätetään jo aiemmin ruumaan menemään.
  Mistä noita typetyksiä oikein siunaantuu vai onko vai se tavallinen "lähimmäisen kiusaamispäivä" mummeleilla!!
  Mutta jos sulla oli 8000 e maksava merkkikäsilaukku, se menee kyllä turvatarkastuksen läpi. Vai etkö ollut ihan selvä etkä enää muista mitä tapahtui. Ei tarvitse vastata, tulee varmaan ihan yhtä typerää tekstiä jatkossa!
  Olet samanlainen inttäjä kuin tuo eräs toinen täällä.... jos ja kun huomaa hävinneensä skaban, ei kun yrittää keksiä jotain... huvittavaa todella.
  EU-kansalaisilla on oma reitti mistä menevät, aasialaisilla ja muilla "ulkoelävillä" on omansa.
  Eli menit Helsingistä Bangkokiin vai minne??? Juttusi on erittäin epäuskottava.
   
 10. helsinkiläinen Vierailija


  Olen, se on vastaukseni. Heathtrow on tuttu, Frankfurt useilta lennoilta, Los Angelesiin olen jäänyt, en vaihtanut.
  Mutta jos lennoille on vaihtoaikaa puoli tuntia, se ei riitä. Jonottamatta et onnistu matkalaukkuasi jättämään "droppiin", oli edellisenkin kerran pitkä jono.
  Pari bussilastillista taikkumarjanpoimijoita oli lentoasemalla, täyttivät tasan tarkkaan T2:n aulan!! Olisitpa nähnyt!
  Niitä avusti yksi naishenkilö, suomalainen, eli tsekkasi kaikki lennolleen. Lapista oli miesjoukko tulossa, moni suomalainen ihmetteli mitä kummaa mahtaa olla tekeillä. Ei siinä kukaan kiitäen päässyt minnekään.
  En usko myöskään sitä jo kulunutta selitystä, että joku matkustaa mannerten välisellä lennolla vain käsilaukku mukanaan!! Ja porteista mennessään kaataa härkisti kaikki kanssaihmiset kumoon, kun on omasta mielestään niin etuoikeutettu.
  Kuvitteletko todella oevasi ainoa henkilö maailmassa joka tekee lentomatkoja? Siinä vähän miettimistä ....
  Pitääkö lennollekin mennessä jo olla nopeusmittari kehossa, jotta näkee kulkunopeuden ja matkan? Sellaisia on nykyään kilpapyöräilijöillä, jotka harrastavat pyöräilyä tavallisilla jalkakäytävillä Helsingissä.
   
 11. ohjeissa Vierailija


  sanotaan ettei selvitä,vain omille eli AY ja Flyben lennoille. Ei Turkish Airlinesin, Rynkyn, WizzAirin.
  otapas nyt tyttöseni kahvikupponen ja sen kanssa konjakki, ehkä rauhoitut. Menee niin lujaa näköjänsä.
  Finnairin tavoista on kerrottu lehdissä ja varmaan kanta-asiakastiedotteissakin.
  Sinua ne ei koske koska et käytä Finnairia, vaan halpisyhtiöitä.
  Jos on joku muu kuin Finnairin tavallinen kanta-asiakaskortti, silloin on vähän enemmän oikeuksia. Muttta täällä ymmärtääkseni on suuri osa ihan tavallisia matkustajia, ei täällä valtion päämiehet ja kuninkaat kirjoittele.
   
 12. suhteellista Vierailija


  Laajuus on aika suhteellista. Esim Heathrow on Euroopan isoin kenttä noin 70 miljoonaa matkustajaa, mutta jää vielä kauas Atlantasta (95 milj). Helsiki-Vantaalla taas noin 15 miljoonaa matkustajaa eli maailman mittakaavasssa aika pieni. Tietysti Takahikiältä katsottuna laaja.
   
 13. Terkut Atlantasta Vierailija

  Kyllä. Tulin juuri Atlantasta ja valehtelematta kävelin varmaan puoli tuntia sieltä portilta passintarkastukseen. Ihan järkyttävä matka.
   
 14. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olet näköjään palannut lomalta; ei tainnut mennä ihan putkeen, kun noin äkäisenä palasit :)

  Kuulepas, tiedän kyllä yhtä ja toista matkustamisesta ja lentokentistä, sen varran paljon niitä tulee koluttua. Ei minun tarvitse inttää, kerron vain faktoja, toisin kuin eräät.

  Kommentoimassani kirjoituksessa puhuttiin kyllä turvatarkastuksesta koneen vaihdon yhteydessä. Normaali turvatarkastus suoritetaan tietenkin jokaiselle lähtöalueelle tulevalle matkustajalle, siis check-in:in jälkeen, mutta terminaalissa Schengenin ulkopuolelle siirtyessäni ei minun enää tarvinnut kävellä minkään turvatarkastuksen läpi, passin tarkastus automaatilla riitti.

  Vain siinä tapauksessa, että kyseessä on Non-Schengen-lennolta vaihto Non-Schengen-lennolle tai Schengen-lennolle on konetta vaihdettaessa mentävä läpi myös turvatarkastuksesta. Ymmärsitkö nyt?
   
 15. ...ja tällä... Vierailija

  ...moninimerkillähän ei mene lujaa lainkaan? Kyllä on kummallinen ihminen, miten noin kauheasti voi jotakuta riepoa kaikki maailman asiat?
   
 16. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mitä ihmettä sinä oikein höpiset?
   
 17. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2

  Mitäs jos lukisit ne ohjeet uudelleen, ajatuksella?

  "Finnair selvittää sinut ja matkatavarasi jatkolennon määränpäähän, kun myös jatkolento on Finnairin tai oneworld-partnerin lento. Muiden lentoyhtiöiden kohdalla käytäntö vaihtelee; tarkista asia lähtöselvityksestä."

  Huomaatko sanan "ONEWORLD", josta mainitsin?

  Jatkolennot - Finnair - Suomi
   
 18. Mollukkapullukka Vierailija

 19. Snowcake Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.08.2010
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itse otan vesipullon mukaan jo kotoa lähtiessäni. Jos en ole juonut kaikkea ennen turvatarkastusta, käyn tyhjentämässä pullon vessassa. Turvatarkastuksen jälkeen käyn taas vessassa täyttämässä sen. Samoin toimin vaihtokentällä. Tämä tietenkin onnistuu vain, jos kyseisen maan vesijohtovesi on juomakelpoista.
   
 20. Nonni! Vierailija

  Tais mennä jauhot suuhun tolle moninimmarille, kun ei palannut räyhäämään :)
   
 21. epätietoinen Vierailija


  Mistä saat kylmää vettä, tai edes viileää? Yritin tuota helsinki-vantaalla syksyllä ja hanasta tuli vain lämmintä vettä. Ei oikein maistunut, joten pullo lensi roskiin ja ostin kahvilasta uuden. Onko jossain erikseen hana, josta saisi juotavan lämpöistä? Mieluusti minäkin täyttäisin ilmaisella vedellä enkä ostaisi 3-4 euroa maksavaa pulloa.
   
 22. Snowcake Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.08.2010
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Joo on, täytyy siis etsiä sellainen vessakoppi, missä on käsisuihku + lavuaari. Siitä hanasta saa kylmää vettä.
   
 23. vierailija Vierailija

  V mikä mulkero. ;DD
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti