Hae Anna.fi-sivustolta

Koronavirus leviää myös Suomessa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 08.03.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Minä toivon että Suomessa ei aleta vaatimaan hengityssuojaimen käyttöä. Kelvollisia suojaimiahan ei tavallinen kansalainen saa kait mistään, ja ne itsetehdyt viritykset ovat hyödyttömiä, jolleivat suorastaan haitallisia. Hengityssuojain pitäisi pestä 90 C pesuohjelmalla joka käytön jälkeen. Kertakäyttöiset suojaimet: Ovatko ne ongelmajätettä koska ne voivat olla koronaviruksen saastuttamia?
   
 2. hengityssuojaimet Vierailija

  Jos pandemia leviää, kansalaisten on pakko suojautua. Hengityssuojaimia saa apteekista, verkkokaupoista ja ainakin kiinalaisista verkkokaupoita saa kaikenlaisia maskeja. Tosin niiden hinnat ovat nousseet pilviin nyt, kun tarve on suuri ja puute kova. Kyllä meidänkin pitää tottua käyttämään kasvomaskia, jos tauti vaan jatkaa leviämistään. Ne voi pestä käsin, ei niitä tarvitse tuntikausia koneessa pyörittää. Maskien sisään voi ostaa kertakäyttöisiä filttereitä , itse tilasin netistä 2 kpl kangasmaskeja ja 50 kpl sisään laitettavia filttereitä. Eivät ole tulleet vielä.
   
 3. vierailija Vierailija

  Tällä hetkellä koronavirukseen on kehitteillä jo noin 150 rokotetta. Paljous ei auta koska joka ikinen pitää testata ennen käyttöönottoa ja se vien sen vuoden puolitoista. Sosiaalinen eristys jatkuu väistämättä koko vuoden. Jotenkin pitäisi yhtäaikaa toisaalta saada ne ihmiset sairastamaan korona joille se on vaaraton, ja toisaalta suojata ne ihmiset tartunnalta joille korona kävisi vaaralliseksi.

  Kolmannes amerikkalaisista uskoo että koronaan on jo rokote tai lääke mutta sitä vaan ei anneta jakeluun!
   
 4. vierailija Vierailija

  Se on niin nopeasti mutatioituva, mutta toivotaan että virus mutatioi itsensä niin heikkoon kuntoon ettei enää kykene sairastuttamaan ketään.
   
 5. vierailija Vierailija

  Pitääkö paikkansa että koronapandemian jälkeen palataan takaisin normaaliin elämään?

  Voi olisiko niin että pandemia on uusi normaali ja meidän onkin käynnistettävä yhteiskunta tavalla joka toimii pysyvän pandemian oloissa?
   
 6. vierailija Vierailija

  Kyllä yhteiskunta palaa normaaliin, näkeehän sen jo nytkin kun käy kaupassa niin ei ihmiset noudata mitään suojaetäisyyksiä. Kassajonossakin tulevat taas kainaloon hönkäilemään.Tämä yhteiskunta on luotu ekstrovertteille.
   
 7. vierailija Vierailija

  Minä pidän etäisyyttä jonossa kuten muutkin meilläpäin tekevät.

  Odottavan aika käy pitkäksi. Hallitus kertoi koronarajoituksien muutoksista; Kesäkuun alussa avautuvat monet paikat, tunnen jo nyt malttamattomuutta.

  Kirjastojen hoopo juttu, uloslainaus sallitaan heti, mutta kirjastojen aukiolo vasta kesäkuun alussa. Soittavatko asiakkaat puhelimella kirjastoon joka sitten lähettää postipaketina pyydetyt lainaukset?
   
 8. vierailija Vierailija

  meillä on kaupassa lattiassa tarrat noin 1,5 metrin välein, joissa lukee muista turvaväli, odota tässä. lisäksi kassoilla on suojanaan pleksilasit ja asiakas ottaa kuitin itse koneesta, kun ennen kassa ojensi sen. tämän lisäksi tuplaliukuhihnakassoilla on liukuhihnojen välissä pleksilasit, joten asiakas pakkaa kassinsakin omassa eriössään. Näin ei haittaa, vaikka toinen pakkaa kassejaan siinä vieressä, kun on pleksilasi välissä. lisäksi kassoilta on otettu pois kapulat. niin ja käsidesipullot on meillä kaupassa ovien luona, jotenvoi desinfioida kädet kauppaan tullessa ja sieltä lähtiessä.

  minusta kaupassa käynti toimii oikein hyvin tänä päivänä. 10+ annan ainakin omille lähikaupoille.

  sitten siellä kaupan puolella voi itse tehdä paljon turvavälien kanssa. esimerkiksi jos menet hyllyjen väliin ja tiedät, että joku kulkee koko ajan perässäsi, laita kärryt sinun ja sen perässähiihtäjäsi väliin ja pidät itsehuolta sitten siitä, että sinä pidät turvavälin edessäsi olevaan. helppoa kuin heinänteko.
   
 9. vierailija Vierailija

  niin ja paistopisteen tuotteet on valmiiksi pakattuja. minua ärsytti ennen se, että asiakkaiden annettiin ottaa ne itse, koska niin usien oli ottimet tippuneet sinne tuotteiden sekaan. korona sai minutsioiman paistopisteellä.
   
 10. vierailija Vierailija

  Pari suljettua kirpparia näyttäisi olevan aikeissa avata taas ovensa viikon puolivälissä . Kolmas on toiminut keskeytyksettä läpi koko korona-ajan.
   
 11. vierailija Vierailija

  Helsingissä kirjat lainataan ja palautetaan automaatilla. Jos on varannut kirjan netissä, voi noutaa kirjan hyllystä, klikata kirjaa automaattiin eikä tarvitse olla henkilökunnan kanssa missään tekemisissä. Olen kauan yrittänyt rimpuilla irti kirjojen lukemisesta. Yksi kirja on varauksessa ja tuskin vähään aikaan saan sähköpostia. On niin pitkä jono lukijoita.
  Luultavasti sama systeemi koko Suomessa. Automaatti on ollut käytössä jo vuosia.
   
 12. vierailija Vierailija

  Jos asiakkaat saavat käyttää kirjaston laitteita niin silloinhan kirjasto on avattu, mikä on sallittua vasta kesäkuussa. Mutta viis, hyvähän se olisi jos jollain käsitysten venytyksellä ihmiset saisivat jo lainata kirjaston materiaalia.
   
 13. vierailija Vierailija

  Ainoa rajoitus mikä purettiin heti oli kirjasto. Tosin rajoitetusti, sillä vain kirjojen uloslainaus sallittu, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Eikö saa palauttaa? Mutta kirjastot ovat siis jo auki lainaamista varten. Jotkut kirjastot tarvitsevat muutaman päivän aikaa laittaakseen kirjaston kuntoon asiakkaita varten, mutta muuta estettä ei ole.

  "Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi."
  https://valtioneuvosto.fi/artikkeli...i-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta
  (kuudeskohta purkuluettelossa)
   
 14. MOIMtutkimus Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.05.2017
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervetuloa osallistumaan asenteita, päätöksentekoa ja moraalia koronapandemian aikana käsittelevään kansainväliseen tutkimukseen. Tutkimus toteutetaan nettikyselynä, jonka täyttämiseen on arvioitu kuluvan noin 15-20 minuuttia.

  Tutkimus toteutetaan yli 40 eri maassa. Suomessa tutkimusta johtaa Helsingin yliopiston Moralities of Intelligent Machines -tutkimusryhmän vastuullinen tutkija FT, dosentti Michael Laakasuo. Tutkimus on perustutkimusta ilman kaupallisia tarkoituksia. Tutkimusryhmäämme voi olla yhteydessä osoitteesta moimtutkimus at gmail com .

  Voit lukea lisää ja osallistua tutkimukseen alla olevasta linkistä. Qualtrics on turvallinen kyselypalvelu. Linkin klikkaamisesta ei tallennu tietoja tutkimusryhmälle.

  https://fppvu.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cAct5AEk7BwBX49

  Ystävällisin terveisin,
  MOIM -tutkimusryhmä
  moim.fi

  -- Olemme kysyneet ylläpidolta lupaa ilmoituksen jättämiseen. Kansainvälisten aikapaineiden vuoksi julkaisemme ilmoituksen ennen vastauksen saamista. --
   
 15. vierailija Vierailija

  Palaan vielä asiaan kopiolla Hesarin artikkelista.
  HS 6.5.2020/
  Milloin ja miten kirjastot avautuvat?
  HALLITUS LINJASI, että uloslainaus kirjastoista sallitaan heti, mutta kirjastot avataan kokonaan vasta 1. kesäkuuta alkaen.

  Helsingin keskustakirjastosta Oodista voi lainata kirjoja ulos viikon sisällä, kertoi kirjastonjohtaja Anna-Maria Soininvaara HS:lle. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä päätetty.


  ”Johdatamme ihmiset suoraan talon eteläpäästä kolmanteen kerrokseen ja siellä automaateille, jotta ihmiset toimisivat mahdollisimman oma-aloitteisesti. Yksi ihminen on valvomassa sitä toimintaa”, Soininvaara kertoi.


  Oodin kolmannesta kerroksesta otetaan istuimet pois, jotta turhalta oleskelulta voidaan välttyä.


  ”Tarkoitus on, että ihmiset asioivat ja poistuvat”, Soininvaara sanoo.


  KULTTUURIASIAINNEUVOS LEENA AALTONEN opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoi, että uloslainaus tulee vaihtelemaan kunnittain.

  ”Se jää paikallisesti mietittäväksi ja katsottavaksi. Joka ei paikassa se ei ehkä onnistukaan”, Aaltonen sanoi.


  OODIIN ja useimpiin muihin Helsingin kirjastoihin on voinut palauttaa aineistoja eilisestä maanantaista alkaen.

  Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla aineistojen palautus onnistuu keskiviikosta alkaen. Aineistoa voi palauttaa joko palautusluukun kautta tai väliaikaisessa palautuspisteessä kirjaston ovella tai ulkopuolella.


  Lue lisää kirjastoista täältä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Totta, tuo on hyvä tarkennus. Ja nykyäänhän kirjastoissa voi tehdä normaaliaikoina paljon muutakin kuin lainata/lukea kirjoja tai lehtiä. Ainakin pääkaupungissa. Niitä palveluita ei voi nyt käyttää eikä kirjastossa oleskella, kuten tuomassasi artikkelissakin sanotaan.
   
 17. vierailija Vierailija

  Netissä kerrotaan että 'Moralities of Intelligent Machines is a research group studying the moral psychology of robotics and artificial intelligence.' Jessus sentään, mutta miten robottien ja keinaälyn moraali/ttomuus liittyy ihmisten suhtautumiseen koronavirukseen...
   
 18. vierailija Vierailija

  Ja paskat!

  taaskaan tänne ei voi vastata kun juttu katoaa tyhjyyteen
   
 19. vierailija Vierailija

  Meillä päin kirjasto avasi ovensa ja poisti lukusalista tuolit; Tilalle lappusia joissa kielletään lukemasta lehtiä!

  Marketti myy kertakäyttöisiä maskeja kympin per 5 kpl. Kalliiksi käy ihmisille jos tulee maskipakko julkisiin kulkuvälineisiin ja kauppoihin. Eivätkä ne edes suojaa kantajaansa vaan muita kantajalta. Maskin käyttäjä maksaa siitä että muut eivät sairastu jos hänellä sattuisi olemaan tauti.

  Saas nähdä aletaanko maskittomia kulkijoita Suomessa syyllistämään asian takia ...
   
 20. vierailija Vierailija

  No jos menet kauppaan , julkisiin tms laitat maskin, jossa muillakin on maski, silloinhan se suojelee myös sinua. Voithan tehdä itsekin maskin.
   
 21. vierailija Vierailija

  Hallitus voisi tavoitella ainakin seuraavia asioita koronatoimillaan:
  1. Tukahdutetaan eli poistetaan korona Suomesta kokonaan. Korona on poistettava koko maailmasta jotta tukahduttaminen Suomessa olisi järkevä tavoite, muutoin tauti palaa ulkomailta maahan takuuvarmasti.
  2. Rajoitetaan koronan leviämistä niin paljon että sairaanhoitokapasiteetti riittää. Ilman muuta järkevä tavoite.
  3. Rajoitetaan koronan leviämistä niin kauan kunnes tautiin saadaan rokote tai tauti katoaa itsestään. Ilman muuta järkevä tavoite.
  4. Erityisen alttiit ryhmät suojataan. Ilman muuta järkevä tavoite.
  5. Luodaan väestöön laumaimmuniteetti eli annetaan taudin sairastuttaa ne jotka sen kestävät.

  Kasvomaskin käyttö auttaisi 1. tavoitteen mutta haittaisi 5. tavoitteen suhteen. Tavoitteet 2,3 ja 4 saavutetaan nykytoimin ilman kasvomaskiakin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti