Hae Anna.fi-sivustolta

korvakynttilä-hoito? merivesiliuos?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä Yoko:), 16.04.2007.

 1. Vierailija

  Sulavoi sanoi käyttävänsä Biosunin kynttilää. Ne ovat tuollaisia ja nimenomaan niitä mainostetaan hopi-intiaanien nimellä. Korvavaikun poistaminen on markkinointipuheista poistettu, kun selvisi ettei niin tapahdu ja että tärykalvon läpi ei pitäisi minkään ehjässä korvassa kulkea. Nykyinen kauppiaan selitys on, että palamisen ääni saa aikaan värähtelyn, joka hajottaa vahan ja se sitten poistuu elimistöstä imusuoniston kautta seuraavan 48 tunnin aikana. Siis vahan ei ole tarkoituskaan tulla kynttilään! Valmistajan kertomus asiasta on tässä:

  http://www.revital.co.uk/Biosun_Hopi_Ear_Candles

  Hörhöille kerrotaan nykyään, että kyseessä on intiaaninen rentoutumisseremonia, joka rauhoittaa mielen sekä tyynnytttää pään ja korvat. Sulavoin käyttämä kynttilä nro 4 on lisäksi sellainen, että siinä palavat öljyt tasapainottavat palaessaan yin- ja yang -energioita kehossa. En kyllä keksi, miten tämän on tarkoitus tapahtua.   
 2. Kaarikäytävä Vierailija

  Olisiko "vierailijalla" tarpeen korvan rakenteen kertaaminen.
  Kilahti korvaan tuo tärykalvon takaa tuleva vaikku.
  Vaikkuahan on korvakäytävässä, jota erittyy toisilla enemmän ja toisilla vähemmän, siis sitä ei ole eikä erity tärykalvon takana ja näin ollen tärykalvon läpi ei tule vaikkua, ja korvan tärykalvo ei vuoda ellei välikorvaan eli tärykalvon taakse ole kehittynyt tulehduksesta tullutta eritettä jonka aiheuttama paine on rikkonut/rikkoo tärykalvon ja näin erite/märkä valuu sisäkorvasta ulos rikkoutuneen tärykalvon "läpi" ja sehän ei ole vaikkua.
   
 3. Korvakynttilähoidot ovat kalliita. Hän maksaa kenellä on ylimääräistä rahaa.
  Jo -50 -60 luvulla lääkäritkin käyttivät paljon halvempaa konstia:
  1 teelusikallinen vetyperoksidi 0,05% korvakäytävään ja annetaan liottaa vaikku pois, jonka jälkeen ravistellaan korva tyhjäksi vaikka keittiöpaperille.
  Vetyperoksidi ei saa päästä vaatteille, valkasee kohdat mihin tippuu.
  Pullollinen vetyperoksidia maksaa apteekissa noin 1€ ja sillä putsaa koko perheen korvat monta vuotta.
   
 4. Vierailija

  Olisiko ollut aiheellista lukea antamastani linkistä, mitä valmistaja itse väittää tuotteestaan? Kohdassa "How they work" kerrotaan, että Biosun ei ole koskaan väittänyt, että kynttilä nostaisi kovaa vahaa ulkokorvasta, vaan väitettä ovat käyttäneet myyntitekniikkanaan ihan eri merkkiä käyttävät hoitajat. Siis jos Sulavoi löytää Biosun-kynttilästä töhkää, niin valmistajan mukaan se ei ole korvavaikkua.

  Seuraavassa kappaleessa Biosun oikein kuvan kanssa kertoo, että kynttilän ääni kulkee ulkokorvan läpi ja saa tärykalvon värähtelemään juuri tietyllä taajuudella ja värähtely välittyy kuuloluihin ja edelleen simpukkaan ja Eustachion putkeen. Korvasta ja päästä (siis tärykalvon sisäpuolelta!) värähtely hajottaa liman ja korvavahan ja ne poistuvat lymfaattisen järjestelmän kautta. Eivät siis ulkokorvan kautta.

  "Lisäksi korvaseremonia tuottaa ihanan rentoutumisen, syvän turvallisuuden aistimuksen ja onnen tunteen, jotka ovat harvinaisia nykymaailmassa."
   
 5. Nasha Vierailija

  Näin se aina on, että joku asia on aina spekuloitavana. Milloin se on korvakynttilän "vaarallisuus" milloin shiatsu niminen "humpuuki".

  Onkohan vanhat hoidot riittävän vanhoja siihen, että ne on yksinkertaisesti unohdettu ja ne ovat saaneet väistyä lääketieteen tieltä mollaamiseen saakka. Sääli. Kunnioitusta riittäisi kyllä halutessa molemmille. Päämäärä on sama - hyvän tekeminen.

  Yksi kuhnehoitokylpy, joka johti pienen pojan kuolemaan on riittänyt leimaamaan luontaishoitoalan. Jos sairastaa diabetestä on kuitenkin todennäköistä, että potilas menehtyy lääkkeiden puutteeseen - ei kuhnekylpyyn sinänsä. Mutta leima pysyy otassa, vaikka luontaishoitoalan vahingot ovat varsin pienimuotoisia verraten....

  By the way. Kuten aikaisemmin mainitsin, että pitkä kokemus korvakynttilähoidosta plus saamani palaute asiakkailta painaa vaakakupissa paljon enemmän kuin ärhäkäs vastustus ja puoskariksi leimaaminen. Joskin kritiikki on aina hyväksi, myös luontaishoitajilla omaa työtään kohtaan.

  Monasti meidän leimataan lääketieteen vastaisiksi henkilöiksi. Korjaan väittämän, niin ei ole - eikä ainakaan pitäisi olla. Lääkärin määräämä hoito plus lääkkeet on aina ensin. Ja vaikka joku mainitsi ettei tumpeloinkaan lääkäri työntäisi mitään palavaa korvaan (en kyllä minäkään sitä tee, tietänemme jokainen missä ja miten korvakynttilä palaa - oletan) niin eivätpä ainakaan oman kotikuntani lääkärit ole korvakynttilää tyrmänneet. Toki uskon vastustajia olevan niin lääkäreissä kuin muissakin ihmisissä.

  Ruokosokeri ja täysruokosokeri ovat siten erilaiset, että SUOMESSA täysruokosokerista tunnetaan myös rekisteröity nimi Intiaanisokeri. Tämä rekisteröity intiaanisokeri tulee Boliviasta ja se valmistetaan perinteitä vaalien. Intiaanisokerista on myös ns. "kopioita"joihin on lisätty mm. tavallista valkoista sokeria joukkoon.

  Mukavaa päivänjatkoa itse kullekin ja kiitokset ajatuksenvaihdoista.
   
 6. Vierailija

  Joskus ne perinteet ovat kovin nuoria. Korvakynttilät tulivat markkinoille 80-luvun puolivälissä ja niiden huippukausi oli 90-luku. Intiaanisokeria on kaupiteltu mm. sössöttämällä inkoista, vaikka koko inkavaltakunta oli tuhoutunut jo ennen kuin sokeriruo'osta oli Amerikassa kuultukaan. Jos intiaanisokeri on Suomessa rekisteröity tuotemerkki ja kilpailijanne vääriä kopioita, niin etköhän itsekin ymmärrä, että kyse on vain brändäämisestä ja markkinointiviestinnästä eikä perinteiden vaalimisesta.

  Selititkö kotikuntasi lääkäreille, että kynttilä imee vaikkua vai yrititkö esittää, että kynttilän ääni värähtelyllään puhdistaa päätä lymfaattisen järjestelmän kautta? Otitko puheeksi valmistajan seremonialle antamat muut lupaukset?   
 7. sulavoi Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.05.2007
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksikähän sinne eilen polttamaani kynttilään ei tullut mitään kökkäleitä? Viimeksi kun samanlaisen lapsellani poltin sinne tuli kovia pieniä muruja. Mitä sitten lienevät olleet, korvan kutinakin loppui ja korva aukesi, kun oli ollut kovasti tukkoinen. Kerran lapsen korvasta tuli pieniä hiekanmuruja. Ehkä kynttilöiden valmistaja ei jostain syystä halua tai voi kertoa asioita ihan niinkuin ne ovat?

  Oletpa "vierailija" harvinaisen kiinnostunut luontaishoidoista, mistähän johtunee..? Olet varmaan kokeillut monia luontaishoitoja? Millaisia kokemuksia sinulla on ollut?
   
 8. Vierailija

  Entä ovatko ne sinun Biosun nro 4 -kynttilät samanlaisia kuin Biosunin mainoksessa, jossa kerrotaan, että ei se vaha tulekaan ulkokorvan kautta vaan imeytyy lymfaattiseen järjestelmään.
   
 9. sulavoi Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.05.2007
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Biosunin korvakynttilät ovat kyllä vain yksi merkki mitä olen käyttänyt ja täytyy kyllä myöntää, että ne eivät vaikuta ihan niin hyviltä kuin joku toinen merkki. Yhdet taisi olla jotain kiinalaisia, ne tuoksuivat tosi voimakkaasti mehiläisvahalle ja vaikuttivat tehokkaammilta, mutta Biosunin kynttilöihinkin olen ollut ihan tyytyväinen. Ja eihän ne muuten mitään kalliita ole.

  Niin minkälaisista luontaishoidoista sinulla vierailija on kokemuksia? Olisi ihan mielenkiintoista kuulla kokemuksistasi, vaikka eivät ilmeisesti olekaan kovin positiivisia.

  Nyt lähden töihin, minulle on tulossa peräti toinen ihan oikea asiakas energiahoitoon! Iloista päivänjatkoa!
   
 10. Nasha Vierailija

  Yritän vastata nyt heittämiisi kysymyksiin.

  Joskus ne perinteet ovat kovin nuoria. Korvakynttilät tulivat markkinoille 80-luvun puolivälissä ja niiden huippukausi oli 90-luku. Intiaanisokeria on kaupiteltu mm. sössöttämällä inkoista, vaikka koko inkavaltakunta oli tuhoutunut jo ennen kuin sokeriruo'osta oli Amerikassa kuultukaan. Jos intiaanisokeri on Suomessa rekisteröity tuotemerkki ja kilpailijanne vääriä kopioita, niin etköhän itsekin ymmärrä, että kyse on vain brändäämisestä ja markkinointiviestinnästä eikä perinteiden vaalimisesta.

  Intiaanisokerin markkinoinnissa ei mielestäni tarvitse käyttää erityistä sössöttämistä. Totteen kuin tuotteen alkuperämaa on selvittävä mm. myyntipakkauksesta - niin sanoo lakikin. Se ei mielestäni tuo erityistä hohtoa tuotteeseen markkinointimielessä jos intiaanisokeri satutaan tuottamaan siellä missä maaperä ja muut viljelyolosuhteet ovat otollisia. Kyllähän me kaikki tiedämme se, että teollisuuden lonkerot eivät ole ulottunut vielä jokaiseen maailmankolkkaan, joten on kaiketi ihan hyväkin, että jonkinlainen käsityöläisyys vielä maailmalla säilyy.

  Väärillä kopioilla intiaanisokerille tarkoitan mm. yrityksiä lisätä intiaanisokeriin mm. valkoista kidesokeria. Ja käytännössä on mielestäni hyvä, että tuotteita ja nimiä rekisteröidään - tämä antaa jonkinlaista kuluttajasuojaa. Ja pidemmän päälle sitä tietää mitä saa.

  Selititkö kotikuntasi lääkäreille, että kynttilä imee vaikkua vai yrititkö esittää, että kynttilän ääni värähtelyllään puhdistaa päätä lymfaattisen järjestelmän kautta? Otitko puheeksi valmistajan seremonialle antamat muut lupaukset?

  Minä en selittänyt kotikuntani lääkärikunnalle mitään, vaan olimme kuulemassa asioita yhteisessä tilaisuudessa. Tosin muuten olen heidän kanssaan tekemisissä tarvittaessa kuten tapana on vastoin yleisiä luuloja luontaishoitoalan ja koululääketieteen erillisyydestä ja luontaishoitoalan tavasta toimia lääketieteen vastaisesti.

  Pahoittelen jos kirjoittamalla tarkoitusperäni ei ole selkeitä. Joskus puhumalla on niin paljon helpompaa.


  [/quote]

   
 11. Tutkija--- Vierailija

  Korvakynttilät ovat tutkittua huijausta.

  On _tieteellisesti_ tutkittu ja todennettu, ettei korvakynttilöillä ole todellakaan yhtään mitään tekemistä korvatulehdusten ehkäisyssä ja paranemisessa. Suurin osa korvatulehduksista paranee aivan itsestään, ilman mitään korvakynttilöitä. Lukekaa se asiasta tehty artikkeli ja miettikää sitten. On täysin todistettua huijausta väittää muuta. Sama asia näiden kaiken maailman aurahoitojen sun muiden suhteen. Tämänhetkinen ihmisen fysiologian ja anatomian tutkimus ei yksinkertaisesti tunne mitään ihmeen energia-auroja. Niitä ei voi mitenkään tunnistaa tai löytää ihmisesta, joten ne eivät voi vain siellä mystisesti joillain löytyä. Sittenkun ne voidaan oikeasti todentaa voin ehkä siihen diipadaapaan uskoa.
   
 12. En usko Vierailija

  Aina kun julistetaan ilosanomaa, että tieteellisesi on tutkittu ja todettu toimimattomaksi, herää aina kysymys, kenen etuja se tutkimus tuottaa, ja todellakaan en usko siihen.
   
 13. korvakipunen Vierailija

  Lapsuudessani 50-luvulla hoidettiin korvakipua puhaltamalla savua korvakäytävään paperitötterön kautta. Jo silloin sitä pidettiin vanhana tapana hoitaa korvasärkyä. Mummini kertoi lapsuudessaan käytetyn olkipilliä, jolla savua puhallettiin korviin.
   
 14. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä 2 eri näkemystä:

  http://www.spasmi.fi/Korvakynttila.html

  http://www.skepsis.fi/jutut/kynttila-korvassa.html
   
 15. paras hoito Vierailija

  Juu. Tupakka on vanha kunnon perinnehoito korvasärkyihin. Jos lapsi ei osaa vielä itse vetää henkeen, niin kansanparantaja voi auttaa puhaltamalla tupakansavua suoraan korvaan.

   
 16. dosenttri tosiasia Vierailija

  Jos haluat ihan oikeasti töhnät pois korvasta, huuhteluta terveyskeskuksen hoitajalla. Jos töhnää ei ole, pane kynttilä toiseen reikään, missä taatusti on.

  Paljon vaikeampaa on avata järjen tukkeutumia, mutta aloita lukemalla kirja Simon Flint, Villit vaihtoehdot. Uskomushoitokritiikkiä viisaille, Nordbooks 2014. Siellä on selostettu korvakynttrilähoidotkin seikkaperäisesti
   
 17. dosentti tosiasia Vierailija

  Meriveden tehoa en tunne , mutta pois se on saatava korvasta samoin kuin makeakin vesi. Jos haluat vahan pois korvasta, älä venkoile vaan huuhteluta terveyskeskusen hoitajalla. Jos korvassa ei ole tavaraa, pane kynttilä toiseen reikään,missä taatusti on. Siellä se aiheuttaa vähemmän vahinkoakin kuin herkäsä korvassa.

  Vaikeampaa on aukoa järjen tukkeumioa ja kieräytyksiä, joten luepa kirja Simon Flint, Villit vaihtoehdot. Uskomushoitokritiikkiä viisaille. Nordbooks 2014. Saat lisätietoa korvakynttilöistäkin.
   
 18. vierailija Vierailija

   
 19. vierailijaKyllä! Vierailija

  Ja tuo kynttilän valtaisa imu imaisi ilmaa läpäisemättömän tärykalvosi läpi kaiken liman poskionteliostasi? -KYLLÄ!!!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti