Hae Anna.fi-sivustolta

Korvien soimiseen apua?

Viestiketju osiossa 'Vaihtoehtoiset hoitomuodot' , käynnistäjänä nuoren äiti, 27.03.2008.

 1. ravinto vaikuttaa Vierailija

  B-vitamiineista on harvoin puutetta

  veteraaniurheilija: B-vitamiini

  Vegaanit hyötyvät B12-vitamiinista
  Kobalamiinin (B12-vitamiini) saantisuositus on erittäin vähäinen, eli 2-3 µg/vrk. Tätä vitamiinia on vain eläinkunnan tuotteissa, joten tiukasti kasviksiin keskittyvillä vegaaneilla saattaa esiintyä puutetta tästä vitamiinista. Hyviä B12-vitamiinilähteitä ovat: kala, liha, maksa ja maitovalmisteet. Vitamiinin vaikutukset kohdistuvat mm. punasolujen kehittymiseen, kasvuun, hermokudoksiin ja on keskeinen vitamiini solujen perimäaineksen (DNA, RNA) aineenvaihdunnassa. Alkoholi, kahvi, tupakka ja stressi heikentävät vitamiinin vaikutusta ja lisäävät vitamiinin tarvetta.

  Elimistön kobalamiinivarastot (pääasiassa maksassa) ovat erittäin suuret ja tyypillisesti puutoksen kehittyminen kestää useita vuosia ja edellyttää ruokavaliota, jossa kobalamiinin määrä on hyvin vähäinen. Vakavassa puutoksessa veren punasolujen määrä on vähentynyt, mikä johtaa vähitellen myös hemoglobiinin voimakkaaseen laskuun. Vitamiiniin liitetään joskus kovinkin optimistisia terveysväitteitä, kuten esim. verisuonten terveys ja muistin parantuminen, mutta kannattaa pitää jäitä hatussa!
   
 2. Niin, kannattaa muistaa ettei voi yleistää, minun kohdalla on puutos, ja se johtaa taas siihen ettei muutkaan vitamiinit imeydy kunnolla. Mitä vanhemmaksi tulet, sen enempi tarvitset B-ryhmän vitamiineja.
  Suomessa väheksytään vitamiinien tarpeellisuutta. Esim. D-vitamiinia syön 100mg päivää kohti ja arvot saisivat olla vieläkin paremmat kuin ovat.
  Oishan se kiva jos ruasta saisi kaikki tarvitsemat vitamiinit, mutta kun ei saa. Ravinneköyhä maaperä ei paljoa vitamiinia anna.
   
 3. olipa aika väite Vierailija

  Pystytkö yhtään täsmentämään esittämääsi väitettä? Mitä vitamiinia saat tällä hetkellä ravinnosta liian vähän ja minkä maaperän ravinteen puuttumisen näet olevan yhteydessä siihen?
   
 4. o.k. Vierailija

  Ei tämä mikään väite ole :)
  Äsken oli mielenkiintoinen dokumentti tehoviljelystä/tehokasvatuksesta. Maaperän palautuminen viljeltävään kuntoon kestää useamman vuoden, ei onnistu vuosi vuoden jälkeen samalla maaperällä tuottaa ruokaa. Maan pitää antaa lehvähtää.
  Ei kyllä tee mieli enää syödä kuin aitoa ruokaa. Luomua vain.

  Tomaatitkin kypsennetään jonkun kaasun avulla tehokkaasti. Yök!
  Dokumentti oli amerikasta. Hamppariketjut dominoivat tuotantotiloja, tehokkaasti, nopeasti, halvalla. Mihin maailma onkaan menossa.
  Antti Heikkilä puhui myös tästä aiheesta jokin aika sitten.

  Jos sua kiinnostaa (johon jo ed. vastasin ; B- vitamiini on puutos, joka minulla on. Se taas vaikuttaa muidenkin vitamiinien imeytymiseen. Asia on onneksi korjaantumassa.
  Tuota taas ei tarvitse linkittää maaperän ravinteen puuttumiseen.
  Kunhan mainitsin asiasta. :) Oli siis kaksi asiaa samassa jutussa.
   
 5. asia selvisi Vierailija

  Kun olit kirjoittanut yhteen virkkeeseen ja esittänyt syy-seuraussuhteena, niin kuvittelin, että näet vitamiiniasialla ja ravinteiden puuttumisella jonkun yhteyden:

  "Ravinneköyhä maaperä ei paljoa vitamiinia anna. "

  Ilmeisesti et tarkoittanutkaan tällä oikein mitään.
   
 6. Pietari Vierailija

  Poden tinnitusta. Luin Tinnitus lehdestä, että Porvoossa on liike, joka tuo hyviä vaivaan auttavia laitteita maahan, muistaakseni tanskalaisia. Sain sinne yhteydenkin. Ei ollut silloin varaa lähteä tutkimuksiin ja laitteen hankintaan (noin 1900 euroa, muistelen)ja laitoin yhteytiedot jonnekin, jonka olen hukannut. Nyt menisin. Tietääkö joku po. liikkeen ja sen nimen/yhteystiedot? Ilmoitakaa palstalla, toisillekin voisi olla hyvä tieto.
   
 7. hoitaja Vierailija

  Johtuu useimmiten niskan jännitystilasta,joka säteilee korvan hermoihin.
  Kun hierotaan hellävaraisesti pienin pyörittelevin liikkein korvan ympärys jokapuolelta. Varmasti vähenee vaivat ja sitten käydään pitkälleen sänkyyn ja hierotaan niska,niin että viet kämmenet niskaan,ja hierot pyörittelevin liikein niskaa ja sitten sormet yhteen ja vuorotellen vedät ne niskaa pitkin puolelta toiselle.
  Voin sanoa,että kylmät väreet menee kehossa. ja vielä lopuksi erittäin hellästi niskan ja kallon raja.
  Ja hartiat voi sitten hieroa vaikka ystävä.

  Eikä maksa mitään.
   
 8. Todettu Vierailija

  Tinnitus saattaa johtua myös hormonitoiminnan häiriöistä ym.aineenvaihdunnan sairauksista.Myös eräät infektiotaudit voivat olla siihen syynä,mm.borrelioosi ym.
   
 9. Todettu Vierailija

  Aineenvaihdunnan sairauksista mm.kalsium tason häiriöt,kilpirauhasen toimintahäiriöt,tietyt munuais-,sekä lisämunuais sairaudet,sekä lisäkilpirauhasen sairaudet myös aiheuttavat tinnitusta.Myös polysytemia,sekä hemokromatoosi ym syyt huomioitava lisäksi.
   
 10. punkrock Vierailija

  Se on borrelioosia!
   
 11.  
 12. Itsellä alkoi tinnitus heti samana päivänä,kun lisäkilpirauhasleikkaus oli tehty Jorvin sairaalassa.Liittynee jotenkin hormonitoimintaan mielestäni.
   
 13. Ksi Vierailija

  Auttaisitko Markku minuakin tämän tinnituksen ja muiden ongelmien kanssa?, kiitos
   
 14. vierailija 888 Vierailija

  Markku S.

  Pyydän sinulta apua.

  Selkärankan nikama on painunut sisäänpäin, suunnilleen lapaluitten välistä tai alapuolelta.

  Kiitos.
   
 15. vierailija Vierailija

  Autatko Markku minuakin?
   
 16. vierailija Vierailija

  Täällä sama juttu,eli tinnitus alkoi heti lisäkilpirauhasleikkauksen jälkeen Jorvin sairaalassa.Olen 100% varma,että liittyy lisäkilpirauhaseen.
   
 17. vierailija Vierailija

  Sama juttu! Itsellä leikattiin Jorvin sairaalassa myös lisäkilpirauhanen ja tinnitus alkoi jo heräämössä ja jatkunut jo melkein viisi vuotta tähän päivään saakka.
   
 18. vierailija Vierailija

  Tuo pitää täysin paikkansa.

  Mulla on ollut monta kuukautta vatsa löysänä ja pienen ajan kuluttua paino on
  laskenut 20 kiloa.

  Monta verikoetta on otettu ja tähystys tehty mutta syytä laihtumiseen ja vatsan
  toimintahäiriöön ei ole saatu selville.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti