Hae Anna.fi-sivustolta

Koska loppuu maailmasta nälänhätä?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä amanda, 15.03.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 324
  Saadut tykkäykset:
  268
  Koska loppuu maailmasta nälänhätä?
  Loppuuko se 2030? Ei siltä näytä.
  Entäs sitten 2040, onko nälänhätä loppunut maailmassa?

  Rikkaimmissa valtioissa ihmiset heittää tavattoman paljon pois ruokaa.
  Kehitysmaissa sen sijaan nähdään nälkää ja monet kuolee nälkään, pienet lapsetkin.

  Kuinka voimme katsella nälänhätää kaukaisissa maissa ilman että autamme? Mietimme ehkä että miten auttaisi ja millä tavalla ja että eihän se mitään auttaisi kuitenkaan.
  Näemme lehdiissä usein kuvia laihoista lapsista, ovat kuin luurankoja, liikkumattomia ja lähellä kuolemaa.

  Tietenkin avustaminen ei ole yksin helppoa.
  Olisi saatava valtion johtajat mukaan avustustyöhön. Valtiot avustaa tietenkin ja antavat avustusta kehitysmaihin.
  Mutta se ei riitä viemään pois nälänhätää.
  Ehkäpä rikkaitten valtioitten tulisi mennä yhteen ja opettaa kehitysmaitten johtajia ja katsoa että avustkset menisi valtioitten kehityksen kohottamiseen ja tietenkin siihen että kukaan ei enää näkisi nälänhätää ja kuolisi nälkään.

  Koska luulette että nälänhätä on loppunut maailmasta?

  Jos kerran valtion johtajat ei auta tarpeeksi paljon, niin voisiko kansalaiset laittaa johtajansa ja päättäjänsä koville siitä kun ei tarpeeksi paljon avusteta?
  Voisiko kansalaiset saada aikaan sen että nälänhätä loppuisi muutaman vuosikymmenen päästä?
  Siihen tarvittaisiin kai empaattisuutta ja ajattelua pitemmälle kuin vain oman perheen ja itsensä ajatteluun.

  Maailman rikkauksia ei ole jaettu tasaveroisesti kaikkien kanssa, siitähän se nälänhätä ja muu puute johtuu ja tietenkin myös "huonoista" johtajista.

  Tunnetko koskaan sisimmässäsi sääliä kehitysmaisen ihmisiä kohtaan, etenkin silloin kun on nälänhädästä kysymys?

  Tämä on vaikea asia tämä nälänhätä maailmassa, kuten on muitakin vaikeita asioita maailmassa.

  Annatko lantin kerjäläiselle joka istuu kadulla ja kerjää? Tai käveletkö ohitse vain?
  Kerjäläiset joutuu kerjäämään kun heidän elämä on hyvin vaikeata heidän kotimaissa. Useimmat kerjäläiset kaduillamme on tavattoman köyhiä romaneja joita sorretaan heidän kotimaissa.

  Entäs sitten henkisyys? Tulisiko henkisten ihmisten ajatella myös muitten hyvinvointia, eikä ainoastaan vain itsensä hyvinvointia?
  Kuuluisiko se kaikille ihmisille ajatella muita ihmisiä, lähimmäisiämme?

  Ajatelkaa mitä nuori neiti Greta täällä Ruotsissa teki?
  Alkoi lakkoilla koulussa ilmastomuutoksien takia ja on saanut aikaan kohua koko maailmassa ja monet on mennyt perässä mukaan, sekä lapsia ja aikuisia.
  Ajatella jos joku saisi aikaan samanlaisen kohun nälänhädästä?
  Kaikesta ei saa kohua maailmaan. Moni tykkää että ei mitään vaara ole ilmastoon.
  Ja monet tykkää että hoitakoon kehitysmaat omat ongelmansa.

  Joskus fantisoin että jos maailmassa olisi vain yksi valtio, niin asiat olisi paremmin ja kaikki olisimme tasaveroisia ja kukaan ei näkisi nälkää ja niin edelleen.

  PS:
  En tiedä miksi tein tällaisen aloituksen.
  Pohdin usein ajatuksissani köyhien asemaa maailmassa.
  Täällä pohjoimaissa monet valittaa köyhyyttään, mutta he ei näe nälänhätää ja heillä ei ole ukhaa kuolla nälkään ja janoon.
  Köyhyyttä on siis monenlaista, eri asteista köyhyyttä ja se jos näkee nälkää on yksi niistä pahimmista kurjuuksista täällä maailmassa.

  PS:2:
  En moiti ketään. Moitin ajatuksissani itseäni kun en jaksa enemmän toimia avuntarpeessa olevia avustaen. Minä itse olen olen syypää siihen että ajattelen köyhiä. Ehkäpä olen syypää enemmänkin kun rahaa on mutta en halua luopua kaikesta rahoistani antaen niitä muille. Rikkan valtion vitsaus on että on rahaa millä mässätä ja muualla kuolee lapsia nälkään.
  En voi huonosti tämän takia, mutta usein ajattelen sitä miksi maailma on tällainen, miksi emme pidä huolta toinen toisistamme? Kaukana asuvat ihmiset on myös lähimmäisiämme, saman arvoisia kuin muutkin.
  Yksin on vaikea kamppailla tällaisten asioittenkanssa, mutta yhdessä kaikki toimii paremmin, sen olen huomannut.
  -
  Hyvää yötä.

  Ja kysymys:
  Miten saataisiin mahdollisimman nopeasti pois nälänhätä maailmasta?
  -
   
  Last edited: 15.03.2019
 2. vierailija6 Vierailija

  Mitä hyötyä oikeasti jonkun Gretan lakkoilulla on, muuta kuin saa vapaata koulusta? Koko maailmaa ei pelasta pikkuisten Suomen ja Ruotsin lakkoilut ja mekkalat jostain ilmaston muutoksesta. Kysyisipä joku toimittaja joskus asianomaisilta, mitä heidän mielestään pitäisi oikein käytännössä tehdä, muuta kuin julistaa? No, olihan jossain kirjoitus, kun sanoo sanan "ilmastonmuutos", niin henkilö tuntuu silloin fiksulta. - Minusta tämä asia on nyt joku muoti - ja vaalijuttu,
  ainakin Suomessa. Mitä amanda käytännössä tekisi, jos olisi täysi valta ja mahdolisuus toteuttaa? Koko maapallo on sentään aika suuri alue.
   
 3. vierailija Vierailija

  Kehitysmaiden nälänhätä on kehitysmaiden oma asia: kehitysmaatkin tuottavat tarpeeksi ruokaa väestölleen, ongelma on siinä, että he ovat päättäneet myydä satonsa länsimaille. Nälänhätä loppuu sitten, kun he päättävät, että väestö on tärkeämpi, ruokimme ensin sen ja myymme loput teille.
   
 4. vierailija Vierailija

  Hyvä kommentti. Tuli samalla Suomi mieleeni, jollei ala pian ajattelemaan omia kansalaisiaan ekana? Huonosti tulee käymään.
   
 5. vierailija Vierailija

  "Rikkaimmissa valtioissa ihmiset heittää tavattoman paljon pois ruokaa."

  Huomasin että ruokavalistus on aloitettava uudestaan.


  ----

  "Mietimme ehkä että miten auttaisi ja millä tavalla ja että eihän se mitään auttaisi kuitenkaan."

  Pohdin samaa. Yritin työntyä punaiseen ristiin, mutta vaikeata. Totesin, että avustustyö on työtä. Toimiiko se todella vapaehtoisvoimin? Pitää asettua jonoon, koska Punainen Risti on laitos, jolla on laitos standardit, niin kuin muutkin työpaikat ja siis pelattava auttamisessaan tavallisia työpaikka sääntöä ja tehtävä välillä kaukaa haettuja avustustöitä, epäsuoria avun antoja. Pitää olla paikkaan sopiva, asialle omistautunut, pitkäjänteinen. Punainen Risti on iso organisaatio. Mitä voi tehdä lähempänä? Ehkä maahanmuuton saralla Suomessa jotakin... :-(


  ------------


  "Koska luulette että nälänhätä on loppunut maailmasta?"

  Sorry että harrastan seli seli juttua. Mietin että kuka on lähin ketjussa, niin auttaa. Ei voi loikkia kauas auttamaan. Autamme tässä missä ollaan niitä jotka ovat ympärillämme, koska olemme kiinni tässä ketjussa. Esim. minulla on ongelmia olla osa laitosten rakennetta, niin sanottu numeropalikka vain. Puhuuko se siitä, että olen epäkypsä? Teorian mukaan mun pitää asettua yleiseen rakennelmaan. Pohdin tätä paljon kanssa, että miksi en asetu siihen rakennelmaan. Olen maahanmuuttaja, ym....
  Myös ei syytä opiskella itseään ruoan tuotannon maisteriksi yliopistosta, koska näitä asioita suunnittelee ja kehittää sen alan ammattilainen. Uskomme pakosti tutkimukseen, logiikkaan, että muu ihminen ajattelee samalla tavoin kuten miljoonat muutkin, niin tässä asiassa luotamme logiikkaan, että tiede toistuu ja voimme tulostaa loputtomasti samoja asioita muillekin jakaa tieteessä kuten ruokaa kaikille. Asia on niin, ellei syntyy suora pyyntö kamppania, että auttakaa silloin ja silloin niin ja niin paljon.
   
 6. vierailija Vierailija

  "Maailman rikkauksia ei ole jaettu tasaveroisesti kaikkien kanssa"

  Jing ja Yang. Ei ole mustavalkoista sekään.
  Miksi syömme riisiä Suomessa kun jossakin on nälkää.

  Syyrian sodassa sotilat tuhosivat taatelien satoja.
  Sodassa on osasyy.
  Aika alhaista on ruokatuho tai kaivojen myrkyttäminen.  "Tunnetko koskaan sisimmässäsi sääliä kehitysmaisen ihmisiä kohtaan, etenkin silloin kun on nälänhädästä kysymys?"

  Tuosta ajateltuna kaipaan suoraa toimintaa niin kuin Punk hengessä, Anarkismin hengessä


  Romaanit ovat mielenkiintoisia.


  Kerro Amanda sinä, mitä mieltä olet henkisyydestä, sun näkökulma kiinnostaa enemmän. :)
  "Rikkan valtion vitsaus on että on rahaa millä mässätä ja muualla kuolee lapsia nälkään."

  Pohdin että kun minua kysytään lahjoittaa, niin koska minä kieltäydyn siitä? Mikä saa kieltäytymään? Kun järjestö esim. pyytää lahjoittaa, niin periaatteessa pitää antaa, silloin ei jälkeenpäin kaduta.
  Mietin miten Suomen afrikkalaiset näkevät avustustyötä kun kamppanjoidaan Afrikan nälänhätään.

  Onko valtiolla avustustyöVERO. Että verotuksessa olisi joku Globaali vero, jolla tasataan maapallon elinolosuhteita tasaisemmaksi.

  Kun on saturikas, niin ajattelun, uskon, on palautuvat takaisin köyhiin. Rikkaat alkavat vastoinkäymisien kautta avustaa köyhiä. Onko niin?

  Ihailen Intialaisten avustus kamppanioita. Niin ikään kulttuuriin kuuluu massiivinen näkyvä uudistaminen.
   
 7. vierailija Vierailija

  Väestönräjähdys on suurin yksittäinen syy nälänhätään. Ei maailma kestä tällaista väkimäärää, vaan kaikki tuhoutuu, eläimet kuolevat sukupuuttoon, hyönteisiä ei kohta ole pölyttämässä ruokaan tarvittavia kasvia jne. Ilmastonmuutos aiheuttaa tulevaisuudessa suurta nälänhätää usealla suunnalla, koska ilmaston muutoksen takia viljasadot, rehusadot, tuhoutuu jne. Kuivuus ja kuumuus tappaa.
  Naisten ja tyttöjen koulutusta ja asemaa pitää vahvistaa kehitysmaissa. Ehkäisy helpoksi ja ilmaiseksi. Uskontojen valtaa murennettava, että ihmiset varsinkin naiset saavat itse päättää elämästään.
  jos lopetetas sairas , mieleön asevarustelu ja varat laitettas köyhien maiden auttamiseen, niin asit olis paremmin.
   
 8. vierailija Vierailija

  80-luvulla poppareiden aloittama we are the world -keräys itse asiassa pahensi tilannetta kohdemaissa ja aiheutti väestöräjähdyksen, jonka seuraukset näemme euroopan rajoilla kun liikaväestö pyrkii eurooppaan.
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 929
  Saadut tykkäykset:
  1 772
  Perimmäinen syy nälänhädälle on kait se että rikkaammat valtiot on käyttäneet hyväksi köyhempiä tai niistähän tuli köyhempiä hyväksikäytön jälkeen, kehittyneemmät valtiot käyttäneet hyväksi kehittymättömämpiä. Mutta sitten näiden kehittymättömien valtioiden omassa johdossa on myös vikaa kun pelaavat näitten hyväksikäyttäjien pussiin, pelaavat kun tietystsi saavat siinä omaankin pussiin. Mikään kansannousu ei ehkä ole kovin todennäköistä koska nää on alistettu ja ovat tottuneet siihen alistettuun asemaan nää hyväksikäytettyjen valtioiden kansat.

  Ja sitten tietysti jo hyvän aikaa liikakansoitus on aiheuttanut nälänhätää.

  Nuo mielenosoitukset nyt lähinnä on symbolinen teko, eihän ne oikeasti mihinkään vaikuta juurikaan.
   
 10. vierailija Vierailija


  Oikeassa olet.
  Ainakin sen osalta, mitä itse aiheuttaa, siis siivota omat jälkensä.
  Omaa elämäänsä kuitenkin ei voi tuhota. Ei järkeä.

  Kosminen evoluutio on sitä, että elämä kehittyy maapallon ulkopuolelle.
  Ehkä pian on aika.

  Kaikella on aikansa.
  Syynsä.

  Maapallo on ollut olemassa ennen ihmistä, niin pallo osaa pitää itse itsestään huolen.
  On aika egoa sanoa tietävänsä maapallon puolesta.

  Kosminen transitio aika kestää 2012-2040:t luvut.
  Geologia muuttuu planeettojen, avaruuden vaikutuksesta.
  Ajan loputtua, on luvattu rauhallisempaa.

  Herätä humaanisesti kaikki ihmiset muutoksiin on hyväksi.
  Olla valmis, että kaikki muuttuu.
  Olla tekemättä tyhmiä tekoja.
  Ottamatta itseensä.
   
 11. vierailija Vierailija

  ajatus on se, että teknologia kehittyy sen mukana kun kulttuuri kasvaa
  oikea ratkaisu syntyy sen mukana kun on ongelma
   
 12. vierailija Vierailija

  HS.fi:

  ruoka tuotetaan astioissa kasvis ja liha soluista
   
 13. vierailija Vierailija

  Niin, Haavisto taisi sanoa, että jos nämä afrikan maat keräisi veroa niin he kykenisivät itse selviytymään omista ongelmistaan. Tässä tapauksessa kyse oli Somaliasta. Mutta se on kehittyneen valtion malli, kun tietyt hahmot hyötyvät rahallisesti tilanteesta, ei muutos tule, koska heillä on se valta.
   
 14. vierailija Vierailija

  Nälänhädän aiheuttajia voivat olla luonnonkatastrofit tai yhteiskunnalliset olosuhteet, jotka vaikeuttavat elintarvikkeiden tuotantoa ja/tai jakelua.
  * Systemaattista yhteyttä väestöntiheyden ja nälänhätäkuolleisuuden välillä ei välttämättä ole
  * Nykyisin nälänhädät johtuvat enää luonnonkatastrofeista, sodista tai politiikasta, eivät väestönkasvusta.
  * Ruokaa tuotetaan riittävästi – YK:n ympäristöohjelma UNEP:n mukaan 10 miljardin ihmisen tarpeisiin.
  * Intialainen talousnobelisti Amartya Sen on sanonut: "Yhtään merkittävää nälänhätää ei ole ikinä tapahtunut itsenäisessä ja demokraattisessa maassa, jossa on suhteellisen vapaa lehdistö."
  * Amartya Senin mukaan nälkä ei johdu ruoan puutteesta vaan siitä, ettei köyhillä ole rahaa ostaa sitä. Afrikan nälänhätien lopettaminen vaatii yleistä talouskasvua, ei vain ruoantuotannon kasvattamista.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nälänhätä

  Nälän poistaminen on mahdollista ja eettistä. Kansalaisten ja valtioiden lyhytkestoinen rahallinen ja ruoka-apu on tarpeen akuuteissa tilanteissa. Nälän pysyvä poistaminen vaatii poliittisia ja taloudellisia ratkaisuja kohdemaissa. Niitä ei kuitenkaan voi toteuttaa pakolla ulkoa käsin.

  Minusta tähän liittyy eräs ekologinen ongelma. Poliittiset ja taloudelliset ratkaisut lisäävät maan vaurautta ja väestön ostovoimaa. Seurauksena on maailman luonnonvarojen lisääntynyt kuluttaminen ja nopeutuva ehtyminen. Mitä siitä sitten seuraisi?
   
 15. vierailija Vierailija

  Kiinahan on perustanut jotain tuotantolaitoksia afrikkaan ja saanut enemmän aikaan kuin kymmenien vuosien kehitysapu eli ko maassa väestö on keskiluokkaistunut. Tosin en tiedä sitten paljonko kiina maksaa lahjuksia valtiolle jotta saa dumbata jätteensä ties minne. Ei kai näissä mitään kultaista keskitietä ole. Mutta ehkä Afrikan pitäisi vaan olla rauhassa niin kehittyvät sitten aikanaan ihan itse.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti