Hae Anna.fi-sivustolta

Kosmetologin koulutus

Viestiketju osiossa 'Kauneus ja kosmetiikka' , käynnistäjänä tuutsie, 03.02.2008.

 1. studentti Vierailija  Kritiikin kirjoittaminen on lainsäädännössä turvattu.

  Yritysten ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että niiden toiminnasta voi kirjoittaa internetissä mitä tahansa. Vahingonkorvauksia on mahdollista saada, mikäli yrityksen toiminnasta on esitetty vääriä tietoja.

  Kunnianloukkauksen täytyy kohdistua riittävän yksilöidysti yrityksen johtoon. Jos kunnianloukkauksesta aiheutuu yritykselle vahinkoa, on sillä oikeus saada vahingonkorvauksia!
   
 2. ..... Vierailija

   
 3. opiskelija Vierailija

  Oppilaat ovat yrittäneet sanoa henkilökunnalle asioista. Mutta mitä sillon käykään? Sinulle nauretaan. Heissä ei ole mitään, oppilaissa on. Niinhän se aina menee.

  Ja tämä on myös huvittava asia; oppilailla ei saa olla huonoja päiviä mutta johtoportaalla saa olla. Välillä toimiston ovet paukkuu melko kovaakin ja työnvalvojat itse MÖLISEE KÄYTÄVILLÄ ja kiroaa kiirettä yms ja hoidot häiriintyy mutta kauhea show nousee jos oppilaat naureskelee käytävällä. ja jos yrittää ehdottaa jotakin tai kertoo puutteita koulusta; se otetaan henkilökohtaisesti ja siitä suututaan. Ei tuolla voi mitään sanoa koska ei sitä kuunnella. Oikeasti. Kukaan ulkopuolinen ei voi tietää minkälaista tuolla seinien sisällä oikeesti on. Ihmettelen miten niin monta selkäänpuukottajaa on saatu saman katon alle. Jopa itse johtajat mollaavat toisiaan selän takana. Jos haluat tuntea itsesi arvottomaksi etkä kunnioita itseäsi niin sillon suosittelen tätä koulua.

  Ja jokaiseen asiaan saa saman vastauksen; tämä on aikuiskoulutusta. Voisivat sitten itse käyttäytyä sen mukaisesti eikä vahdata kuin lastentarhassa. Poissaoloja syynätään ja työnvalvojat laittavat ihan omia poissaolojaan joten niistä kannattaa ihan itse pitää huolen ettei joudu korvaamaan tuulesta temmattuja poissaoloja.

  Ihmettelen miksi tuolla edes on opettajia koska kaikki vastuu ja oppiminen laitetaan oppilaan vastuulle. Jos sä et osaa jotain niin se on sun ongelmas eikä koulun. Teoriatunnit pitäis melkein käydä uudelleen koska yli 50% tunnista on jotain aivan muuta kuin itse aiheen opettamista.

  Ainoa työntekijä jolla oikeasti näyttää olevan sydän paikallaan ja on kiinnostuneita opiskelijoista ja oppimisen tasossa on jokusen aika sitten taloon tullut kylpylähoitojen opettaja.

  Ja johtoportaalle joka käy säännöllisesti näitä lukemassa niin voisi miettiä sitä peiliin katsomista eikä syyttää opiskelijoita joka asiasta. Koska opiskelijat tulevat keskenään toimeen. Mistäköhän johtuu ettei kukaan opiskelija pidä teistä? Ei vika voi aina meissä olla koska myös opettajat luovat sitä ilmapiirii. Joten jos vetoatte aina siihen että tämä on aikuiskoulutusta niin opettajatkin vois käyttäytyä sen mukaisesti ja antaa opiskelijan oikeasti ottaa vastuu siitä eikä soitella perään ja uhkailla, niinku yhden suusta aina kuuluu "tekisi ihan mieli antaa kolmenkertaiset poissaolot". Mietin vaan että millä oikeudella. Ja tasapuolisuuden nimissä toivon että nämä kohutut kellokortit tulevat myös opettajille.

  Onneksi tämä koettelemus on takana päin ja on entistä valmiimpi työelämään koska tämä koettelee ihmistä henkisesti melkoisesti. Mutta se tuskin kiinnostaa johtoporrasta. Olisin itse ehkä halunnut mielummin opiskella vanhan omistajan aikoihin. Sillon on varmasti ollut kuria ja selvät säännöt.


  Terkkuja vaan johtoportaalle jos joku vaikka alkais miettiä oppilaita eikä aina vaa money money money ja voi voi ku teille hommataan niin kalliit jutut ja esittelyt ja huh huh. VARMAAN :)
   
 4. Boss1 Vierailija

  jos tämä on se paikka jossa kummatkin osapuolet joutuvat nämä keskustelut käymään niin ei hyvä.

  .....Suosittelen kumpaakin puolta katsomaan peiliin!
  .... mutta kyllähän se esimerkillinen käytös täytyy opettaja- puolelta lähteä, niin metsä vastaa kuin.......
   
 5. pom Vierailija

  Mistä päättelit ettei asian eteen ole tehty mitään? Oppilaat ovat kyllä mielestäni aivan selkeästi ilmaisseet meilipiteensä johdolle ja antanut kritiikkiä kuin rakentavaa palautettakin.. mutta mitään ei ole tapahtunut sen jälkeen..
   
 6. ellitt Vierailija


  Mielestäni oppilailla on hyvä yhteishenki ja tuetaan tietysti toisiamme. Se onkin varmaan yksi koulun hyvistä puolista..
   
 7. Tarja Vierailija

  Kiitos kaikille vastauksista!

  Minun tarkoitukseni ei missään vaiheessa ole ollut provosoida aihetta! Vaan haluaisin tietää mihin olen itseni ja rahani pistämässä. Muutenkin olen jo aikuinen ja vuosia työelämässä ollut, niin itsekin haluan arvostusta, enkä mitään lastentarha meininkiä.

  Huolestuttaa suoraan sanoen tämän negatiivisen palautteen määrä. Keltään ei ole oikeastaan tullut positiivistä sanottavaa.

  Itselleni olisi tärkeää hyvä ja tukeva opetus. Ilmapiirikin on erittäin tärkeä asia. Jokainen varmasti pystyisi paremmin keskittymään opiskeluun, jos ilmapiiri olisi hyvä.

  Koulu on mielestäni todella kallis ja en haluaisi heittää rahojani hukkaan. Tuleeko muuten tässä Lahden yksityisessä kosmetologikoulussa näitä "piilokuluja"? esim. kokeen uusimisesta tai monisteista?

  Ja mistä kellokorteista te puhuitte? Jos koulussa on tosiaan kellokortit, niin se kuullostaa todella naurettavalta! Se on koulu! Ei mikään työpaikka! Vaikka ymmärrän kyllä, että opiskelijoiden suorittamista hoidoista johtajat saavat rahaa...mutta silti...
  Ei kyllä ole kannustavaa opiskelua tuollainen!
   
 8. alaa vaihtanut Vierailija

  Hukkaan menee rahat yksityisessä koulussa. Tavallinen oppilaitos pystyy antamaan saman perusopin ilmaiseksi. Niissäkin ilmapiiri ja opetusmeininki samanlaista säätöä, välinpitämättömyyttä, pärstäkerroinarvostelua, kyykytystä (jopa aikuisopiskelijoiden, tosin tepsii ehkä vähän huonommin kuin nuorempiin mutta yrittävät kuitenkin), kaikkien virallisten papereiden, todistusten, arvosanojen jne. kirjaamisen laiminlyöntejä, vanhentuneita tuotteita ja laitteita hoidoissa ja opetuksissa. Lista on loputon. Monesti moni miettii että mitä hittoa tämmöiseen ryhtyi.
   
 9. Hei Tarja!

  Älä laita liikaa painoarvoa tämän palstan jutuille, tee itse oma päätöksesi kuunnellen sydäntäsi.
  Onko Lahti Sinulle ainoa mahdollinen opiskelupaikka? Myös SKY-opisto Helsingissä järjestää aikuiskoulutusta.

  Valmistuin Lahden koulusta vuonna 1988 saaden hyvän pohjan kosmetologin työlle. Siellä on paljon käytäntöä, joka on ainoa ja paras tapa oppia tätä kädentaidon ammattia. Kirjoista lukeminen ei yksin riitä. Julkisen puolen kouluissa on enemmän teoriaa ja ainakin ennenvanhaan 1980-1990 luvuilla sieltä sai heikomman perustan hoidoille.
  Monisteet ja työpuvut ja omat instrumentit maksettiin silloinkin itse, vain tavallinen pankkilaina oli silloin mahdollinen kun julkista opintotukea ei silloin yksityisiin kouluihin saanut.
   
 10. Tarja Vierailija


  Kiitoksia vastauksesta ja kannustuksesta!

  Voisitko kertoa miltä kosmetologin työ on tuntunut? Olisi kiva kuulla kokemuksia ihan työelämästä. Oletko yrittäjänä? Saako sillä elantonsa?
   
 11. Stiinuli Vierailija  Aikamoista touhua, jos siis tuo kaikki on totta, eikä liioteltuu!
  Joutuuko siis kaikki poissaolot korvaamaa? Myös lääkärintodistuksella olevat? Ja korvataanko moninkertaisiin?

  Onks siel tosissaan kellokortitkin?
   
 12. Hei Tarja,

  Työtä on hyvin vähän tarjolla "palkallisena" ja sekin huonosti palkattua. Yrittäjyys on ainoa työllistymisvaihtoehto. Ala on hyvin kilpailtu maassamme. Olen ollut nyt pian 10 v yrittäjänä ja työtä on vähän. Suoraansanoen ei sillä elä. Onneksi minulla on aika hyvätuloinen mies, jonka palkalla elämme. Onneksi lapsia ei ole.
  vain 5 % naisista käyttää kosmetologin palveluja :( tämän kuulin eräällä luennolla.
  Jatkuvasti saa maonostaa ja keksiä uutta, jotta saa asiakkaita. Vastaanottoni on kotonani, joka nykymuodin sanalla tuo "haasteita" asiaan. Vaikka toiminin Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa, kukaan ei automaattisesti tule tuonne oven taakse.

  Suosittelisin mietiimään jotakin muutakin vaihtoehtoa. Työ itsessään on ihanaa, saa hoitaa terveitä ja pääsääntöisesti kivoja ihmisiä. Työ on asiakaspalvelua.
   
 13. opiskelija Vierailija


  Ei ole liioteltua. Mutta kukaan ei yleensä usko mitä oppilaita kohdellaan tuolla. Ensimmäiset puol vuotta on mukavaa aikaa kun on yläkerrassa teoriaopetuksesta. Mutta heti kun sut paiskastaan hoitolaan niin siinä vaiheessa karu todellisuus kyllä tulee esiin. Kellokortteja ei vielä ole mutta tulee näyttävästi tammikuussa. Tämäkin kertoo jo jotakin, ehkä sana "aikuiskoulutus" pitäs ottaa pois ja vaihtaa tilalle "sisäoppilaitos".

  En tiedä miten poissaolojen korvaaminen tulee tapahtumaan mutta jos olet hoitolasta poissa ilman lupaa, tulee poissaolot tuplana. Ja vaikka aamulla soitat ja sanot ettet pysty tulemaan niin sekään ei takaa sitä etteikö ne tulisi tuplana. Kannattaa varautua siihen että häät ja hautajaiset voi jäädä väliin jos ei halua sitten ottaa moninkertaisia poissaoloja.

  Nykysin lääkärintodistuksella on saanut olla poissa 80 tuntia ja niitä ei ole tarvinnut korvata. Tämäkin tulee varmasti muuttumaan.

  Ja jos joku puhuu jostakin että on laitettu tutkintopyyntö niin mielestäni Suomessa on sanavapaus ja kaikki kirjotukset ovat totta. Eiköhän kaikilla ole oikeus tietää mihin on rahojansa laittamassa. Maksut eivät jää siihen koulumaksuun, kannattaa varata rahaa siis enemmänkin kun sen 3000e.
   
 14. Tarja Vierailija


  Miksi tuo 80 tunnin sallittu poissaolo tulisi muuttumaan?

  Mitä muita kuluja tuohon koulumaksuun sitten tulee?
  Tiedän, että joutuu itse hommaamaan kirjat, välineet ja työasun. Ja tietysti näytöstä maksetaan.
   
 15. opiskelija Vierailija


  sehän tarkoittaisi sitä että saa lisää työvoimaa hoitolaan koska kaikille tulee niitä poissaoloja. jotain puhetta on kuulunut että se alentuisi ainaki puolella... kannattaa varata että kaikki kustannukset mitä koulunkäyntiin menee on n. 5000e. se sisältää kaikki näyttömaksut, koulumaksut, välineet (jalkahoito,meikkisiveltimet), työasut, kirjat, yms. kallista on.
   
 16. mhp Vierailija

  meinaan olen myös ajatellut lähteä opiskelemaan kosmetologiksi kyseiseen opistoon,mutta tää ei yhtään nyt kannusta :s onko se oikeasti niin huono paikka... kyllä harmittaa. toisaalta,eihän se ole "kuin" 1,5 vuotta joten ehkä sen kestäisi jotenkin..
   
 17. Tarja Vierailija

  Itseänikin vähän huolestuttaa mennä tuonne. Mutta kyllä varmaankin olen menossa. 1,5 vuotta on kuitenkin lyhyt aika ja teoriajakso on varmasti ainakin ihan hyvä. Varmasti myös omalla käytöksellään voi vaikuttaa hieman asioihin.

  Oletko koska suunnitellut meneväsi? :)
   
 18. ei katkera Vierailija


  Joo kyllä nämä kirjoitukset totta on, valitettavasti.

  Koulua kuitenkin pystyn suosittelemaan ennen kaikkea kun nyt tiedät etukäteen mihin olet ryhtymässä.
  Toisaalta, nyt edessäsi voi olla positiivisiakin yllätyksiä kun tiedät jo pahimmat? ;)

  se on niin lyhyt aika että menee kyllä vaikka miten päin!
  Ei missään työ-/ opiskelupaikassa se oleminen ole herkkua 24/7!
   
 19. student Vierailija

  Kauneudenhoitoalan PÄTEVÄLLÄ opettajalla tuli olla pedagoginen tutkinto ja alan ammattikorkeakoulututkinto (estenomi). Arvaatkaapa kuinka monta tuollaista opettajaa on? vastais on: 0! Yhdellä on opettajan tutkinto, KAIKKI loput ovat "pelkkiä" kosmetologeja. Huomaa koulutuksen tasossa. Asiantuntijuutta ei löydy. Harmi.
   
 20. bbb Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.03.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Haluisin kysyä että millanen oli haastattelu hämeen kosmetologikouluun ku ite oon miettinyt hakea sinne ensi syksynä alkavaan koulutukseen, ja mitä kyseltiin ?=) Ja onko koulu oikeasti niin kamala paikka kun kaikissä keskusteluissa väitetään, eikä oppilailla olisi mitään ihmisarvoa ja rankaistaan pienistäkin virheistä ?
  Toivottavasti vastaat vaikka keskustelu vanha onkin =)
   
 21. entinen opiskelija Vierailija

  älä hae. naapuriin on tulossa uusi kosmetologikoulu, hae sinne, vaikka maksaakin ilmeisesti enemmän.

  kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti ala on omasi. valmistaudu siihen, että tulet siivoamaan omat jälkesi, sillä pärjää jo hyvin. :)
   
 22. Ykskukkisvaan Vierailija

  erääseen kaupunkiin, siellä on ainaskin kaksi opettajaa, jotka sallivat mölyämisen, alapäävitsien kertomisen ja kiroilemisen tunneilla eivätkä laita oppilasta ulos, saati nuhtele, vähän inisevät hiiren äänellä, että ei saa kiroilla. Myös työkoearvioinnit joissakin tapauksissa on pärstäkertoimen mukaan, jos oppilas miellyttää opettajaa, saa kiitettävän ja jos ei, tulee ykkönen tai hylätty. Eräs aiemman vuoden opiskelija kertoi tästä avoimesta syrjinnästä siellä, joka muistuttaa rasismia. Muutamat ykkösluokkalaiset siellä ovat tänä vuonna erikoisen villejä, aivan melu kuuluu moneen kerrokseen ja myös asiakkaatkin kuulevat sen toisilla osastoilla ja ihmettelevät. Kertaakaan häiriköiviä ei siitä puhutella. Ja yks ope reissasi jossain ulkomaanretkellä toisten oppilaiden kanssa ja jätti oppilaat keskenään kahden oppilaan esimerkin ja monisteiden johdolla harjoittelemaan työotteita ja metodeja, koska he olivat käyneet aiemmin tämän kurssin hyväksytysti. Työssäoppimispaikan ohjaaja kävi silloin tällöin kurkkaamassa levotonta menoa ja poistui hoitolansa puolelle ja jätti keskenään oppilaat, koska ei voinut revetä kahteen paikkaan yhtä aikaa. Yksi opiskelija, jota kiusataan henkisesti, jäi tietenkin ilman paria eikä ns. oppilasopettaja tehnyt mitään asian korjaamiseksi ja oppilas alkoi voida huonosti, kun vielä vihjattiin, että opiskelija saisi luvan poistua, kun vain seuraa ja istuu ja ääneen epäili opetuksen laatua. Alku meni kahden ja puolen tunnin aikana hyvin ja sitten häiriköt eli muutaman kopla alkoivat mekkaloida. Uuden ammatillisen asian opettajana oli siis oppilas apureineen, jotka ei nuhdelleet mekkalasta ja kiroilusta. Syrjitty oppilas totesi, että opetuksen laatu ei ole hyvää vaan epäpätevää (vai onko oppilas yht'äkkiä opettajana pätevä, häh?) ja lähti pahoinvointisena kotiin, koska häntä oli aiemminkin syrjitty ja usein jäänyt ilman paria. Siitä seurasi kantelua ja asian vääristäminen siten, että lähtenyttä opiskelijaa syytettiin oikean opettajan ja työpaikkaohjaajan epäpätevänä pitämisestä (tosin opettajankoulutustahan ei silläkään ole). Ilmeisesti koulutuspäällikkö saati koulutusjohtaja ollut tietoisia että tuntia ohjasi oppilas apureineen. Sitten rangaistiin puhumattomuudella, likaisten töiden teettämisellä, työkokeessa hiostamisella, että se meni hylätyksi ja lisätöiden teettämisellä.... Täytyy nyt katsoa, miten pahaksi tämä menee, vai pitäisikö vaihtaa koulua, mitä mieltä olette? Että näin kunnallisessa koulussa - siellä pohjoisessa.
   
 23. Opettajatar Vierailija

  Kosmetologikoulutus, kuten muu sosiaali- ja terveysala, on sosiaalistavaa koulutusta. Se tarkoittaa sitä, että opetusta ei johdeta enää behavioristiseen malliin, jossa opettaja on ehdoton auktoriteetti ja oppilas vain pasiivinen kuuntelija, vastaanottaja ja tottelija. Ensimmäisen vuoden kolme neljännestä tehdään opettajajohtoista työtä, sitten aletaan panostaa opiskelijan omaan ongelmanratkaisukykyyn selviytyä vaaditusta tehtävästä. Nykyisin panostetaan konstruktivistiseen opetukseen, jossa oppilas on ongelmanratkaisija ja myös oppii tekemällä itse, myös erehdysten kautta, kyseenalaistamalla ja vertailemalla. Myös asioiden kertaaminen eri vaiheissa syventää oppimista. Jos opettaja joskus jättää oppilaat keskenään ratkaisemaan ongelmaa eli käyttää yhteisöllistä oppimismetodia, on se juuri sosiaalistava oppimismetodi, jossa opettaja siirtyykin ohjaajan rooliin vähän kauemmaksi oppilaista. Hän antaa kyllä ainekset, kaavat ja puitteet ongelman ratkaisuun, mutta ei olekaan enää antamassa vierihoitoa. Opiskelijoiden on tultava toimeen keskenään ja vastuullisesti tehtävä tehtäviään, vaikka opettaja ei olisikaan läsnä. Opettaja pystyy kyllä kontrolloimaan jälkikäteen, onko annettuja ohjeita sovellettu käytännössä. Ainoastaan sellaiset tehtävät, jotka eivät ole oppilaiden hanskassa, tietenkin pitää opettaa, valvoa, ohjata, kontrolloida ja arvioida. Yhteisöllisessä oppimissa oma-arviointi ja yhteisön antama palaute alkaa painaa enemmän kuin pelkän opettajan arvio. Tämä valmentaa työelämään, jossa esim. yhteisönä toimivat työnantajat, työtoverit, sidosryhmät ja asiakkaat ja kun heiltä tullut palaute on tasapainossa, niin yleensä työssä menestytään. Joten opettajan tilapäinen poissaolo tunneilta erityisen syyn takia ei ole heitteillejättöä, jos kuitenkin jonkinlaista valvontaa on, esim. koulun mahdolliset valvontakamerat rekisteröivät yllättävän paljon tapahtumia ja ääniä ja sieltä voi jälkikäteen tarkistaa, jos jotain outoa on sattunut.
   
 24. Kauhistunut .. Vierailija

  Siis, eikö kenelläkään ole mitää positiivista sanottavaa koulusta? Onko todellakin järkevämpää tehdä syksyllä jotain muuta, kuin mennä lahteen kosmetologikouluun.
  Olisi kiva tietää minkä tyylistä ja ikäistä porukkaa siellä opiskelee näin yleisesti?
  Kertokaa toki jos aloitatte opiskelun sielä syksyllä.
   
 25. Sinne vain. Jätä nyt muiden kommentit ihan omaan arvoonsa.
  Luota omiin tuntemuksiisi ja intuitioosi asian suhteen.

  Alan huono puoli on huono työllisyystilanne ja palkan kehnous.
  Yrittäjyys on ainoa vaihtoehto, mutta asiakkaita ei tahdo olla riittävästi, jotta tästä saisi elantonsa. Hyvätuloinen mies on ainakin minun pelastukseni :)

  Mieti vielä muita opiskelualoja!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti