Hae Anna.fi-sivustolta

Kreeta, Agios Nikolaos ja hotelli Hermes

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä ukormi, 11.01.2005.

 1. ukormi Vierailija

  Ohhoh kun tuli kämmi ja meni otsikko väärään paikkaan edellisessä viestissä..
  Olisi tarkoitus lähteä heinäkuussa 10v tyttäreni kanssa Agios Nikolaokseen Finnmatkojen matkalle. Hotellina tulee olemaan joko Bellevue (saattaa olla jo myyty täyteen, ei saa varattua kun on joku kämmi varausjärjestelmässä) tai Hermes. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä menemme siis Hermekseen. Onko kukaan tätä palstaa lukevista ollut ko. hotellissa? Eräältä ystävälliseltä sain tämän linkin jossa on hieman esitelty ko. hotellia http://www.greekhotel.com/crete/agiosnikolaos/herm es/home.htm mutta olisi kiva saada tietää ihan hotellissa asuneen mielipidettä:O)

  Kiitokset vastauksista.
   
 2. Oliivipuu Vierailija

  Emme ole käyneet Hermesissä, mutta Bellevue on mukava huoneistohotelli. Voisit yrittää Stavrosta myös, sitä on kehuttu paljon.
   
 3. ukormi Vierailija

  Stavroksesta ei taida saada haluamaani merinäkymää muuten kuin maalaamalla taulu merestä ja liimaamalla se ikkunaan. Mutta ihme juttu kun Finnmatkoilta ei pysty varaamaan Bellevueta eikä Hermestä. Laitoin kyselyäkin asiasta ja vastauksessa sanottiin että huomenna pitäisi toimia. Tuosta kyselystäni vain on jo kolme päivää eikä muutosta tai vastausta lisäkyselyyni ole tullut. Ehkäpä sitten otan matkan Aurinkomatkoilta.
   
 4. aloittajalle Vierailija

  Bellevue on keskustassa oleva tosi hyvä majapaikka ja siksipä se täytyy aika pian.
  Älä ihmeessä sorru Stavrokseen, siellä olet ""korvessa"" eli kaukan kaikesta. Merestä ei tietokaan.
  Peruutuksia tulee aina, kannattaa seurata tilannetta netistä.
  Jommalla kummalla isolla matkanjärjestäjällä on hyvä huoneistohotelli kaupungin uimarannasta vielä ""itäänpäin"". Nimeä en muista 100:n prossan varmuudella, olikso ""Almiros-jotain"". Se on ihan rannalla, uima-altaat on myös ja kivat huoenistot. Siihen on ajteltu majottua seuraavan kerran kun Agiokseen mennään (joka on mielestäni Kreetan paras turistikylä).
  tarkistin FM:n luettelosta, huoneistohotelli Almiros on se jonka mainitsein edellä. On pikkasen pitempi matka ydinkeskustaan eli Pohjattomalle järvelle, mutta reitti kulkee meren rantaa pitkin ja siinä on asutusta tietysi koko matkalla.
   
 5. Almiros Vierailija

  Almiros on kaukana keskustasta mutta kivasti meren ääressä. Se on vielä kauempana kuin Stavros. Ihmettelen Teitä Stavroksen vastustajia, mutta niin kai se on että sillä huoneistohotellilla on omat suosijansa ja omat vastustajansa tällä palstalla tasaisin välein.Itse en lähtisi Aurinkomatkojenhotelleihin Agiokseen mutta muualle kyllä.
  Agioksesta valitsisin juuri Stavroksen tai Bellevuen ja JUURI tässä järjestyksessä. En menisi Mikro Villageen enkä Hermesiin, mutta onneksi kaikki voi tehdä niin kuin itse haluaa eli valita juuri itselleen sopivan kohteen ja hotellin.
  STAVROKSEN EDUKSI haluan lopuksi sanoa että siellä tutustuu isäntäväen kautta aitoon kreikkalaiseen elämän menoon, joka on juuri tällaisen pienen hotellin etu isoihin verratuna.
   
 6. Almi Vierailija

  Joo. Almiroksessa meriamaisemaa riittää. Oltiin siellä kaksiossa (+iso terassiparveke) ja maisemina oli kahteen suuntaan meri ja osittain taustalla vuoristojen silhuetit sekä vielä näkymät molemmille uimaaltaille. Ei ollut siis silmänruuasta puutetta. Ja aurinko paistoi koko päivän parvekkeelle ja uima-allas alueelle. Almiros uimaranta (aivan siinä äärellä) on n. 0,5 km pitkä, puhdas vesi ja kiva vuoristojoki laski mereen hotellin vierestä. Alue on näet luonnonsuojelualuetta.
  Almiros on kyllä melko kaukana kaupungista, mutta n. 20 min tavallista kävelyä merenrantakävelyväylää myöten niin oli jo Agioksen keskustassa. Taksit ja bussit oli hyviä käyttää. Muutama hyvä ruokapaikka oli n. 1 km toiseen suuntaan Amoudara kylässä. Sinnekin käveli merenrannalla kulkevaa tienviertä myöten n. 10 minuutissa. Pari hyvää tavernaa oli aivan meren äärellä sekä mahtava ruoka.

  Almiroksen hinta on kyllä nousuut viime vuodesta aikalailla, mutta saattaa olla vieläkin hintansa väärti.

  Siis Almirokseen, jos merestä tykkää!
   
 7. ukormi Vierailija

  Mikä ihme Finnmatkoja vaivaa. Ilmoittivat ettei Hermes ja Bellevue ole enää myynnissä, ehkä sitten keväämmällä. Nyt antaa tuosta Almiroksestakin saman ilmoituksen:

  ""Valitsemaasi hotellia ei ole vapaana..
  ENEMMÄN LÄHTÖJA FROM 05-08-18

  Näpäytä tästä nähdäksesi muita majoitusvaihtoehtoja.

  Voit tehdä myös uuden haun vasemmanpuoleisessa valikossa.""

  Antaa saman ilmoituksen vaikka laittaisi lähtöajaksi minkä kuukauden tai päivän tahansa.
  En todellakaan usko että olisi kaikki majoituspaikat jo nyt myyty loppuun.

  Stavrokseen kyllä löytyy majoituspaikkoja.

  Eikö kukaan ole todellakaan ollut tuolla Hermeksessä??
   
 8. Nukkumatti Vierailija

  Se on sellaanen juttu, jotta nua hurrit tykkäävät samoista hotelleista kuin sinä, jo niille annetahan etusija. Suomalaaset saa sen mitä hurreille ei kelepaa...
   
 9. ukormi Vierailija

  Voihan nekku.

  En välttämättä halua hotellia täyteen ruottalaisia samaan hotelliin mihin itse menen.

  Onko tosiaan noin?
   
 10. Kepa Vierailija

  Se on kuule ihan virkistävä kokemus,kun he jo aamusta alkavat laulaa heij fallerii heij fyi falleraa.Kerran ollaan oltu samassa hotellissa hurrien kanssa ja kuultiin tuota parina aamuna,fy fan!
   
 11. ukormi Vierailija

  No kun minulla on ihan samanlaisia kokemuksia Rodokselta :OP
   
 12. Oliivipuu Vierailija

  Kyllä se niin vain on että Bellevue on buukattu jo ihan täyteen jos se ilmoittaa netissä kuten kerroit. Oletko tilaamassa kahden viikon matkaa vai viikon?
   
 13. Almiros Vierailija

  Hermes ei ole kait ollut ennen vaihtoehtona, siitä se johtuu.Näyttää hyvältä hotellilta.
   
 14. aloittajalle Vierailija

  Kiitä luojaas ettei ole ryssiä. Mutta ennakkoluulot pois, ruotslaiset ovat sivistynyttä väkeä, ei kannata pelätä, ennemmin suomalaisia juoppoja, mutta eivät kait mene noin aklliisiin hotelleihin, menevät länsi-Kreetan suunnalle.
  niin, tuo ruotsalaisista puhuminen oli vaina arvailua.
   
 15. Veeti Vierailija

  Parhaat hotellit tulee heti täyteen, vain se Stavros on jälellä. Mutta peruutuksia tulee varmasti.
   
 16. ukormi Vierailija

  Varaan huomenna Aurinkomatkoilta matkan hotellina Hermes, niin on sekin homma sitten kunnossa ja saa jäädä odottelemaan ja potemaan matkakuumetta puoleksi vuodeksi.

  Aika vähän on muuten itä-kreetalle matkoja matkatoimistoilla...

  Ja ei varmasti ole kaikki paikat buukattu jo nyt. Ainakin Finnmatkoilta kertoivat että on ollut jotakin neuvottelujuttuja Hermeksen kanssa ja enpä ihmettelisi vaikka olisi noiden muidenkin hotellien kanssa sama juttu.
   
 17. Veeti Vierailija

  Hyvin ymmärrettävää että tulee vielä muuutoksia, kaikkea ei voi lyödä lukkoon ja asioita auki vielä siinä vaiheessa kun uusia katalogeja painetaan. Parempi olisi mielestäni painaa esitteet myöhemmin, tulisivat vasta tammikuussa mieluummin, sesonkihan alkaa aikaisintaan huhtikuussa.
  Hermes on varmasti ihan hyvä hotelli ja paikka on hyvä.
   
 18. Kepa Vierailija

  Siis vaina arvailua,että ruotslaiset ovat sivistyneitä,niinkö tarkoitit?
   
 19. arvattiin Vierailija

  Eihän kukaan tiedä himoitseeko ruotsalaiset juuri noihin kolmeen hotelliin, sitä arvaillaan. Mutta ei ole päänsärky sille joka ei sinne aio edes mennä...
   
 20. Nukkumatti Vierailija

  En meinaakkaan, jotta hurrit niin himoisisivat juuri noihin hotelleihin, mutta jos näyttää siltä, jotta ruottis menee paremmin kaupan, niin myyrähän niille ekana. Tämä on tätä, koska Finnmatkat ja Fritidsresor yhyristyivät, ja Fritidsresor oli kai alunperin Suomia lännempänä.
   
 21. hellu Vierailija

  Mikä on hurri? Yx kommunisti on nimeltään Hurri, se oli SNS:n pääkiho aikoinaan, tarkoitatko häntä?
   
 22. Nukkumatti Vierailija

  E tierä mistä puhut, mutta täälä pohjanmaalla on vain tullut tavaksi kutsua ruottalaasia hurreiksi. Onko se sitten haukkumasana, riippuu muusta tekstistä. Elikkä ruottalaaset on sama kuin hurrit, samoin suomenruottalaaset. Ainakin mun jutuussani...
   
 23. hurri Vierailija

  on vähän niinku toi ryssäkin,hiukan alentava nimitys naapurista.
   
 24. nukkumatille Vierailija

  Käytät rumaa kieltä, lietsot kieliriitoja. Nykyisin ihmisten pitäisi olla sen verran sivistyneitä että välttäisivät tuonkaltaista pahaa tarkoittavaa kielenkäyttöä. Eihän saa sanoa enää näitäkään: mustalainen, neekeri.
  Hurreiski on pahimpien kieliriitojen aikana sanottu suomenruotsalaisia, jonkun olen kuullut käyttävän samaa sanaa myös ruotsalaisista. Kateutta... paremmin toimeentulevia kohtaan, sanoisin suoraan. Mutta sillä ei voita mitään.
   
 25. Reetta Vierailija

  Ryssä tulee sanasta ""russian"" ja myös sanasta Ryssland. Se on käännetty suomeksi sitetn sanaksi ryssä. On ihan oikea ilmaisu, ei se ole haukkumasana sanana.
  Mutta svensk, svenskarna, finlandssvenskarna, siitä ei käänny sanaa hurri sitten niin millään.

  Alemmuudentunenttaan ei saa ylemmyydeksi haukkumalla toista.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti