Hae Anna.fi-sivustolta

Kreeta, Agios Nikolaos ja hotelli Hermes

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä ukormi, 11.01.2005.

 1. edelliselle Vierailija

  No sitten sinua alemmuudentuntoisempaa ei ole olemassakaan!
   
 2. Eips... Vierailija

  Muinoin venäjällä asunutta viikinkikansaa kutsuttiin ruseiksi (rus=kauppias, kauppamies). Kun viikinkien vaikutus loppui Venäjällä, sanan merkitys muuttui. Rus sanasta on syntynyt myöhemmin käytetty ryssä-ilmaus.
   
 3. kyllä vaan Vierailija

  ... ja sana rusland, eli russien/ryssien maa.
  Mutta se kansa on taas aivan oma tarinansa eikä muutu vaikka voissa paitaisi.
   
 4. kielevä Vierailija

  Miksikäs niitä mustalaisia sitten sanotaan. Ei ne mitään romaaneja ole. Ja nekru on neekeri. Ryssä on alkuperäissanan suomalainen muoto. Rantaruotsalaisia saa sanoa minun puolesta miksi vaan, mutta ei ne mitään svenskejä ole vaan suomenruotsalaisia svenskatalande bättre folk. Suomeksi lyhyesti hurreja.
   
 5. jaa Vierailija

  Nyt mä alan kässätä. Suomalaisen on vaikea lausua sanaa (kielitaidottomien sisämaan eläjien) finlanssvensk, siksi on tullut hurri tilalle. Hurraa! Mustalaisesta ei saa romaania edes tietokoneella, saati sitten kynällä. Ryssä on vanha sana ja pysyy.
   
 6. joo Vierailija

  joo joo lopettakaa jo toi jauhaminen ryssistä ja hurreista on menny aika kauas aloittajan aiheesta joten menkää jonnee ryssä sivuille jatkamaan!
   
 7. Oliivipuu Vierailija

  Olen samaa mieltä- pois täältä ryssittelemästä ja hurrittelemasta! Mielummin lisää keskustelua Agios Nikolaoksen hotelleista ja nähtävyyksistä. Mitä nähtävyyksiä suosittelette itse kaupungissa ja automatkan päässä? Entä onko tiedossanne mukavia ravintoloita ko. kaupungissa?
   
 8. Nukkumatti Vierailija

  Paras työkaverini on puoliksi hurri ja puoliksi suomalaanen. Hänellekin puhun ruottalaasista hurreina = lyhyempi sana. No se siitä.
  Agioksessa parhaiten mieleeni on jäänyt Pohjaton järvi, todella kuuma huhtikuu -93 ja -99. Monta kertaa keväällä Kreetalla käyneenä Agioksessa on ollut kyllä mahtavimmat
  säät, länsikreetalla on aina ollut sateisia päiviä ja huomattavasti viileämpää. Tietenkin sää on voinut olla sattumaakin, mutta jos perheestä ei tarvitsisi välittää, niin Itä- Kreetalle ilman muuta. Tai sanotaanko suoraan, puoliso ei pitänyt Agioksen pakokaasuista ja liikenteestä. Elundaan menisimme koko perhe, se vaikutti tosi kivalta, mutta uima-altaallista huoneistohotellia ei vain löydy perheelliselle.
  Siispä vaihteeksi Kosille keväällä, ja työmatka Rodokselle syksyllä ! Jipii! Gyrospitoja odottaen.....
   
 9. jaa jaa Vierailija

  ja siinä yks kielitaidoton hesan ""finlanssvensk"" yrittää esittää taas jotain helvetin fiksua.Heja!Luuletkos sinä,että sana hurri muka johonkin katoaa?
   
 10. Nukkumatille Vierailija

  Olen myös Pohjanmaalta, eikä meillä päin ole koskaan puhuttu hurreista, vaan rantaruotsalaisista. Ei kannata yleistää että kaikki pohjalaiset puhuisivat noin karkeaa kieltä. Elounda on Kreetan helmi ja Aurinkomatkoilla on, toisin kuin väität, tarjota myös hotelli, missä on uima-allas. Hotelli on Elounda Heights ja se on hyvin suosittu ystävällisen isäntäväkensä vuoksi. Itse en ollut ko. hotellissa vaan Sailorsissa, joka on tosi hyvällä paikalla, mutta uima-allasta ei ole.
  Eloundaa voi suositella ja matka Agiokseenhan on lyhyt ja taittuu helposti bussilla. Bussi on edullinen, vain 1euro/ suunta.
   
 11. puulle Vierailija

  Agioksessa ravintoloita riittää.... ja saarella nähtävyykisä. Osta joku kirja ja lue siitä.
  Kritsan kylä on lähinnä oleva, kaupungin ulkopuolella, nähtävyys. Lassithin tasanko, Vain palmuranta ihan idässä, Moni Toploun luostari jne.
   
 12. myös nukkumatille Vierailija

  Pohjanmaalta olen minäkin enkä siellä ole koskaan kuullutkaan sanaa hurri. Muutoinkin sillä suunnalla käytetään suhtellisen sivistynyttä kieltä eikä parjata kanssaihmisiä. Nukkumatin omia solvauksia...
   
 13. nukkumatille Vierailija

  Matti on eteläpohjalainen, siinäkö selitys ""haukkuvalle"" käytökselle.Mikä riepoo?Olisko kiva jos sinua tituleerattaisiin puukkojunkkariksi,häjyksi eli rikolliseksi? Mieti vähän.
   
 14. Nukkumatti Vierailija

  Hurrit on aina hurreja, vaikka vois paistais. No joo, mielenkiintoista millaisiin asioihin saa vastauksia. Kun Kreikan keskustelupalstalla kyselee Kreikan asioista, niin vastauksia ei tahdo tulla millään, mutta kun kirjoittaa hurreista niin johan repee !

  Korjaan nyt tietoja: Elounda Heights-huoneistohotelliin ei saa ainuttakaan lisävuodetta! Tarkistettu minuutti sitten Aurinkomatkoista. Eli Kosille mennään...
   
 15. Pohjaton järvi Vierailija

  Alkuperäiselle kysyjälle sanoisin, että Hermes on hyvä ja tasokas hotelli ja sijaitsee upealla paikalla Agios Nikolaoksen keskustaan nähden. Ranta, muistaakseni Kitroplatia on pieni ja vaatimaton joten Almiroksen rantaan on tallattava. Kitroplatian rannalla on mukava ""Noufara"" ravintola. Hinta ero esim. Stavrokseen on melkomoinen, joten itse suunnistan mielummin Stavrokseen ja vuokraan auton lomalleni hintaerotuksella. Mukavaa matkaa kuitenkin Ihanassa aidossa Agios Nikolaoksessa. Joko sait varattua matkan?
   
 16. Elounda Vierailija

  Alkuperäiselle
  Ellet vielä ole ehtinyt varata matkaa niin kannattaisi mielestäni harkita myös Eloundaa. On viehättävämpi paikka kuin ""ruuhkainen"" Agios. Eloundasta pääset myös omatoimimatkalle Spinalongaan laivalla. Uskoisin että tyttäresi pitäisi tästä retkestä samoin kuin Plakaan kulkevasta minijunasta.
   
 17. ukormi Vierailija

  Kyllä matka on varattu Agiokseen hotelli Hermekseen. Sain sen himoitsemani merinäköalahuoneen heinäkuun puolivälistä.
  Tarkoitus on vuokrata auto tai mopo ja kiertää hieman kreetan itäpuoltakin, länsipuoli on tullut jo hyvinkin tutuksi yhteensä kuuden mopoilupäivän ansiosta.
  Itsellä on kyllä reilu kokemus mopoilusta mutta tyttärellä ei ole ollut mahdollisuutta olla koskaan mopon kyydissä ja se hieman arvelluttaa. Pitää sitten paikan päällä miettiä kumpi vuokrataan. Aurinkomatkoilta sai kuitenkin 25% alennuksen tyttären matkan hinnasta ja se nyt hieman auttoi valinnassakin. Finnmatkoilla ei alennusta olisi tullut ( Bellevue tuli juuri heille myyntiin mutta yhteensä kahden hengen matkan hintaero olisi Hermekseen ollut vain 100 euroa ja Stavrokseen 200 euroa)

  Kiitokset asiallisesta vastauksesta :O)
   
 18. Olen samaa mieltä, että Elounda oli PALJON parempi ja alkuperäisempi kohde kuin Agios Nikolaos. Olimme tosi pettyneitä Agiokseen, pelkkä turistirysä ja hinnat sen mukaiset. Hotelli Mikro Village oli täynnä äänekkäitä ruotsalaisia ja humalassa öykkäröiviä suomalaisia. Hotellin sijainti oli syrjäinen eikä yhtäkää kunnollista ruokapaikkaa lähistöllä (yksi oli, mutta tosi ylihinnoiteltu; pienen pienet, mutta huonot pihvit kolmelle maksoi yli 50 euroa)!!! Eloundassa sai syödä aivan kyllikseen eikä maksanut paljon sataman parhaimmissakaan ravintoloissa. Reilusti alle Suomen hintatason. Toisella matkallamme asuimme Elounda Heights -hotellissa . Hotelli oli tosi hyvä ja näköalat mahtavat, myös allasalue oli todella viihtyisä. Suosittelen rauhallista Elundaa, josta pääsee helposti paikallisbussilla noin eurolla myös Agiokseen, jos haluaa käydä ostoksilla ym.
   
 19. spina Vierailija

  Kyllä Agioksestakin Spinalongaan pääsee ja joka päivä. Sen takia ei kannata Eloundaan mennä, Agioksessa on myös pari parempaa hotellia. Agios ja Elounda on kaksi erilaista paikkaa, Agioshan on kaupunki.
   
 20. Vinkki Vierailija

  Itä-Kreetalla kannattaa käydä esim. Moni Toploun luostarissa. On aina liikuttu autolla eli mopoasiaan en osaa ottaa kantaa, olisko auot käyttökelpoisempi. Lähellä on kuitenkin esim. Kritsan kylä jossa voi psitäytyä, matkahan ei ole pitkä. Lassithin tasanko on myös näkemisen arvoinen.
   
 21. Pohjaton järvi Vierailija

  Vinkiltä kysyisin, että neuvoisitko jonkinlaisen reitin tuonne Moni Toploun luostariin! Kiitos etukäteen.
  Minusta Elounda on kiva pieni kylä, jossa voi käydä esim. illalla syömässä ja shoppailemassa, mutta en viihtyisi siellä kahden viikon matkaani vaikka kuinka tekisin retkiä muualle. Kivoja pikku kauppoja siellä myös on. Plakassa on kalliit kalaruoka ravintolat. Agios Nikolaoksella on omat kannattajansa. Mikro Villageen en lähtisi mistään hinnasta. Liian ""hotellimainen"" isoine vastaanottoineen ja allasbaareineen. Agioksesta on kiva tehdä vähän pitempi merimatka Spinalongan saarelle kuin suoraan Eloundasta.
   
 22. Hurri Vierailija


  Ei ole hurri mikään haukkumasana. Itse hurrina tiedän mistä sana tulee: hurraamisesta. Hurra! Hurra! Hurra!. Muistelkaapa vaikka laulun "" Oolannin sota"" -sanoja. Alkuperäishurrit eivät hävinneet yhtään sotaa omalla maaperällään. Olemme voittamattomia. Hurraa!
   
 23. ukormi Vierailija

  Ensimmäiset matkaajat lienevät jo käyneet hotelli Hermeksessä?

  Sattuuko kukaan tätä lukevista olemaan yksi kävijöistä? Eli niitä mietteitä hotellista tiedustelisin:O)
   
 24. Pikkumyy Vierailija

  Hei.
  Olen ollut juurikin tuossa Hermeksessä kolme kertaa ja aion mennä neljännenkin kerran :) Mukava hotelli, yksi allas jossa uida, meri erittäin lähellä (pääsee rannalle hotellista vievää tunnelia pitkin). Hotelli kävelymatkan päässä ravintoloista ja pienistä ostospaikoista (Agios Nikolaous ei mikään shoppailijan ihannepaikka).
   
 25. Pikkumyy Vierailija

  Oho, vähän vanhaan viestiketjuun vastasin, Luulin vuodeksi 2015 :D
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti