Hae Anna.fi-sivustolta

Kreetan sää

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Huolestunut, 08.09.2006.

 1. Huolestunut Vierailija

  Kokemusta Kreetan säästä lokakuun alkupuolella. Matka kohta edessä, ja sääkartoilla näkyy vesisadetta tällä hetkellä. Onko syytä huolestua?
   
 2. Emma Vierailija

  Olimme Kreetalla kauan sitten 2 vk, josta loppuloma ajoittui lokakuun alun puolelle. Koko ajan oli helteistä, vettä ei tullut tippaakaan. Toisella matkallamme Kreetalle lokakuun ensimmäiselle viikolla sateli ja ukkosti useana päivänä, oli aika tuulistakin ja lämpötila sateella alle 20 astetta. Siis voit varautua mitä parhaimpaan kesäsäähän tai jo syksyltä tuntuviin ilmoihin, mutta varmasti on lämpimämpää kuin vastaavana aikana Suomessa.
   
 3. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kommentti Huolestuneelle lähes asiaa liipaten: En ole ollut Kreetalla lokakuussa, vaan vähän aiemmin eli syyskuussa. Samoin Samoksella samaan aikaan. Kummassakin sää oli hyvä, yhteensä kolmen viikon aikana (S 1 ja K 2) satoi kerran Kreetalla.

  Samoksella opas kertoi, että syksyä ja sateita odoteltiin hetkenä minä hyvänsä eli kai se keskimäärin sitten on jo epävakaisempaa. Toisaalta esim. Rhodoksella pitäisi joskus huhtikuussa olla melko epävakaista. Tänä vuonna emme viikon matkallamme joutuneet kertaakaan sateeseen. Autoillessa ajelimme kerran sellaisen kohdan läpi, jonka kuuro oli kastellut hetkeä aiemmin.

  Että pelko pois, eiköhän siellä päiväkin paista.
   
 4. useast käynyt Vierailija

  Kreetalla tuulee inhottavasti eksälläkin, saati sitten syksyllä.
   
 5. hl Vierailija

  Olimme viime vuonna lokakuun alussa Kreetalla ja viikon aikana neljänä päivänä tuli vettä ja mereen ei tuulen takia päässyt kertaakaan :(. Paikalliset tosin sanoivat, että sää oli huonoin vuosikausiin. Ja toisaalta, tuo huono sää oli vain pohjoisrannikolla. Vasta toiseksi viimeisenä päivänä kuulimme, että esim. Elafonississä oli ollut koko viikon ihana sää. Eipä tajuttu. Eli jos Hanian rannikolla huono sää yllättää, niin eiku autoa vuokraamaan ja etsimään aurinkoa, se löytyy varmasti :).
   
 6. googlettaja Vierailija

  Säähistoriaa löytyy esim täältä:
  http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=I90580539
   
 7. Tike Vierailija

  Kreetan huonosta säästä olen kuullut jo useana vuonna eli jopa kesäkuussa on ollut "kylmää". Ja taas syksyllä tuulista ja sateita.
   
 8. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylläpito on moderoinut keskustelua.
   
 9. Mara-Mara Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemus viime vuoden lokakuun tokalta viikolta: kaksi täysin sateista päivää, muina päivinä puolipilvistä, välillä aurinkoakin. Tuuli oli todella kova ja tyrskyt mahtavat. Ranta oli täysin autio, suolaa roiskui monen metrin päähän vesirajasta. Eli mereen ei ollut asiaa :) Sadepäivinä olimme retkeilemässä, joten ei hirveästi haitannut. Kreikkanetistä lueskelin, että ilmeisesti seuraava viikko oli ollut sitten taas kesäinen ja aurinkoinen. Joten sanoisin, että lokakuun sää on vähän tuurin kauppaa, mutta kun sen tietää ja varautuu siihen, ei tuottane ongelmaa :)
   
 10. Huolestunut Vierailija

  Hui, toivoa täytyy että muutama aurinkoinenkin päivä joukkoon mahtuisi. Tämä on eka reissu Kreetalle. Hellettä emme kaipaa, mutta ei lämpö luita riko.
   
 11. Oma valintanne Vierailija

  Kesäaikaan Kreikassa on enimmäkseen pohjoistuuli, joka on kuumaan aikaan erittäin hyvä. Suurin osa ihmisistä menee Kreetalle pohjoisrannikon puolelle Hanian ympäristöön, joten on suuri mahdollisuus, että siellä tuulee ja on jo viileääkin lokakuussa. Miksi sitten pitää mennä Kreetalle, kun on muitakin paikkoja, jotka eivät ole pohjois-rannikolla ja niillä olisi mukavampi olla lokakuussa? Muilla saarilla löytyy pieniä tuulettomia poukamia eri puolilta saaria, kun taas Kreetalla on vain aava ulappa, josta tuuli puhaltaa.
   
 12. Lissu Vierailija

  Asiaa puhut, edellinen. Kreetalla on mielestäni tuulista aina ja etenkin syksyllähän se on jo kylmähköä. Muitakin paikkoja on, esim. Malta.
   
 13. hl Vierailija

  Monikaan ei tiedä tuota tai osaa etukäteen päätellä. Ei tuota viileähköä säätä mitenkään matkaesitteissä mainosteta. Itselleni Kreetan tuulisuus ja epävakainen syyssää tuli täytenä yllätyksenä. Aiemmin olen kiertänyt vain suojaisia pikkusaaria.
   
 14. Lissu Vierailija

  Kreetalla pitempään oleskelleita (puoli vuotta vöhintään näin kesäaikaan) olen saanut tarkkaa tietoa säästä. Sää rantalomalla on tärkeä tekijä eikä matkanjärjestäjä tarkkoja tietoja anna. Tuulisuus pohjoisrannalla yllätti, mutta paikkojen välillä on eroa jonkin verran. Kalives oli ainakin tuulinen paikka, uimaan mennessä aalto heitti aikuisenkin ihmisen kumoon...ja aallokkoa todella oli. Agioksesta en taas vastaavaa muista vaikka samaan aikaan vuodesta on oltu molemmissa, Agioksessa useamman kerran.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti