Hae Anna.fi-sivustolta

Kreikalla vastuunsa tulokkaista

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 16.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsi ei ota lisää pakolaisia Morian leiriltä, joka paloi tahallisten tulipalojen vuoksi. -Kreikalla on vastuu, sanoo oikeusministeri Morgan Johansson Dagens Nyheterille. Ruotsi on lähettänyt telttoja, huopia ja vessoja, muttei nykytilanteessa ota uusia tulokkaita maahan. Johansson moittii Kreikkaa, sillä Morian leirillä on vain 13 000 henkeä eli sama määrä, mikä tuli Ruotsiin kahden viikon aikana vuonna 2015. Kreikka ei hänen mielestään ole hoitanut maahanmuuttopolitiikkaa siten kuin on luvannut.  https://www.expressen.se/nyheter/sverige-kommer-inte-att-ta-emot-flyktingar-fran-grekland/
   
 2. vierailija Vierailija

  Kreikka on hoitanut tulohalukkaiden vastaanoton huonosti, ilman muuta. EU maat ovat sanoneet muutaman paheksuvan sanan ja hakeneet muutaman lapsen leireiltä, siinä kaikki. Kaikki ymmärtävät ja hyväksyvät hiljaa että tulijoiden kurjat olosuhteet kreikassa ovat EUn etu ja pitävät pyrkijöiden lukumäärän alhaalla.
   
 3. vierailija Vierailija

  Vika on siinä, että kuka tahansa voi hakea turvapaikkaa ja sillä syyllä tulla Eurooppaan vaikka väärällä henkilöllisyydellä ja väärästä syystä. Ne isot ongelmat, mitä on nyt Euroopassa, ovat vääränlaisen maahanmuuttopolitiikan syytä. Tänne ei olisi pitänyt ottaa yhtään pakolaista, vaan olisi pitänyt rakentaa hyvin toimivia leirejä lähialueille ja auttaa pakolaisia palaamaan kotimaahan ja tarvittaessa jälleenrakentamaan maa kun olot siellä rauhoittuvat.

  Eiväthän monet mamut täällä edes viihdy, vaan he hakeutuvat maanmiesten seuraan ja elävät yhteiskunnan sivussa koskaan tänne sopeutumatta. Ja kun näin on, niin olisi kaikille osapuolille ollut parempi jos eivät olisi tänne tulleet, vaan pysyneet kulttuurissaan, missä paremmin viihtyvät.
  Tänne olisi pitänyt ottaa vain niitä muunmaalaisia, jotka tulevat tänne töihin. Pitäisi olla 10 vuoden koeaika heillekin jos haluavat maan kansalaisuuden. Olisi pitänyt toimia kuten upporikkaat Arabimaat, jotka eivät jaa hyvinvointiaan kenenkään muunmaalaisen kanssa.
   
 4. vierailija Vierailija

  Jos ketään ei päästetä Eurooppaan, niin kukaan ei lähde vaeltelemaan henkensä uhalla ja päädy näihin leireihin. Suuria, tilavia ja hyvin toimivia leirejä pitäisi rakentaa ongelma-alueille, joihin ihmiset voisi paeta esim. sotaa ja joista sitten ihmiset voisi palata kotimaahan kun olot rauhoittuu.
   
 5. vierailija Vierailija

  Suurin osa sotaa ja levottomuuksia pakenevista ihmisistä jää kotimaansa lähialueille. Eurooppaan pyrkivät vain yritteliäimmät ihmiset.

  EUn kustantamat pakolaisleirit EUn ulkopuolella ovat utopiaa. Saksan sisäministeri on tosin ajanut ajatusta pakolaisten vastaanottoleireistä EUn reunavaltioissa, joista sitten turvapaikan saaneet jyvitettäisiin EU maihin.

  Komission uusin ehdotus unionin siirtolais ja turvapaikkapolitiikasta on ollut jo pitkään työn alla mutta sitä ei ole vielä julkaistu tai vuodettu julkisuuteen.
   
 6. vierailija Vierailija

  "Yritteliäimmät" ihmiset?? Ovatko ne niitä, jotka eivät osaa sulautua uusiin olosuhteisiin? Jotka eivät löydä paikkaansa uudenlaisesta yhteiskunnasta, vaikka saavat kaiken mitä tarvitsee uuden elämän luomiseen?

  Yritteliäinä voin pitää niitä, jotka työllistyvät ja sopeutuvat ja viihtyvät uudessa kotimaassa. Tulijoiden mukana on ihan liikaa niitä, jotka eivät olleet tarpeeksi yritteliäitä.

  Lähiseudulle saattavat myös jäädä ne, jotka tajuavat että eivät tule sopeutumaan uuteen kulttuuriin ja jotka eivät halua käyttää toisia hyväkseen tulemalla tänne toisten elätettäviksi.
   
 7. vierailija Vierailija

  Komission ehdotus siirtolaisuus- ja turvapaikkapolitiikasta julkistettaneen syyskuun 23, 2020.

  "The European Commission has described its forthcoming pact on migration and asylum as akin to a 'house' - with an emphasis on keeping people from entering.


  "This proposal will remind you of a house with three floors," announced commission vice-president Margaritis Schinas on Friday (11 September).


  Speaking to reporters at a press conference with Germany's interior minister Horst Seehofer, Schinas outlined three broad areas of the pact, which is finally set to be unveiled 23 September.


  "The first [floor] will be a very strong external dimension with agreements with countries of origin and transit to keep people, for a better life, in their countries," he said.


  A shored-up EU border and coast guard agency, also known as Frontex, will be on the 'second floor' of the house.


  "The second would be a robust system of managing our external border with a new European Border and Coast Guard with many more staff, boats, instruments and tools."


  The top and final 'floor' of the plan revolves around a concept Schinas describes as a "system of permanent, effective solidarity".


  That system aims to help spread out asylum-seeking arrivals throughout the EU."

  https://euobserver.com/migration/149417
   
 8. vierailija Vierailija

  On ihan älytöntä että lihavilla eduilla houkutellaan sellaisetkin ihmiset, joilla ei ole hengenvaaraa kotimaassa, lähtemään vaaralliselle matkalle. Huhu kiertää että täällä ei tarvitse tehdä töitä vaan muut elättää, että täällä saa heti asunnon, että koulut ovat ilmaisia, lääkärin ja hammaslääkärin palvelut ilmaisia, että täällä maksetaan siitä, että synnyttää lapsia (lapsilisät). On selvää, että tänne pyritään etujen perässä, koska kukaan ei halua sellaiseen maahan, missä etuja ei saa. Hyvinvointiyhteiskunnan edut ovat niin käsittämättömän suuria sellaisille, jotka omassa maassa joutuvat itse maksamaan kaikesta, että he ovat valmiita lähtemään matkalle vaikka henkensä uhalla. Ihmisten salakuljettajat valehtelevat vielä lisää eduista saadakseen enemmän asiakkaita. Maahanmuuttopolitiikkamme rikastuttaa vain salakuljettajia. Monelle oletettu lottovoitto Euroopassa on pettymys, kun tulee huomaamaan kulttuurierot, joihin ei osaa sopeutua.

  Meidän tulisi lopettaa houkuttalemasta tänne ihmisiä, jotka eivät viihdy kulttuurissamme. Ei se ole hyvää elämää että sulkeudutaan omiin lähiöihin ja ollaan tekemisissä vain omanmaalaisten kanssa oppimatta kieltä ja osaamatta sopeutua uuteen maahan. Ei ole tervettä olla tekemättä mitään ja elää toisten kustannuksella. Eikä meilläkään ole varaa elättää suuria määriä terveitä aikuisia. Nämä ihmiset elättivät itsensä kotimaissaan, miksi heistä tulee nyt täysin avuttomia huollettavia?

  Olisi parempi käyttää kehitusapurahoja rakentamalla pakolaisille leirejä lähialueille, sodattomiin, köyhiin maihin. Leirejä, joissa pakolaiset voisi elää tarpeeksi hyvää elämää, kunnes voisivat palata kotimaihinsa. Heidän ei tarvitsisi asua teltoissa, vaan voitaisiin rakentaa yksinkertaisia asuntoja. Leireillä tulisi olla kaikki tarvittava, sairaanhoito, koulut, jne. Se voisi toimia kuin pieni yhteiskunta, tietenkin rahoittajien valvonnan alla ettei rikollisuus pääse kasvamaan siellä. Leirit toisi työmahdollisuuksia köyhiin maihin, leirillä asuvat voisi tehdä töitä palkkaa vastaan, siivota, laittaa ruokaa, korjailla paikkoja, vahtia turvallisuutta, opettaa lapsia, perustaa pikkuputiikkeja jne.

  Me vältyttäisiin niiltä ongelmilta, mitä on nytkin Kreikassa pakolaisten vuoksi. Kenenkään ei tarvitsisi kuolla ylitäysissä veneissä, eikä elää pakolaisleirien kurjissa oloissa. Eurooppa välttyisi niiltä ongelmilta, mitä tänne sopeutumattomat aiheuttaa. Nykyinen tapa auttaa pakolaisia ei toimi, heitä on liikaa kun kaikilla on lupa anoa turvapaikkaa, vaikka ei siihen oikeutta ole. Suurin osa Kreikan leireillä on afkanistanilaisia, jotka eivät edes turvapaikkaa saisi. Tänne sopeutumattomat pakolaiset aiheuttaa liikaa ongelmia ja tänne pesiytyneet rikollisliigat vie liikaa resursseja. Pitäisi jo luovuttaa ja alkaa etsiä uusia ratkaisuja kun vanhat tavat ei toimi.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tulisi meillekin paljon halvemmaksi elättää pakolaiset halpamaissa, kuin elättää ne täällä loppuikänsä.
   
 10. vierailija Vierailija

  " Yksi katastrofaalisimmista tilanteista on Morian leirillä Lesboksen saarella. Sen asukasluku on yli nelinkertaistunut viime heinäkuun jälkeen yli 22 000 ihmiseen. Leiri on suunniteltu 2 500 ihmiselle.
  Ihmiset asuvat Morialla huonosti eristetyissä teltoissa, vaikka lämpötila laskee talviöisin lähelle nollaa tai sen alapuolelle. Sähköä tai puhdasta vettä ei ole. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan leirillä on pulaa myös ruoasta, lääkäripalveluista ja jätehuollosta. Lapset leikkivät roskien keskellä.
  Kammottavien olosuhteiden lisäksi leirillä esiintyy muun muassa tarttuvia sairauksia, tappeluita, seksuaalista väkivaltaa ja mielenterveysongelmia."

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4dddfa86-437f-42bc-b79c-65c4caa4c6dd

  Eipä siis tarvitse ihmetellä miksi he polttivat Morian leirin. Sioillakin on paremmat elinolosuhteet. Mitään parannusta ei ole tarjolla leirien asukkaille, minkäänlaista toivoa paremmasta tulevaisuudesta ei ole ja koko ajan väkeä tulee leireille lisää.

  EU poliitikot haluavat säilyttää leirien kurjat olosuhteet. Tämä on johtopäätös koska leirien olosuhteita ei ole yritettykään parantaa.

  Jo 2004 Italian ja Saksan sisäministerit ehdottivat pakolaisleirien rakentamista pohjoisafrikkaan, mutta tulivat ehdottaneeksi laittomia toimenpiteitä.

  " We strongly believe, that the transfer of responsibility for refugee status determination to third countries outside the EU is incompatible with international law such as the Universal Declaration of Human Rights, the Geneva Refugee Convention or the Charter of Fundamental Rights of the European Union. Under the Geneva Convention an effective access to the territory and to a fair asylum procedure is essential.
  Therefore, the European Parliament has declared on October 14th 2004 that ”refugee camps outside the Union should not be envisaged since they entail a clear risk of fundamental rights being violated”. At the so-called G5 summit the French and Spanish Ministers of the Interior have also strictly opposed the idea of building refugee camps outside the European Union."

  https://europeangreens.eu/content/refugee-camps-countries-outside-european-union

  Edelläkirjoitetusta huolimatta samaa laittomuutta on ehdoteltu myöhemminkin. Mahtaako tämä ehdotus sisältyä komission ehdotukseenkin, saas nähdä.

  EUn ulkopuolisilla leireillä on eräs jumalattoman - sananmukaisesti - haluttava etu: Hylättyä turvapaikan anojaa ei tarvitse lähteä kuskaamaan pois EUsta. Ilmoitus asumisoikeuden menettämisestä EU leirillä riittää eroon pääsemiseksi.
   
 11. vierailija Vierailija

  Hyvä vaihtoehtoinen ehdotus. Tosin näissä köyhissä lähimaissa on yleensä korruptioita ja muuta ikävää, mutta jos näillä leireillä olisi myös (toivon mukaan luotettavat) länsimaiset lääkärit, vartijat jne. niin pakolaiset voisivat ehkä olla siellä turvassa odottamassa kotimaahansa pääsyä.
   
 12. vierailija Vierailija

  Pääsy Eurooppaan, palkintona sille että on polttanut vastaanottoleirin, on vääränlainen signaali muilla siirtolaisuutta harkitseville.
  Suomen kansalaisuuden kevytmielinen jakelu tulee lopettaa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Jos on leirillä noin kurjat olot, niin kannattaisi afkanistanilaisten palata juurilleen, eihän useimmilla heistä ole edes oikeutta turvapaikkaan. Pakottavat lapsensakin tosi kurjiin oloihin.
   
 14. vierailija Vierailija

  Suomen maahanmuuttopolitiikka on tähän asti ollut hyvä, jollei oteta lukuun vuoden 2015 tapahtumia, jolloin ruotsalaiset päästivät maansa läpi irakilaisia nuoria miehiä Tornioon. Ruotsalaiset ovat viime aikoina pyrkineet jopa tiukemmin torppaamaan tulokkaiden pääsyn kuin Suomi, mutta heillä tilanne on jo vaikeampi kuin moni kuvittelee. Toivottavasti Pohjoismaat eivät joudu sijaiskärsijäksi, sillä Ruotsin kansalaisuuden saaneella on oikeus siirtyä melko vapaasti maasta toiseen.
   
 15. vierailija Vierailija

  Länsimaiset rahoittajat tulisi olla paikan päällä katsomassa että kaikki toimii hyvin. Kehitysapu rahoja, jotka usein valuu kankkulankaivoon ja vääriin taskuihin, voitaisiin käyttää tähän. Paikallisia voitaisiin palkata töihin ja siten luoda uusia työpaikkoja. Kenenkään ei kannattaisi lähteä pitkälle, vaarallisella matkalla eikä asua kurjissa leireissä. Kukaan ei pääsisi Eurooppaan väärin perustein, kun turvapaikkaoikeus tutkittaisiin jo leirillä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Eihän muitakaan tuhopolttajia päästetä vapaaksi ja palkita, olipa heillä omasta mielestään miten hyvä syy tahansa tuhopolttoon. Vankilaan tuhopolttajat, eikä mitään pääsyä Eurooppaan. Uskomatonta, miten näitä paapotaan, oppivat heti alkuunsa ettei täällä tarvitse lakeja kunnioittaa, vaan mitä raaempi teko, sitä suuremmat oikeudet heille. Miksei näiden tarvitse noudattaa lakeja niinkuin meidän muiden?
   
 17. vierailija Vierailija

  Kun Ruotsi on pumpattu tyhjiin ja sosiaaliedut poistettu väärinkäytön vuosi, niin sitten siirrytään hyväksikäyttämään Suomen etuja. Meillähän on jo klaanit, joiden tärkeimpänä tehtävänä on hyvinvointiyhteiskunnan etujen väärinkäyttö.
   
 18. vierailija Vierailija

  Morian leirillä on runsaat 20 000 pakolaista, tuhopolttajia on vain kymmenkunta lukemani mukaan. Leirin tuhopolttajat kuuluvat vankilaan, mutta tulipaloon syyttömät asukkaat tarvitsevat mitä pikimmin kelvollisen majoituksen, Kreikassa tai jossain muussa EU maassa.

  Lesboksen tilanne on hyvin vaarallinen, se uhkaa yhteiskuntarauhaa saarella.
   
 19. vierailija Vierailija

  Infran ylläpitoon ja rakentamiseen tarvitaan verorahoja. Toisaalta, infran ylläpidolla on myös työllistävä vaikutus. Nämä kehitysapurahat yksinkertaisesti estävät maita kehittymästä.
   
 20. vierailija Vierailija

  Suomi on ulkorajavaltio, mutta silti tulokkaita on saapunut maahan eniten Ruotsin tai Kreikan kautta.
   
 21. vierailija Vierailija

  Ne, joilla ei ole turvapaikkaoikeutta, tulisi palata takaisin kotiin. Leirillä on paljon afganistanilaisia, siellä ei ole sotaa. Elintasopakolaiset tulisi poistaa leiriltä välittömästi.
   
 22. vierailija Vierailija

  Suomi on ulkorajavaltio niinkuin unionin välimeren valtiot. Tästä syystä meillä olisi yhteisiä intressejä. Toistaiseksi venäjän kautta ei ole turvapaikanhakijoita suurin joukoin ängennyt, mutta tilannehan voi aina muuttua.
   
 23. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olen täysin samaa mieltä yo. kanssa.
   
 24. vierailija Vierailija

  Niin. Meidän sisäministeri Maria Ohisalo lähetti Kreikkaan rajamiehiä, joiden ainoa tehtävä oli auttaa turvapaikanhakijoita oikeiden palveluiden pariin. Tämä siis silloin kun Erdogan työnsi turvapaikanhakijoita kohti Kreikan rahaa sodankäynnissään. Eli jos Suomea uhkaa sama asia, niin muut maat lähettävät avuksi rajamiehiä, jotka auttavat venäläisiä "turvapaikanhakijoita" Suomen sosiaaliturvan piiriin.
   
 25. vierailija Vierailija

  Unionin nykyisen politiikan mukaan jokaisen EU maan on (minun kuvitelmani mukaan)
  1) estettävä laittomat rajanylitykset ja
  2) otettava yksin ja itse vastaan kaikki juuri siitä maasta turvapaikkaa anovat,
  3) mutta estettävä toisesta EU maasta turvapaikkaa hakemaan pyrkivien läpikulku.
  Unionin noudattamaan politiikkaan ei kuulu turvapaikanhakijoiden totaalinen estäminen tai pois käännyttäminen.

  Nykyisten sääntöjen oloissa Suomi joutuisi tukalaan tilanteeseen jos venäjä päättäisi sallia suurten pyrkijäjoukkojen läpikulun. Me joutuisimme yksin hoitamaan asiakohdat 1,2 ja 3.

  Komission pian julkistama uusi ehdotus muuttaa tilannetta yhteisvastuulliseen suuntaan.

  Kumminpäin Suomen etu menee, yhteisvastuullisesti vai ilman?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti