Hae Anna.fi-sivustolta

Kreikan koirat

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä surusilmä, 04.02.2005.

 1. surusilmä Vierailija

  Eikö ketään ole häirinnyt Kreikan lomallaan säälittävät kulkukoirat? Itselleni tuli häämatkalla niin surku likaisia, ystävällisiä ja nälkäänäkeviä koirarassuja että lomafiilis oli
  osin kyllä mennyttä. Minulle jäi huoli koirista ja halu joskus ""adoptoida"" kulkukoira. Kreikkalaisten asenne eläimiä kohtaan oli mielestäni pöyristyttävän välinpitämätön.
  Tietääkö joku onko kreikassa toiminnassa edes mitään eläinsuojelujärjestöjä? Voisiko millään tavalla vaikuttaa kulkukoirien tilanteeseen siellä? Kyseessä oli pieni saari enkä halua edes kuvitella mikä on tilanne jossain Ateenassa.
  Sama ongelma on tietysti joissain muissakin etelän maissa.
  Hotellin työntekijä ihmetteli minulle, että mihinkäs te omat kulkukoiranne sitten laitatte. Oli kuullut että täällä ne muka tapetaan..
   
 2. Järjestöjä Vierailija

  Pari kertaa on huoneistohotellimme omistaja kuulunut muistaakseni Friends of the Animals -järjestöön. Eli kyllä siellä joku yrittää kulkukoiristakin huolehtia. Ainakin maahanmuuttaneet!

  Moni koira näyttää saavan ruokaa tietyistä paikoista (ravintoloiden takapihat ym.), mutta tuskin niitäkään kenenkään kotikoiraksi sanotaan.

  Olen muuten pannut merkille, että nämä kuljeskelevat koirat ovat poikkeuksellisen teräviä. Turisteja ne katsovat pikaisesti sillä silmällä, että saisikohan tuolta apetta. Jos erehtyy vilkaisemaan suopeasti, innokkaimmat koirat lyöttäytyvät heti seurueeseen ja niistä on vaikea päästä irti. Yksi tuli mereen asti perässä uiskentelemaan ekalla etelänreissullani. Taidettin vain taputtaa sen päälakea ja koirahan iski meidät uhriksi. Lähti pois, kun ei saanut namusia.

  Myöhemmillä matkoilla olen ollut myötäelävän cool paikallisiin piskeihin. Muutamaa auton alle jäänyttä on avitettu porukassa hoitoon.
   
 3. lomat kiellettävä Vierailija

  Boikotoikaa Kreikkaa jossa poljetaan koirien ihmisoikeuksia, siis ihmisoikeuksia. Suomessa monen perheen pää on koira, jonka puhuttelussa käytetään kolmatta persoonaa. Koiraa lääkitään suuremmilla summilla kun lasta tai vanhusta. Suomessa ja Kreikassa on se ero, että Kreikassa koira on vielä koira, eikä sille ole annettu ihmisoikeuksia kuten meillä. Koira on ihmisen paras ystävä eikä päinvastoin.
  Muutenkin tämä on turhaa kasinaismoralistista kärvistelyä, silloin kun pelkästään Sudanissa kuolee kymmeniä tuhansia lapsia nälkään tämäkin kevään aikana. No jollakin ne meidänkin 500 000 koiraa on elätettävä, neekerin lapsista viis.
   
 4. Naminami Vierailija

  Täällä Ateenassa kulkukoirien määrä vähentyi huomattavasti kun Pakistanista alkoi tulla laittomia maahanmuuttajia. Lieneet adoptoineet itselleen lemmikiksi ?
   
 5. taneli Vierailija

  Kreikkalaiset kohtelevat eläimiä tosi huonosti, myös omia lemmikkejään. On nähty yhden koiran olevan omakotitalon pienellä pihalla 2 viikkoa, isänätävki jossain poissa ja koira lyheyssä narussa... kai sitä joku joskus satunnaisesti kävi ruokkimassa, mutta kyllä kauhisteltiin. Koira oli cockerspanieli, tapaus oli Kosin kaupungissa noin 10 v. sitten.
   
 6. kuultua Vierailija

  ... ja luettua. Ennen olympiakisoja kreikkalaiset surmasivat kulkukoiria ja etenkin juuri Ateenassa ja sen lähistöllä.
   
 7. ? Vierailija

  syksyllä kuulin tolonissa että kulkukoiria vietäisi kauden syksyllä/talvella vuorille ja tapettas siellä. ettei ne kansoita ihan koko kylää. tiedä sitten mikä on totta ja mikä ei.
   
 8. Belle Vierailija

  Paras tapa auttaa Kreikan kulkukoiria ainakin vähän, on antaa niille puhdasta raikasta vettä- siitä niillä on pula, ei niinkään välttämättä ruoasta. Tai sitten pelastaa joku tänne Suomeen.
   
 9. Amexis Vierailija

  Kregut on moukkia!! ei niiltä voi odottaa mitään kunnioitusta koiria tai yleensäkään eläimiä kohtaan. Ne pokkaa vaan rahalle!!
  Ystävällisyys tulee kun on dollareita, ja niitähän turisteilla on.
  Asuin maassa 13 v joten tiedän mistä puhun...
   
 10. info Vierailija

  Miksi puhutte Kreikan koirista? Luuletteko, että siellä niiden kohtelu on jotenkin huonompaa kuin Turkin, Espanjan tai Italian koirien? Tai kissojen? Olette tosi ahdasmielisiä. Ettekä tiedä asiasta mitään.

  Etelän maissa ei MISSÄÄN kohdella elukoita niin hyvin kuin esim. Pohjoismaissa.

  Huonointa eläinten kohtelu on Turkissa ja Bulgariassa. Mutta siellä ne maistuvat teille hyvin.
   
 11. Stadin MIES Vierailija

  Muutenkin Kreikka on jäänyt kirkkaasti Turkin varjoon kohteiden tasossa Turkkiin verrattuna. Kerääppäs sinäkin info kerrankin rohkeutta, voita ahdasmielisyytesi ja ennakkoluuloinen luonteesi ja matkusta ihan itse Turkkiin. Sitten sinun ei tarvitse heitellä tänne mitään keksittyjä juttuja, joissa ei totuuden häivää. Kyllä sinullakin on vielä mahdollisuus nähdä ympärillesi meidän normaalien ja vähän fiksumman kansanosan tapaan. Ei tarvitse kuin voittaa pelkonsa ja ottaa asioista selvää. Sitten tietää ihan oikeasti, miten asiat ovat.

  Nautitko muuten jotenkin siitä kun annat täällä jatkuvasti täysin idiootin kuvan itsestäsi? Joku syyhän siihen on.
   
 12. CC.Kale Vierailija

  Kyllähän ne kulkukoirat Suomessakin lopetetaan jos ei tietyn ajan kuluessa löydy entistä tai uutta omistajaa. Onko siinä nyt jotain ihmeellistä.
  Kreikassa todellakin kohdellaan eläimiä huonosti. Yhdellä pienellä saarella ihmettelin kun vuohilla oli naru etu-ja takajalan välissä. Opas kertoi, että näin se ei karkaa kun ei voi kiivetä vuoren seinämiä.
  Turkin Alanyassa ihmettelin kun en nähnyt yhden yhtä koiraa. Minnekähän ne olivat hävinneet?
   
 13. xxx Vierailija

  Itse toimme kreikasta ( ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa ) viime vuonna n. 1/2 - vuoden ikäisen kaltoinkohdellun koiranpennun. Olemme käyneet 9 x kyseisellä saarella ja nähneet kulkukoiria ennenkin mutta tällä kertaa tuntui että ko. koiralle täytyy yrittää tarjota hiukan parempaa. Ja mitä tulee paikallisiin, ei pidä kaikkia syyllistää, kyllä jotkun paikallisetkin pitävät koiristaan hyvää huolta vaikkakin ovat vähemmistössä. Mitä itse kuulimme eläinsuojelujärjestöjen koiratarhoista, niin ne ovat ilmeisen karmaisevia paikkoja jossa koirat syövät jopa toisiaan nälässä, tiedä sitten kuinka pitkälle pitää paikkansa.
  Mutta vanhuksista sillä seudulla pitävät hyvää huolta... todennäköisesti paljon paremmin kuin me.
  Aiemmin joku kirjoitti kulkukoirien terävyydestä, olen täysin samaa mieltä. Oma ex - kulkukoiramme tuntuu olevan hyvinkin nopea oppimaan sekä sopeutumaan ja on kaikesta huolimatta todella ihmisrakas ja tulee loistavasti toimeen toisen koiramme kanssa ja ennen kaikkea tuntuu nauttivan elämästään.
   
 14. nominä Vierailija

  http://www.archenoah-kreta.com/tiere_e.php
   
 15. Kregu Vierailija

  Hei kuules... Millä voit kuvitella että kaikki koirat voi pelastaa?? Jos kk palkka on n 500 e hoitajana ja pitäis perhettä elättää.. Niin kuka kykenee auttamaan kulkukoiria? Monilla käy sääliks, mutta kaikkia ei voi auttaa... Ihmishenki tässä maailmassa ei paljoa maksa... Jos ajattelet hieman ensiksi.. Ei vain kreikkalaiset... Lue lehtiä mitä Suomessa tapahtuu...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti