Hae Anna.fi-sivustolta

Kreikka hukkuu tulokkaisiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 08.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Maahanmuuttajista jopa oleskeluluvan saaneet ovat kodittomina Kreikassa, missä poliisit kaiken lisäksi tekevät ratsioita vallattuihin asuintaloihin Ateenassa. Ja uusia pakolaisaaltoja saapuu koko ajan kovia kokeneeseen maahan. Tällä hetkellä kukaan ei voi edes auttaa pakolaisia, jotka asuvat nylonteltoissa. Elokuussa saapui 3 000 ja syyskuussa 7 700 ihmistä Kreikkaan, joka on vuoden 2015 jälkeen ottanut vastaan jo miljoona turvapaikan hakijaa. Vuoden 2019 aikana on saapunut yli 36 000 tulokasta.  https://www.dagen.se/nyheter/laget-i-grekland-varre-an-pa-mycket-lange-1.1597472  (Hups heijaa, sillä ruotsalaiset tanskalaisten ohella aikovat pitäytyä ottamasta tulokkaita, joten Euroopalla on taas ongelmia ratkottavana.)
   
 2. vierailija Vierailija

  Saksan sisäministeri Horst Seehofer on sanonut että eurooppaan saattaa olla tulossa uusi pakolais- ja elintasopakolaisaaalto, vielä suurempi kuin vuoden 2015 tulva. Hyvinkin mahdollista:
  * pohjoissyyrian kurdialueilta kun turkki hyökkää sinne
  * syyrian idlibin maakunnasta kun syyrian asevoimat hyökkäävät sinne
  * turkista kun Erdogan kehottaa maassa olevia pakolaisia poistumaan eurooppaan
  * afganistanista iranin ja turkin kautta

  Kreikan pohjoiset naapurit ovat aidanneet etelärajansa. Luullankseni ne tuskin ottavat vastaan turvapaikka-anomuksia tai myöskään päästävät pakolaisia läpikulkemaan. Kreikkaan siis syntyisi pakolaissumppu. Seurauksena voisi olla pakolaisten ja kreikkalaisten välisiä väkivaltaisia yhteenottoja, poikkeustila ja armeijan väliintulo.
   
 3. vierailija Vierailija

  Euroopan kantokyky ei riitä elättämään näitä elintasopakolaisia. Ongelma on myös se, että he ovat sodassa toisiaan vastaan ja samat ryhmät ovat vastassa myös Euroopan maissa. Meille syntyy yhteiskuntaan erityisryhmiä, joilla on etuja, mutta ei vastuuta. Jos arvostelet, olet itse oikeudessa. Todellinen johtajuus on sitä. että nämä lähetetään takaisin Afrikkaan ja sotaa pakenevat asutetaan leireille, jossa annetaan mahdollisuus kouluttautua, tehdä työtä ja rakentaa tulevaisuutta. YK on tässä asiassa täysin kädetön, koska heidän ajatusmaailmaansa ei tällainen sovi.
   
 4. vierailija Vierailija

  Eihän mekään voida mennä mihinkään maahan Euroopan ulkopuolelle, ilman passia ja viisumia ja jäädä vain sinne toisten elätettäviksi. Miksi tämä on mahdollista toisinpäin, eli että tänne voi vain työntyä massoittan ja ilman henkkareita tai passia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kansallisaate on tietyin varauksin kannatettava aate, muttei ongelmaton. Pohjoismaista Suomi kykeni pitäytymään pitkään saarekkeena, jonne ulkomaalaiset eivät edes osanneet haluta. Nyt Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyväksyi Turkin hyökkäyksen Syyriaan, mikä saanee pakolaiset taas kerran etsiytymään muualle, joten tulokkaita saapunee taas EU:n rajamaihin.

  Kurdit haluavat aivan samoin kuin islamistit perustaa oman valtion lähes samoille sijoille, mutta Turkki vastustaa kumpaakin ryhmää, koska pelkää sisäisiä levottomuuksia maassaan. Syyria on jaettu jo nyt monen eri ryhmittymän kesken, eikä ole mikään salaisuus, että Syyrian nykyjohdon vastustajat ovat aseveljiä turkkilaisille. Pysynevät omalla alueellaan, mutta jolleivat, Syyrian nykyjohto saanee apua Venäjältä.

  Vaikkei konflikti laajentuisi, paikallisen väestön on pakko lähteä lipettiin sodan jaloista, joten pakolaisten määrä kasvaa jonkin verran. Kurdit eivät voi pitää vankeinaan islamisteja, joten ehkä kumpikin ryhmittymä joutuu etsiytymään muualle turvaan. On selvää, että riitaisuudet seuraavat ryhmiä sinne, minne asettuvat.

  Vihan juuret elävät kansassa ja osassa väestöä, minkä vuoksi moni joutuu kärsimään kansallisuutensa takia ääriaatteiden väkivallasta, mistä osoituksena muun muassa isku synagoogaan Saksassa. Aiheutetaan turhaa tuskaa ja lannoitetaan vihan juuristoa kansojen muistiin, mikä lienee iskuntekijöiden tarkoituskin.
   
 6. vierailija Vierailija

  Sotaa pakenevilla ihmisilläkin on oikeutensa. He voivat tulla ilman passia ja viisumia eurooppaan ja jäädä tänne. Meidän asiamme on löytää keinot ja luoda järjestelmät jossa se elätusvaihe jää mahdollisimman lyhyeksi.
  Suuriin pakolaisliikkeisiin tunkee aina mukaan myös parempaa elintasoa etsiviä ihmisiä. Myös tässä on meidän asiamme löytää keinot ja järjestelmät sortteerata heidät pois ja palauttaa sinne mistä tulivatkaan. Jos he ovat käyttökelpoisen ammattitaitoisia ja meillä olisi heille työtä euroopassa niin voivat toisaalta kyllä jäädäkin.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eettisyydestä ekonomiaan on lause, jota on alettu vaatia heiltä, jotka asettavat arvojärjestykseen hoitoa hakevia. Varmaan sama lause on piakkoin eurooppalaisten valtiomiesten huulilla, kun valikoidaan väkeä turvapaikanhakijoiksi. Sotaa pakenevilla on edessään usein merireitti, joka kylmään aikaan on jäykistävä ylitettävä. Ja ylittäjät saavat majakseen teltan, mutteivat vilttiä peitokseen.

  Hyvinvointivaltion periaatteista luovutaan julkisilla iskulauseilla, joten eipä ihme, että kansalaiset toimivat samoin pelätessään vierasmaalaisten tuloa. Osa väestä pyrkii jo eläkeläisenäkin saamaan jotain työtä isoista yrityksistä, jotta voi saada sairauksiin tai tapaturmiin asiallista hoitoa. Mainostajien mielestä lehtien jakaminen tuo lisäansioita myös eläkeläisille, jotka voivat tehdä kaiken halvemmalla kuin postilaiset.

  Vaahteramäen Eemeli on oppikirja siitä, kuinka tulee toimia, jos haluaa saada vanhuksille lähetetyt nautintoaineet omaan suuhun. Tai makkarat ja muut herkut, sillä eihän vähä-älysille kannata antaa kuin sen verran, että hengissä pysyvät. Tärkeintä on saada sotilaallista turvaa ja rikastua ostamalla ulkomailta saastuttava energiajätti, mistä jälkipolvet voivat saada sievoisen lisälaskun kaiken kukkuraksi.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ja meitä vähä-älyisiä riittää, koska viisaat eivät keksi edes koko joukolle sellaista työtä, joka pakottaa harmaat solut aktivoitumaan siten, että elämä on mielekkään tuntuista. Jännitystä hamuavat saavat tunteilleen kanavan, kun lähtevät sotimaan joko hallintonsa käskystä tai perustamaan uutta valtiota. Muutoin olisivat työttömien armeijassa leipäjonossa tai kauppaisivat huumeita kadunkulmissa.

  Turkki hyökkäsi Syyriaan, joten kaiketi Yhdysvallat asettaa natokumppanilleen samanlaisia pakotteita kuin Venäjälle. Syyrian nykyjohdon vastustajat ovat samalla tavoin apureina kuin Ukrainassa Venäjää tukevat, joten tilanne on samankaltainen monessa mielessä. Turkki hakee turvaa samoin keinoin kuin Venäjä, vaikkei vastassa ole kuin kurdikapinallisten ryhmä, eikä sotilasliitto, kuten itänaapuri kuvittelee asian tilan olevan.

  Yhdysvallat pesi kätensä, kun kertoi, että Turkki toimi väärin hyökätessään. Otti jopa pari pahinta islamistia säilöön, joten voikopa suurvalta enää enempää tehdä. Eurooppaan saapunee jälleen uutta työväkeä, jota tarvitaan, kun oman maan asukkaat ovat jo yli-ikäisiä ja muistisairaita vanhuksia.
   
 9. vierailija Vierailija

  Ei nämä mitään työväkeä ole. Ruotsissakin kestää kaksikymmentä vuotta ennen kuin ns pakolaiset ovat työelämässä. Mitä taas tulee tuhon työväestön tarpeeseen niin samaa kestoulinaa on ollut kohta jo toistakymmentä vuotta. Eläkkeelle on siirtynyt vuodesta 2009 enemmän kuin on tullut työväestöä markkinoille mutta siltikään se ei ole näkynyt työttömyydessä. Nyt yritetään työttömistä tehdä vartiaisen ja ek_ suulla jotain alkoholisteja ja mielenterveystapauksia joita ei edes voi työllistää. Pelkkää propagandaa. Fakta on se että työpaikat vähenevät eikä työväestön tarve ole kui kausityöntekijöiden suhteen merkittävä. Ja näitähän EK Suomeen haluaa, joiden palkan maksaa siis lopulta veronmaksaja ja hyödyn kuittaa kukas muu kuin monikansalliset yritykset.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa vanhushoito romahtaisi, jos siellä ei olisi muualta tulleita. Joukossa osa sellaisia, jotka tekevät työtä, vaikkeivat kaikki. Suomessa ei kannata tehdä samoja virheitä, vaan pyrkiä valikoimaan väki, joka on kyvykästä.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 11. vierailija Vierailija

  Ilmeisesti ovat ohjanneet mamut vanhustenhuoltoon tietoisesti. Suomessahan vanhustenhoito ei pyöri mamuilla vaan vielä kotimaisella henkilökunnalla.
   
 12. vierailija Vierailija

  Kreikan tukalaan tilanteeseen pakolaisasiassa on kaksi syytä, ensinnä pakolaisten suuri määrä ja toisinna EU maiden enemmistön tyly suhtautuminen pakolaisrasituksen tasaamiseen. Presidentti Trumpia syytetään kurdien pettämisestä kun hän veti joukkonsa pois syyyrian rajalta. Pettääkö sitten EU puolestaan kreikan jättämällä maan ilman tukea heidän pakolaistilanteessaan?

  Köyhät maat kantavat muutenkin suurimman vastuun maailman pakolaisista, ja 85 % maailman paenneista elää kehitysmaassa. Väkilukuun suhteutettuna pakolaisia on eniten Libanonissa. Lukumäärällisesti eniten pakolaisia on puolestaan Turkissa, jossa oli vuoden 2018 lopussa arviolta 3,7 miljoonaa pakolaista. Muita merkittäviä vastaanottajamaita ovat Pakistan, Uganda, Sudan, Saksa ja Bangladesh.

  Pakolaisten määrä EUn alueella on arviolta 3,5 miljoonaa, vähemmän kuin turkissa.

  https://www.globalis.fi/Tilastot/Pakolaiset-kohdemaittain
   
 13. vierailija Vierailija

  Köyhät maat eivät maksa pakolaisille rahaa niin kuin länsimaat tekevät. YK hoitaa pakolaiset näissä maissa. Tuollaiset massat yksinkertaisesti romahduttavat länsimaat, ja jos länsimaa romahtaa menee siinä samalla monen kehitysmaankin talous sekaisin. Mietippä, että ruotsissa kunta on pakolaisten takia konkassa. Ajattele sitä samaa isommassa mittakaavassa, esim euroopan maa romahtaa. Ei heitä voi tuoda eurooppaan, siitä seuraa yksinkertaisesti globaali lama. Eurooppa köyhtyy ja valta siirtyy Usalle ja Kiinalle. Köyhtymisestä seuraa sisällisota.
   
 14. vierailija Vierailija

  Länsimaissakin pakolaisten aiheuttamat kustannukset ovat yleensä alle prosentin bruttokansantuotteesta, myös sen taannoisen pakolaistulvan vuosina. Kyllä eurooppa sen kestää. Yksittäiseen EU maahan kohdistuva poikkeuksellinen pakolaisrasite on kuitenkin syytä tasata kaikkien EU maiden kesken.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...ella-eu-n-kolmanneksi-suurimmat-kulut/5699180

  Levottomuuksia voi silti syntyä esim seuraavista syistä: uusi pakolaistulva, kultturitörmäykset, ennakkoluulot puolin ja toisin, rasistinen kansallismielisyys, integraatio-ongelmat.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 15. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olen täysin samaa mieltä. Apua tulee antaa sinne kauas kohdemaihin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. vierailija Vierailija

  Herran jumala sentään, kai ymmärrät, että nämä kustannukset myös nostavat bruttokansantuotetta, koska valtion täytyy lisätä rahaa julkiseen talouteen. Myös sosiaalikustannukset nostavat bruttokansantuotetta. Eurooppa ei todellakaan kestä mitään massiivisia pakolaislaumoja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. vierailija Vierailija

  Kustannukset nostavat bruttokansantuotetta korkeintaan sen saman alle prosentin, taloudellisesti ei mikääm ongelma.
   
 18. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 203
  Saadut tykkäykset:
  490
  Luuletko oikeasti että muslimimies pyyhkii kristityn vanhan naisen pyllyn? Kaunis ajatus... mutta käsittääkseni heiltä Koraanin mukaan kiellettykin
   
 19. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jahah! Taas tällaista, joten kysäisen siten, haluatko muuttaa kirjoitettavia aiheita provokaatioiksi. Luulen oikeasti, että olet energiayhtiöiden maineenpilaaja, vaikket lainkaan mainitse niitä tekstissäsi.
   
 20. vierailija Vierailija

 21. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
 22. vierailija Vierailija

  Ei ole mitään järkeä siinä, että toiselta puolelta palloa lähdetään Eurooppaan. Pakolaisia voidaan auttaa perustamalla hyvin toimivia pakolaisleirejä lähialueille. Ja kun sota loppuu, niin autetaan palaamaan kotimaahan. Ihan älytöntä että ihmiset lähtee henkensä uhalla merelle, noista matkoista hyötyy vain matkan järjestäjät.

  Kun tullaan täysin erilaisesta kulttuurista, niin ei osata sopeutua tänne. Jotkut ei edes halua sopeutua vaan he asettuvat asumaan samanmaalaisten joukkoon, joiden kanssa puhutaan omaa kieltä. TV:stä katsotaan vain oman maan uutisia, eikä olla missään tekemisissä alkuperäisasukkaiden kanssa. Asunto ja eläminen on ilmaista, ihan kaikki saadaan ilmaiseksi. Mitä järkeä lähteä töihin, jolloin saa omalla palkalla maksaa kaiken ja käteen jää vähemmän kuin mitään tekemättä.

  Eläkeläiset elää alle toimeentulorajan ja monella ei ole varaa hammaslääräriin. Uusille tulokkaille on hammashoitokin ilmaista. Jos alkuperäisasukas jää kodittomaksi esim. avioeron yhteydessä, niin ei sille ilmaista asuntoa anneta niinkuin maahanmuuttajille. Kun uusista tuolkkaista pidetään parempaa huolta kuin alkuperäisasukkaista, niin tottakai se herättää kaunaa. Ruotsalaiset alkaa olla aika kyllästyneitä hyväksikäyttäjiin. Ruotsin netti on täynnä maahanmuuttajiin kyllästyneitä. Ei vain toisten kustannuksilla eläviin, vaan myös kaikkeen rikollisuuteen, mihin uudet tulokkaat syyllistyy. Täällä tuhotaan naapurien omaisuutta, poltetaan autoja, ammuskellaan keskellä kirkasta päivää, kivitetään palokuntaa ja poliisia, myydään huumeita avoimesti torilla jne. Moni muukalainen maksaa Ruotsin valtiolle todella paljon, ei vain siksi että he saa kaiken ilmaiseksi rikkaa ristiin laittamatta, vaan että myös rikollisuus maksaa.

  Systeemia tulisi muuttaa siten, että esim. vain sellaiset, jotka voi todistaa henkilöllisyytensä ja joita ei ole rikosksista rangaistu ja jotka haluavat tulla tänne töihin eikä loisimaan, saisivat jäädä. Pitäisi tietenkin olla pitkä koeaika ennenkuin pääsee esim. maan kansalaiseksi. Tänä päivänä tänne otetaan kaikki, sotaa pakenevat ja ne, joita toiset pakenee. Maa on avoin kaikille rikollisille, murhaajille ja terroristeille, kun minkäänlaista seulaa ei ole.
   
 23. vierailija Vierailija

  [QUOTE="vierailija, post: 12167437Maa on avoin kaikille rikollisille, murhaajille ja terroristeille, kun minkäänlaista seulaa ei ole.[/QUOTE]

  Jotkut ottavat rikolliset mamut ja heidän tekonsa stereotypiamalliksi joka yleistetään kaikkiin mamuihin.

  Mutta mikä on järjestys: Onko ensin ynseä tunnesuhtauminen mamuihin jonka tueksi haetaan kaikki negatiiviset väiteet, vai onko ensin haettu ja omaksuttu ymmärrys ja tieto mamuista ja sen jälkeen päätetty oma suhtautuminen?
   
 24. vierailija Vierailija

  Jotkut ottavat rikolliset mamut ja heidän tekonsa stereotypiamalliksi joka yleistetään kaikkiin mamuihin.

  Mutta mikä on järjestys: Onko ensin ynseä tunnesuhtauminen mamuihin jonka tueksi haetaan kaikki negatiiviset väiteet, vai onko ensin haettu ja omaksuttu ymmärrys ja tieto mamuista ja sen jälkeen päätetty oma suhtautuminen?[/QUOTE]

  Eikö kyseessä ole epäluottamus järjestelmään. tuossahan sanottiin ettei mitään seulaa ole.
   
 25. vierailija Vierailija

  Se on huoltosuhde joka tässä rassaa. Työtä tekevien osuus laskee suhteessa työtä tekemättömiin. Kansantalous käy tiukoille koska juuri työntekijät maksavat kaikille elannon.

  Työpaikkojen kokonaismäärän aleneminen heikentää huoltosuhdetta.

  Tilanne korjautuisi jos eläkeläisten määrää pystyttäisiin vähentämään.

  https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/974b7df1-1246-49f6-9fe2-cb8c207bc753
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti