Hae Anna.fi-sivustolta

Kreikkalainen ruoka ravintoloissa?

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä herkkusuu, 07.08.2006.

 1. Syysjuoppo Vierailija

  Ei se nyt niin paljon rahaa vaadi jos lentää jollakin muulla lentoyhtiöllä kun Finnairilla, taikka suomalaisen matkatoimiston järjestämällä matkalla.Itse ostin syyskuuksi:blue 1 helsinki tukholma siitä edellen Karpathokselle, yht 74,- e, takaisin ateenasta blue 1, 79,-e yht 153 e, asun halvalla syön halvalla, jos tekee mieli vetää kännit,vedän sitä omasta pullosta, mutta mulla on hyvät ilmat koko ajan eikä syyskuun jälkeen liiku montaakaan muuta dokua,joten saan häiriköidä aivan rauhassa.Ruokakin halpenee ja paranee huomattavasti turistikauden päätyttyä.Tarkista ruotsista Resebyrån Apollo, one way, Sterling one way, Fly me one way,takaisin tulet sitten vaikka consulin kyydillä, taikka muulla tavalla.

   
 2. dokudoku Vierailija

  Syysjuopolle :

  Tack så mycket, oli oikein "kiva ja asiallinen" vastaus ! Ihania nämä suomalaiset maanmiehemme.
   
 3. vastaaja Vierailija

  Meillä tulee 3 Kreikan matkaa tänä vuonna per henkilö. Lisäksi maksetaan kummipojan matka, valmistumisen kunniaksi. Viikonloppuisin käydään muutama kerta jossain Euroopan kaupungeissa. Ne matkat ovat täysin omatoimisia eli otetaan lennot silloin kun on tarjouksia ja majoitus netin kautta tai hotelliin jossa on jo joskus oltu. Tuttavia ja sukulaisia asuu usessa Euroopan maassa joten he auttavat myös majoitusvinkkeineen ja paikallistuntemuksineen.
  Olemme 2 aikuista työssäkäyvää henkilöä, emme juo viinaa eli ei istuta kapakoissa Suomessa. Työn puolesta joutuu kokoustamaan ihan tarpeeksi usein joten se riittää, vapaa-aika vietetään toisin. Vaikka amtkat eivät ole mtiään halpoja tänä päivänä, rahaa jää tähän hyvään harrastukseen kyllä. Niin, ja valmsiamtkoja (ns. rantalomia) muuallekin kuin Kreikkaan, tottakait.
   
 4. Ellie Vierailija

  Vastaan tuohon herjaan joka on täysin asiaton:
  Kai se on ero palkoissa, iässä, perherakenteessa jne. ja siinä että omaa edes jonkilaisen laskutaidon. Omaisuuteni määrää en tässä luettele, mutta sanon sen että itselläni ei ollut sisaruksia, eli olin vanhempieni ainoa perillinen. Olemme olleet työssä koko elämämme ajan ja siinä opiskelleet koko ajan lisää joten ei mitään pienipalkkaisia olla. Suomi on onneksi vapaa maa ja saa kehittää itseään ihan kykyjensä mukaan. Se on omasta päästä kiinni. Emme kärsi mitään puutetta todellakaan... mutta eri ihmisten tilanteet ovat erilaisia. (Oli pakko kirjoittaa tämä selostus koska ihmettelin tuota "tasapäistämiskommenttia") Uskon että tästä kauhea meteli nousee mutta sait sitä mitä tilasit.
   
 5. kesäkärpänen Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kreikkalaista hyvää perusruokaa saa kyllä Kreikassa ihan kaikkialla. Vaatii vain asioiden tuntemusta ja "nenää" löyttää ne paikat.
  On löydetty tosi hyvää perusruokaa myös Rodoksella, mutta ei kaupungissa eikä vanhassa kaupungissa. Kaikki ei pidä kaikesta, se on selvää ja jotkut eivät pidä kreikkalaisesta maalaisruoasta.
   
 6. suomipaari Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.08.2006
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  En koskaan ole saanut lukea että joku olisi kuollut kreikassa huonoon ruokaan, ja hyvin harvoin syntyy minkäänlaisita nälänhätää, maassa jossa on mahdollista valmistaa omista raakaaineista mitä parasta ruokaa. Sen ei tarvitse olla kreikkalaista, vaikka se valmistetaan siellä.Jos olen ymmärtänyt oikein se on valmistajasta kiinni, miltä ruoka maistuu.? Se että meillä on erillaiset ruokatottumukset ei tee meidän ruuasta täällä sen huonompaa taikka parmpaa,tämä ruokakysymys sai ainoastaan oikeutetun kolhun Berlusconin kritisoidessa meidän raakaineita, sekä siitä tunnistamattonta mössöä jota hän oli syönyt, ja siitä meidän on vaikea toipua.Kreikassa on aivan samalla lailla vaikeuksia löytää hyvin koulutettua keittiöhenkilökuntaa kun meillä.Yleensä ns.turistikohtessa ei ole oikeita kokkeja, vaan hyviä tavallisia duunareita joilta käy kokkaaminen.Tavallisesti heidän duuninsa on jotain ihan muuta.Sen ei tietystikään tarvitse merkitä että hän ei tekisi hyvää pöperöä.!!!Onhan meillä omassa maassamme aivan samanlainen käytäntö meidän etnisissä ravintoloissa.Raakaaineiden sisäänosto taas tapahtuu monesti kreikassa kuppilan omistajalta,joka ei taas usein ole itse valmistaja,ja jos hän on enemmän säästäväistä sorttia, ruoka on myös sitä,maksimoitu ruoka jolla ainoastaan on kreikkalaiset nimet jotta turisteilla olisi helpompi valita listalta tuntemansa ns.herkut: stifado, juvetsi,kotopulo,dolmas,dolmadakia ym.ym. Ruoan hinta ravintolassa monta kertaa tekee sen valinnan missä syödään jos se on nähtävänä ulkopuolella, syödän sitten vaikka viimeisen kerran hampaat irvessä vaikka paskaa, ja valitamme syötyämme ruoan, ei mastettuamme sitä. Ruoka ei ole kallista suomessa eikä kreikassa, kaljat ja viinit maksavat ja limut.!!!!!
   
 7. rodotar Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne hyvät ruokapaikat ei todellakaan löydy keskikaupungilta eikä vanhasta kaupungista, mutta kauas ei silti tarvitse mennä.
   
 8. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastoin täällä viljeltyä käsitystä, suurin osa kaupungeissa ja turistikeskittymissä olevista tavernoista on hyviä…tässä muutama huomio.

  - vanha taverna tuottaa harvoin pettymystä

  - toimiva keittiö ja kunnon uuni on kaiken perusta…käy keittiössä

  - turistialueella olevissa tavernoissa syö myös paikalliset, mutta ei kaikissa….vinkki seuraa missä kreikkalaiset käyvät sunnuntaisin syömässä

  - ravintolayrittäjiä on niin hyviä kun huonoja myös kreikassa, tyytyväinen asiakas on paras mainos …kyselkää paikalla olevilta. Voi myös käydä niin, että toisen kehuma taverna tuottaa toiselle pettymyksen.
   
 9. suomipaari Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.08.2006
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minua ihmetyttää kovasti sanonta "kreikkalainen perusruoka",minun tietämykseni ja "peruskreikkalaisen"mukaan, siihen kuuluu: leipä,olivi,suola+oliviöljy eikä mitään muuta, ehkä lasi vettä ?Jos turistilla on käsitys että perusruokaan kuuluu jotakin muuta uskallan väitää että, hän ei tiedä kreikkalaisesta perusjätkästä mitään.
   
 10. kesäkärpänen Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aia kapea näkemys, tai sitten kiusantekoa.... suomipaarin teksti nimittäin.
  Kreikkalainen ruoka ravintoloissa, jos ei tiedä mitä se on, voi ottaa jonkun, jopa alkeellisen kirjasen ja lukaista sieltä (löytyy mm. matkanjärjestäjien jakamista lehtisistä).
  Nurmio kirjoittaa perusasiat oikein, noin on mitä kreikkalaiseen ruokaan ja sen tarjontaan kuppiloissa tulee.
   
 11. suomipaari Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.08.2006
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä ymmärsin väärin "perusruoka" sanan ,tarkoitin sillä samaa perusruokaa joka suomessa on : peruna,suola,leipä.Nämä ovat perusruokia meillä ja edellisessä kirjoituksessani mainitsemani ruuat ovat kreikkalaisia perusruokia= basic food ! En haluaa millään lailla härnätä taikka kiusata osaanottajia, kerrankin kun sivuilla yritetään saada jonkunlainen keskustelu aikaan, tietysti ymmärrän että kirjoittajat ovat varuillaan siitä mitä kirjoittavat, että eivät saisi asiatonta ryöppyä, tuntemattomilta. Pyrittäisiin pysymään asiassa niin tästä voi koitua hyödyksi monelle matkamiehelle ja naiselle.
   
 12. kesäkärpänen Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kreikkalainen "perinteinen ruoka" eli perusruoka = moussaka, stifado, kleftiko jne. En edes Suomessa tiedä että pelkkää perunaa missään sellaisenaan tarjottaisiisn (siis ravintoloissa) kera suolan ja leivän. Itselläni ei ole mitään vaikeuksia mieltää tavanomaista KREIKKALAISTA RUOKAA.
   
 13. kesäkärpänen Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  No koko maailman ihmisistä en tiedä mutta meillä 3 reissua Kreikkaan tänä vuonna. Pari viikonloppumatkaa on tehty ja syksyllä varmaan ainakin yksi. Siis noiden 3 pitemmän lisäksi. En tiedä kenenkään raha-asioista eikä kiinnosta minkän vertaa. Eli rahalla se onnistuu vaikka valmismatkatkaan ei niin halpoja enää ole.
   
 14. suomipaari Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.08.2006
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olikin kysymys kreikkalaisesta ruuassata.(perus).Eikä perunasta suolasta leivästä,jos tilaat sitä(kreikkalaista)ei ns.turisti kuppilasta, saat sitä maksamatta penniäkään, hyvässä lykyssä.(voit jopa saada juustonpalankin,jos olet kiltti)etkä viisastele.

   
 15. kesäkärpänen Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa mennä näköjään aika lujaa... mutta oikaisen virhekäsityksen: Kreikassakin leipä maksaa, saat maksaa siitä leivästä joka tulee pöytääsi ilamn että sanot leiväaät mtiään. On ns. katemasku joka tarkoittaa nimenomaan leipää.Kun emme syö leipää aterioilla, sanomme aina tilausken yhtdeysessä, ei leipää.. eikä sitä tuoda eikä myöskään siitä laskuteta.
  Mainituissa turisti kuppiloissa (turistkuppila oikea sana...) emme käy myöskään koska oikeita ravintoloita löytyy yllin kyllin...
  Keskustelu asiasta päättyy osaltani tähän, täällähän yritetään olla riitelemättä joten yritä sinäkin "suomipaari". Paarit ovat muuten ne joilla sairaita siirrellään paikasta toiseen sairaaloissa....
   
 16. Mujer Jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jatka vain "suomipaari" värikästä kirjoitteluasi, en ainakaan minä ole siitä häiriintynyt tai härnääntynyt. On vain vaihtelua, että täällä saa lukea edes joidenkin huumoripitoisia tekstejä aiheesta kuin aiheesta.

   
 17. Kispipa Uusi jäsen

  liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi luoja,et ole alkuunkaan ymmärtänyt suomipaarin tekstejä,luulenpa.Nyt meluat katemaksusta pitkät plörinät,kyllä sen tietää varmaankin suomipaari.Paarit ovat... voi ihme sentään,suomipaari nimimerkki on oletettavasti tarkkaan harkittu.Hänellä tuntuu olevan tietämystä asioista mistä puhuu ja vielä huumorilla höystettynä.

   
 18. suomipaari Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.08.2006
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suo anteeksi Laurie ymmärtämättömyttäni,ensimmäisen kerran kuulen jotain sellaista kannettavan kun KATEMAKSU ??? leivästä vielä, jätemaksuun olen tottunut, pitääpä muistaa kysyä maksun kreikkalaista nimeä. Ilmeisesti syödessäni kreikkalaista perusruokaa maksamatta, olen käyttäytynyt kuin PARPAARI ??Saan tietysti myös olla pahoillani aiheuttamastani närästyksestä, ei ollut tarkoitukseni saada sinua päättämään rauhanomaista kirjotteluasi tästä aiheesta mikä loppujen lopuksi osottautui minulle hyvin opettavaiseksi katemaksun suhteen .
   
 19. Mikäpä ihanampaa aloittaa ruokailu saganakilla (nam..)Eli, ihanalla juustolla (kuka voi olla tykkäämättä) johon päälle puristat sitruunasta sitruunanmehua antamaan makua ja kirpeyttä.Sitten siinä ruokaasi odotellessa maistelet tilaamaasi ihanaa tatsikia. Jamii..valkosipulinmakuista ihanaa..ja paljon patonginpalan päälle. Voi sitä voisi syödä vaikka kuinka. Mutta sitten se aina loppuu kesken, ja hyvä niin, että jää vatsaan tilaa vielä Souvlakille (eli lihavartaalle). Jonka voit tilata riisillä tai ranskalaisilla tai sitten voivat tuoda kummillakin. Ja, on hyvää ja mureaa. Ei valittamista. Aina ollaan myös ruoan jälkeen saatu jälkiruoaksi (On the house=talo tarjoaa) esim banaanilikööri tömpsyt. Ai mikä ihana makuelämys, joka kruunaa ihanasti parin tunnin ruokailun. Joka todellakin Kreikassa on makuelämys. En voi ymmärtää, olette joko olleet huonoissa ruokapaikoissa syömässä tai sitten vain muuten "ronkeleita", jos muka Kreikkalainen ruoka ei ole vienyt kieltänne. Hmm,..
   
 20. kaima Vierailija

  Varmaan tarkoitat tsatsikia... kreikkalainen ruoka on syötävää silloin kun se on kreikkalaista.. mutta varsinainen kulinarismi kukoistaa muualla.
   
 21. Ovta Kuni Vierailija

  Painava lausnto.   
 22. Fia Vierailija

  Omatoimimatkailu on kivaa.

   
 23. Peepi Vierailija

   
 24. kroisos Vierailija

  ei kannattaisi tuollaisilla matkustusmäärillä brassailla,persaukisten,päivääkään en ole duunia tehnyt enkä tee, silti matkustan jatkuvasti.Työnteko on persaukisten hommaa,rahamiehet matkailee,heh..
   
 25. Peepille Vierailija

  Jaha,taas elvistelet ja kirjaimet tuttuun tapaan sekaisin.Ihmettelemme tai oikeastaan emme,miksi teidän tuttavat tai sukulaiset eivät majoita teitä koteihinsa.Jutut mauttomimmasta päästä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti