Hae Anna.fi-sivustolta

Kreikkalaiset tykkää suomalaisista?

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Lomailija, 26.10.2006.

 1. Lomailija Vierailija

  Kertokaa minulle mitä tämä tarkoittaa. Olin Kreetalla eka kertaa syksyllä. En mitenkään huomannut että kreikkalaiset tykkäisivät suomalaisista enempää kuin muistakaan. Sain olla rauhassa siellä missä halusin ja palvelua sain silloin kuin halusin. Kukaan ei tuppaantunut ylistämään suomalaisia. Kukaan ei myöskään huudellut perään ilkeyksiä. Tätäkö se "tykkääminen" on. Menen kyllä toistekkin Kreetalle, ei mitään valittamista. Saisko asiallisia vastauksi.
   
 2. kaihomieli Vierailija

  Noin se on. Jollain on varmaan luulo että on suomalaisena erityisen ylirakastettu persoona Kreetalla tai Kreikassa kun paljastuu suomalaiseksi. Joissain paikoissa kuulee naureskeltavan suomalaisille, eivät sitä itse kuitenkaan ymmärrä kun kieli on outo.
  Raha se on joka ratkaisee.
   
 3. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä aihe, pitää paikkansa. Normaali suomalaisturisti on vaatimaton eikä kulje nokkapystyssä kuten monet "sivistysmaan" kansalaiset. Suomalainen on hiljainen ja pidättyväinen, mutta kun kreikkalaisen kanssa tulee tutuksi suomalaisista löytyy sitä räiskyvyyttä mitä kreikkalaiset itsessään näkevät. Normaalisti kreikkalainen ei tuppaa "suuhun", nämä tavernarivistöjen sisäänheittäjät eivät edusta normaalin kreikkalaisen käytöstä.

  Suomalainen on suora ja rehellinen, hyve jota kreikassa on arvostettu aina myös omassa kulttuurissa. Turha mielistely ja mitään sanomaton small talk ei oikein onnistu suomalaiselta. Suomalainen ei ehkä kylvää valuuttaa siinä määrin kun moni eurooppalainen, mutta se ei himmennä suomalaisten suosiota kreikkalaisten keskuudessa. Tekeepä jotkut ruotsin suomalaiset senkin, että esiintyvät Kreikassa suomalaisina, jotta saavat ystävällisempää palvelua.
   
 4. tota noin Vierailija

  Tuo edellinen on luonnehdinta kreetalaisista ja kakkulat silmillä tehty.
  ... Ruotsin suomalaiset tai ruotsinsuomalaiset...
   
 5. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ruotsin suomalaiset = suomalaiset jotka muuttivat Ruotsiin työnperässä -60 ja -70 luvuilla. Nämä edustvat pääosin suuria ikäluokkia, joilla isollaa osalla on Ruotsin kansalaisuus.

  En tiedä etkö ymmärrä tai halua ymmärtää lukemaasi. Vaikka en ole kovin sivistynyt minunkin tekstini ymmärtämien edellyttää jonkinlaista yleistietoa.
   
 6. :) Vierailija

  Tää on kyllä totta.
  Mutta, mutta pitävät myös pilkkanaan jos siihen annetaan aihetta käyttäytymisellä tms.
   
 7. ei oppi ojaan kaada Vierailija

  Edelliselle:
  Ruotsi maana kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.
  Sensijaan ruotsinsuomalainen on yleisnimi joka kirjoitetaan yhteen ja pienellä alkukirjaimella. Tuo opin jo peruskoulussa. Jos olettaa tietävänsä kaiken, luulisi osaavan myös kirjoittaa.
   
 8. Vieras Vierailija

  Taas keskustelu harhautuu itse asiasta. Yritetään pysyä siinä.
   
 9. Aikuiset asialla? Vierailija

  Outoa, että on vastuuta ottaa osaa keskusteluun, muttei osata suhtautua asiallisesti.

  Asiasisältö on tärkeämpi kuin kielioppi.

  En ole vielä kertaakaan lukenut palstalta tekstiä, joka olisi kirjoitettu kieliopillisesti niin väärin, etten olisi ymmärtänyt lukemaani.
   
 10. Se on vanha käsite Vierailija

  , että suomalaiset olisivat erikoisen pidettyjä Kreikassa.

  He pitävät kaikista , jotka kantavat rahaa kreikan saarille,
  ne pullistelvat uusista ja rakenteilla olevista upeista omakotitaloista.

  Hyvä niin ,eivät tarvitse enää elää kallioluolissa, niinkuin vielä reilut 20 vuotta sitten.

  Kreikkalaiset nuoret asiakaspalvelussa työskentelevät , eivät enää puhu sanaakaan suomea.
  Niin , että siitä se pitäminen romuttuu, kun suomalaiset kielitadottomat eivät tule ymmärretyksi.
  Jos se pitäminen on ollut vain kaupantekoon tähtääviä "terve terve" huutoja suomalaisten perään, niin ihmettelen kuka sellaisen kohtelun kokee pitämiseksi.

  Toisaalta suomalaisten naisten suosio on ollut suuri sikäläisten miesten keskuudessa, kun he ovat saaneet jostain kumman syystä kuvan, että he ovat ainoat turistinaiset, jotka ovat niiku sillee.
   
 11. makailija XQ Vierailija

  Niin... jos todella pysyttäisiin tässä matkailuun liittyvässä asiassa.... äidinkielen opettajille on tehtäväsarkaa siellä äidinkielenoppitunnilla opettaen niitä kersoja lukemaan ja kirjoittamaan, tämä palsta ei ole sitä varten!

  Havaintojeni mukaan kreikkalaiset tykkäävät saksalaista, koska niitä näillä kreikansaarilla on runsaasti, ..... ja kyproslaiset tykkäävät venäläisistä, koska niitä on siellä havaintojeni mukaan olevan enemmän kuin suomalaisia ja sakasalaisia yhteensä!

  Kreikansaarilla on ihan kiva ollut käydä turistina, mukavia muistoja on jäänyt. Juttujakin saisi niistä väsättyä, kunhan nyt annetaan ajan kulua!


   
 12. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos väärin kirjoittettujen sanojen korjauksista, joiden oikean kirjoitusmuodon toki tiesin vaikka en ole käynyt peruskoulua päivääkään. On todella häpeällistä tunnustaa olevansa jo 59-vuotias, jolloin en päässyt käymään tätä iki-ihanaa peruskoulua. Sivistymättömyyteni suorastaan huutaa kirjoituksistani läpi, mutta koeta kestää. Toisaalta mietyttää se, onko muutaman kirjoutusvirheen tekevä sivistymättömämpi, kun niistä jatkuvasti huomauttava henkilö?

  Suurin ihmetykseni tulee siitä miksi itse aihe ei koskaan kiinnosta, vaan kirjoitusvirheet ja kirjoittaja.
   
 13. joo joo Vierailija

  Joskus on joku kreku tykännyt niin että on juossut jäljessäni päivästä toiseen. Ei ole tehonnut!
   
 14. rellu Vierailija

  Kirjoitit niinkuin asia on.
   
 15. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen, 09:36
  kaihomieli (vierailija)


  Eilen, 12:14
  Se on vanha käsite (vierailija)


  Kaikesta päätellen kuulumme mielestäsi ns. alempaan rotuun, venäläisten ja virolaisten jälkeen. Miksi kreikkalainen naureskelisi suomalaiselle kun eivät meitä erota, muista skandinaaveista. Tuo esittämäsi turistien halveksiminen on kun sahaisi omaa oksaansa, toki idiootteja löytyy niin Suomesta kun Kreikasta.
   
 16. Subay Vierailija

  "En mitenkään huomannut että kreikkalaiset tykkäisivät suomalaisista enempää kuin muistakaan. Sain olla rauhassa siellä missä halusin ja palvelua sain silloin..." Kertoi "lomailija"

  Saman olen itse pannut merkille.

  Totta on, että mm Kreetalla ei " sakemanneista" vanhat ihmiset pidä. Tämä johtuu toisen maailmansodan tapahtumista. Se ei kuitenkaan tarkoita huonoa palvelua/kohtelua heille= Vertaa Venäläiset turistit Suomessa:)

  Joka maan turisti ansaitsee sen kohtelun mitä "pyytää":)

   
 17. maTkailijaXQ Vierailija

   
 18. maTkailijaXQ Vierailija  Iso on kansallisten hautausmaa, siisti hyvin hoidettu valkoisten kivien rivistö; sinne on joku sakemanni ja britti haudattu ja joku muu, ajat muuttuu... nyt voi rauhallisesti kaikkien kansalaisten seassa turistina liikkua, eikä tarvitse pelätä.


   
 19. Itsestä kiinni Vierailija

  Olin Kreetalla eka kertaa syksyllä. En mitenkään huomannut että kreikkalaiset tykkäisivät suomalaisista enempää kuin muistakaan. Sain olla rauhassa siellä missä halusin ja palvelua sain silloin kuin halusin.


  Niinpä niin. Olit ensimmäistä kertaa Kreikassa ja ko. paikassa ja sinua ei tunnettu. Jos et itse halunnut tehdä tuttavuutta, eivät kreikkalaisetkaan tuppautuneet tietenkään tuntemattoman kanssa juttusille. On itsestään selvää, että tuntematon saa olla rauhassa.
  Toivottavasti sinulle ensimmäisellä Kreikan matkallasikin kuitenkin tuli joku "kantapaikka", jossa kävit usein. Kun menet samaan paikkaan seuraavan kerran, olet kuin vanha ystävä, koska olet tullut uudelleen ja sinua kohdellaan sen mukaan. Sinut muistetaan useamman vuoden jälkeenkin vielä ja itse ihmettelet, kuinka se on mahdollista. Niin se vain on.
  Tietenkään jos et halua tutustua kreikkalaisiin, niin et mene koskaan samaan paikkaan uudelleen syömään tai muuten vain istuskelemaan, vaan etsit aina paikan, jossa et ole ennen käynyt. Et tietenkään silloin myös juttele esim. hotellisi siivoojan tai omistajan kanssa sanaakaan tai baarimikon, jos hotellissa baari sattuu olemaan. Eli, jos käyttäydyt samoin kuin Suomessa, jossa vieraat ihmiset vain mulkoilevat toisiaan, niin et tutustu kreikkalaisiin eikä kukaan tule sanomaan, kuinka he tykkäävät suomalaisista.
   
 20. tsiippi Vierailija

  Minusta ainakin tuntui Kreetalla, että suomalaisista pidettiin. Yksikin nainen sanoi englanniksi, että "te suomalaiset olette niin mukavia, te hymyilette aina, ja olette iloisia niin kuin kreikkalaiset". (Ehkä pitää paikkansa, että ulkomailla ollessaan suomalaiset ovat mukavia, mutta Suomessa taas ollaan tylyjä eikä missään tapauksessa edes katsota toisia silmiin tai ainakaan hymyillä.)
   
 21. daadelis Vierailija

  Eiköhän ne tykkää ihan kenestä turistista vain jolla on moneya ja joka ostaa heidän palveluitaan. Kreikkalaismiehet tykkää erityisesti vaaleista turistitytöistä..
   
 22. kummallista Vierailija

  Syksyllä Pefkissä paikallinen mini-marketin omistaja tunnisti heti suomalaisiksi,kertoi syyn olevan se että suomalaiset ovat iloisen näköistä porukkaa.En kyllä valitettavasti tunnistanut itseäni tästä kommentista.Mielestäni olen äkäisen näköinen äijä,niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.Merkillistä.
   
 23. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita kommentteja lukiessa tuli mieleeni, miksi ei saisi tykätä?
  Onko se vaarallista jos kreikkalaiset tykkää suomalaisista. Minusta on hyvä jos eri kansakunnat tulevat keskenään toimeen, eiköhän sitä sotaa ja sortoa ole jo aivan riittävästi.
   
 24. kiti Vierailija

  Mieleenpainuvin ystävällisyys vuosien takaa on jäänyt Retimonissa jossa asuimme pienessä perhehotellissa, antoivat ymmärtää että pitävät suomalaisista. Lapsemme sai aivan erityistä huomiota niin hotellin omistajapariskunnalta kuin kulmakunnan paikallisilta asukkailta, lapsen oma matkakassa kukkaro katosi heti ensimmäisenä päivänä ja naapurin mummo oli nähnyt kun kukkaro oli pudonnut lapsen taskusta ja kiikutti sen hotelliin jossa asuimme, lapselle oli aika tärkeä opetus, miltä rehellisyys tuntuu! Rahaa lapsen kukkarossa tietenkään ei niin kauheasti ollut mutta, lapsen omat matkalle säästetyt rahat.
  Taksikuski josta tuli meidän privaatti kuski vei meidät kotipihalleen ja esitteli äidilleen meidät, toiseksi lomaviikoksi menimme Haniaan ja sama taksi vei meidät sinne, esittelykierros sukulaisille ennen Haniaa: nyt mennään Haniaan!
  Tästä on jo vuosia mutta tämä oli ensi kosketus miten kreikkalaiset tykkäävät meistä suomalaisista, monesti kreikassa senkin jälkeen käyty ja koettu olevamme tervetulleita. Nyt lapsenlapset saavat samaa ystävällisyyttä osakseen, tämä on jotain.
   
 25. bisnes Vierailija

  Bisnek´sen takia anatavt ymmärtää että esim. suomalsiet ovat mieluisimpia asiakkaita. Saman palautteen antavat myös muille kansallisuuksille mutta niistähän ette tiedä. Eli juttu liittyy rahaan. Miellyttävämpi on kuitenkin kohdata ihmsiisnä kuni kansalaisuuksina eli massana. Et ilmeisestikään ymmärrä mitä tarkoitan...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti