Hae Anna.fi-sivustolta

Kriiseihin kannattaa varautua

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 26.03.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Paras tapa pitää yllä hyvää puolustustahtoa on kertoa, kuinka jokaisen kannattaa varautua tuleviin kriiseihin. On ihme, ettei Pohjolassa ole myynnissä hyviä suojavälineitä edes pandemioiden varalta. Suomessa tai Ruotsissa paperitehtaat osaavat taatusti kehittää hyviä ja halpoja kasvusuojia, jotka mahdollistavat hengityksen, mutta vaikeuttavat pöpöjen ja pienhiukkasten kulkeutumista hengitysteihin.

  Hyviä suojavälineitä voi käyttää muulloinkin kuin kriisien aikaan, jos ihmisellä on esimerkiksi allergioita. Moni karttaa tuoksuja, joita jotkut yksilöt levittävät ympäristöönsä koko ajan, eikä niitä pääse pakoon, jos kulkee julkisissa liikennevälineissä. Halpa ja hyvä kasvosuoja voisi olla hyvä vaihtoehto myös kaupunkien katupölyjä karttaville. Olisivat ehkä parempia kuin kaulaliina tai jokin muu veruke, kunhan kanssakulkijat myös tottuvat uuteen "muotiin".

  Ruoka on tärkeä kriisien aikaan, mutta samoin ovat suojavälineet.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kodeissa on paljon kaikkea roinaa, joita ei tarvita koskaan, mutta ei suojavarusteita kriisien ajaksi. Eikä edes ruokaa kuin muutamaksi päiväksi, vaikka pakastimet on keksitty. Sähkökatkoksiin voitaisiin varautua aggregaattien avulla, mutta eihän moisiin ole varaa, koska rahat käytetään usein ulkoisen elintason nostoon. Puolustusvoimat voisivat saada monopolin myydä suojavarusteita, koska sillä tavoin voisivat kerätä rahaa asevarusteluunkin.

  Suomessa militarisointi on sellaista pakkopullaa, jota on tuettava, jos mielii päästä isänmaallisten joukkoon. Ehkä wuhanvirus herättää havaitsemaan, etteivät ainoastaan intomielisimmät voi kantaa vastuuta rauhankaan aikana, saati sodassa. Presidentti Mauno Koivisto tuumaili, että hyvä aseita on olla sellaistenkin käsissä, jotka eivät ole liian innokkaita niiden käyttäjiä. Tarkoin en muista sanoja, mutta ajatus oli tuollainen.

  Valkoiset kokohaalarit eivät ole yleisessä käytössä ihan parhaat mahdolliset, koska rikolliset alkaisivat käyttää niitä, kuten ovat jo tehneet nykykriisin aikana. Mutta silti kaikilla tulisi olla kotonaan suojavälineitä, koska ne ovat harvinaisen halpa vakuutus kriisien aikaan. Eipä tosin ole omassakaan kodissa, vaikka olla pitäisi.
   
 3. vierailija Vierailija

  Ihmettelen kuinka tämä jot (just on time eli varastoja ei pidetä vaan tilauksesta saadaan tarvittava määrä) ajattelu kantautui myös koteihin ja alettiin elämään kädestä suuhun periaatteella kaikessa. Toinen käsittämätön asia oli kun kodeista tyhjennettiin pois kaikki ylimääräinen niin että jäljelle jäi vain helposti puhdistettavat pinnat. Toisaalta nythän voi sitten stailailla niitä vähäisiä tavaroita paikasta toiseen päivät pitkät ja kuvata niitä. Kolmas asia käsittämätön (laina) rahankäyttö ja kaikki alkoi siitä sukupolvesta, joka sai viikkorahaa tekemättä sen eteen mitään. Neljäs ihmetyksen aihe on "pensaspalojen sammuttaminen" ongelmia pyritään ratkaisemaan vasta sitten kun on housuissa jo. Toisaalta on hienoa jos pystyy elämään juuri tätä hetkeä eikä tarvitse tähyillä tulevaisuuteen ja mahdollisiin eteentuleviin ongelmiin. Ja vielä on valitettavaa että meillä on sukupolvi joka kuolee nälkään jääkapin oven eteen.
   
 4. vierailija Vierailija

  kyllähän suomessa on myynnissä hyviä suojavarusteita. Niitä voi tilata netistäkin, mutta juuri nyt ei ole, koska jotkut hamstrasivat niitä yli oman tarpeen.Ehkä heillä on ajatus alkaa myydä niitä sitten kun koronatilanne menee entistä pahemmaksi, mene ja tiedä.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joskus jopa vanhentunut muotitavara voi olla arvokasta sen jälkeen, kun se havaitaan tarpeelliseksi. Puolustusvoimien kasvosuojukset tekivät kauppansa, kun annettiin myyntiin juuri ennen wuhanviruksen leviämistä. Olivat kaiketi mallia made in Danmark, joten eivät olleet kiinalaisten työtä, kuten made in Italy voi olla. Ilmeisesti sattuma, eikä tietoinen valinta poistoon, vaikkei mitään vaihtoehtoa saa koskaan sulkea täysin vaihtoehdoista.


  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006455075.html
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti