Hae Anna.fi-sivustolta

KRISTILLINEN keskustelufoorumi - PERHENURKKA

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä suosittelen, 13.10.2008.

 1. suosittelen Vierailija

  Jokin aika sitten nettiin avattiin uusi kristillispohjainen perhefoorumi - PERHENURKKA

  Tässä osoite:

  http://perhenurkka.foorumit.fi/index.php
   
 2. kiva kiitos Vierailija

 3. kiva kiitos Vierailija

 4. Jamppi765 Vierailija

  Jeesus tulee pian -oletko valmis tolppajulisteet,joita on joku ahkera uskova taas laittanut tienvarsitolppiin ovat tosi ajankohtaisia.Maailman tänhetkinen tilannekin kertoo selvää kieltä:Armonaika on päättymässä ihmiskunnalta.

  Jumalan Henki vetäytyy pikkuhiljaa pois jumalattoman maailman yltä ja silloin pääsee tapahtuun juuri näitä asioita mitä maailmassamme on viime vuosina tapahtunut,myös Suomessa.

  Homoseksualismin ennennäkemättömän voimakas nousu on yksi jäävuoren huipuista.Paitsi että sen takana on homot,löytyy sieltä myös okkultistisia liikkeitä kuten teosofinen seura ja antroposofinen seura,(jotka ovat voimakkaasti myös Vihreät puolueen takana) ja myös satanistiliike.

  Nyt on aika meidän uskovien ryhdistäytyä.Voimakas rukoustaistelu.Jättäytyminen kokonaan Jeesukselle ja Hänen työhönsä ,siihen tehtävään joka meille itsekullekin on uskottu.

  Meitä odottaa ihana palkinto,ikuinen elämä paratiisissa,kunhan vain pysymme uskossa ja uskollisena loppuun asti.Työskennelkäämme sen eteen että myös mahdollisimman monet
  lähimmäisistämme sinne pääsisivät.
   
 5. Jamppi765 Vierailija

  Room 1:
  24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
  25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
  26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
  27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
  28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

  Korostan vielä sitä, että kukaan ei voi painostaa tai muuttaa ketään väkisin, vaan se on vapaaehtoista. Jos homoseksuaali uudestisyntyy ylhäältä uskoessaan Herraan Jeesukseen ja hän haluaa muuttua, niin jokaisen tulisi myös hyväksyä se, vaikka ei uskoisi Jeesukseen.

  1 Kor 6:9: Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

  Hekumoitsijat sana on kreikaksi malakos, joka tarkoittaa pehmeää, naismaista, miehen ja pojan välistä seksisuhdetta, miestä joka antautuu luonnottomaan irstauteen, sekä miesprostituutiota. Miehimykset sana on kreikaksi arsenokoiteen - arsenokoites, joka tarkoittaa homoseksuaalia. Arsenokoites tulee sanoista arrhen ja koite. Arrhen tarkoittaa miestä ja koite petiä ja sänkyä.

  Jumalan sana opettaa selvästi, että homoseksuaalisuus on synti, jonka harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaa elleivät tule uskoon ja tee parannusta synnistään, eli luopuvat homoseksuaalisuudestaan. Näistä jakeista käy myös se selvästi ilmi, että Korintossa, jotkut olivat olleet myös homoseksuaaleja, mutta eivät olleet enää, sillä he olivat tulleet uskoon ja olivat nyt pyhitetyt Jeesuksessa Kristuksessa.

  Homoseksuaalisesti suuntautunut henkilö kykenee muuttumaan ja hylkäämään homoseksuaalisen identiteetin, korinttolaiskirje todistaa sen todella selvästi. Tästä on myös todistuksena nykyään moni ex-homoseksuaali, joka on tullut uskoon sekä hyljännyt homoseksuaalisuuden ja muuttunut heteroksi.

  Jumala ei manipuloi ihmisen mieltä, vaan antaa ihmisen vapaasti valita uskoako Häneen vai ei. Jumala ei käytä kieroja ja likaisia keinoja eikä yritä manipuloida ihmistä tulemaan uskoon.

  Homoliike käyttää jatkuvan toiston menetelmää, jonka tarkoitus on manipulaation kautta muuttaa epäluonnollinen luonnolliseksi. Jatkuva manipulaatio vaikuttaa ihmiseen ja usein murtaa ihmisen vastustuksen.

  Homoseksuaalit sanovat, että luonnossa esiintyy eläinten kesken homoseksuaalista toimintaa. Tämä on totta, mutta se ei kumoa luonnonjärjestystä, sillä Raamattu sanoo koko luomakunnan (myös eläinten) olevan synnin vallassa. Eläimet myös tappavat toinen toisiaan. Jumala ei luonut eläimiä tappamaan toinen toisiaan. Luomakunnan turmelus on saattanut luonnonjärjestystä epäluonnolliseksi. Silti tässä maailmassa on mahdollisuus löytää luonnonjärjestyksen mukainen elämä. Luonnollista on, että miehen ja naisen sukupuolielimet sopivat täydellisesti suvunjatkamiseen. Kysymys ei ole homoseksuaalien syrjinnästä, vaan että hompous on luonnonjärjestyksen vastaista elämää, joka ei ole luonnollista ihmiselle.

  Homoseksuaalit sanovat usein, että uskovat lyövät heitä Raamatulla päähän. Tämä ei ole totta, sillä Raamattu sanoo, että jokaista lähimmäistä tulee kunnioittaa ja rakastaa, mutta heidän tekojaan ei tarvitse hyväksyä. Otan esimerkin: Jos työpaikalla esiintyy työpaikkakiusaamista, niin kiusaaja on ihmisenä arvokas lähimmäinen, mutta hänen tekonsa ei ole hyväksyttävää. Kysymys ei siis ole Raamatulla päähän lyömisestä, vaan sen esille tuomisesta minkä uskoo olevan oikein tai väärin. Kun puhutaan Raamatulla päähän lyömisestä, niin voiko asian kääntää myös toisin päin? Kyllä voi. Uskovia voidaan lyödä ateismilla, tieteellä jne. päähän. Homoseksuaalit ja ateistit voivat myös lyödä uskovia Raamatulla päähän.

  Yleensä tällainen uskovia kohtaan Raamatulla päähän lyöminen tapahtuu vääristäen Raamatun jakeen joka sanoo; "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi." He ovat irrottaneet tämän jakeen asiayhteydestään. Koko tekstiyhteys tarkoittaa, että väärin perustein tuomitseminen on väärin sekä jos itse elää synnissä ja muita tuomitsee, niin silloin toimii väärin. Jeesus sanoi myös: "Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio." Molemmissa Raamatun kohdissa on kyse myös oikean arvion antamisesta, eli synnin saa sanoa synniksi, samoin kuin on oikein antaa hyvä palaute hyvästä teosta. Raamatulla päähän lyömisen kommentin voi unohtaa, sillä siitä ei ole kysymys, kun sanotaan homous synniksi.

  Ihan varmasti homoseksuaaleihin on kohdistunut vääränlaista eheytymistoimintaa ja asenteita, joka on ikävää ja valitettavaa. Maailmassa on olemassa vääristynyttä kristillisyyttä, joka ei edusta ja toimi Raamatullisen uskon mukaisesti. Tämä vääristynyt kristillisyys puoskaroi ja kohtelee homoja kuten myös kaikkia jäseniään väärällä tavalla, ihmisiä loukaten ja satuttaen.

  Terve ja Raamatullinen usko kunnioittaa entisiä homoseksuaaleja ja eheytystoiminta toimii siten sellaisessa järjestyksessä, että ihmistä kunnioitetaan ja rakastetaan koko ajan ja kaikki tapahtuu vapaaehtoisesti, ilman pakottamista tai vääristymiä.

  Kaikki homot eivät ole mukana homoliikkeessä tai homoaktivisteina, eli asioita ei saa yleistää. Samalla tavalla jos jotkut vääristyneet kristilliset piirit toimivat väärällä tavalla, niin sitä ei saa yleistää kaikkiin uskoviin, koska on olemassa Raamatullisia uskovia, jotka toimivat aina lähimmäisiään kunnioittaen ja rakastaen.
   
 6. Reaktori Vierailija

  Kristillisen uskon määrittää uskontunnustus, joka sai alkunsa Nikeassa v 375.
  Se ei puhu mitään raamatusta, koskapa raamattua ei silloin vielä ollut.
  Mutta se määrittää uskon kohteen ja metodin.
  Raamattu on syntynyt eri kirkollisten piirien koosteena, ja sen sisältö on jo silloin eripuraisten kristillisten suuntien kompromissi.
  Miksi raaamatusta ja sen vaihtelevista tulkinnoista on tullut edellisen kirjoittan mukainen palvontakohde. Minusta se on erittäin epäkristillistä. Raamattu määrittää ihmisen ja jumalan keskinäistä suhdetta, varsinkin uusi testamentti. Ei siitä muuhun ole eikä se muuhun ole tarkoitettukaan. Ihmisten keskinäisiin suhteisiin se kehoittaa kuitenkin suvaitsevaisuuteen eli kääntämään toisenkin posken.
  Aika armotonta on monen ns kristillisen kanssaihmisten peloittelu.
   
 7. Jamppi765 Vierailija

  ¶On kohtuullista vaatia, että Raamattua käytetään johdonmukaisesti. Sellainen käyttö, jossa Raamatusta otetaan ne kohdat, jotka sopivat omaan käsitykseen ja hylätään ne, jotka eivät sovi, ei ole raamatullisuutta vaan omien mielipiteiden perustelua enemmän tai vähemmän mielivaltaisesti valituilla Raamatun jakeilla. Tässä kysymyksessä on viisi peruslinjaa:

  1) ¶Koko Raamattu on sitova. Tällaista tulkintaa kuulee itseään raamatullisina pitäviltä julistajilta. Jeesus ei opettanut näin, vaan kumosi useita Vanhan testamentin säädöksiä. Paavali korosti, että Mooseksen laki ei koske pakanakristittyjä. Kukaan näin opettava ei myöskään tänä päivänä ole johdonmukainen, koska kukaan ei vaadi koko Mooseksen lakia noudatettavaksi yhteiskunnassa.

  2) Vanhan testamentin laki ei sido kristittyjä, mutta uuden testamentin määräykset kyllä. Tämän tulkinnan johdonmukaisia seurauksia olisivat veriruokien torjuminen ja juutalaisen teurastustavan vaatiminen (Apt. 15:29). Edelleen avioerosta ja eronneen uudesta avioliitosta on Jeesuksen täysin yksiselitteinen kielto; paljon selkeämpi kuin Paavalin homopuheet.

  3) Tulkitaan niin, että osa Raamatun käskyistä on aikaansa sidottuja ja osa ei. Oikean eettisen toiminnan määrää se, mikä toteuttaa rakkautta ja oikeudenmukaisuutta kussakin tilanteessa. Osa niistä, jotka periaatteessa hyväksyvät tämän etiikan katsovat, että juuri homoseksuaalisuutta koskeva kielto on muuttumaton. Tällainen perustelu ei nouse suoraan Raamatusta, vaan on tulkitsijan tai hänen uskonyhteisönsä valinta.

  4) Lähdetään siitä, että periaatteessa mikä tahansa Raamatun säädös voidaan hylätä, jos se ei toteuta rakkautta ja oikeudenmukaisuutta. Tällöin keskeiseksi nousevat Jeesuksen sanat: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat." (Mt. 7:12).

  On totta, että jos Raamattua ei käytetä johdonmukaisesti, vaan sieltä otetaan omaan käsitykseen sopivat kohdat ja hylätään ne kohdat jotka eivät sovi omaan käsitykseen, niin silloin toimitaan väärin ja vastoin Raamatun sanan opetusta. Tietenkin tällaisessa menettelytavassa on myös kyse mielivaltaisesta halusta sekä omien mielipiteiden korottamisesta Jumalan sanan todellista opetusta vastaan.

  Valitettavasti homoseksuaalisuuden puolustajat ovat sortuneet siihen, että kumoavat selkeät Raamatun opetukset, jotka osoittavat, että homoseksuaalisuus on kiistattomasti syntiä.

  Käyn seuraavaksi läpi nuo edellä mainitut kolme kohtaa:

  1) Herra Jeesus kumosi vanhan liiton järjestyksen sekä monta sataa VT:n käskyä (esim. muun muassa uhrilait, temppeliä koskevat lait sekä VT:n pappeutta koskevat lait). Tietenkään näitä kumoutuneita lakeja ei tarvitse noudattaa. Herra Jeesus ei kumonnut Kymmentä Käskyä, eikä VT:n käskyjä, joiden mainitaan olevan voimassa Uudessa Liitossa. Uudessa Testamentissa mainitut VT:n voimassa olevat käskyt ovat siten käskyjä, joita tulee yhä Uuden Liiton aikakautena noudattaa. Uuden Liiton kirjoituksissa mainitaan homoseksuaalisuus syntinä. Täten homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä myös Uuden Liiton aikakaudessa, jossa me elämme ja olemme.

  2) Vanhan liiton kumotut käskyt eivät sido uskovia, mutta Uuden Liiton opetukset mukaan lukien ne VT:n käskyt, jotka ovat myös voimassa Uudessa Liitossa velvoittavat uskovia noudattamaan niitä. Raamattu kieltää niin VT:ssa kuin UT:ssa veren syömisen sekä lihan syömisen, josta ei ole verta laskettu. Raamattu ei opeta ja vaadi juutalaisen teurastustavan noudattamista. Veren laskeminen lihasta on yleinen tapa. Kalastelen jonkin verran ja lasken veren ulos kaloista. Tämä ei ole juutalainen teurastustapa, vaan yleinen tapa.

  3) Osa Raamatun käskyistä on aikaansa sidottuja ja osa ei ole. Oikea Jumalan tahdon mukainen eettinen toimintapa on sidottu Jumalan rakkauteen, totuuteen ja oikeudenmukaisuuteen kaikissa tilanteissa. Raamattu opettaa niin VT:n kuin UT:n puolella homoseksuaalisuuden olevan syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan. Tämä ei ole tulkintaa, ei uskonyhteisöjen valittu tulkinta, vaan Raamatun selkeä opetus.

  Herra Jeesus ei kieltänyt avioeroa eikä uudelleenavioitumista, jos oli tapahtunut huorinteko aviopuolisoa kohtaan. Uskovan avioero

  4) ¶Raamatun käskyt ja opetukset noudattavat Jumalan säätämää rakkautta, totuutta ja oikeudenmukaisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että homoseksuaalisuus ei edusta Raamatun mukaista seksuaalista rakkautta, vaan syntiä.

  Matt 7:
  7 ¶ Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
  8 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
  9 Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,
  10 taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?
  11 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!
  12 ¶ Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

  Tämä kohta ei tarkoita sitä, että kaikki mitä ihminen tahtoo, että myös hänelle tehtäisiin ja se tulisi tehdä muille ihmisille. Esimerkiksi jos joku haluaa että hänelle varastetaan, niin se on väärin ja syntiä.

  Kaikki mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää myös samoin heille on tekstiyhteydessä, jossa tekeminen on sidottu hyvän tekemiseen. Siihen hyvän tekemiseen mitä Jumala tekee. Tämä tarkoittaa sitä että hyvän tekemisen tulee perustua Jumalan tahdon mukaisiin asioihin, eikä synninvallan alla oleviin asioihin. Tällä perusteella ei voi harjoittaa homoutta, sillä se on syntiä Jumalan sanan opetuksen mukaan.

  ARCUS toimi itse siten kuinka se syyttää muita, eli tässäkin kohden ARCUS irroitti jakeen sen tekstiyhteydestä ja antoi sille väärän merkityksen, koska ARCUS halusi tukea omalle mielipiteelleen, eikä välitä siitä mitä Raamattu todella opettaa.
   
 8. Apostolos Pavlos Vierailija

 9. Liliane Vierailija

   
 10. Vierasmiesmyös Vierailija

  Eilen A-studiossa käytiin jälleen keskustelua eduskunnassa tällä viikolla esittelyssä olleesta 'Aito avioliitto'-kansalaisjärjestön alkuunpanemasta kansalaisaloitteesta. Tarkemmin ottaen ohjelmassa vastakkain keskustelivat kaksi samansukupuolista vihkimystä kannattavaa pappia sekä toisella puolen pöytää pappi ja dogmatiikan tutkija vanhoillsemmalla kannallaan. Kantavana teemana oli, vihitäänkö kirkossa avioon samansukupuolisia pariskuntia maaliskuussa 2017. Nyt voimaantuleva laki ei määrittele millään tavalla uskonnollisten yhdyskuntien velvollisuutta vihkiä jatkossakaan. Hyvä sinänsä, että keskustelua riittää..

  Itseäni lähinnä kiinnostaisi raamatun ajankuva ja sen nykytulkinta. Jotenkin ajattelen, ettei aikoinaan kirjoitettu teos käsitellyt asiaa "rakkaus"-näkökulmasta lainkaan, vaan siinä paheksuttiin roomalaiskauden epätasa-arvoisia suhteita, joissa hallitsija saattoi määrätä nuorukaisen 'orjakseen', jonka kanssa saattoi toteuttaa villeimmätkin fantasiansa.

  Ajattelen ettei raamatussa kirjoitettu tavallisesta kansasta ja sen suhteista, vaan nimenomaa aikoinaan merkittävistä henkilöistä ja heidän elämästään. Olenko täysin hakoteillä?
   
 11. xyzyäö Vierailija

 12. allelujaa Vierailija

  raamatunkaan Jumala ja Jeesus ei ole avioliittoa asettanut joten se ollenee herra jumalalle uskontunnustuksen antaneiden oppia.
  Jeesuksen aikaan häät oli kahden suvun tilaisuus jossa avioituneiden suvut ja kutsutut häävieraat olivat todistamassa kahden, toisilleen antaman PYHÄN lupauksen yhteisestä Pyhästä liitosta.
  HUOM!
  Siihen tilaisuuteen ei tarvittu oppeja Jeesukselta eikä rikollisen kristinuskon papistolta!
  Tuo tieto perustuu mm siihen selvyyteen, että Jeesus oli hääjuhla vieraaksi kutsuttuna Kaanan häissä JA JEESUSKAAN EI AVIOLIITTOA ASETTANUT.
  Fakta ei tuosta muutu muuten kuin aivopestyjen korvien välissä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti