Hae Anna.fi-sivustolta

Kristityt ja äärioikeistolaiset haluaa kieltää abortin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 21.05.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Ympäri maailmaa menossa naisvastainen politiikka, jossa miehet ja eräät naisetkin, haluaa estää naisia tekemästä aborttia jopa silloin kun nainen, tyttö on tullut raskaaksi raiskauksesta.
  USAssa yksi osavaltio on lainmukaan nyt kieltänyt abortin ja siellä abortin tekevä nainen saa paljon korkeamman rangaistuksen mitä raiskaaja saa. Tuo kertoo sen millainen näkemys heillä on naisista.

  Esim. SD on aborttia vastaan.
  Yksi KD-politiikko, siis kristillistaustaisen puolueen mies-jäsen joka työskentelee EUssa, on 22 kertaa äänestänyt siellä aborttia vastaan, myös raiskaustilanteissa se ei halua että nainen tekee abortin.

  Minkä ihmeen takia eräät kristityt tahot ja myös äärioikeistolaiset, siis konservativiset äärioikeistolaiset, alkaa haluta määrätä naisen ruumiista?
  Saavatko he sillä tavalla itsestään vahvan kuvan?
  Katsovatko nuo miehet naisten olevan vaarallisia yhteiskunnassa ja haluavat päättää naisen ruumiista?
  Feminismiä pelkäävät kai :)
  Kuitenkin esim. KD sanoo olevansa feministejä, Ebbakin sanoo olevansa feministi, mutta Ebba on aborttia vastaan omalla tavallaan, mutta sanoo että hän on Ruotsin aborttilain kannalla.
  Mutta Eabba antaa KD-politiikon EUssa jatkuvasti äänestää aborttia vastaan.
  Onko tuollainen abortin vastustaminen konservativa äärioikeisto feminismiä :)

  OBS. Sverige nyhet

  - https://omni.se/wallstrom-om-adaktusson-ar-det-borgerlig-feminism/a/BRw1Ve
  -
   
  Last edited: 22.05.2019
 2. vierailija Vierailija

  Muuttaisiko se abortin puolustajien näkökantoja jos äidillä olisi mahdollisuus lahjoitaa lapsi jollekin lapsettomalle pariskunnalle?
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Kysymys on naisen ruumiista ja naisen oikeudesta omaan ruumiiseensa.
  Naisella täytyy olla vapaus itse päättää tekeekö abortin tai ei.
  Se kuuluu naisen oikeuksiin.
  PS:
  Nainen voi aina jos haluaa, antaa pois lapsensa ja joku sovelias perhe adoptoi lapsen.
  Mutta siitä ei ole kysymys.
  On kysymys naisen oikeudesta omaan ruumiiseensa.
  -
   
 4. vierailija Vierailija

 5. vierailija Vierailija

  Abortista ollan montaa mieltä:

  https://matskut.helsinki.fi/bitstream/handle/123456789/102/Aborttisimilapdf.pdf?sequence=8

  Monesti jonkun asian perustelut ovat hierarkkisia. On perustason syy(t) ja perustason syistä johdetut seurannaissyyt. Keskustelu erilaisten syiden puolesta ja vastaan on turhauttavaa jos osapuolet käyttävät eri perustaa ja myöskin jos arvovalinta, mielipide, uskonnollinen vakaumus tms määrää perustan faktojen sijaan.
   
 6. vierailija Vierailija

  Abortin kieltäminen puolustaa syntymättömän lapsen oikeutta elämään. Abortti on alkavan elämän tappamista, sillä elämä alkaa jo hedelmöitysvaiheessa. Kyllä nainen saa päättää omasta kehostaan, ehkäisymenetelmiä on monenlaisia ja seksistä voi kieltäytyä tarvittaessa.
   
 7. vierailija Vierailija

  Jotkut on myös sitä mieltä, että ei ole kysymyskään naisen oikeudesta omaan ruumiiseensa, vaan maha-asukin oikeudesta sen ruumiiseen ja elämään. Vaikka sikiö elää naisen ruumiin sisällä, niin se ei kuitenkaan ole naisen omaisuutta, vaan sillä on ihan omat geenitkin.
   
 8. vierailija Vierailija

  Suomessa tehdään vuosittain noin 10.000 aborttia. Kuinka moni näistä on aivan turhia ja kuinka moni tehdään ns. lääketieteellisin perustein. Ymmärrän sen, jos äitin henki on kyseessä tai nainen on raiskauksen uhri, niin silloin abortti on oikeutettu, mutta eipä juuri muulloin. Abortti tuli Suomessa lailliseksi vuonna 1950 ja aborttilakia loivennettiin vielä 1970. Mielestäni tämä kuvaa meidän nykyihmisten holtitonta elämäntyyliä. Millään ei ole mitään väliä, kun aborttiakin aletaan pitää ehkäisykeinona. Ihmettelen, että valtiovalta hyväksyy harkitun murhan ja on sen vielä laillistuttanut. Uskon, että Suomesta löytyy melkoinen määrä naisia, jotka ovat kokeneet abortin. Tämä ei voi olla jättämättä jälkiä ajattelevaan ihmiseen ja kuinka moni näistä naisista syö psyykelääkkeitä läpi elämänsä. Meillä miehillä tämä on paljon helpompaa, eikä moni edes tiedä, että hänestä meinasi tulla isä. Se tapahtuma ei meitä juurikaan raapaise, vaikka mielestäni vastuu on molempien.

  En halua moralisoida, mutta mielestäni ihmisten iloitteluista maksetaan liian korkea hinta.
   
 9. vierailija Vierailija

  Ehkä pitäisi tehdä tendikkääksi se, tai pitää hyväntekeväisyytenä sitä että synnyttää lapsensa ja antaa sen pois hyvälle perheelle. Jos lapsi on äidille epätoivottu, niin aina löytyy naisia, joille lapsi olisi toivottu. Miksi ei ajatella sikiön oikeutta elämään? Syntymättömällä ihmisellä ei ole mitään oikeuksia, jos äiti ei sitä halua, niin se tapetaan.

  Vapaa abortti taitaa olla Pohjoismainen keksintö? Meillä ei edes pidetä avioliiton ulkopuolella syntyneitä friikkeinä, äiti saa paljon apua yhteiskunnalta, on äitiyslomat jne. Yksinäisiä äitejä ei halveksita ja syrjitä, eli lapsen hankkiminen millaisissa olosuhteissa tahansa on helpompaa kuin muualla. Ja silti, jos kysyttäisiin kaikilta maailman ihmisiltä, niin tuskin enemmistö kannattaisi vapaata aborttia. Enemmistön mielestä se olisi varmaankin puolustuskyvyttömän murha.
   
 10. vierailija Vierailija

  Minusta abortti on hyväksyttävää joissain tilanteissa, esim äidin tai lapsen terveyden takia.Mutta abortien lukumäärää tulisi minusta pyrkiä vähentämään. Suomessa yli 90% aborteista tehdään sosiaalisista syistä, eli kun raskaana olevalla naisella hänen itsensä tai hänen perheensä "elämänolot ja muut olosuhteet huomioon ottaen lapsen synnyttäminen ja hoito olisi hänelle huomattava rasitus (1)". Tässä osuudessa todennäköisesti olisi paljonkin kutistamispotentiaalia.

  (1) https://fi.wikipedia.org/wiki/Abortti_Suomessa
   
 11. vierailija Vierailija

  jos halutaan vähentää aborttien määrää (mikä on kunnioitettava tavoite), täytyy tarjota ilmainen raskauden ehkäisy ihmisille. Käytännössä se merkitsee e-pillereitä ja kondominkäytön valistusta sekä sitten kierukkaa niille, jotka eivä voi tai halua käyttää hormonaalista ehkäisyä. Suomessa ja pohjoismaissa on myös taottava ihmisten päähän miten alkoholin käyttö vaikuttaa esim. e.pillereitä käytettäessä, kun tuntuu ettei sitä ihan tajuta... olen nähnyt töissäni ihan tarpeeksi nuoria neitosia, jotka tuntuvat olevan hämmästyneitä siitä että pilleri ei toimi, jos sen oksentaa ulos liian runsaan alkoholinkäytön seurauksena. sitten ihmetellään miten on voitu tulla raskaaksi, koska e-pillerit.
   
 12. vierailija Vierailija

  taas otsikko räikeää valehtelua. mitäs jos kirjoittaisimme muslimeista samaa, niin tuo täti alkaisi rääkyä ja kiljua kuin - sanonko mikä .
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 13. vierailija Vierailija

  "Islamin kanta syntyvyydensäännöstelyyn ja aborttiin on tasapainossa. Se sallii naisen ehkäistä raskauden mutta kieltää sen keskeyttämisen. Abortti hedelmöittyneen munasolun kohtuun kiinnittymisen jälkeen on ehdottomasti kielletty, ja sitä pidetään rikoksena Jumalan lakia ja alkiota vastaan. "

  http://www.shiaislam.info/avioliitto-opas/avioliitto_kasikirja_index.php#10
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  OBS: svenska

  Lainaus:
  Variationen är stor inom islam men i allmänhet ses preventivmedel som acceptabla. Abort anses som ett sämre alternativ än att använda preventivmedel. Enligt muslimsk tradition anses fostret få en själ 120 dagar efter befruktningen (cirka 19 veckor). Gemensamt för de fatwor som lämnats under senare delen av 1900-talet är att abort är förbjudet efter 120 dagar, om inte aborten är till för att rädda moderns liv. När det gäller skälen för abort före 120 dagar varierar inriktningarna mellan att vara förbjudet till att det är accepterat om familjen önskar det. Islamiska lärde i Sverige har inte haft invändningar mot den svenska abortlagen.
  - https://sv.wikipedia.org/wiki/Abortfrågan
  -
  Uskonnossa Islam ja muslimimaissa, on siis erilaisia käsityksiä abortista ja ehkäisystä, riippuen mistä valtiosta on kyse ja mistä islamin suunnasta on kysymys.
  Ruotsissa esim. muslimit on hyväksyneet aborttilain, sillä sille ei voi mitään, laki on laki ja ainakin kuuliainen muslimi ei "kapinoi" millään tavalla sen valtion lakeja vastaan missä asuu.
  Sinun laittamasi suuntaus on shiamuslimien mielipide, ei siis ole läheskään kaikkien maailman muslimien mielipide.
  Huvittavaa että syötöt shiojen mielipidettä muslimien vastaukseksi aborttikysymykseen :)
  -
  Esim. minun moraalini sanoo että asun Ruotsissa ja silloin noudatan ja hyväksyn Ruotsin lait.
  Jos asuisin jossain muualla, hyväksyisin sen valtion lait, vaikka ehkä en niistä pidäkkään, mutta hyväksyn, jos siellä kerran asun.

  Minulla ei ole harmainta aavistustakaan miten esim. suomalaiset yleisesti sanottuna, tai mitä enemmistö suomalaisista on mielipide abortista ja en myöskään tiedä miten suomalaiset ulkomailla suhtautuvat eri valtioitten lakeihin ja ei sellainen minulle mitään kuulukkaan.
  Jokainen toimii ja ajattelee oman moraalinsa mukaisesti.
  -
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Ei varmasti ole mitään valhetta. Ruotsissa KD-politiikko EUssa on vastustanut aborttia 22 kertaa ja yksi niistä kerroista oli kysymys 10 vuotiaasta tytöstä joka oli raiskattu ja tuli raskaaksi. KD-politiikko vastusti raskauden kesksyttömistä.
  KD-johtaja nyt yrittää harhauttaa lehdistöä sanomalla että se mies äänesti aborttia vastaan sillä he ei halua että EUssa käsitellään sellaisia asioita :)
  KD-johtaja Ebba joutui nyt julkisesti puolustamaan sitä politiikkoa, mutta Ebba myös hieman kritisoi häntä, se oli tehtävä, sillä "gloria" on pidettävä yllä kaikesta huolimatta :)
  Samoin äärioikeistolaiset, esim. SD, ei suoraan sano vastuvansa aborttia mutta he haluaa alentaa aikaa milloin abortin saa, mutta eivät onnistu siinä.
  Naisen ruumiiseen yrittävät sekaantua kovasti, tehneet tuota koko ajan ja se ei ole mitään valhetta.-
  -
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Uusi laki päälle, ei seksiä ilman avioliittoa, niin eiköhän silloin mahtaisi toteutua se että abortteja tehtäisiin harvemmin ja nekin salassa, kuten ennen vanhaan, aikoina jolloin naisella ei ollut minkäänlaisia oikeuksia :)
  Minä kannatan kaikkien ihmisten vapautta, myös vapautta omaan ruumiiseensa.
  Vieras tuntematon tai tunnettu ihminen ei saa leikkiä jumalaa alkamalla määräillä mitä naiset saa tehdä omalle ruumiilleen.
  Se mitä mieltä on abortista ja koska elämä alkaa, on jokaisen oma moraalinen kysymys. Ei ole mitään universaalista moraalia abortista.
  -
   

 17. Yhtä asiaa en ymmärrä...kuten mm. wikipedia kertoo:
  Ennen vuotta 1950 Suomessa ei ollut varsinaista aborttilakia vaan raskaudenkeskeytys hyväksyttiin vain lääketieteellisin perustein eli kun äidin henki tai terveys oli vaarassa. Vuonna 1950 tuli voimaan laki, joka mahdollisti abortin myös sikiön vammaisuudesta tai sairaudesta johtuen, sekä eettisin perustein kuten raiskauksen tai sukurutsan vuoksi. Tällöin laillisia abortteja tehtiin 4 000–8 000 vuodessa. Laittomien raskaudenkeskeytysten takia vaadittiin aborttilakiin edelleen vapauttamista. Laittomat abortit aiheuttivat äitiyskuolemia, terveysongelmia ja hedelmättömyyttä. Laittomien aborttien määrän arvioitiin Aborttilakikomitean mietinnön ja tulehduksellisia keskenmenoja hoitavien lääkärien mukaan olevan noin 18 000–40 000. Vuonna 1970 tuli voimaan uusi aborttilaki, jossa abortin saattoi tehdä sosiaalisin perustein alle 17-vuotias, yli 40-vuotias tai kun äiti on synnyttänyt jo neljä lasta. Laki hyväksyttiin eduskunnassa äänin 113–56.[2] Silloisen lääkintöhallituksen antaman ohjeen mukaan abortin tuli olla täysin vapaasti saatavissa naimattomille, leskille ja eronneille. Vuotta 1973 voidaan pitää aborttien huippuvuotena, jolloin tilastoituja abortteja tehtiin yli 23 000, ja tästä lähtien aborttien määrä on tasaisesti laskenut ehkäisymenetelmien kehittymisen myötä. Viime vuosina raskaudenkeskeytysten määrä vuositasolla on ollut noin 10 000
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Abortti_Suomessa

  vuoden 1950 lain aikana abortin sai siis sikiön vammaisuudesta tai sairaudesta johtuen, sekä eettisin perustein kuten raiskauksen tai sukurutsan vuoksi tai jos äidin henki tai terveys oli vaarassa.

  Silloin laillisia abortteja tehtiin 4000-8000/v ja laittomia 18 000-40 000/v. Yhteensä siis 22 000 - 120 000/v. Ehkäisypillerit tulivat yleiseen käyttöön 1960- luvun alkupuolella, joten lasketaan silloisten aborttien määrä varmuuden vuoksi pienimmän luvun mukaan, eli 4000 + 18 000 = 22 000, eli abortteja tehtiin tuolloin vähintään 22 000/v. Todennäköisesti enemmän.

  Nyt abortit ovat pysyneet 10 000 tienoilla. Halauavatko abortin vastustajat siis takaisin tuon kaksinkertaisen määrän
  sikiön keskeytyksiä ja äitien kuolleisuusluvut siihen päälle?

  Tuohon lukuun sisältyvät nekin tapaukset joissa äiti on hengen vaarassa, lapsi vakavasti vammainen, sekä raiskauksen ja insestin tuloksena syntyneet. Siis vuoden 1950 lain mukaan abortteja tehdään moralistien mielestä "turhaan" vain 10 000 - 4 000 = 6 000/v , kun se aiemmin oli tuohon aikaan pienimmän luvun mukaan, 18 000/v.

  Ja ottakaamme huomioon, että nämä nykyiset alhaiset aborttiluvut ovat alhaiset, vaikka vuonna 1970 säägettiin laajempi aborttilaki.

  Paljon on muuttunut siksikin, että enää ei naista moralisoida ja syrjitä lapsen takia. Tässäkin on auttanut, että nainen on saanut itse valita kohtalonsa ja elämäntapansa.
   
 18. vierailija Vierailija

  Moraalilla ylimalkaan ei taida olla universaalia perustaa, ei luonnonlaeissa, ei logiikassa, ei matematiikassa, ei missään.

  Yhteiskunnassa ihmiset sopivat keskenään 'oikean' moraalin, ja usein se yhdessä sovittu moraali rajoittaa yksilön sallittua käyttäytymistä. Mikään ei estä ikiomia moraalisia käsityksiä eikä tekoja, mutta rajoituksien rikkomisesta voi seurata rangaistuksia.

  Abortin moraali on niin merkittävä asia että yhteiskunta ottaa siihen kantaa ja määrittää mikä on moraalisesti 'oikein'. Abortti ei ole pelkästään 'jokaisen oma moraalinen kysymys'.
   
 19. vierailija Vierailija

  Miksi nimetä aihe osoittaen kristittyjä. Entäs muslimit?
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Et ole lukenut avaustani ja siihen liittyvää linkkiä???? Kun et lue, niin se on syy miksi et nyt tiedä miksi kirjoitin kristityt ja äärioikeistolaiset.
  -
   
 21. vierailija Vierailija

  Persut OVAT äärioikeistolaisia. Natseja vol. 2
   
 22. vierailija Vierailija

  Niinhän sinä luulet. Oikeasti nykypersut ovat arvoiltaan aika lähellä SDP:tä, mutta ratkaisevana erona on kuitenkin persujen kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon.
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 132
  Saadut tykkäykset:
  294
  Persut Soinin johtamana kelpasi hallitukseen muun oikeiston sekaan.
  Nyt kun Halla-aho johtaa persuja, niin persut ei enää näytä kelpaavan mukaan hallitukseen,
  Mistähän moinen mahtaa johtua? ei ainakaan siitä että halla-aho olisi poliittisesti lähellä Sosiaalidemokraatteja :)
  Halla-ahon extreeminen muukalaispelko ja rasistiset vanhat kirjoitukset on persujen akilleen kantapää, mikä ei parene sillä halla-aho ei ole perunut vanhoka kirjoituksiaan, on siis edelleenkin samaa mieltä mitä p-skaa hän väänsi aikaisemmin blogissaan.
  -
   
 24. vierailija Vierailija

  Päivi Räsänen iloitsee USA:ssa kiristyneestä aborttilainsäädännöstä: ”Olen tosi ilahtunut – sama Suomeen”
  sunnuntai 19.05.2019 klo 17:05 (muokattu 19.05.2019 klo 20:30)
  Entinen sisäministeri, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen toivoo Suomen seuraavan niitä Yhdysvaltain osavaltioita, jotka ovat tämän vuoden aikana tiukentaneet aborttilainsäädäntöään.


  IL-TV haastatteli Päivi Räsästä Valtiopäivien avajaisten iltajuhlassa: ”tuoreiden KD:n edustajien muistamisessa vielä haastetta” IL-TV
  Useampi Yhdysvaltain osavaltio on tämän vuoden aikana tiukentanut aborttilainsäädäntöään.

  Esimerkiksi Kentucky, Georgia, Mississippi ja Ohio ovat ottaneet käyttöön niin sanotun sydämenlyöntilain, joka kieltää abortit kuudennen raskausviikon jälkeen.

  Tiukimman lakiuudistuksen teki tällä viikolla Alabama, jossa jatkossa esimerkiksi raiskaus ja insesti eivät kelpaa syyksi aborttiin, Vastaavasti laittoman abortin tehnyt lääkäri voi saada 99 vuoden vankeustuomion.

  Kaikkiaan 16 osavaltiota on lyhyen ajan sisään jollakin tavalla hankaloittanut abortin saamista.

  [​IMG][​IMG]
  Ex-sisäministeri Päivi Räsänen (kd) toivoo Yhdysvalloissa kiristyneen abortti-ilmapiirin leviämistä Suomeenkin. IL-Arkisto
  Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja, kansanedustaja ja Suomen entinen sisäministeri Päivi Räsänen pitää Yhdysvaltain kiristynyttä abortti-ilmapiiriä hyvänä asiana.

  – Olen tosi ilahtunut ja todella toiveikas Yhdysvaltain kehityksen suhteen, Räsänen sanoo Iltalehdelle.

  Hän toivoo samaa suuntausta Suomeenkin.

  – Olen sitä mieltä, että Suomessakin pitäisi ottaa käyttöön samanlainen lainsäädäntö (kuin Alabamassa) ja suojella syntymättömän kohdussa olevan lapsen elämää.

  – Toivon ja uskon, että Yhdysvaltain keskustelu aiheesta heijastuu laajemminkin Suomeen saakka.

  Suomessa abortin saa käytännössä jokainen 12. raskausviikkoon saakka. Viimeinen takaraja on 20. raskausviikko ja sikiöpoikkeavuuden kohdalla 24. raskausviikko.

  – Meillä Suomessa myöhäisten aborttien määrä on lisääntynyt. Lapsia, jotka abortoidaan 22. raskausviikolla, voitaisiin hoitaa keskosina. Aborttien seurauksena meillä on lapsia, jotka elävät muutaman minuutin tai muutaman tunnin, ja jotka jätetään kuolemaan, Räsänen sanoo.

  Räsänen toteaa, että laissa säädetty 24. raskausviikon raja on kehittyneen keskoshoidon myötä laskenut 22. raskausviikkoon. Hänen mukaansa sikiön vammaisuusperusteella tehdään abortteja vuosittain noin 200–300, joista vain noin kymmenellä on lain perusteluissa mainittu elinkyvyttömyyden aiheuttava aivojen täydellinen puuttuminen

  Räsäsen laskujen mukaan vuonna 2017 tehtiin 71 raskaudenkeskeytystä yli 22. raskausviikolla, kun vastaavasti vuonna 1997 niiden määrä oli yhdeksän.

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastot tosin näyttävät hieman pienempää lukua kuin Räsäsen laskelmat. THL:n mukaan vuonna 2017 tehtiin 66 raskaudenkeskeytystä 22. raskausviikolla.

  Ex-ministeri kuitenkin painottaa ymmärtävänsä abortit esimerkiksi siinä tapauksessa, että raskaus vaarantaa äidin hengen.

  Insestikortti
  Vastoin monien muiden Yhdysvaltain osavaltojen suuntausta, itärannikon New Yorkin osavaltio puolestaan päätti alkuvuodesta lieventää aborttilainsäädäntöään. Jatkossa abortin voi siellä tehdä vielä 24. raskausviikolla, ja sen jälkeenkin, jos aborttiin on perustellut syyt.

  Ennen poliittista uraansa lääkärinä työskennelleen Räsäsen mukaan nyt muualla Yhdysvalloissa nähdyt aborttilakikiristykset ovat vastareaktio New Yorkin liberaalille näkemykselle.

  Hänen mukaansa insesti ja raiskaus ovat abortin puolustajien perusselitykset abortin puolustamiseksi.

  – Insesti on kortti, joka näissä asioissa vedetään aina esiin, vaikka se on äärimmäisen harvinainen juttu. Minua häiritsee, että liioitelluin esimerkein yritetään kumota keskustelu.

  Räsäsen mielestä raiskauksen seurauksena alkunsa saaneet lapset ansaitsevat mahdollisuuden elämään siinä missä muutkin lapset.

  – Jos ollaan johdonmukaisia sille, että elämä alkaa biologisesti hedelmöittymisen hetkellä, niin raiskauksen myötä syntyvät lapset ovat yhtä arvokkaita.
   
 25. vierailija Vierailija

  Kyllä on valehtelua. JOs kirjoitat, että kristityt sitä ja kristityt tätä, niin sinulla on oltava todisteet siitä että kaikki kristityt ovat sitä ja tätä. Jos sinulla ei ole, älä kirjoita sellaisia otsikoita, joissa viittaat kaikkiin jäseniin - tässä tapauksessa kaikkiin kristittyihin. minä olen kristitty, enkä halua kieltää abortteja ja suurin osa tuntemistani kristityistä jakaa tämän kannan kanssani.

  olet siis valehdellut - taas.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti