Hae Anna.fi-sivustolta

Kuinka mies selviytyy erossa

Viestiketju osiossa 'Parisuhteessa' , käynnistäjänä Väittämä, 03.06.2010.

 1. Väittämä Vierailija

  "Valitettavan moni mies ottaa tuossa tilanteessa (avioerossa) itseltään hengen. Vielä useampi alkaa ryyppäämään ja lähes kaikki masentuvat jollakin tasolla."

  Poimin tämän ylläolevan lauseen nimimerkki noon kirjoituksesta. Nyt siis kyse miehistä, koska tuon lauseen kirjoittaja korosti haluavansa tuoda miesnäkökulman asiaan.

  Omassa lähipiirissäni on eronneita miehiä ja kaikki ovat nousseet jaloilleen normaalin suruajan jälkeen. Oikeastaan elämä on jatkunut koko ajan samana ja ajan kuluessa mies on vain piristynyt. Naiset ovat tarvinneet parin päivän itkuloman töistä, että mieli tasaantuu. Yhden miehenkin muistan pitäneen pari päivää lomaa. Yhtäkään miestä en tiedä, joka olisi eron jälkeen alkanut ryyppäämään tai tehnyt jopa itsemurhan. Toki alakulo liiton epäonnistumisesta kuuluu inhimillisyyteen, mutta se, että alakulon päästää masentumisen asteelle kuulostaa omituiselle. Miksi ihmisellä ei ole taitoa käsitellä elämän realiteetteja ja jatkaa elämää itsenäisesti eteenpäin?

  Ja tuosta ryyppäämisestä vielä. Ne miehet jotka eron jälkeen valloittavat baarit, ovat usein niitä jotka muutenkin käyttävät viinaksia suht reilusti. Ero on vain hyvä tekosyy käyttää niitä vieläkin enemmän. Useimmat juopot kun hakevat aina syynsä juomiseen jostain.
   
 2. Väittämä Vierailija

  Tuo ketju mistä tämä aihe on otettu on "lopun alku by Villasukka". En halunut sotkea "villasukan" ketjua sivulauseen pohtimisella.
   
 3. Opus_ Vierailija

  Vähän samantapaisia asioita pohdin tänään itsekin... Kun monessa puheenvuorossa on tullut esiin miten "ei voi" lähteä huonosta liitosta tai suhteesta kun mies on niin riippuvainen naisesta. Lähinnä kai siis ei pärjää yksin.. Miten voitte päästää elämänne/miehenne sellaiseen tilaan että toinen ei osaa yksin asua ja olla? Ahdistavaa olisi olla suhteessa vain sen takia että jätettävä osapuoli on niin riippuvainen yhteisestä kodista/taloudesta/mistälie.. Jokainen on aikuinen ihminen ja vastuussa itsestään.
   
 4. Väittäjä Vierailija

  Mielestäni kaikki ko. asiat ovat jossain määrin realistisia, osa enemmän tai vähemmän ja paljon voi olla joskus liikaakin, mutta miehet selviytyvät erossa vaihtelevalla menestyksellä.

  "En tiedä miksi laulaa lintunen, kai iloinen se on tai surullinen."

  Poimin tämän ylläolevan lauseen Aku Ankka -lehdestä.

  Omassa lähipiirissäni on eläimiä, joista monen ovat nousseet jaloilleen normaalisti. Oikeastaan elämä on jatkunut koko ajan samana ja ajan kuluessa olen pohtinut asioita:

  Väittämä:

  Hämähäkki voi tehdä verkon, mutta ei takerru siihen.
  Kärpänen voi tehdä pilkun, mutta ei takerru siihen, vaan takertuu verkkoon, ja sillä on verkkosilmät.
  Miksi hämähäkki ei takerru pilkkuun vaikka sillä on pilkkusilmät?
   
 5. no Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  2 428
  Saadut tykkäykset:
  0
  En minäkään sitä normaalina pidä, että mies ei eroa kestä. Ja jos mies tekee itsemurhan, niin sairas hän on ollutkin. Ja ero sairaasta miehestä on jopa suotava.

  Ei avioliitossa pidä olla miehen kypsymättömyyden vuoksi, eikä oikeastaan pidä edes mennä avioliittoon epäkypsän miehen kanssa. Erota saa.

  Mutta valitettavan paljon on miehiä, jotka eivät kestä eroa ja sortuvat. En minä heitä pysty auttamaan, enkä missään tapauksessa syyllistä naista, jos hänen ex ei kestä eroa.

  Lapset menettävät isänsä.

  Muistaakseni erään tutkimuksen mukaan eron jälkeinen masennus kestää seitsemän vuotta ja itse uskon siihen. Jos ero ei masenna, eikä juuri kolautakaan, niin ei ole ihan terve suhde ollutkaan.
   
 6. Höpö höpö! Kukaan ole masentunut niin kauaa EROSTA! Mistä hankkijan lippiksestä sinä näitä väittämiä vetelet?
   
 7. no Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  2 428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ero ei vaikuta "normaaliin" ihmiseen millään tavalla ja masennus kestää sen kaksi päivää. Yes!
   
 8. No huh taas. Vierailija

  Eikö sulla ole mitään normaaleja vaihtoehtoja. Ihme liiottelua. Sekä 7 vuotta että 2 päivää. Luulisin, että joku 1-2 vuotta on maksimi jos on tullut jätetyksi. Jos seitsamän vuotta piehtaroi itsesäälissä ja surussa niin täytyy olla päässä jotain vikaa.
   
 9. Väittäjä Vierailija

  Huh, hellettä, sano, jänis, pakasella, väitän!
   
 10. mollausmaija Vierailija


  Joka kerta meillä kun mies on lähtenyt ovesta ja uhkaillut erolla plus uhonnut, hän vetää pään täyteen ja yrittää selviytyä parin päivän kännillä plus minun asioitani julkisesti levittelemällä. Helpottaa varmaan tuskaa. Mitä sitä miettimään kun on pullo. Ja aina ryyppyveikkoja siivestämässä. Ja kun olemme jakaneet tavaroita (tapahtuu noin joka toinen viikko) hän haukkuu minua ja esittää muille marttyyriä.
   
 11. Väittäjä Vierailija

  Pitäisikö minun väittää siitä asiasta jotain?
   
 12. Ruuma Vierailija

  Vai kaksi päivää, ouh jeahhhhh! Olet tainnut tutkia omia pallejasi tai tissejäsi nyt enemmän kuin todellisuutta.
   
 13. Väittäjä Vierailija

  Ketjussa on ilmennyt yllättäen argumentaatiovirhe tyyppiä:
  Argumentum ad hominem (henkilökohtaisuuksiin meneminen) + ad hominem abusivis (loukkaus)
   
 14. Launa Sahti Vierailija

  ^
  Mistä näitä älyttömiäpäitä oikein sataa?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti