Hae Anna.fi-sivustolta

Kuivalihan säilytys?

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Aioli, 17.09.2007.

  1. Aioli Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    1 360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mies toi pohjoisesta isot murikat kuivattua poroa paperikääreissä (= ei tyhjiöpakattuna). Miten tulisi säilyttää ja kuinka kauan säilyy syömäkelpoisena?
     
  2. Milla82 Uusi jäsen

    liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä kotona kuivatetaan poroa ja säilytetään pakastimessa!
    Jääkaapissa alkaa kerätä hometta pintaan. Ei tarvi pahemmin edes sulatella kun haluttaa herkutella, helposti leikattavissa heti pakkasesta.
    Kuulostaa umpisuolalihalta kun paperikääreissä (?), mutta sillä toki samat säilytysohjeet :)
     
  3. Aioli Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    1 360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Milla!

    Njaahas... Olen pitänyt ilmatiiviissä purkissa, valolta suojattuna, mutta HUONEENlämmössä :-( Huoneenlämmöstä myytiinkin, joten en arvannut pakkaseen iskeä. Aika umpisuolaiselta tuo ainakin maistuu, ja hyvältä! Että varmaan sitten umpisuolalihaa on. Vaikuttaa kyllä ihan syömäkelpoiselta – vielä... Onko kellään muulla kokemusta?
     
  4. sarlot Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    1 603
    Saadut tykkäykset:
    0
    kotonani aikoinaan syötiin seinäkuivattua lihaa ja muistaakseni sitä pidettiin jääkaapissa. Todella herkkua lihaa! Söin sitä jokin aika sitten ja oli viedä kielen mennessään. Aikamoiset silmäpussit vaan oli aamulla, se on todella suolaista!!
     
  5. kanelin Uusi jäsen

    liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    491
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poron ilmakuivaliha säilyy parhaiten pakasteessa. Tuote ei jäädy kovin helposti ja sitä voi alkaa vuolemaan heti. Monen herkkua sehän sopis hyvin Suomalaistettuun tapaspöytään.
     
  6. Milla82 Uusi jäsen

    liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se syömäkelposta on, vaikka jonku aikaa oiski huoneenlämmössä pidetty. Sen verran suolasta kun on.
    Ja myös kuivaliha maistuu "umpisuolaiselta", mutta mietin vaan onko kuivattu perinteisesti kevät auringossa (=kuivaliha) vai suolaämpärissä voipaperissa (=umpisuolaliha).. Mutta se on ihan sivuseikka.
    Makoisia herkutteluhetkiä! :)
     
  7. Aioli Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    1 360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vielä porotietäjä-Millalle tiedoista. Minulle kuivaporo on ollut iloinen makuyllätys. Kylmäsavuporo on yksi vanha suosikkiraaka-aineeni eikä kuivaporo ihan siihen makuun yllä, mutta on yllättävän hyvää. Olen ajatellut tarjota alkupalalautasella muiden herkkujen rinnalla ja ehkä alkupalakeiton päälle lastuiksi vuoltuna (esim. kurpitsakeitto, joku juustoinen/kermainen sienikeitto tms...)
     
  8. Ihmetyttää Vierailija

    Pohjoisesta kotoisin oleva mieheni on sitä mieltä että kuivanlihan voi aina sulattaa...ottaa vaikka reissuun mukaan ja jos ei reissussa sitä syökkään niin sen voi pakastaa aina uudelleen....onko totta? Se suolan määräkö vaikuttaa?
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti