Hae Anna.fi-sivustolta

"Kultapojun juhla"

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Vastatkaa, 26.03.2009.

 1. Vastatkaa Vierailija

  Sukumme ainoan ylioppilaan juhla lähestyy, joten olen juhlaanlaitto vinkkejä jo hyvissä ajoin tiedustelemassa.
  Antakaapa hyviä juhlavinkkejä ja kunnon ohjeita hyvän juhlan laittoon, alusta alkaen, loppuun asti.
  Itsekkään en ole ollut yo-juhlissa moniin vuosiin, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.
  Eli pitopaikka omakotitalo, joten tilaa on sisällä ja ulkona. Takoitus kutsua 40-50 henkeä. Osa leipomuksista tarkoitus tehdä itse, lähinnä kuivakakut, keksit ja jotain suolasia. Onko kahvitus riittävä, vai laitanko oikein lämpimän ruuan ja missä järjestyksessä laitto tapahtuu. Kaikki vieraat ei tule yhtäaikaa, kuinka toimitaan tarjoilun kanssa. Keittiöön saan apua, joten itse en tarjoile enkä keitä.
  Entäpä tämä pukeutumis puoli, olen viiskymppinen, normaalikokoinen, hiukan vierastan mekko/hamelinjaa, mutta kyllä nekin menettelee.
  Ja korkkareissa saa olla sisällä, vaikka onkin lakattu mäntylattia.
   
 2. hauskoja juhlia! Vierailija

  Pitäytyisin kylmässä buffet-pöydässä, lämmintä ruokaa on ehkä hankala ajoittaa, koska vieraita tulee pikku hiljaa eri aikoihin. Buffet-pöytään siis sekä suolaista että makeaa tarjottavaa. Suolaisiksi esim joku ruokaisampi salaatti, lisäksi voisi olla kalaa esim graavattuna/ savustettuna, tai ehkä patee. Mätiä voisi olla myös, esim pikku ruisnappeja joissa on päällä vuoheenjuustoa/smetanaa ja sipulislla maustettu mäti. Lihaa joko leikkeleinä, maksapatee on myös kätevä. Ehkä hyvin maustettuja, pieniä lihapullia esim lampaasta. Jotakin lämmintä piirakkaa, tämä voisi olla kasvispohjainen, niin kaikki vieraat löytävät pöydästä maistuvaa syötävää. Tarjottavien kannattaa olla sellaisia, että niitä on helppo lisätä pöytään tarvittaessa. Esim mätiä ei edes kannata pitää suurtä määrää kerralla esillä huoneenlämmössä, että sen laatu pysyy hyvänä. Juomaksi onnittelumaljojen lisäksi valko- tai punaviiniä tai molempia + kivennäisvettä. Lapsille myös limsaa/mehua. Kahvin kanssa sitten makeat tarjottavat, ei tarvitse olla kovin montaa sorttia, jos kylmä buffet-pöytä on myös ollut tarjolla. Kun vieras saapuu, päivänsankari skoolaa heti hänen kanssaan, vanhemmat voivat olla tässä mukana. Sen jälkeen vapaata seurustelua, ja kaikki voivat omaan tahtiinsa nauttia pöydän antimista. Päivänsankarin vaativa tehtävä on kierrellä keskustelemassa vieraiden kanssa.
  Pukeutua voit juuri niin kuin hyvältä tuntuu, toki juhlan arvokkuuden huomioiden - en tarkoita sitä, että pitäisi olla jäykkää ja muodollista, vaan että osoitat asullasi arvostavasi ylioppilaan saavutusta. Todennäköistä on, että monilla naisvierailla on jakkupuku. Jos et pidä hameista, mien olisi hyvin leikattu housupuku? EI kuitenkaan mitää liian raskasta tai synkkää, kyseessä on iolinen juhla. Värikkäät asusteet ja kivat kengät. Sää voi olla joko kesäisen lämmin, tai sitten voi tulla räntää, joten jos valitset mekon, mieti mitä voit tarvittaessa pukea sen kanssa (juhlava villatakki/jakku/bolero/shaali tai pashmina).
  Mahdolliset yo-lahjat kannattaa koota yhdelle pöydälle, usein siinä on myö yo-todistus (huom tämä ei ole mitenkään välttämätöntä). Kukkia tulee myös paljon, joten maljakkoja vaikkapa lainaksi juhlapäivää varten.
  Onneksi olkoon ylioppilaalle, ja toivottavasti tulee mukavat juhlat!
   
 3. meillä oli Vierailija

  viime vuonna lämmin ruoka pojan yo-juhlissa. Teettää kyllä enemmän työtä emännille kun täytyy vahtia, ettei ruoka kylmene kun porukkaa lappaa eri aikona. Meillä oli ensin ruokakattaus ja sitten kahvitus kun ensimmäiset olivat saaneet syötyä. Molempia pidettiin siis yhtä aikaa. Tosi hyvä oli, että saatiin Martoilta vuokrattua kahvinkeitin ja astiat. Siskoni on kokki, joten hoiti hommat käden käänteessä, siksi varmaan lämpimään ruokaan päädyttiinkin. Vieraita oli n 50. Se on ihan makuasia laitaako lämpimän ruuan vai kylmän tai vain kahvituksen.Hyviä ohjeita antoi edellinen.
   
 4. ylppärit Vierailija

  Minä kannatan lämpimästi tuota ensimmäistä ehdotusta. Buffet pöytä on niin paljon helpompi kuin lämmin ruoka ja harvalla varmaan on niin suurta pöytääkään, että mahtuu 40 henkeä istumaan. Mielestäni on jotenkin hassua, jos ensin syö yksi 10-20 hengen ryhmä ja toiset odottelee ja sitten taas seuraava ryhmä ja seuraava ryhmä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti